Gå til innhold
  • Bli medlem

eiva

Aktiv medlem
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av eiva

  1. Er det noen her som vet hvor enkelt det er å leie ut en leilighet i fjellet? Da tenker jeg på disse leilighetskompleksene som har dukket opp på steder som Beitostølen, Sirdal etc. Er det hele et tapsprosjekt eller er det en investeringsmulighet etter at første eier har tatt tapet?
  2. Hvis det siste nye innen kamera ikke betyr så mye bør du sjekke bruktmarkedet. Du får bl.a. Canon D20 til kr 1200, det er fortsatt et godt kamera. Da får du penger til overs til et godt objektiv. Ikke gå i samme fella som alt for mange nybegynnere gjør når de kjøper dyre kamera men billige objektiv. Skal du ta gode landskapsbilder/natur bilder må du ofte bruke stativ (Igjen, ikke kjøp det billigste!) og trådutløser.
  3. Jeg bærer med meg omtrent samme mengde med fotoutstyr i tillegg til telt, sovepose og vanlig turutstyr. Jeg kjøpte Norrøna Para Ranger og den har fungert ypperlig. Er 179 høy. Det er ikke akkurat lekende lett å hive av seg sekken for å knipse noen bilder, men sånn er det tung oppakning. For kortere turer uten utstyr for overnatting bruker jeg Bergans Backcountry Guide 32 http://www.fluefiske.net/saker/utstyr/83-bergans-backcountry-guide Du kan legge sekken på bakken og åpne den med utfellbart ryggstykke, dermed får du enkelt oversikt over hele innholdet. Det er to utvendige (lange) lommer som er beregnet for ski eller isøks. I disse lommene går det greit å stikke to av stativbena og der sitter selv tunge stativ veldig bra.
  4. Det har gått snart et år siden jeg oppdaget Vimeo, det er utrolig mye bra der. Det er nesten ingen linker til Vimeo i forhold til YouTube her på forumet, så jeg tenkte jeg skulle lage litt reklame for dem. Jeg tenkte på "Drømmelett sekk" trådene da jeg så denne: http://vimeo.com/21051607 Filmene er best i "full screen"
  5. Er det noen som vet om parkeringen ved Skar er trygg når man står natta? Har hørt rykter om at "inviterte" gjester fra utlandet liker å plukke med seg saker og ting.
  6. Hvor er det kurrant å parkere i forbindelse med Russvatnet? Og hva er evt. prisen?
  7. Har sjekket noen webkamera rundt om kring. På Fondsbu er det bart og fint.
  8. Hos oss har vi personalforsikring som dekker skader som oppstår til og fra jobb. Men husk at egenandeler utelukker bruken litt. Vi hadde innbrudd på jobben og det som ble stjålet oversteg ikke egenandelen. Dere har sikkert ikke navn på vedkommende og ingen vitner. Har oppleved noe liknende selv men klarte å stoppe tidsnok. Nokså skummelt med trafikken rett ved siden av. Jeg sluttet å sykle til jobben p.g.a. slike episoder. Jeg ville også vurdert å sende erstatningskrav til den som var skyld i ulykken. I.o.m at det var personskade kunne man vel også politianmeldt saken, men det gir jo ingen penger i pungen.
  9. Den Advanced Frame kajakken kan brukes til fisking, men den er ikke optimal. Når du selv sitter i den så er det litt liten plass til ting og tang. Men den er stabil som bare det. Det finnes egne fiske/foto kajakker. De er jo litt dyrere men bedre egnet. Har du forsøkt å fiske fra kajakk tidligere? Selv synes jeg at kano er bedre. Der hvor jeg paddler ser det ut til a 9 av 10 foretrekker kano til fisking
  10. http://hyttekart.no/ google hyttekart for å se om du finner andre leverandører.
  11. Det er nok veldig få brukere av sko fra Stormberg her Denne tråden oppsummerer interessen for temaet: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=16641&highlight=stormberg+st%F8vler
  12. Hentet fra Vegvesen.no (Trafikkinformasjon - fjelloverganger i Sør-Norge): Rv 51 Valdresflye Oppland - Vinterstengt Vinterstengt. Ventes åpnet 15.04.2010.
  13. Jeg har en AdvancedFrame Kayak ( nr 2 på lista: http://www.advancedelements.com/advancedframe.html ) som jeg kjøpte på impuls. Den er treg sammenlignet med andre rekreasjonskajakker men du får faktisk en fin padleopplevelse i den. Men ettersom jeg har forsøkt flere andre harde kajakker så kommer denne til kort på alle mulige områder med unntak av lagring. I tillegg til å være treg synes jeg også at den har liten laste kapasistet. Spesielt hvis du skal ha med med bæreveske/sekk og pumpe. Den er brukt 4 ganger på 3 år, og det sier vel sitt. Den passer best til å ha på hytta eller i seilbåten for å ta korte turer på stille vann. Jeg har ikke forsøkt den i elv, men den skal hvist passe ganske bra til det. Den er ganske robust og godt bygget. Jeg vil ikke kalle den for en leke/bade kajakk, den er alt for god til det. Jeg er 1,79 høy og er du mye over 1,80 bør du styre unna denne. Min er tilsalgs. For de som ønsker seg en svært stabil kajakk for en billig penge så kan de ta kontakt med meg.
  14. "Good pictures are not taken, they are made". Flere av mine favorittfotografer jobber ganske mye med bildene før og etter selve opptaket. Men de lager alle naturtro og svært gode bilder. En av dem er Ansel Adams. Han fjernet fargene og jobbet lenge og vel i mørkerommet. Målet var stort sett å sørge for at bildet gjenga naturen best mulig. Jeg bruker ganske mye tid i Photoshop, og synes ikke at økt fargemetning er mer juksing enn lav lukkerhastighet eller bruk av objektivet på noe annet en 50mm. Eller at økt kontrast er mer juksing enn f22 kontra f4. Tidligere kunne man brenne av en hel rull Fuji Velvia,81-A filter (warm-up), Polafilter, ND-grad og et 22mm vidvinkel objektiv på et motiv. 1 av bildene ble en fulltreffer og man kunne legge frem en slide som bevis på godt håndverk. Nå er Velvia, 81-A og ND-filter erstattet av 2 til 3 konventeringer av samme RAW-fil til TIFF for så å sette dem sammen til et bilde i Photoshop. Noen ganger kan det ta timer og man blir aldri fornøyd. Men en ting er sikkert, det ferdige resultatet er svært sjelden likt utgangpunktet i RAW-filen. Men det ligner på naturen jeg tok bilde av. Men jukser stempelet kommer så snart prosessen er forklart. Hvis solen blir grønn har vi bommet litt Þróndeimr: Glimrende bilder!
  15. Hos Ark i Oslo sentrum lå det en liten stabel med bøker. Godt eksponert var de også. Hver gang jeg kjøper bøker fra Glittertind blir jeg spurt om de skal pakkes inn
  16. Da er de nok på plass hos Norli eller Ark i Oslo sentrum i morgen. Stiller meg utenfor Ark i morgen kl 08:58. Jeg fikk ikke tak i den første utgaven, og det skal ikke skje igjen.
  17. Har den kommet allerede!? Er det sånn at den kan kjøpes i bokhandel nå på mandag eller må den bestilles fra forlaget for å få den så fort som mulig?
  18. Glimrende plassering av webkamera. Endelig begynner internett å bli nyttig!!! Takk for tipset
  19. eiva

    Valg

    Miljøvern er jo ikke akkurat prioritert i denne regjeringen. Det sier jo sitt at vi ikke har hatt noen miljøvernminister etter at Bjørnøy gikk av. Det samme ville ikke skjedd med Olje- og energidepartementet.
  20. Du må nok bruke sykkel eller beina hvis du ikke har noen gode kontakter med kjøretillatelse. Jeg syklet opp til Sandungen Gård men fant ikke stien videre opp Har nå forstått det slik at stien starter på selve tunet.
  21. Det var synd. Liker begge bøkene veldig godt og gleder meg til de neste. Vet av erfaring at det største salget kommer rett etter utgivelse og at det deretter dabber av. Håper at dere har gjort hjemmeleksa når det gjelder markedsføring, og at dere har sammenlignet responsen mellom bind 1 og 2. på en og samme markedsaktivitet.
  22. Tror ikke det er så mange som har et bilde på 2x1 meter av sunnmørsalpene liggende Jeg har selv planer om noe liknende for å ha i stua, men da et bilde som jeg selv har tatt. Foreløpig har ikke panoramateknikk og motiv klaffet. A3+ skriveren på jobben er ikke stor nok, så jobben må gis til en "printsjappe", de lager jo Roll-up plakater omtrent i den størrelsen: http://www.arkan.no/storformat/rollup.htm Mangler du motiv så kan det kjøpes f.eks. av Scanpix, mener at de har en egen pris for privat bruk. Det samme gjelder Corbis og Getty images. Et søk på Mountains Møre og Romsdal hos Scanpix ga 170 treff.
  23. Takk for tipset! Jeg regner med at parkering i området er uproblematisk?
  24. Jeg hadde tenkt å gjøre meg kjent i området sør for Gaustadtoppen. Jeg skal kjøre E134 fra Oslo og har bare mulighet til å overnatte et døgn. Dvs. at jeg ankommer på ettermiddagen og kjører igjen på formiddagen neste dag. Jeg vet at det er litt knapp tid, men jeg gidder ikke å slå opp teltet på Haukeli en gang til Er det noen som har tips til parkering og turmål i området? På tilbake turen har jeg bedre tid, og har muligens tid til 2 og 3 overnattinger. Jeg er spesielt på jakt etter områder for landskapsfotografering. Jeg er veldig glad i grenselandet mellom skog og fjell, og gjerne med et vann alt kan speile seg i
  25. Når prisen er kr 9999 så får butikken putte kr 7999,20 i egen lomme. Av det skal de betale varekost og fraktkost til leverandør, lønn, arbeidsgiveravgift og alle andre indirekte kostnader knyttet til drift. Alle som synes at varer og tjenester er dyre i Norge (og det er de) bør starte egen bedrift og vise oss andre hvordan det skal gjøres. Enden på visa blir nesten alltid at varen blir dyrere i Norge enn i andre land. Og hvis dere starter kan dere jo prise til 10000 og ikke 9999. Jeg har selv gjort den fatale feilen å sette prisen fra 7990 til 8000. Et halvår senere ble den senket med kr 10 og vi kunne begynne å regne på overskudd igjen. En av våre konkurreneter satt prisen opp fra 9990 til 10000, den kom fort ned igjen. ps. Jeg jobber ikke i sportsbransjen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.