Gå til innhold
  • Bli medlem

Nusk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nusk

  1. MosseKråka skrev (8 minutter siden):

    Supert at du ble fornøyd til slutt👍.

    Fryktelig skuffende med Helsport dun soveposer...Jeg har alltid hatt inntrykk av at de er et "Premium" merke og referanse innen soveposer

    Ja, og dette er andre dun soveposen jeg er misfornøyd med. Har selv x-tren og den er kald! Reklamerte på den og fikk i svar «da er antagelig dunsovepose ikke noe for deg» ! 😳

    Tenkte min var et engangstilfelle, men tydeligvis ikke.. De var bedre før de ble solgt til et stort firma 

  2. Jeg bestilte 2 poser, Helsport Svalbard som gikk rett i retur, helt umulig med duna! Fra nedre mage region og til midt på leggen var duna manglende.. Risting? Ja da fikk du enten dun oppå knærne eller du kunne få under. Og mye mindre dun i 5 kammer der enn resten av posen. 

    Den fra ME var derimot perfekt. Iceline, god ned til -30c. Jevn fordelt, kamrene sydd flere retninger og duna var der den skulle da posen kom. 
     

    • Liker 1
  3. MosseKråka skrev (1 time siden):

    Hei Nusk

    Hvor mye penger har du tenkt å legge i soveposen da?. Det er litt avslag på Helsport Svalbard og Spitsbergen nå, men siden du har dårlig erfaring med dunpose fra Helsport (Samme her, leverte tilbake rago down pga dunvandring) så er du vel kanskje skeptisk.

    Mointain Equipmet Glacier expedition evt Rab expedition er vel varme nok?, det er litt avslag på Milrab.no og Fjellsport.no nå

    Hva med et to pose system?

    Mammut Protection Down pluss Mammut relax fiber, da får du en god og varm vinterpose. Det tar litt mer plass i sekken, men ikke veldig.

    Mammut soveposene får du samlet til ca 4.500 -5.000. Da har du jo også en fiberpose som beskytter dunposen mot sjokolade fingre, bålglør osv 😊

     

    Pris er ikke så viktig.. 5000-7000… 🤗

  4. «Knøttet» mitt blir 18 og hun ønsker seg lett men varm vintersovepose.. Det må jo nesten bli dun da.. 

    Selv har jeg Glacier 1000, det er en høstsocepose og duger ikke til vinter, helsport x-trem har jeg også, men der sliter jeg litt med kuldehull da duna flytter seg. 
    Men den går nu i nød..

    Vi bor i Finnmark, og hun er 168 cm høy 

    Hva anbefaler folket?  

  5. thomachine skrev (På 29.8.2023 den 11.22):

    Etter å ha brukt mitt fjellheimen noen ganger så fant jeg ut at man ikke må stramme for hardt «bakover». Men heller stramme teltet mer fremover. Man ser da at skrukken imellom midtre og bakre stang forsvinner. Hadde selv noen runder hvor jeg synes det var for liten avstand imellom inner og yttertelt i fotenden, og prøvde alltid da å stramme opp i fotenden. Med motsatt av ønsket effekt.

    Nå har vi vært på vidda 6 dager i diverse vær, men vi sliter dels med den fotenden.. Vurderer kjøpe anna type telt

  6. Hei, har Fjellheimen Helsport superlight i lilla (ikke at fargen har noe å si, men så dere vet hvilken modell). Vi skal på viddetur søndag, langtur… Sliter med at ytterduken kommer på innerduken i fotenden, og når man kommer borti kommer det vann inn på dunsoveposene..

    Noen som har tips til akkurat dette?? 
    Klarer ikke spenne ytterduken langt nok fra innerduken ofte.. 

    Noen petter smart løsninger som er utprøvd? 😊

  7. rk skrev (24 minutter siden):

    Hei. Jeg har straks slitt ut 2 slike 3/4 zip ullbukser. De er brukt MYE! Bruker L til vanlig og L i den. Tenker at de er helt normale i størrelsene, om jeg måtte sagt noe, så er buksen kanskje en antydning liten i størrelsen. 

    Takk, da får jeg kanskje teste xl da jeg bruker ca L / xL til vanlig 

  8. Espen Ørud skrev (3 timer siden):

    Nja, jeg vurdrer gjerne vekt/nytteverdi før bare vekt alene og kan bære med ganske tunge greier selv på lenngre turer om nytteverdien er stor. Ekesmpelvis tungt stødig fotostativ i mørketiden. 


    Nå vet jo ikke jeg noe særlig om hvor ofte du har bruk for slikt på tur og derfor minimalt om hvilken nytteveri de har for deg, så jeg foreslår bare. Linket til de billigste midjevaderne jeg fant i farten. De kommer i lettere utgaver også, men som med det aller meste av turutstyr: Med synkende vekt øker prisen...

    Ja des bedre kvalitet og des lettere, des dyrere er det 😄

  9. Larix skrev (2 timer siden):

    Det finnes akkurat noen slike som du etterspør, @Nusk, men jeg klarer ikke for mitt bare liv å huske hva de heter, eller hvem som selger dem.

    Si i fra hvis du kommer på det 😃

    • Liker 1
  10. Lompa skrev (8 timer siden):

    Jeg har noen veldig lette låringser som går inni skoene. Det står ikke merke på dem, og de er sikkert 15 år gamle. De brukes med Crocs eller lette joggesko ved vading på tur. Sånne slites mindre enn de man tar utenpå fjellskoene. 

    Tja.. hvor får man kjøpt det..? 

  11. Er det noen som vet om superlette overtrekks «lårposer» som kan brukes for å krysse elver på tur over vidda, isteden for søppelsekk.. ? Altså fotpose som går til låret og kan trekkes over fjellskoene 😊

    På sommer er løsninga av m buksa, crocks på, men det kan være KALDT her nord.. 

     

  12. Espen Ørud skrev (3 timer siden):

    Kan vi holde det i kvsitbrennertråden kanskje?

    finnes det en egen kvistbrenner tråd? Hvis du er admin, så bare flytt det dit om jeg har satt det på feil sted 😊 Beklager om jeg har surrer noe feil ☺️

  13. Håkan S skrev (6 timer siden):

    Du får fundera på om du ska lätt variant i ˋtitan´ som kan bli vind/skev men lätt och platt litet paket,större variant som ger mer värme och blir tyngre,gengasbrännare som kräver minst bränsle som är svårare att fylla på med bränsle.nvärmare

    Sen fins rena vatten värmare som ´kettel´

    Jag har en cylindrisk gengasbrännare i RF stål hållbar men ca 4-500 gr, en hopfällbar ca 225 gr men blev lite svår att monera redan efter första anv.

    Eget bygge av plåtburkar för att se om detta är något för dig,det finns ju stora nackdelar som att det inte alltid finns bränsle utan att du får samla på vägen eller ta med från början,rök,lukt,problem vid regn och stark vind,brandrisk,eldningsförbud.

     

    Takk

  14. Lompa skrev (43 minutter siden):

    Hvis jeg skal fiske i veldig kaldt vann med packraften tar jeg med et billig, oppblåsbart underlag fra Magasinet. Jeg fyller det "passe" med luft og bretter det for å få dobbel pute under ræva og klemt det innunder tubene. Da er hele bunnen isolert, og jeg slipper å plaske i vann. Med hund kunne man legge i en liten klippet del av et skumunderlag oppå der den skal ligge. Noen packrafter har jo nå også heldekkende oppblåsbar bunnpute. Med skumunderlag oppå vil det være bra for hunder. 

    Godt tips !! Tusen takk 😄 Er mest kaldt vann på vidda her nord 😁

  15. Erling G skrev (48 minutter siden):

    Hei!
    Kjøpte Kvenna 310 til kr 8.000 på Sportoutlet og sparte 6.000 (https://sportoutlet.no/product/113880?c=62)
    Min tanke var så stor som mulig packraft ettersom jeg har unghund som snart når 40 kg - regner med at den bikker 50 til neste sommer. Har så langt bare hatt en tur med denne og kan ikke si at jeg er i mål med hvordan jeg skal organisere bagasje og hund på neste tur. Forsøkte flere varianter, men ble ikke helt fornøyd. Verste variant var bagasjen foran under spruttrekket og hunden oppå. Hunden var i vannet allerede 10 meter fra land - var heldig vis ikke så langt inn da 😂

    Kom vel fram til at beste løsning er sekk liggende oppå baugen. Bak meg hadde jeg også litt lettere bagasje i vanntett pose. Hunden fikk da plassen foran, men var ikke helt komfortabel. Litt lite plass inni så den satt gjerne med rompa på den ene flottøren. Men det verste er dryppingen fra åra - hunden blir våt! Regntrekk til hunden er nok å anbefale. Det er heller ikke til å unngå at det blir vått i dørken og det stiger jo lengre man padler. Spruttrekket som packraften er utstyrt med klarte jeg ikke å få brukt - så da er det greit med regnbukse til seg selv... fottøy.... ? Kanskje helst neopren?

    Konklusjonen etter den ene turen er at jeg absolutt foretrekker Ally kano når jeg skal ha med hund. Langt bedre plass og bedre for hunden. Da kan man ev også legge bagasjen mellom seg og hunden slik at den ikke kommer for tett opptil badleåra 😅 Ulempen er vekta, ikke så hendig om man skal gå en del. Møtte et par karer på vidda i fjor sommer som løste dette med kano på en god måte. Glassfiber og skikkelig tralle med sykkehjul. Der hadde de all bagasjen og dro kanoen lett mellom vannene. En Ally kan kanskje bli litt for myk i en slik sammenheng...?

    Men jeg har ikke tenkt å gi meg ennå med packraft og hund - tenker at om vi får flere turer finner vi nok smarte løsninger etter hvert. 
    Tenker f.eks at det hadde vært greit å bygge opp dørken med noe så hunden slipper å sitte i vann.
    Gode forslag mottas med takk 👍🏻

     

    Erling G skrev (49 minutter siden):

    Hei!
    Kjøpte Kvenna 310 til kr 8.000 på Sportoutlet og sparte 6.000 (https://sportoutlet.no/product/113880?c=62)
    Min tanke var så stor som mulig packraft ettersom jeg har unghund som snart når 40 kg - regner med at den bikker 50 til neste sommer. Har så langt bare hatt en tur med denne og kan ikke si at jeg er i mål med hvordan jeg skal organisere bagasje og hund på neste tur. Forsøkte flere varianter, men ble ikke helt fornøyd. Verste variant var bagasjen foran under spruttrekket og hunden oppå. Hunden var i vannet allerede 10 meter fra land - var heldig vis ikke så langt inn da 😂

    Kom vel fram til at beste løsning er sekk liggende oppå baugen. Bak meg hadde jeg også litt lettere bagasje i vanntett pose. Hunden fikk da plassen foran, men var ikke helt komfortabel. Litt lite plass inni så den satt gjerne med rompa på den ene flottøren. Men det verste er dryppingen fra åra - hunden blir våt! Regntrekk til hunden er nok å anbefale. Det er heller ikke til å unngå at det blir vått i dørken og det stiger jo lengre man padler. Spruttrekket som packraften er utstyrt med klarte jeg ikke å få brukt - så da er det greit med regnbukse til seg selv... fottøy.... ? Kanskje helst neopren?

    Konklusjonen etter den ene turen er at jeg absolutt foretrekker Ally kano når jeg skal ha med hund. Langt bedre plass og bedre for hunden. Da kan man ev også legge bagasjen mellom seg og hunden slik at den ikke kommer for tett opptil badleåra 😅 Ulempen er vekta, ikke så hendig om man skal gå en del. Møtte et par karer på vidda i fjor sommer som løste dette med kano på en god måte. Glassfiber og skikkelig tralle med sykkehjul. Der hadde de all bagasjen og dro kanoen lett mellom vannene. En Ally kan kanskje bli litt for myk i en slik sammenheng...?

    Men jeg har ikke tenkt å gi meg ennå med packraft og hund - tenker at om vi får flere turer finner vi nok smarte løsninger etter hvert. 
    Tenker f.eks at det hadde vært greit å bygge opp dørken med noe så hunden slipper å sitte i vann.
    Gode forslag mottas med takk 👍🏻

    Takk for erfaringa ! Dette var nyttige ting å ta med seg i letinga etter packraft 😃

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.