Gå til innhold

Tomas 70

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tomas 70

Nylige profilbesøk

378 profilvisninger
 1. På Sognefjellet er det muligheter til å stå randonee og å gå på langrenn. Det var ihvertfall skifolk der når jeg lå over der oppe fra fredag til lørdag. Det var mye snø der oppe, og noen mindre snøfrie områder. Fra lørdag til søndag lå jeg over ved Gjendesheim og der var det, som nevnt ovenfor, nærmest snøfritt.
 2. Hvis én person bærer inner- og ytterteltet, i teltpakkposen, da veier teltet 3056g. (Bardunene henger på ytterteltet, de er inkludert i vekten) Dette er da avhengig av at den andre personen bærer teltstengene, i sin egen pakkpose, og 15stk teltplugger, i sin egen lille pakkpose. Vekten her blir da tilsammen 968g. Da er rep-hylse og ekstra stangledd lagt igjen hjemme. De to veier tilsammen 31g. Rep-kit-settet er da også lagt igjen hjemme. Det veier 19g. Teltet det er snakk om har en takhøyde på 120cm, en liggelengde på 235cm, og en bredde på 180cm. Teltet har plass nok til to voksne med Long and Wide (LW) liggeunderlag og ett barn med Medium (M) liggeunderlag. Teltet har hel myggnetting og hel vegg i begge åpningene. Teltet er et Helsport Reinsfjell Pro 3. Et solid telt, med en mørk flott grønnfarge. Totalvekten på mitt telt (2017-modell), alt inkludert, er 4,07kg (4074g). Litt mindre vekt enn hva Helsport har oppgitt 4,17kg. Hvis dere kan fordele vekten av boligen som gitt i eksemplet ovenfor, vil det være innenfor 3kg. P.s. Ekstra tilbehør: Footprint, veier 503g, er ikke tatt med).
 3. Har du kikket på Osprey Aether 85L? Den er kanskje et lite hakk under Xenith hva gjelder komfort ved tung last (etter hva jeg har lest,) men Reinsfjell Pro 3 teltet ditt får plass liggende i sekken og du får plass til mye mer. Ryggsekken har en del kompresjonsremmer som kan være kjekke til turer der du skal ha med deg mye mindre enn det sekken rommer. Om farge på sekken har noe å si for deg, så finnes den i grønn og blå. (Og oransje)
 4. Da har du en god anledning til å friske det opp. 🙂
 5. Kan du bruk av kart og kompass? Det er viktig å orientere seg mens en går for å vite hvor man er. Spesielt om du går utenfor merkede løyper.
 6. Nå er ikke jeg den rette til å svare på spørsmålet ditt, men når jeg prøvde Skogsö-jakka på, så var ikke det noe problem når jeg kneppet helt igjen. Det er bare å brette kragen foran, hvis det skulle være noe ubehag. På Keb-jakka bretter jeg hele kragen, og da kommer den ikke nær hverken hals eller hake.
 7. Takker!🙂 Ja, det er en anvendelig jakke (spesielt den svarte), men det kommer ikke til å lukte bål av den jakka, så fin som den er. Ellers kommer den til å være med i mange sammenhenger. Det jeg synes er fint med keb-jakka er de store lommene som rommer kart, og ikke er i konflikt med brystreima og hoftebeltet på ryggsekken(e). Når kartet ligger i sekken blir det ofte liggende der og jeg havner på et midlertidig villspor, i noen tilfeller. Stretch er også for meg helt unødvendig. Det bare er der (uten at jeg legger merke til det) Tommel opp for G1000 Lite!
 8. Specialist-jakka ser fin ut. Jeg hadde ikke sagt nei takk til å eie en slik jakke. Nå fikk jeg endelig Skogsö-jakka jeg har ventet på (etter mye klabb og babb). Det G-1000 Lite-stoffet hadde jeg fått et feilaktig inntrykk av ved å lese rundt på nettet. G-1000 Lite var veldig likt det originale G-1000~stoffet. Jeg har redigert og fjernet hva jeg skrev tidligere i tråden om det stoffet. Skogsö-jakken er kjempefin. Passformen er helt topp. Jeg gikk ned en størrelse fra hva jeg bruker til vanlig, - og fargen Dark Olive synes jeg er lekker. Nå er jeg kjempefornøyd.
 9. Innen friluftsliv tenker jeg på Fjellduk hvis noen sier «duk». Sier noen «presenning» da tenker jeg ikke på en tarp. Jeg synes det er greit å si «tarp» for at alle skal vite hva man mener, og dermed unngå misforståelser. Selv sier jeg tarp med norsk «r» Da jeg var helt fersk læregutt jobbet jeg med en som hadde kallenavn på alt av verktøy, og det var veldig tungvint å finne det man skulle ha i verktøykassa, spesielt når den stod et stykke unna. Det ble ofte til at jeg måtte gå to ganger for å finne det rette verktøyet. For å ta et eksempel, så kalte han «Vannpumpetang» for «nordlending». Jeg spurte ham hvorfor, og da svarte han at «den er stor i kjeften, men ikke brukanes til noe». Det ble litt innviklet å forholde seg til. Hvis noen spør meg om jeg kan hente duken, da kommer jeg tilbake med en duk, eller ingenting. Tarp er et enstavelsesord og med dét, enkelt å si. Det klinger også bra på norsk. Jeg tror språkrådet tar ordet «tarp» til sitt «bryst»
 10. Passformen på Kaipak-jakken var stor. Jeg anbefaler deg å lese størrelseguiden for denne jakken (på for eksempel fjellrevenshop.no , da den er korrekt) Jeg bruker vanligvis størrelse medium, men jeg er så smal/tynn at denne jakken ble alt for stor. Jeg har lange armer så jeg kunne ikke gå ned i størrelse S, eller helst XS. Har du smal kroppsform så vil Kaipak-jakken være romslig. Den har akkurat de samme målene som Vidda Pro-jakken. Flotte jakker begge to, men dessverre er passformen ikke laget med tanke på oss som er smale.
 11. Jeg lar meg gladelig overbevise om at jeg feiltolker Skogsö-jakken på grunn av G1000 Lite-stoffet. En Kaipak-jakke er sendt i retur fra meg på grunn av passformen (min) og en Skogsö-jakke blir (som avtalt) sendt til meg, kanskje allerede i morgen. Jeg har i påsken tenkt på om jeg skal avbestille Skogsö-jakken fordi den ikke vil være slitesterk nok. Da legger jeg den tanken bort. Takk for et informativt svar.
 12. Selv har jeg Keb-jakka og synes den er fin, men jeg savner G1000 eco-stoffet over hele jakka og ønsket meg derfor Vidda Pro, eller Kaipak. Men begge jakkene ble alt for store i størrelsen. (Her burde ermene på jakkene ha vært et par centimeter lengre) Fjellreven Vidda Pro er ei jakke uten strech. Hele jakken er i G1000 eco. 65 % resirkulert polyester, 35 % økologisk bomull. Kanskje det er denne jakken du skulle ha hatt. Bare vær obs på at passformen på denne jakken er vid. Mye videre enn Keb-jakken. Fjellreven Kaipak er ei jakke i G1000 eco med stretch kun under armene. Denne jakken har også vid passform, akkurat som Vidda Pro. Nå vurderer jeg en Skogsö-jakke. Er du misfornøyd med (deler av) Keb-jakka og om du er normalbygd eller overvektig, så er Vidda Pro og Kaipak absolutt jakker du burde vurdere.
 13. 🙂 Er det til herre eller dame? Hvilken størrelse er det på jakken? Og hvilke farger er det?
 14. Hva med Osprey Xena 85L. Den brukes i 71˚ nord. 30% avslag på brukas.no i 1 dag til. P.s. Osprey Aura er 65L
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.