Gå til innhold
  • Bli medlem

beateoh

Passivt medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av beateoh

  1. Etter mye research her ikke har jeg konkludert med at Exped orion 3 virker som et bra telt til mitt bruk. Jeg har tenkt å bruke det på fleredagersturer i bl.a Rondane, og klarer ikke bestemme meg for om jeg skal gå for ekstreme eller ul. Fordelen med ul er såklart vekt, mens fordelene med extreme er slitestyrke og pris. Er det noen som har erfaring med bruk av orion ul i høyfjellet og vet hvordan dette er med tanke på vindstabilitet og sikkerhet? Føler man seg trygg i et ul i mye vær? Har lest en del tråder om disse teltene her inne, men ikke klart å konkludere basert på disse.
  2. Aha! Takk for tråd, var mest opptatt av om brenneren var varm da jeg nettopp hadde tømt en annen primusboks, så holdt den nok på siden ja, og skrudde sikkert for seint på også. Noen formening om jeg kan bruke brenner/gass i dag og om jeg er brannfarlig ettersom det kom på klærne mine?
  3. Jeg er på tur og i går begynte det å sprute fra primusboksen når jeg skulle feste på brenneren, og det sprutet ut en stund, slik at jeg fikk innholdet på hender/ansikt, klær og koleutstyr. Noen som har opplevd noe lignende og/eller vet hva årsaken kan være? Er brenneren trygg å bruke i dag? Turte ikke bruke den mer i går, har ikke så mye erfaring med primusgass at jeg vet om det er fare for brann eller eksplosjon eller ingenting?
  4. Har lest så varierende om hva reinsfjell superlight tåler av vind her inne, så er blitt usikker på om jeg tør ha med dette til fjells i varierende vær
  5. Litt redd for vekten når det gjelder å ha med firemanns Litt redd for vekten når det gjelder firemannstelt, tror vi heller får satse på å pakke lett😬
  6. Ja, tenker sommerstid. Var litt uklar i innlegget, skal brukes av to personer, men ønsker tremannstelt for litt plass, så da burde Nallo 3 være nok? Skal sjekke ut Kaitum 3gt, takk for tips!
  7. Noen som har tips til kjøpe av fjelltelt for 3 personer? Teltet skal brukes til å gå flere dager i Jotunheimen eller Rondane, og må derfor ikke veie altfor mye. Jeg vil gjerne at det skal tåle en del vind og regn og være trygt sånn sett. Er åpen for både kuppeltelt og tunneltelt. Jeg har vurdert både Hilleberg Nallo 3 gt, Helsport Reinsfjell superlight, Helsport Lofoten superlight og Helsport fjellheimen superlight, men er usikker på om disse tåler nok vind til telting i høyfjellet? Jeg har også sett litt på Nigor Guam 3 kuppeltelt og Exped Orion 3UL, men er veldig åpen for andre forslag enn de som er nevnt her. Har lest her inne i andre tråder at det er ulike meninger om Reinsfjell og vindstyrke, men vet ikke så mye om hva de andre tåler. Har gått litt i fjellet, men er ikke så erfaren med flere dagers tur med telt. Noen tips?
  8. Noen som har erfaringer med Sydvang utoset eller Sydvang utoset ultra light 2? De ser ut som en slags billigvariant av Reinsfjellserien til Helsport, og selges billig på Fjellsport nå: https://www.fjellsport.no/kampanjer/sove-ute/sydvang-utoset-ultra-light-2p-telt-gronn.html#tab-button-reviews Jeg har en tarp fra Sydvang som fungerer helt fint, så nysgjerrig på om teltene er ok.
  9. Dette er kanskje et dumt spørsmål, men har prøvd å skjønne hvordan jeg kan måle riktig bredde for meg med tanke på valg av riktig sovepose, men finner ikke info om hvordan man måler dette. Noen som har peiling? Usikker på hvor brei sovepose jeg bør ha, særlig rundt hofter der man lett blir kald. Har nå en kompakt MTI Winter sovepose fra Mammut, og fryser rundt hoftene, men usikker på om dette skyldes for dårlig komft.temp eller bredden. Har sett på tresesongssoveposer fra både ME og Warmpeace og lest at ME er veldig smale? Ser at Warmpeace gjerne ligger på 80, mens ME har 75. Fant dette hos Oslo sportslager, men det sier jo ikke så mye om hoftebredde, kun skulderbredde: Skulderbredde: Det er åpenbart at man må velge en sovepose som er bred nok til at du kan bruke den. Generelt er lettvektsposer og sommerposer de smaleste. Vinterposene er ofte bredere. Hvis man er ute etter en lettvektspose bør man her være klar over at de kan være litt mindre komfortable enn andre pga den manglende bredden på posen. Det er selvsagt høyst individuelt hva man syntes er komfortabelt, eller for trangt. En minimalistisk pose vil ha en skulderbredde på ca. 70-73 cmEn normalt sett komfortabel pose vil ha mål på ca. 74-77 cmVinterposer kan ofte være ca 85 cm og mer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.