Gå til innhold

TheHamre

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Uten for mange tur-venner begynner flesteparten av planleggingen til turene mine på ut.no. Jeg har fulgt mange av disse gpx filene og har blitt rådet å kjøre rett utforbi et en del stup og inn i skredområdet. F.eks stien som går fra Ramnabergsnuten til hallingskeid. Det skulle gått ann og kommentert/korigert rutene der inne.
 2. Enig med det du sier Marius, så valget faller nok på det billigste tunnelteltet jeg finner i dag. Ser ut som det er spitsbergen eller patagonia. Patagonia er nok best til solo/amundsen, mens spitsbergen er nok best til generell tur hvor jeg skal være mer enn 3 timer i teltet. Jeg må lage en liste over alle forslagene og la excel velge for meg med Rand funksjon. Hehe.
 3. Takker for mange gode tips. Jeg får lese litt til på de forskjellige alternativene. Håper egentlig å bestemme meg i morgen slik at det blir en test-tur på fjellet før julegalskapen slår inn for fullt.
 4. Takk for forslag. Er fjellheimen større/mye større enn Lofoten? Jeg har lest en del om den skrå endeveggen i fjellheimen og kort liggeflate som fører til våt sovepose. Spitsbergen lå ute til 7500, så har sett en del på den også. Jeg satt med inntrykk at den ble litt for stor, men kanskje ikke? Jeg plasserer som nevnt stengene inni kanalene i teltet før turen begynner, slik at det bare er å rulle det ut når jeg slår leir. Da har ikke like stenger så mye å si. Selvsagt greit å ha like deler så det er lettere å reparere å erstatte. Jeg tror ikke der er noen butikker i nærheten som har noen av disse inne, så det er vanskelig å se nærmere på de.
 5. Hei, jeg har sett på det teltet på outletten, men ble usikker. Dette er vel ikke et tunneltelt? Hvor lett det er å sette opp i stiv kuling, uten søvn med kalde hender og varmt hode? Det er tid/letthet på å sette opp som er pri 1 for øyeblikket. Er redd for å rote for mye hvis været blir gale. Jeg må ha med 40 kg uansett, så vekt blir det nok av. Det som jeg liker med tunneltelt er at det ligger helt ferdig opprullet på pulken, med alle stengene i. Bare å rulle det av pulken, og presse inn stengene ned i koppene, noen barduner så vips er du sovnet. Det er vel ikke like lett med kuppel? Jeg spør pga jeg har forsøkt å unngå kuppel, så har ikke like mye kjennskap til det. Når det gjelder størrelse, så har jeg tenkt 3, for da kan jeg gå på tur/trene før løpet sammen med en til. Misforstå meg rett, jeg planlegger også å bruke dette etter Amundsen også, så det er ikke 100% fokus bare på løpet, må tenke litt multi-use.
 6. Hei, Trenger utstyrsråd! Jeg eier per i dag ingen telt. Jeg pleier å dra på en helsport lavo (og ovn.) eller sover i telt som de andre har med. Jeg skal gå Amundsen solo over nyttår, og trenger derfor noe mer fornuftig som er lett å sette opp alene, som tåler drittvær. Jeg ser xxl selger Helsport Patagonia til ca 8250, og Fjellsport selger Helsport Lofoten x-trem til ca 7950 (med 25% rabatt). Hvilken ville dere valgt? Jeg har en tendens til å tiltrekke lavtrykk hvor enn jeg befinner meg, så ALLE (ski)turene mine ender opp i storm, så jeg trenger et telt som tåler litt. 😣. Er fra vestlandet og går mest på turer i hardangervidda eller i jotunheimen. Sjelden mer enn 2 stk i hvert telt. Takker for råd,
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.