Gå til innhold
  • Bli medlem

Think

Passivt medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Ja, bare legg de ut. Det var kjekt å treffe folk i fjellet den dagen.
  2. Ja, det var oss, tungt..byttet ofte på å tråkke først, hvis ikke så hadde vi ikke kommet opp. 20 fall ned igjen. Kul og fin dag
  3. Var på Ringstind i går, kommet 30 - 50 cm snø siste uka. Laget ny trase, utsatt område fremover, vurder sprekker og skredfare.
  4. Måtte ha to forsøk på Mont Blanc. første gangen i 2006 kom vi ikke lenger en Mont Tacu som var en aklimatiserings tur og så ble det dårlig vær og måtte avbryte under Mont Modit på toppdagen. I 2007 var det og dårlig vær, på turist kontoret i Chamonix sa de: not possible, men kom opp på et vis. Elbrus i 2008 gikk og greit uten guide. Det er himla mange variabler som skal klaffe for å nå toppen selv når vinduet er der, tror det er mange som reiser og skal bestige fjell uten å ha planlagt godt nok, og kommer dermed ikke opp og sitter igjen med en dårlig følelse. Her på forumet finner vi selvfølgelig flest suksess fortellinger MEN det er atskillige flere bad stories som vi ikke hører noe om og av folk som antakelig ville ha klart det hvis de hadde vert forberedt. Så mener detalj planleggingen er minst 1/3 av turen og som gir en tilfredstillelse underveis når en blir bekreftet på hva en møter og at en klarer å håndtere situasjonen. Denne effekten må ikke undervurderes og gjør at en virkelig har fokus og er motivert underveis mot toppen. Blanc og Elbrus kan bestiges greit uten guide for de fleste med litt mer en norsk fjellvett og kunskap om aklimatisering, les alt en kommer over på nettet, planlegg x 3 og reis gjerne på noen 2000 metere i Hurrungane i forkant. Har tenkt å prøve Kili i Juni 09 og skal lese så mye som mulig om kulturen, fjellet, vær, rutene, nekter å bruke 12000.- på flybiletter å stå der ned å lure..
  5. Prøvd under 12 minus i telt på snø med et skumunderlag på 12mm og det ble for kaldt. Men posen er bra den, liker kraven, litt tung kanskje men ha skikkelig underlag hvis du skal ligge ute på snø ei natt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.