Gå til innhold
 • Bli medlem

haraldthi

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om haraldthi

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk her også. Jeg har merket det kan man si. Når nafta (white spirit) er alt for lite drøy og fyringsolje er enda verre. Spørsmålet blir, hvor får man egentlig tak i flybensin til en ikke alt for håpløs penge?
 2. Gammel tråd, men fortsatt takk. Jeg har vurdert den, men forstår nå hvorfor folk av og til selger. Jeg mener den er laget for at du skal kunne "søle" litt drivstoff i forvarmingsskåla og tenne på det, men nordamerikanerne bruker gjerne nafta (white gas/white spirit) og den er vesentlig lettere. Lettere å få fyr på og mindre grisete når det brenner i flytende form, men lavere brennverdi. Og jeg foretrekker, som deg, det tunge drivstoffet når jeg er først er ute på tur. Kona klager over at de brennerne her er bråkete, og det kan jeg være enig i. Så da skal ikke være enkelt...
 3. Langt mindre alvorlig enn mange andre her, og på sommeren også. Men definitivt til å lære av. Første lekse er å ikke ha det så travelt når man skal av gårde, som jo også andre har nevnt her. Man kan ende opp med å ta med seg feil kart, for eksempel, så det meste bør nok dobbeltsjekkes. Kartet jeg manglet var bare ett av fire, og det i et område som jeg ikke hadde tenkt å være i særlig lenge. Og da det i tillegg var T-merket sti regnet jeg med at det skulle gå greit. Men så var det dette med å finne rett sti fra hytta, og merkelig nok var det ikke lenger mulig å finne noen T-me
 4. Om du skriver at de er myke og at de egner seg mer til langturer enn til utforkjøring kan det godt hende du finner noen som er fornøyd med dem. Jeg har et par Alfa-støvler selv og til sitt bruk er jeg greit fornøyd med dem. Jeg vil unngå for mange typer bindinger og bruker BC-binding på marka-ski uten stålkanter. Og for folk som går hytteturer på fjellet er de nok også helt greie. Myke støvler gir deg ikke så lett gnagsår. Men jeg har skaffet meg turskøyter, og til det er de for myke.
 5. Mine Trail-brodder størrelse XL sitter trangt som fy på turstøvler størrelse 46, så det varierer ja. Jeg vurderer å prøve en størrelse større. Men de er veldig bra på glattisen, og holder så lenge man ikke strekker det for langt. Det vil si, type bratt bakke med glatt stålis. Mye bedre enn vanlige pigger.
 6. Det er nok litt avhengig av om du har et videokort som den kan bruke, og om det er raskt nok. Jeg for min del har data med en etter hvert gammel og treg hovedprosessor, men etter at jeg skaffet meg et ganske så solid grafikk-kort er ikke Raw Therapee noe problem. Jeg regner med at det er tilsvarende med andre slike programmer. Det er på grafikk-kortet de gjør det meste av jobben.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.