Gå til innhold
 • Bli medlem

Frank Sørensen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av Frank Sørensen

 1. Hei! Ser at du ikke har fått noe svar, så jeg kan no gi det jeg har. Jeg bruker Helsport Varanger camp 8-10 med innertelt med fast bunn. Jeg gikk bort ifra løs bunn og innertelt, da det er mer trekk fra sidene med dette. Lufting i toppen er justerbar innefra. Dette er noe av det letteste du får, å tåler en storm fra egen erfaring. Det bråker mer en bomull i vind. Det har inngangsparti som er god til å holde vann ute, mulighet til å sette sko og en sekk eller 2. vil tro at å gå hakke opp fra 8-10 til 12-14 manns ville passe deg. Jeg er fornøyd med denne lavvo.
 2. Håper dere finner en som passer. Ta dere en titt på Trollhetta om 95 liter er nok. Der er en som er oppgradert av denne, men vår heter bare Trollhetta 95. Ytterlommene er genial, sitter meget godt både på meg og fruen.
 3. Er det en ting jeg har brukt lang tid på, så er det å finne teoriene rundt alt som gjelder på tur. En ting jeg har lært som er den viktigste, er erfaring. Din egen og de som uten tvil vet hva de snakker om. Trådstarten gjelder en sak på å spare penger, ved å gi fra seg en annen. Mer vekt. Ikke hva som er bedre, lettere eller kulere. Inngangsbiletten til en god tur. Jeg har personlig brukt dette oppsettet å lykkes i lavvo 8-10 manns. Hva jeg ennå ikke er overbevist på hvor godt funker, er kun et oppblåsbart underlag alene med isolasjon vil fungere under de samme forhold. S
 4. Glemte dette. Om det er vinter, og dere er på ski, vurder en Paris transportpulk. Rimelig og da kan du ta med ekstra bagasje til barna.
 5. Små barn mister fort varme, så de må prioriteres på dette. Bamse og et underlag som flytter det opp fra direkte kontakt med bakken er godt alternativ. Min sønn på 4 har brukt uisolert luftmadrass og bamse, feltseng type kompakt (ca 8cm opp fra bakken), og en extreme pose de kaldeste dagene ( -16c), og en -8 på høst og vår. begge alternativer krever mer volum, jeg har selv ikke erfaring med bare 1 underlag.
 6. Jeg har selv prøvd begge varianter vinter og høst. Underlag og oppblåsbar over kaldt, Oppblåsbar og undelag oppå, varmere. Ligger man på luft, så vil luften gjerne varmes opp, og det blir da varme fra kroppen som ligger oppå. I en luftmadrass uten et varmelager (dun-fiber f.eks), vil ikke rein luft klare å lagre denne varmen, fordi bakken er kald. Derfor og nettopp derfor bruker vi isolasjon i hus, for å opprette et varmelager for oppvarmet luft.
 7. Jo grunnen er enkel den. Det oppblåsbare liggeunderlaget blir like kaldt som omgivelsen, så ved å ligge på bamse underlaget, beholder du varmen du genererer i kroppen. ligger du rett på et uisolert underlag vil du kjapt fryse.
 8. Jeg har aldri sett et til 599,- jeg har 4 som er kjøpt 1 og 1. samtlige bortsett fra 1 var 399,- poenget, er å spare penger. Litt her og litt der. Flere ganger har jeg fått høre at, nei jeg kan ikke være med for jeg har ikke råd. Jeg har gitt tips til å spare penger, jeg har lånt bort utstyr også. Skal du på korte turer, med for eksempel små barn. Kanskje du bare skal på en campingplass, eller du parkerer like ved, eller gå en liten time. Ja man må betale med mer vekt. Men man kan komme seg ut selv om man ikke har utstyr til 20/30 lapper. Jeg har 3 barn selv,
 9. Skal du bære for deg selv kun, så er 95 liter nok, vinter ville jeg ikke gått under 110, da det blir mer volum om du ikke har kjøpt det grommeste av ultra lett og kompakt utstyr da. I mitt tilfelle, må jeg ta ekstra pga barn, og da blir de siste 20 literene på en 130 liter viktige. bare vintersoveposen var nesten halve sekken nettopp pga av valget gikk på pris og ble fiberpose og ikke dun. Har klart meg på 110 også, bruker også pulk når det er ekstra kose komfort vi vil ha.
 10. Ja klart det er utfordringer, det blir det alltid. Men ønsker man å komme seg ut, uten å hive månedslønner ut døra for en helg eller 3 i året, så er dette et alternativ som fungerer. Bare bamseunderlaget blir lagt riktig
 11. Som du ser så koster det forslaget, ordinært 1600,- Gang det opp på f.eks 2 voksne og 2 barn. Der bare i underlag; 6400 på ditt eksempel, ser vi bort for BF i disse dager. contra 2000...kr så skal du ha soveposer til alle.... Vi har brukt det selv vi i flere år, selv på vintertur og det er faktisk greit å sitte på dagtid også. Dobbel opp så har du en 2/3 seter å sitte å spise på. Vi har gjort dette i lavvo og hatt mye glede av det. Så penger spart, og mye glede. Ikke at du får se tur rommet mitt no, da sprekker budsjettet🤣🤣🤣
 12. Det er vel V5 du har da. Jeg har også avtagbare på en Cyclops 2 Atlas, og det er greit det ja, men en fiske og kaffesekk på hoften for min del er en god løsning. Trua har jeg, skuldrene skal i hvertfall få hvile seg nå fremover.
 13. Jeg var hos XXL i Ålesund. På nettstatus hadde de ingen, men det viste seg å være feil.
 14. Flott innlegg, og kjekt at du deler med oss. Jeg er også rimelig ny her inne, og ønsker å gi litt igjen til andre. Jeg prøvde begge, jeg er ikke lengre enn 168 på lesten:) Grunnen til at de muligens legger mer vekt på 110, kan være rygglengde og lengde på sekken. Altså at 110 vil være enklere for en kort rygg på belastning enn 130. Ellers så kunne jeg ikke se eller føle noe forskjell på 110 eller 130. Men jeg må ha ekstra plass for å ta barns last også. Ikke gått tur ennå med sekken, men jeg har god tro på den. Kanskje, kanskje var trollhetta 95 enda bedre, kanskje på grunn av størrel
 15. Jeg skal prøve dette med en r-verdi på 3.7. Trangoworld Confort Air 6.0. finner lite på nettet om denne, men til 499 (1049 ord.) på xxl, så gir jeg den en tjangs.
 16. Plages du med å få sove på hardt underlag? Dyrt å oppgradere med et opplåsbart? Fryser du? Her har du et oppsett for 3- sesongers korte turer. 1: Bruk et helt vanlig opplåsbart liggeunderlag til en hundrings, et slik du kan bruke til overnattings gjester hjemme. [Hidden Content] kjøpes på jysk, biltema og masse andre steder. 2: Bruk Bamse Xtreme oppå dette. (Ikke under, oppå) [Hidden Content] Man sover som et barn, varmt er det også😊 Ikke til lange gåturer da det veier litt. Kanskje en time eller 2?
 17. Da ble det et kupp handel, tror jeg...... nypris 1000-1100,- BF 499kr Tykkelse: 6 cm Oppgitt R-Verdi: 3.7 Noen andre som har dette?
 18. Sekken har en minimum rygglengde på 43, ikke 34. 😊 jeg er ikke store karen selv med 168cm og rygglengde på 46. Men foreløpig så føler jeg V6 130 sitter godt.
 19. Jeg har Helsport Varanger Camp 8-10 lavvo, med innertelt m/fast bunn, ovn. Denne er lett, enstangs, og tåler en storm (personlig erfaring). De letteste vil nok bråke mer i vinden enn bomull. utgangen er god, da man ikke får inn vann ved inngangen. Meget God plass ved 4 mann (plass til feltsenger) God plass ved 5 mann Ok plass ved 6 mann
 20. Jeg fikk min V6 Alpinist 130, siste modellen av Alpinist der altså. Det skal pakkes å prøves snarest før jeg drar på tur. Men denne har jeg meget god tro på. Brukes da jeg må ta noe av lasten til barn og ekstra komfort. Denne er da 10 liter større en min andre tursekk, men den var noe lang i ryggen for meg. V6 har et større spekter for rygglengde og sitter bedre. Tom sekk så går ryggen på selve sekken faktisk like lang opp som Trollhetta 95 Liter og stopper rett bak øret.
 21. Hei! jeg kjøpte en Bergans Trollhetta 95liter, å fruen har ikke nok ord til å forklare hvor godt den sitter. Jeg fikk nettopp V6 i gave, og hun sier den er litt trangere over brystpartiet. Jeg også har testet Trollhetta, og jeg kjenner ikke at man har den på. Anbefales! Bør merkes at det har kommet en V5 modell av Trollhetta og må ikke forveksles med Trollhetta 95L.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.