Gå til innhold
  • Bli medlem

Jon Arild

Passivt medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jon Arild

  1. Hva med begrepet fiskelykke? Jeg kan stå ved siden av svogeren min, med det samme utstyret, og han drar opp den ene ruggen etter den andre, mens jeg ikke får et napp engang! Jeg antar at fiskelykke, eller ikke, da egentlig handler om plassering, erfaring, kunnskap, «feeling» og små nyanser som avgjør om fisken biter eller ikke, for jeg tror jo ikke på fiskelykke som en forutbestemt skjebne.
  2. Glemte en brenner jeg har kjøpt; en Primus Primetech 1.3 liter. Denne er super! To gryter, en med varmeveksler. Brenner med lavt tyngdepunkt og god vindskjerming. Praktisk lokk med sil til å helle ut vann av pastagryta, for eksempel. Og i motsetning til Trangiasettene, kan man lett bruke andre gryter, kjeler og stekepanner på den. Denne griper jeg ofte til! Har forresten også bestilt en Berniedawg silencer til Novaen. Jeg syns ikke Novaen bråker like mye som 111, men vil bruke silenceren til Novaen når jeg trenger å finkoke/simre til litt mer avansert matlaging, i et mer snakkevennlig lydnivå.
  3. Ok, på tide med en liten oppdatering! Siden jeg skrev det første innlegget, har disse brennerne kommet i hus: 1. En Optimus Hiker 111. Endelig med bråkebrenner! Den liker jeg svært godt. Fant et ubrukt eksemplar på Finn. Vurderte en stund å la den bli en "Shelf Queen" fordi den var så flott. Men jeg klarte ikke å la være å bruke den.. Og for en flamme, har mer trøkk enn stillebrenneren, ja! 2. En Optimus Hiker 111C. Fin. 3. En Primus Mimer. Enklere blir det ikke. Skru den på en gassboks og tenn. Stor brenneflate, så fin til større gryter. 4. Ok, det kan bli enda litt enklere, med en MSR Pocket Rocket de luxe. Den har nemlig innbygd tenner. 5. En Optimus Nova. Denne har jeg blitt glad i! Lett, lite volum og svært effektiv. Også så fint design! Lett å rense dysa med magneten som følger med. Og i og med at man bare trenger å skru på brennstofflaska til slangen, slipper man å stadig etterfylle tanken, som på Coleman'en, Svea'en og Hiker'ne. Den er faktisk min favoritt for tiden! Så tror jeg at jeg må ha meg noen kvistbrennere, en Kelly Kettle, en MSR Reactor og en MSR Wind Pro 3. DA vil jeg være i mål, og kommer aldri til å kjøpe en brenner igjen...
  4. Ja, kull er fint, kunne hatt en liten, bærbar kullgrill, ja. Kan jo bruke en Firebox til det formålet, og venter som nevnt på en Biolite med grill i posten. Ellers ser jeg at Petromax har noen fine griller, men de virker litt tunge. Lavoovn og Pelleovn er supert det, men litt utenfor mine bruksområder 🙂
  5. Ja, har sett disse, virkelig fine, og virker å være god kvalitet. Har ofte vært utsolgt, men nå ser det ut som om den minste er tilgjengelig.
  6. Skjønner! 😃👍 Tror sannelig den må på lista!
  7. Flott! Bruker du den til noe annet enn vannkoking?
  8. Jo, alle disse er fine, som effektive vannkokere på tur. Har vurdert en liten Primus Lite (den lyseblå) til et raskt vannoppkok på tur. Veldig praktisk, men er ikke der hjertet ligger.
  9. Solostove'en er flott, men mener meg dekket med Biolite'en og evt en Firebox.
  10. Hehe. Mener du da en eldre 111 bråkebrenner, eller kan en Hiker + være innenfor? Kan du utdype hvorfor du mener at en 111 med bråkebrenner er mer ekte enn en med stillebrenner?
  11. Ja, tøff den. Er det den de bruker i militæret for tiden? Virker solid og enkel, men har vel litt dårlig simre-funksjon? Tror ikke den kommer på lista, da den ikke tilfører noe nytt i forhold til det jeg har.
  12. Jeg vet, egentlig kunne jeg hatt EN turbrenner, som dekket mine behov. Så kunne jeg brukt den til den var utslitt, og SÅ kjøpt en ny. Nå er det ikke sånn, da. Jeg har: 1. En Coleman 533. Nydelig sak. Rask og enkel å tenne, brenner bredt og godt. Lett å simre. Litt tung 2. En over 30 år gammel Optimus Hiker m/stillebrenner. Denne har jeg et nostalgisk forhold til, og jeg merker hver gang jeg tar den i bruk, at det er her hjertet mitt ligger. Liker både form og funksjon. Eneste ulempen er vekten. 3. Tre Trangiasett i forskjellige størrelser og materialer. Med alkohol-, multifuel-, og gassbrenner. Uhyre praktisk, med gryter, vindskjerming og alt, men får av en eller annen grunn ikke pulsen min opp. 4. En Optimus Svea 123. Nå snakker vi! Lekker brenner! Liten, enkel og klassisk. 5. Venter nå også på en Biolite camp stove i posten. Med grill og vannkanne. Gleder meg til å prøve den! 6. Bål. Med kjeler, stekepanne og gryter rett på bålet. Her kunne jeg kanskje trenge en bålrist eller noe? 7. En mattermos og vanlig termos for varm mat og kaffe til de periodene på sommeren da det er totalforbud for åpen ild. Skulle tro at behovene mine er godt dekket nå. Jeg bruker disse forskjellige brenneren både skommer og vinter, mest til dagsturer, og en og annen overnatting i telt i marka sør og nord for Drammen, der jeg bor. Det kan også bli noen fjellturer, men altså mest skogsturer. Tar de også med på ferie, til rasteplasser og litt camping. Det jeg nå føler jeg "må ha", før jeg gir meg, er: 1. En Coleman 442. Er litt mindre og lettere enn den Coleman'en jeg har. 2. Optimus Hiker +, med en Berniedawg silencer. Mest fordi "den finnes", og er den nyeste versjonen av mine gamle Hiker. 3. Firebox kvistbrenner med lærfuttural og grillplate. Enklere og mer minimalistisk enn Biolite'en. Lett og lite volum. 4. Kelly kettle. Kul vannkoker. 5. Soto Windmaster. Enkel, liten gassbrenner til turer med ønske om lite vekt og som backup. 6. Soto Muka Stormbreaker. Liker designet, og så bør man vel ha noen slangebrennere? 7. Optimus Polaris tactical m/sort brennstoffflaske. Liker designet og fargene, helt enkelt. 8. Primus Omnilite ti m/silencer. Liker at den er i titanium.. (Ja, jeg vet, det koster penger. Men folk kjøper båter og klokker til en million, så hvorfor skal ikke jeg kunne kjøpe meg en primus i ny og ne?) Så til hovedspørsmålet: Er det noe jeg har misset? Er det noe jeg mangler, som jeg ikke har tenkt på?
  13. Bytter du dyse når du går fra bensin til gass?
  14. Får jo lyst på den, når du beskriver den på den måten!🙂
  15. Takk for informativt innlegg! Så Omnilite ti, med Primus sin stillebrenner der cap'en er byttet ut med Berniedawg er din anbefaling. Hvorfor er den cap'en bedre en Primus sin?
  16. Ok, skjønner at dyseskift må til!🙂👍 Det er bare det at jeg ikke har trengt det til nå. Jeg har et Trangia stormkjøkken. Til det har jeg spritbrenneren, en gassbrenner og en multifuelbrenner(som jeg bare har brukt bensin på). Så har jeg en Optimus 111T, som jeg bruker parafin, eller bensin på. Så har jeg en Optimus Svea 123, som jo bruker bensin. Sist, men ikke minst har jeg en Coleman 533, som går på bensin. Ønsker meg Omnilite'en fordi den er lav, lett og kan ha silencer. Jeg liker designet, og at man kan finregulere effekten med justeringshendelen både på flaska og på brenneren. Den skal mest brukes på bensin, men ønsker å kunne ha muligheten for å kunne ha en gassboks i "backup".
  17. Eller jeg kan jo bare bruke den som en bensinbrenner med silencer. Da slipper jeg å tenke på dyseskift (av en eller merkelig grunn så kvier jeg meg for å skifte dyser..)
  18. Jeg tenkte på Primus sin egen silencer. Når man kjøper Omnilite ti, hvilken dyse er det da som er skrudd på? Så du har altså byttet ut "toppen/koppen med alle hullene" på silenceren med den fra Berniedawg? Og da bruker du gassdysa både på gass og bensin?
  19. Fyrte opp min nye Svea på tur i Finnemarka i går. Fungerte som bare det, lett å tenne og med en koselig knatrelyd!😀
  20. Jeg vil kjøpe meg en Primus Omnilite med silencer. Liten, lett og med stillebrenner vil passe meg bra. Det jeg lurer på, er om jeg da kan skifte mellom bensin og gassboks, uten å skifte dyse?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.