Gå til innhold

eiva

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Er det noen her som vet hvor enkelt det er å leie ut en leilighet i fjellet? Da tenker jeg på disse leilighetskompleksene som har dukket opp på steder som Beitostølen, Sirdal etc. Er det hele et tapsprosjekt eller er det en investeringsmulighet etter at første eier har tatt tapet?
 2. Hvis det siste nye innen kamera ikke betyr så mye bør du sjekke bruktmarkedet. Du får bl.a. Canon D20 til kr 1200, det er fortsatt et godt kamera. Da får du penger til overs til et godt objektiv. Ikke gå i samme fella som alt for mange nybegynnere gjør når de kjøper dyre kamera men billige objektiv. Skal du ta gode landskapsbilder/natur bilder må du ofte bruke stativ (Igjen, ikke kjøp det billigste!) og trådutløser.
 3. Jeg bærer med meg omtrent samme mengde med fotoutstyr i tillegg til telt, sovepose og vanlig turutstyr. Jeg kjøpte Norrøna Para Ranger og den har fungert ypperlig. Er 179 høy. Det er ikke akkurat lekende lett å hive av seg sekken for å knipse noen bilder, men sånn er det tung oppakning. For kortere turer uten utstyr for overnatting bruker jeg Bergans Backcountry Guide 32 http://www.fluefiske.net/saker/utstyr/83-bergans-backcountry-guide Du kan legge sekken på bakken og åpne den med utfellbart ryggstykke, dermed får du enkelt oversikt over hele innholdet. Det er to utvendige (lange) lommer som er beregnet for ski eller isøks. I disse lommene går det greit å stikke to av stativbena og der sitter selv tunge stativ veldig bra.
 4. Det har gått snart et år siden jeg oppdaget Vimeo, det er utrolig mye bra der. Det er nesten ingen linker til Vimeo i forhold til YouTube her på forumet, så jeg tenkte jeg skulle lage litt reklame for dem. Jeg tenkte på "Drømmelett sekk" trådene da jeg så denne: http://vimeo.com/21051607 Filmene er best i "full screen"
 5. Er det noen som vet om parkeringen ved Skar er trygg når man står natta? Har hørt rykter om at "inviterte" gjester fra utlandet liker å plukke med seg saker og ting.
 6. Hvor er det kurrant å parkere i forbindelse med Russvatnet? Og hva er evt. prisen?
 7. Har sjekket noen webkamera rundt om kring. På Fondsbu er det bart og fint.
 8. Hos oss har vi personalforsikring som dekker skader som oppstår til og fra jobb. Men husk at egenandeler utelukker bruken litt. Vi hadde innbrudd på jobben og det som ble stjålet oversteg ikke egenandelen. Dere har sikkert ikke navn på vedkommende og ingen vitner. Har oppleved noe liknende selv men klarte å stoppe tidsnok. Nokså skummelt med trafikken rett ved siden av. Jeg sluttet å sykle til jobben p.g.a. slike episoder. Jeg ville også vurdert å sende erstatningskrav til den som var skyld i ulykken. I.o.m at det var personskade kunne man vel også politianmeldt saken, men det gir jo ingen penger i pungen.
 9. Den Advanced Frame kajakken kan brukes til fisking, men den er ikke optimal. Når du selv sitter i den så er det litt liten plass til ting og tang. Men den er stabil som bare det. Det finnes egne fiske/foto kajakker. De er jo litt dyrere men bedre egnet. Har du forsøkt å fiske fra kajakk tidligere? Selv synes jeg at kano er bedre. Der hvor jeg paddler ser det ut til a 9 av 10 foretrekker kano til fisking
 10. http://hyttekart.no/ google hyttekart for å se om du finner andre leverandører.
 11. Det er nok veldig få brukere av sko fra Stormberg her Denne tråden oppsummerer interessen for temaet: http://www.fjellforum.net/viewtopic.php?t=16641&highlight=stormberg+st%F8vler
 12. Hentet fra Vegvesen.no (Trafikkinformasjon - fjelloverganger i Sør-Norge): Rv 51 Valdresflye Oppland - Vinterstengt Vinterstengt. Ventes åpnet 15.04.2010.
 13. Jeg har en AdvancedFrame Kayak ( nr 2 på lista: http://www.advancedelements.com/advancedframe.html ) som jeg kjøpte på impuls. Den er treg sammenlignet med andre rekreasjonskajakker men du får faktisk en fin padleopplevelse i den. Men ettersom jeg har forsøkt flere andre harde kajakker så kommer denne til kort på alle mulige områder med unntak av lagring. I tillegg til å være treg synes jeg også at den har liten laste kapasistet. Spesielt hvis du skal ha med med bæreveske/sekk og pumpe. Den er brukt 4 ganger på 3 år, og det sier vel sitt. Den passer best til å ha på hytta eller i seilbåten for å ta korte turer på stille vann. Jeg har ikke forsøkt den i elv, men den skal hvist passe ganske bra til det. Den er ganske robust og godt bygget. Jeg vil ikke kalle den for en leke/bade kajakk, den er alt for god til det. Jeg er 1,79 høy og er du mye over 1,80 bør du styre unna denne. Min er tilsalgs. For de som ønsker seg en svært stabil kajakk for en billig penge så kan de ta kontakt med meg.
 14. "Good pictures are not taken, they are made". Flere av mine favorittfotografer jobber ganske mye med bildene før og etter selve opptaket. Men de lager alle naturtro og svært gode bilder. En av dem er Ansel Adams. Han fjernet fargene og jobbet lenge og vel i mørkerommet. Målet var stort sett å sørge for at bildet gjenga naturen best mulig. Jeg bruker ganske mye tid i Photoshop, og synes ikke at økt fargemetning er mer juksing enn lav lukkerhastighet eller bruk av objektivet på noe annet en 50mm. Eller at økt kontrast er mer juksing enn f22 kontra f4. Tidligere kunne man brenne av en hel rull Fuji Velvia,81-A filter (warm-up), Polafilter, ND-grad og et 22mm vidvinkel objektiv på et motiv. 1 av bildene ble en fulltreffer og man kunne legge frem en slide som bevis på godt håndverk. Nå er Velvia, 81-A og ND-filter erstattet av 2 til 3 konventeringer av samme RAW-fil til TIFF for så å sette dem sammen til et bilde i Photoshop. Noen ganger kan det ta timer og man blir aldri fornøyd. Men en ting er sikkert, det ferdige resultatet er svært sjelden likt utgangpunktet i RAW-filen. Men det ligner på naturen jeg tok bilde av. Men jukser stempelet kommer så snart prosessen er forklart. Hvis solen blir grønn har vi bommet litt Þróndeimr: Glimrende bilder!
 15. Hos Ark i Oslo sentrum lå det en liten stabel med bøker. Godt eksponert var de også. Hver gang jeg kjøper bøker fra Glittertind blir jeg spurt om de skal pakkes inn
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.