Gå til innhold

padlehobbit

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. padlehobbit

  Gummikano for mere seriøst bruk.

  Har faktisk padlet vel 13 mil med gummikano i sommer. Mener at modellen heter Zodiak ekspedisjonskano. Kanoen tålte en god del juling, og det skal store rifter til før man er nødt til å lappe- pumping innimellom holdt i massevis- lappet heller når man tar kvelden.... Kjempemessig i elv i og med at den er meget stødig, går svært lavt i vannet, tåler mye, lett å manøvrere i elv(etter min mening) og komme seg inn og ut av... Veier omtrent det samme som Allyen, og kan bæres over kortere strekninger hel- lett å bære, bare sleng den oppå hue.... Ulempen er at den har noe mindre bagasjeplass enn Allyen samt at den er "tung"å padle over vann(går saktere enn Ally). I og med at vi leide farkosten så vet jeg ikke hvem som selger disse, men jeg tipper at prisen ligger på godt over 20000 spenn.
 2. padlehobbit

  Hva avgjør fiskebett?

  Når det gjelder sjøfiske så er mitt inntrykk at det er flo og fjære som styrer.... Prøv å tenk etter hvordan forholdene mht flo/fjære har vært de gangene du har fått bra med fisk. Skulle ikke forundre meg at du har fått mest fisk når det er halvflo til flosjø. Her kan det være litt lokale variasjoner pga stømforhold mm. Uannsett så bør det være litt bevegelse i sjøen. Når det gjelder sjøis så er det etter min mening best når det flør, og akkurat når det har snudd..... Her er det vel som med jakta. Ingenting er sikkert, selv om man har allverdens erfaring!
 3. Har hatt en hard og lang diskusjonsrunde mht begynneropplæring i kanopadling. Hvilken metodikk er best når man skal lære kanopadling(tenker på totalt nybegynnere)? Etter mitt syn er dette greiest og enklest å få til hvis man er 2 og 2 i kanoen slik de aller fleste padler og ha følgekano som viser takene som man trenger som en start. Etterhvert kan man utvide mht de ulike takene. Dette er også veldig "tidsbesparende" og praktisk etter min mening. På den andre siden (min motpart) er det kanopadling alene(kun en i kanoen) som er den riktige veien å gå. På den måten er man nødt til å lære seg både teknikk og mekanikk for å komme seg noen vei. Ved den sistnevnte metoden ser jeg for meg totalt kaos og veldig tidskrevende. Men hva vet jeg; jeg har ikke forsøkt dette..... Er det noen som har erfaring med sistnevnte og aller helst begge metodene? Hvilke erfaringer har dere?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.