Gå til innhold

Laffen

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Laffen

  Skistøvler

  Hei Lars! Har planer om nye skisko, og har undersøkt litt... Har kommet frem til å satse på Varg siden jeg har Varg Skarstind som vandrestøvler. Disse er jeg meget godt fornøyd med når det gjelder både lær, såle og passform. Varg har tre modeller: Morgedal, Skavl og Polar. Etter diskusjon med forhandlere og venner med erfaringer fra Varg skisko har jeg kommet frem til føgende konklusjon om de tre modellene: Morgedal: Lettest, best til langtur, minst gunstig til kjøring og minst issolert. Skavl: God til langtur, greie kjøreegenskaper (til lærsko å være), bedre issolert, litt tyngre og stivere. Polar: Med innerstøvel derfor varmest, tyngst (ca.500g mer enn Morgedal i str. 43), stivhet som Skavl, men kan gi gnagsår hos langt fler og langt raskere pga. innerstøvelen. Etter å ha gjort meg opp denne konklusjonen om modellene velger jeg nokk Skavl til mitt bruk, som er langturer med sekk/pulk (Tromsø, Svalbrd og Østlandet, altså kaldt i perioder!), vanlige "søndagsturer" med leik og morro på ski og til hytteturer. Fordi: Skavl gir støtte, er ikke for stiv, ikke så tung, lite klager på gnagsår og såleknekk og tilnærmet null reklamasjon. Dette var litt om Varg, det finnes andre gode produsenter av skisko på markedet også, men disse er jo norske og tilpassa norske bein! Prisen er litt høy, men har vært vært det når det gjelder vandrestøvla mine! En ting til, jeg har ikke prøvde dem selv, så dette er andre hånds informasjon... Lykke til med sko-kjøp, og tenk deg om, for ingenting er værre en uduglige skisko!
 2. Laffen

  Tilbud fra butikkene

  Støtter Alex på hans utsagn om at den ikke kommersielle profilen på dette forumet bør beholdes!! Det er nokk av nettsteder og forumer som er innflettet i en jungel av reklame, sånn kan det fort bli her også om man setter døra på gløtt.... Derfor vil jeg stille meg kritisk til et slikt forslag som west kommer med. Reklame får man i postkassa, på TV, i avisa, på radioen, per mail, på hauger av nettsider osv. Jeg ser ikke hensikten med å ha det her å, det er deilig med et fristed uten reklame og påvirkning av kommersielle krefter... Eller er det jeg som bare er fedd up av reklame nå før jul??
 3. Laffen

  Tunnelltelt eller kuppeltelt?

  Skal studere et år på Svalbard, og i den forbindelse tenkte jeg å kjøpe meg telt til bruk på lange og korte vinterturer i "hardt" og varrierende klima.... Det står mellom Hilleberg Saivo, Hellsport Rundhø Expedition og Hellsport Svalbard3.... Har mye erfaring med alle fordeler og ulemper med Hellsport, men hva med Hilleberg Saivo Noen her ute med erfaringer, særlig med hvor lett det er å sette opp med votter på i sterk vind Prisen på Hilleberg er jo ett hakk over Hellsport, er det vært det Og er det noen som veit om nettbutikker som fører Hilleberg Saivo, og som kan sende det til Svalbard. Slik at jeg får momsfradrag?? Kan jo vurdere andre telt i samme sjanger, noen som har forslag til alternativer.... Prøver å finne det perfekte vintertelt for 2-3 pers, vindstabilt, slitesterkt, ikke for tungt, ikke for trangt osv. Det er ikke lett og jeg stiller STORE krav og er kresen på merke
 4. Laffen

  Når biter laksen?

  Hei! Skal innrømme at jeg ikke er noe utpreget laksefisker, så reint fisketeknisk har jeg ikke mye erfaringer med laks og tidspunkter den skal bite på, men om dette står det litt i bladet Villmarksliv under "bitt-soner & tidspukt". Bruker aldri dette selv når det gelder ørret. Når det gjelder reint biologiske forhold har jeg lært at laksen er nattaktiv og avhengig av siluett (svart-hitt) for lettere å se byttet. Dette er noe å ha i bakhodet! Dette gjelder også for ørret.... Insekter er igjen stort sett dagaktive, så her er det en type skjæring/overlapp. Mitt tips: flue morgen og kveld, tørrflue midt på varme tørre sommerdager på stillefytende elv, sluk og annet "drag" på mørke tidspukt. Også på overskya dager (siluett) Litt utenfor mitt tema, men det holder stikk for ørret og disse har samme biologi, så det kan neppe være helt på viddene. Hvis noen kan korrigere meg her er det bare å trå til! (særlig på biologi-delen!)
 5. Laffen

  Galdhøpiggen og Glittertind

  Var på Galdhøpiggen tidlig i august i fjord, da var det kun enkelte snøflekker på vei opp. Gamasjer var unødevendig, for snøen var hard, men ikke glatt. Det var nemlig et halvsmelta lag med grovkorna snø oppå. Hva angår Glittertind veit jeg hvertfall at vi ble anbefalt brodder til bruk på toppkrona da vi var på Spiterstulen i fjord. Turen for vår del ble ikke noe av, så jeg sitter ikke inne med førstehånds informasjon på om det var nødvendig. Når jeg planlegger en tur til samme område neste gang vil jeg dra tidligere, så det ligger mer snø, noe som er en fordel når det gjelder glatte steiner og is. Ikke minst når du går ned! Noe også Morten nevnte. God tur! Håper du får flott vær og utsikt, det var mangelvare når vi var der.
 6. Laffen

  Tromsdalstind 17.mai 2003

  Hei friluftslivfolk! Grattulerer med dagen på etterskdd! Vi var fem stykker som tok oss opp på Tromsdalstind, den såkalte "bytinden" i Tromsø. Det var utrolig fint vær, skyfri himmel og varmegrader rundt 20-tallet. : Vi gikk opp sommerruta og tok en modifisert utgave av vinterruta ned igjen. Snøforholda var gode, muligens litt løst og tungt visst det er lov å være kresen, men svinger, fart og fall ble det, så da er vi fornøyd! Vi hadde en utolig fin dag! Håper dere også hadde det, og fortell gjerne litt om det her!
 7. Laffen

  Biter fjellørreten når isen forsvinner?

  Hei Kim! Jeg har absolutt gode erfaringer med bettet til fjellørreten rett etter isen er gått. Hvis jeg personlig skulle valgt når på året jeg skulle håpe på det beste fisket til fjells, måtte det blitt rett etter isen var gått eller sein høst..... Da har jeg hatt noen av mine beste fisketurer i høyfjellet Så mitt tips er: Ikke la deg skremme av vanntemperaturen, men at det er sol er jo en kjempefårdel sånn jeg ser det. Det er stort sett mark og sluk/spinner som gjelder nå før insektklekkinga har startea for fullt til fjells, men je har også lyktes med flue rett etter isen er gått Skitt fiske! Si gjerne fra hvordan det gikk!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.