Gå til innhold
  • Bli medlem

El Chris

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av El Chris

  1. Det har du selvfølgelig helt rett i, bare jeg som ikke forsto at momsen var medregnet. Da var det ikke så ille likevel 😄 Jeg er heller ikke solgt på enduks telt til norske forhold, blir for mye kondens for en som er livredd for bløt sovepose. Takk for tips, skal sjekke det ut! Er heldigvis så lite på fjesboka at jeg tror ikke det medfører noen risiko for bløtkokt bankkort. I følge Durston kommer det en toduks DCF etterhvert, mener på om jeg leste noe om et års tid eller mer.
  2. Haha, ja i teorien bør det bidra til færre impulskjøp hos undertegnede, men det gjenstår å se. 😅 Blir i alle fall utrolig digg med plass til å få av seg vått skift før man skal inn i innerteltet. Og som du sier har man mye plass uten inner dersom man f.eks. vil spise lunsj i le fra elementene, eller bare tar seg en hviledag. Mener også å ha lest at man fint kan sove to stk i det uten inner. I det store og hele mange aspekter ved xmiden jeg liker. På papiret tenker jeg det er perfekt til lettvekt/ utlån/ tarping, og for amerikanske forbrukere er det også svært rimelig (240$). For oss over dammen blir vel prisen ca. det dobbelte (1200kr bare i frakt?!), men hvis det lever opp til forventingene vil jeg si at det definitivt vil være verdt det. Me får sjåu! Fortsatt god dag folks,
  3. Er nok forbi point of no return der 😆 Men jeg vil tippe du har rett i ca 200g, omtrent samme som vektforskjellen mellom XMID 1p og Notch Li. Men vekt er definitivt ikke alt. Silpoly pakker ned til å ta opp betraktelig mindre volum, noe jeg ser for meg at kan være verdt vektdifferansen i seg selv. Bare en tanke at dersom jeg virkelig digger xmiden, så kanskje en DCF-versjon med solid inner kan bli aktuelt om noen år. Uansett, blir stas å få testa ut det nye vidunderet, gleder meg til å slippe å skifte i en kiste Notchen.
  4. Kjøpte selv en xmid i går (1p), men valgte mesh-varianten fordi jeg synes det ble vel varmt på sommeren med solid inner i forrige telt Tarptent Notch Li (som forøvrig er et killer telt, men alt for lite for meg). Har også lest flere steder at solid inner vil bli tilgjengelig for løssalg ilø neste år, men det som for min del virker ENDA mer spennende er en toduks xmid i DCF, noe Durston har gitt uttrykk for at ligger i pipelinen. Veldig spent på hvor mye vekt han kan kutte på 1p-en.
  5. Jupp! Tarptent sa det kommer i februar. Hvilke Locura-stenger bruker du? Tror jeg skal forsøke med stavene først, men greit å vite at jeg har alternativer dersom det viser seg å ikke være noe for meg. Og hvilket innertelt bruker du på Notchen? Opplever du teltet som trekkfullt sammenliknet med andre 2-veggs telt? Frister jo veldig å få med både kjøkken og gang til den vekta.
  6. Enig! Innertelt er også fordelen med Notch fremfor de to andre kandidatene. Mistenker det kan være kjekk rasteplass midt i mygginfernoet. Ja, det er nok en av minusene med gåstav-oppsettet at man risikerer å knøle ekstra mye med plassering/plugging. Mistenker også at ikke de er like vindstabile, men det forblir en spekulasjon fra min side. Ikke i denne omgang, men fin vekt. Blir nok litt lav. Takker så mye for innspill folkens!
  7. Sant, men tror de syr hele greia på mål dersom du ønsker det. Vet at EE quiltene historisk har vært kritisert for fyllmengde og faktisk komforttemperatur, men dette skal visstnok være på stell nå (?).
  8. Jeg har en quilt fra polske Cumulus som jeg veldig fornøyd med (modell 350). Jeg fikk den sydd i large/wide og med hydrofobisk dun for å unngå dunkollaps i fuktige omgivelser. Synes selv den har levert strålende så langt, også i 2-3 grader med heftig kondens, men har ikke presset den lavere. Cumulus trekker også polsk mva fra prisen når de sender utenfor EU, så prisen blir ikke så verst tatt i betraktning kvaliteten du får. http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-systems/quilts-and-comforters
  9. Det kan godt hende du har rett i det! Jeg har ikke mye erfaring med slike telt, så det var mest et forsøk på humor men samtidig ikke. For meg virker det som et skikkelig pes å slå opp slike telt i regnet, men det handler nok mye om hva man er vant med. Selv har jeg mest erfaring med tarp og hater å tre teltstenger og å krype under duken for å feste innertelt o.l., til det er knærne mine dessverre alt for såre etter en dagsmarsj. Så hvis jeg kan gjøre mesteparten av jobben stående, så foretrekker jeg det. Men igjen, jeg har ikke mye erfaring i fjellet og jeg ser for meg at det kan være mer krevende å få ned plugger enn å tre i teltstenger? Aeon og Notch krever 4-6 plugger avhengig av pitch og det kan jeg leve fint med. Duplex krever åtte, noe som begynner å bli litt.
  10. Tja, jeg sover jo egentlig mest i fosterstilling da
  11. Tiger Wallen var på lista en stund, men jeg er personlig skeptisk til materiale i ytter- og bunnduk (0.34 og 0.51 oz/yd2 DCF). I tillegg er jeg lat og vil nødig slå opp et kuppeltelt regnet.
  12. Jeg har vurdert det, men må si meg skeptisk til høyden. Er 190cm og minstekravet er å kunne sitte oppreist inne i teltet, tror det blir for lavt? Pratet med Tarptent nå og vekta på Notch med delvis solid innervegg er nærmere 590g, så medregnet gåstaver er vekta omtrent det samme på de to telta.
  13. Godt tips! Skal se nærmere på Bonfus. Sikler også på et Superlight til komfortbruk med madammen, har sett mange her inne lovprise disse teltene.
  14. Her var det mye fornuftig, takk så mye for innspill! Er ikke den minste over skuldrene, men sover stort sett på siden. Får teipe opp en "modell" på stuegulvet og kjenne litt på det, leit å bruke så mye penger på en tvangstrøye i Dyneema Stavene jeg skal teste ut denne sesongen veier ca. 310 gram: https://locusgear.com/items/cp3/?lang=en Har ikke gått så mye med staver før, men de gangene jeg har brukt de så føler jeg meg mindre sliten dagen etterpå, men det kan jo bare være mentalt. Har selv et Nordmarka (?) telt fra Helsport på noen kilo og det funker egentlig fint, men liker jo tanken på sittehøyde og lav vekt - blir egentlig mer et spørsmål om komfort/latskap for egen del. Hehe, kjenner godt til Darwin, Dixie og resten av Thru-Hiker-mafiaen på YouTube. Mye god kunnskap der! Samtidig tjener de jo penger på å anmelde utstyr så tenkte det var greit å sanke litt perspektiver her inne fra praktikere uten en økonomisk agenda. Godt poeng ang myggnetting. Duplex og Aeon har tilsvarende løsning med myggnetting i døra, mens Notchen har innertelt med netting, så det bør vel holde f**nskapet unna får en tro. Jepp, det er dette jeg er redd for. Supert med ekstra plass i duplexen, men kjedelig hvis teltgulvet holder meg våken. Har lest i timesvis om dette teltet, men fortsatt usikker på om det er et reellt problem under normale vindforhold eller ikke.
  15. Heisann, Som tittelen viser er jeg på utkikk etter et LETT telt til bruk i Lofoten og til fjellvandring i Jotunheimen og Rondane sen vår til tidlig høst. Jeg har lest mye både her på forumet og ellers, men skulle veldig gjerne fått andres perspektiv på hvilke behov og utfordringer som vil gjelde mitt eget bruksområde. Jeg holder meg som regel under tregrensa og har lite erfaring med fjellvandring og medfølgende utstyrskrav. Planen er derfor å prøve seg på noen rolige turer (3-5 dager) til sommeren og jeg tenkte derfor å forhøre meg med folk som har erfaring fra norske forhold i sommerhalvåret. Etter omstendig research har jeg jobbet meg frem til tre mulige kandidater (nedenfor). Jeg vurderer disse grunnet vekt og fordi de alle settes opp med gåstaver. Da jeg vanligvis bruker hengekøye (gamma UL 2) er jeg vant med å ligge trangt med mine 190 cm, så det viktigste er at jeg får plass til å sove, koke vann og skifte, da jeg ikke planlegger å tilbringe mye tid inne i teltet. Kandidatene så langt: Tarptent Notch Li (1p, ca. 530g) https://www.tarptent.com/product/notch-li/ Fordelen med dette teltet slik jeg ser det er at det har innertelt. Innerteltet kan bestilles med delvis solide sidevegger for å redusere regn/snøføyk og sure vinddrag, noe jeg mistenker vil øke komforten betraktelig? Jeg er likevel usikker på om innertelt er nødvendig eller om jeg kan slippe unna med en Aeon Li (under), som er enda lettere og tilbyr litt mer soveplass (fra hva jeg kan se). Tarptent Aeon Li (1p, ca. 470g) https://www.tarptent.com/product/aeon-li/ Fordelen med dette teltet slik jeg ser det er primært vekt og enkelhet. Ikke noe innertelt å styre med og kun én stav er nødvendig for å sette det opp. Spørsmålet som gjenstår er hvorvidt det vil slite med kondens eller regn dersom det blåser til. ZPacks Duplex (2p, ca. 550g) https://zpacks.com/products/duplex-tent Mulig det mest omtalte ultralette teltet for tiden? Slik jeg ser det kan det være deilig med ekstra boltreplass for klesskift og pakking inne i teltet, men jeg mistenker også en del bråk/rasling fra bunnduken dersom det blåser til og jeg ligger i det solo? I likhet med Aeon Li har teltet kun én duk, noe som kan bli en klam og fuktig opplevelse når tåka legger seg i Lofoten og Vesterålen? Kandidater jeg har sett bort ifra (foreløpig) er Zpacks Plexamid (kondens, mange plugger og mindre plass inne i teltet) og Tarptent Stratospire Li (grunnet størrelse / fotavtrykk og vekt). Takker for alt dere skulle ha å komme med!
  16. Dobler heller vekten enn å kjøpe en dedikert pose for temp 6+ til - 2, men skjønner hva du mener. Veldig spent på erfaringene du gjør deg, forhåpentligvis gir reactoren nok til et par minus hvis man har på seg baselag i ull og evt en mid layer jakke.
  17. Har du fått testet denne komboen? Kunne tenke meg å utvide komfortgrensen på denne posen, så hadde vært gull verdt å få høre dine erfaringer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.