Jump to content

Marius Engelsen

Aktiv medlem
 • Posts

  3,036
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

Reputation Activity

 1. Like
  Marius Engelsen got a reaction from dsk in Vinterparafin?   
  Tror du kan bruke alle. Men både polar, blåtind og kemetyl kan brukes, samme produsent.
  Blåtind tennvæske bruker jeg, tror det også er samme produkt med ett hakk lettere fraksjoner.
 2. Like
  Marius Engelsen got a reaction from Bjørnar Ø in Norsk ull - splittet fra "Hva har du kjøpt nå!"   
  Med årene, og mer erfaring, synes jeg syntet i både undertøy og mellomlag fungerer bedre enn forventet. Så om ull klør er det ikke noe i veien for syntet.
  Men syntet lukter mye mye mer…
 3. Like
  Marius Engelsen got a reaction from Lars og Berit in Norsk ull - splittet fra "Hva har du kjøpt nå!"   
  Med årene, og mer erfaring, synes jeg syntet i både undertøy og mellomlag fungerer bedre enn forventet. Så om ull klør er det ikke noe i veien for syntet.
  Men syntet lukter mye mye mer…
 4. Thanks
  Marius Engelsen got a reaction from Kallen in R-verdi reinsdyrskinn   
  Ref. Randulf Valle sin nyeste bok:

  Ett reinskinn har en r-verdi på mellom 3,5-4,5 avhengig av type og behandlingmsetode om det brukes som ett teppe. Som liggeunderlag med en mann på 80 kilo synker r-verdien til 2, og det tilsvarer ett underlag til sommerbruk eller varm 3-sesong.
  Jeg tipper selv, at hvis man ligger reinskinnet oppå ett oppblåsbart, eller inni ett stoltrekk sammen med ett oppblåsbart, så vil det ikke komprimeres like mye.
 5. Like
  Marius Engelsen reacted to esw in Turbukse V2   
  Var såpass godt fornøyd med buksa at jeg har laget meg en til i blått. 

 6. Like
  Marius Engelsen got a reaction from Boggabogg in Teleskopstaver med fleksible trinser   
  Black diamond og åsens går om hverandre, selv om diameter på gjengene er litt ulike.
  Begge merker har trinser i forskjellige størrelser og materialer, og staver med flick lock, så da finner du noe som passer deg. 
 7. Like
  Marius Engelsen got a reaction from heipipelerke in Fjällräven Abisko Lite 3 - Første inntrykk og første testnatt   
  Jeg har brukt Abisko Shape på mange vinterturer (og regnfulle sommerturer i høyfjellet i masse vind). Det er samme teltet, men med større fortelt og 5 cm ekstra i høyden.
  - Du kan ikke ta vekk meshen i ventilene, men det er ikke viktig synes jeg, fordi at da føyker jo snø inn om det blåser. Under spesielle forhold er set sikker hyggelig å kunne åpne meshen helt, men du har en god 3. ventil øverst i døren til ytterteltet uten mesh (på Abisko Shape, på Abisko Lite må du lufte via en av dørene hvis du trenger ventil uten mesh).
  - Det er en del øverst i fotenden av innerteltet som er mesh og ikke kan lukkes helt. I -20 grader og kuling, eller -30 og vindstille er det allikevel meget lunt, og varmt med brenner i gang. (Ytterventilen lukkes fra innsiden om man ønsker å stenge helt). Står glidelåsen åpen her har du lufting i innerteltet i fotenden uten mesh.
  - Det er ikke ett rendyrket vinterstelt, men jeg har mange vinterdøgn på høyfjellet i Shape og har ingen klager. Pakkvolum og vekt gjør at det passer flott i sekk også - det er jo laget for å være lite lett og vindstabilt - ikke stort og romslig og tyngre.
  - Forteltet på Abisko Lite, som er teltet du spør om, er for lite til vinterbruk etter min smak. Jeg har slått opp Abisko Lite i stuen.
  - Teltet kan sammenlignes med Hilleberg Red Label i styrke, men midterste stangen i Fjellreven Abisko serien er litt tykkere.
  - Du kan ha dobbelt stangsett hvis du vil (må være i tilfelle "ekstremvær"). Men jeg aner ikke om det er særlig mye poeng i når teltet ikke er ett ekstremtelt med ekstremduk?..
  - Her får du se teltet i vind, teltet står svært stabilt. Jeg har montert strikk på bardunene i enden uten strammer. Med snøanker og karabinkrok fryser ikke bardunen fast, og da er det en bedre løsning enn to strammere siden strikken tar opp evt. slakk i silnylon som kommer med endring i fukt og temperatur 👍
   
  Fra en tidligere tur langs Hallingskarvet. Fikk veldig dårlig vær, og prøvde oss fram med levegg - den kom litt for nært teltet.


 8. Like
  Marius Engelsen got a reaction from magnum_mauser in Jeger med liten sekk trenger tips til mellomplagg.   
  Jeg kjøpte en tynn fleecjakke til 150kr, bare 200gram. Den er veldig god som mellomlag.
  har også en veldig tynn norrøna falketind fleece/syntetisk genser. Den er litt mer vindtett, så den fungerer også som ytterjakke når det er lite vind.
  Veldig fornøyd med begge de to.
 9. Like
  Marius Engelsen reacted to Lompa in Post bilder av ditt fottøy (i bruk)   
  Den gangen var det nærtur og med ganske lave sko. Nå går jeg mest alene, og da vil jeg ha sikkerheten med noe stivt som gjør at jeg ikke kan tråkke over, siden jeg har ganske skranglete ankler etter hvert.. 
 10. Like
  Marius Engelsen got a reaction from SnorreL in Exped chairkit   
  Du drar av endekoppen, kutter stangen, pusser kuttet, setter på igjen endeproppen. Like god som ny, man kan ikke se at den er kappet.
  Kapp kun så mye som trengs. Prøv 5mm f.eks.
 11. Like
  Marius Engelsen got a reaction from Eksilbergenseren in Exped chairkit   
  Jeg kapper stengene en cm. Ellers risikerer man at de sprenger kanalene. Det har skjedd meg to ganger, fikk nytt på reklamasjon.
  Hele stoltrekkene krymper også, slik at det tidvis kan være vanskelig å få inn underlagene..
 12. Like
  Marius Engelsen got a reaction from Bjørnar Ø in Jakten på ny skalljakke   
  Fornøyd med Trollveggen Light jeg.
  Men, jeg har fått ny en gang pga. membran som lekker, det er litt dumt da. Men trygge garantiordninger.
 13. Like
  Marius Engelsen reacted to DenGladeVandrer in ECO Vessel matboks i silikon med spork, kan brettes ned.   
  Meget lite og pent brukt. (kun brukt et par ganger). Matboks i silkon som kan brettes opp/ned til ønsket størrelse. Følger med en "spork" (50/50 skje/gaffel) Like fin til bruk på tur i Marka som på jobb eller skole. Målene: 20-12-7 Maks kapasitet er 9 dl.
   
  100,-


 14. Like
  Marius Engelsen got a reaction from elgen in Dobbelt pose system med T-comfort -20? Hva anbefaler Du for helårsbruk?   
  Ekstra klær på seg i soveposen gir bedre effekt per gram og volum enn tykkere sovepose, synes jeg.
  De siste årene har jeg pleid å spare en dunjakke til bruk i camp som jeg ikke bruker under pauser eller over svett ull. Da er denne alltid helt tørr slik at den kan være på når jeg ligger i soveposen, samt en anna-bukse som jeg bare bruker i camp og i soveposen. Dette hjelper MYE på isolasjonsevnen til posen, og om morgenen kan jeg krype rett ut av posen uten at det er en kald opplevelse  
 15. Like
  Marius Engelsen got a reaction from Lars og Berit in Dobbelt pose system med T-comfort -20? Hva anbefaler Du for helårsbruk?   
  Ekstra klær på seg i soveposen gir bedre effekt per gram og volum enn tykkere sovepose, synes jeg.
  De siste årene har jeg pleid å spare en dunjakke til bruk i camp som jeg ikke bruker under pauser eller over svett ull. Da er denne alltid helt tørr slik at den kan være på når jeg ligger i soveposen, samt en anna-bukse som jeg bare bruker i camp og i soveposen. Dette hjelper MYE på isolasjonsevnen til posen, og om morgenen kan jeg krype rett ut av posen uten at det er en kald opplevelse  
 16. Like
  Marius Engelsen reacted to Blindgjenger in Tips til innkjøp av sovepose   
  Verdt å ta meg seg at amerikanerne ikke måler sin Fill Power på samme måte som i Europa. Det er ikke noen kjempeforskjell, men den amerikanske skalaen er litt mer "optimistisk" enn den europeiske. US 950 er omtrent det samme som EU 900 - men forskjellen er mindre ved lavere kvaliteter etter det som står her:

  https://www.trailspace.com/forums/gear-selection/topics/90935.html
 17. Like
  Marius Engelsen reacted to Bronson in Besseggen, sen september.   
  Takk for svar PTG! Det var som jeg mistenkte. Skal undersøke Knutshø nærmere. 
 18. Like
  Marius Engelsen reacted to PTG in Besseggen, sen september.   
  På denne tiden i høyfjellet kan du møte full vinter, og om det blir 10 cm snø er det tyngre å gå og med vind kan snøen legge seg på '"T" ene langs stien. Så du må planlegge med  vinterutstyr og vanskeligere orientering + varmere stæsj til nødbivuakk.  Jeg hadde også  sjekket om det er snakk om lave eller høye skyer, da overskyet kan bety "graut tykt" om skyene ligger lavt og 0 sikt. Kanskje en telefon til Gjendesheim kan gi deg til litt mer info om forholda når helga nærmer seg. Knutshø er jo et populært alternativ.
 19. Like
  Marius Engelsen reacted to Blindgjenger in Fjellskoa dine er en tidsinnstilt bombe med utløpsdato.   
  Alfa selv skriver bare "Den lette EVA mellomsålen gir stabilitet og støtdemping" om både WK og WK Air. Ingenting om PU der.
   
 20. Haha
  Marius Engelsen reacted to Maarkus in Tørking av tursko på tur   
  har testet det med stearinlys, funket forsåvidt men den brant jo opp da
 21. Like
  Marius Engelsen got a reaction from sneakyowl in Fjellskoa dine er en tidsinnstilt bombe med utløpsdato.   
  Kjøpte nye nå.
  Og etter å ha undersøkt de gamle skoene var det bare «luft» under sålen under begge skoene, men den hang i kantene hele veien rundt. Rev jeg i kanten på sålen løsnet den og mellomsålen var bare pulver som drysset ut. Sålen hang altså bare i kantene, glad jeg ikke tok disse med på en lang tur.
  Så da var det nok PU mellomsåle på gamle walk king, og de har gått over til eva nå
 22. Like
  Marius Engelsen reacted to Torjus Flækøy in Bergans Helium 55 vs v55   
  Jeg har brukt den gamle/ forrige modell til pulktrekkking. Din synsing stemmer veldig bra med min oppfattelse. Jeg er forholdsvis slank, så pulkfestene ble ikke brukt no mer enn en halv dag før jeg tok opp rep. kittet, da sånn pulkfestene er plassert var ubehagelig/vonde i bruk. 

  Istedenfor å bruke pulkfestene tredde jeg ei løkke inn på hoftebeltet på hver side, som j deretter festa pulken i. Fikk da festa pulken mer «bakpå» hofta. Dette fungerte ypperlig, men sliter nok enda mer på sekken.  
   
  Utover pulkfestene er j strålende fornøyd med sekken
 23. Like
  Marius Engelsen got a reaction from PTG in Snu på led, få med utstyr   
  Ikke tre tauet gjennom bolten på boltet rute, for guds skyld.
  Tauet kan kuttes, eller kan kile seg sånn at man sitter fast i ruten.
  Du bare snur, rett og slett, og lar de to øverste slyngene sitte igjen. Sånn har ihvertfall jeg gjort det. Er det lavt, har jeg tatt kjangsen på en slynge, men hva hvis den løsner…
 24. Like
  Marius Engelsen reacted to seawater in Bergans Helium 55 vs v55   
  Jeg har brukt den første utgaven av helium i en del år og har alltid tenkt at sekken var veldig bra men nå har jeg akkurat kjøpt den nye.
  Den gamle har begynt å vise tegn til slitasje som bla at noen av tekstilene flasser og at lokket har blitt litt slitt. Men fremdeles fullt brukbar.
  Den nye gir inntrykk av å være mye mer gjennomtenkt og bedre konstruert. Tror også at tekstilene er bedre. Den skrå glidelåsen er mye mer vanntett og jeg synes den fungerer greit. Kanskje litt lettere å finne frem ting i pøsregn uten at det kommer så mye vann inn i sekken. Jeg har aldri tørt å dra pulk med den gamle sekken men festene på den nye virker mye mer solide. Og sist men ikke minst. Jeg har ikke fått testet det men hele designet gir inntrykk av at man kan bære mer vekt med den nye. Med den gamle føltes det som om 13-14 kg var nok. Men det kan ha noe med anatomi å gjøre. Den nye sekken er ikke tilpasset folk med like lang rygglengde som den gamle var.
  Jeg tenker at den nye sekken kan få et litt utvidet bruksområde for min del ved at man kan feste en vantett pakksekk under med sovepose og klær ol. Den er også lettere å snøre inn slik at den blir mer egnet som dagstursekk og det var faktisk dette som fikk meg til å kjøpe den.
   
 25. Like
  Marius Engelsen got a reaction from SnorreL in Bergans Helium 55 vs v55   
  Jeg fant en forrige modell av Helium, brukt men ubrukt, til 600kr. Herremodell. Så jeg slo til på den 🙈
  Sammenlignet med den nye, i damemodell, veier den bare 20gram mer, altså 1030 gram. Og denne rommer mer enn damemodellen 👍 Tar man av isøks/gåstavfestene sparer man 10 gram.
  I tillegg er glidelåsen på den forrige modellen mye bedre plassert på midten, den nye skrå glidelåsen er nærmest ubrukelig i forhold, synes jeg.
  Den forrige modellen har også ett brukbart skifeste, ett diagonlanfeste om man tar med en stropp til toppfestet. Den nye sekken har mye dårligere skifester om man har tenkt å bruke det.
  Bæresystemet virker likt.
  For 600kr virker det som ett kanonbra kjøp!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy