Gå til innhold
  • Bli medlem

Marius Engelsen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    4 968
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    109

Marius Engelsen vant dagen sist 22. mars

Marius Engelsen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

4 037 Excellent

3 følgere

Om Marius Engelsen

Profile Information

  • Sted
    Askøy

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg har exped sin, den er netting. Men jeg bruker det ikke, jeg synes tynn snor på kryss og tvers mellom festepunktene er mye bedre. Erik B. Jørgensen bruker ett blomsternett (ser ut som fiskegarn), og får på den måten tørket store mengder klær. Vises på hans instagram.
  2. Noen som har erfaring med å lage race-tuppfeste for skifeller på skiene sine? Jeg har Vølkl BMT 90 og Hagan Ultra 77. Nå som jeg er blitt vant med skifeller med race-fix feste i tuppen, og fellen kappet 20-25 cm fra bakskien, er det nesten så jeg kvir meg til å bruke Vølkl skiene som har ett annet tuppfeste og har bakfeste på fellene. Jeg har gått Høgruta og mange andre flerdagersturer med Haganskiene, og festemetoden er overlegen. Jeg kommer ikke på noen god måte å bruke eksisterende tuppfeste på Vølkl skiene til å mekke ett race lignende tuppfeste. Vurderer derfor å lage hakk i tuppen, og forsegle kuttflaten med tyntflytende lamineringsepoxy og lakk. Noen bedre tips/erfaringer? Når dette er løst, tilpasser jeg Vølkl fellen med å sy på nytt feste i tuppen, og kapper den i hekken.
  3. Brukt skiene 3 turer nå. 1: I slalombakken i går på påskeføre. Gøy å kjøre telemark, men litt slitsomt i lengden. 2: Siden jeg hadde så god selvtillit etter telemarkssvinger i slalombakken tok jeg de med på en topptur. Med bristende skare over 10-15 cm tung nysnø ble det selvsagt komplett umulig å svinge og styre farten. Og siden det er kupert terreng med hauger, bekkedaler og skog, ble det «survival mode» hele veien. Kun i solvendte hellinger hvor solen hadde myket opp skaren var det mulig å svinge. Kortfellene grep også ganske dårlig siden det var løst under skaren, så armene fikk kjørt seg skikkelig. Savnet randoskiene noe sinnsykt, både på vei opp og ned. 3: I dag var jeg en tur i langrenndløypen og i ganske flatt terreng utenfor løypene. Overflaten var slush-aktig, og det smørefrie belegget kom virkelig til sin rett! Gliden nedover ble lite redusert av smørefritt belegg, så jeg ser egentlig bare fordeler med smørefritt belegg på fjellski. Helt topp å ha ett «ekstra verktøy» å bruke når man er på skitur, og slippe evt. smurning for å få den gode flyte uten feller.
  4. VELDIG komfortabelt liggeunderlag! Ikke brukt (fordi jeg fikk nytt). Ta kontakt via finn.no på denne: https://www.finn.no/345219124
  5. Ahh. Du har ett slikt reguleringsratt ja. Du trenger ett reguleringsratt som kalles «multinøkkel». Det får du på finn.no eller Optimus Norge på facebook.
  6. Da er det dysen som må strammes. Ta av brennerskallene på toppen av brenneren, disse rengjør du godt og tørker. Stikk reguleringsrattet ned til dysen, skru denne av, rengjør også. Remonter delene. Sørg for å forvarme denne godt og la forvarmingsvæsken brenne helt ut før du fyrer opp (blås evt. ut siste flammen før du fyrer). Jeg pleier å gi den 10 pump, og så pumper jeg mer om jeg trenger mer guffe når den er i gang. Stillebrenner liker ikke så veldig høyt trykk, for da kan det bli litt turbulens og gulere flamme.
  7. Egentlig mest for pynt Men jeg lå merke til at skruene under den intakte rottefellateipen var mindre korrodert enn skruene under teipen som ikke var tett. Så da tok jeg ny teip på, kanskje skruene korroderer mindre. Jeg kunne ha brukt noe annen teip, men denne er vanntett og holder bra.
  8. Selger fjellskiene mine. Uten Binding. Ene stålkanten er løsnet litt. Den som vil kan reparere den på plass selv, eller jeg kan lime den på plass med epoxy fra Trebåten AS (Aeropoxy). Se finn annonse. Disse kan sendes i posten. Kontakt primært via finn.no på denne https://www.finn.no/345144172 EDIT: Ble jammen solgt fort, men for halve prisen. Helt ok. Da blir det noen som får billige ski som de kan reparere selv
  9. Da ble bindingsmonteringen vellykket. Målte etter alle kunstens regler. Dette må jo gjøres med kirurisk presisjon om det skal bli bra. For å finne senterlinjen fungerte det bra å bruke skyvelær sammen med stållinjal, samtidig. Skyvelæret mot stålkantene, og stållinjalen inntil skyvelæret. PU-lim i hullene, aluteip erstattet rottefellateipen. Bruker 3mm trebor med spiss, og 3,5mm trebor for å få riktig dimensjon på hullene (skal være 3,6mm).
  10. Kjøpte en pakke på meny. De blir jo harde som papp når de tørker, og må fuktes for å kunne brukes. Det var litt dumt. Men på den annen side suger de godt opp fuktighet ja. Jeg synes kjøkkenhåndkle i bomull fungerer bra.
  11. Og her var den https://www.toaksoutdoor.com/products/pot-2000-bh
  12. det som er viktig med kaffekjele til snøsmelting er at åpningen er stor nok. Denne har stor nok åpning til at jeg kan sette blokker nedi kjelen, så mater jeg den etterhvert som det smelter. Men jeg kunne selvsagt ønsket litt større åpning av og til. Jeg mener @Espen Ørud hadde lagt ut ett bilde av en titangryte på ca 2 liter, med fast håndtak som ikke faller av, og helletut slik at man kan helle over vann uten å ta av lokket. Det må kanskje være det ideelle til å smelte snø. Men helt ærlig, så bruker man såpass liten tid av turen på å smelte snø, at man sikkert kan bruke det man har
  13. Jeg bruker en 1,8 liter GSI kaffekjele. Kaffekjele fordi det er mindre kjangs for å søke kokende vann når man skal helle, og den har fast håndtak som ikke kan falle av (altså sikkerhet). Og fordi man kan helle mens lokket er på, og det gir mindre damp i teltet. 1,8 liter fordi det er helt passe til 1-2 personer. Det går egentlig like fort å smelte snø i to omganger som i en omgang. Og en veldig stor kjele er jammen ikke noe greit å balansere oppå en liten turbrenner, tar stor plass, og er ofte ikke god å helle fra.
  14. Stålull ruster lett, så jeg vet ikke. Skruen skal vel holde selv om det ikke er brukt lim? Kan det være feil bordiameter?
  15. Uten bilder, så er det ganske umulig å svare på hva man bør gjøre. Er bindingene montert på riktig plassering, så er det jo ikke en god idè å flytte de. Hvorfor løsnet skruene? Har de skrudd seg ut, eller er hullene revet opp? Er det brukt for stor bor? Var det brukt lim? I utgangspunktet skal de monteres på riktig plassering, med riktige skruer, og riktig bordiameter, med lim (eks. PU-trelim). Så det ville jeg ha gjort. Er hullene ikke mulig å bruke på nytt, bør de plugges og bores opp nye hull. Om skruene har skrudd seg ut, så er det vel limen som ikke har holdt, eller ikke har eksistert. Da er det vel bare å fylle på med riktig lim, og remontere.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.