Gå til innhold
  • Bli medlem

Olamann

Aktiv medlem
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Olamann vant dagen sist 23. november 2020

Olamann hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

36 Neutral

Om Olamann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Heisann! En kompis og jeg har tenkt å ta oss en kanotur med et par overnattinger til uka, ideelt sett en eller annen form for elv. Vi har titta litt på Kynna og Julussa, men er litt bekymret for vannføringa. Er det noen her som har erfaring eller lokalkunnskap om disse elvene og kan si noe om hvordan det er der nå? Ellers tar jeg gjerne i mot tips om andre mulige turer innenfor et par timers radius fra Gardermoen. Har tidligere vært på Fjorda og Skjervangen i Eidskog.
  2. Jeg burde kanskje lest innlegget ditt litt nøyere Jeg har heldigvis ikke opplevd samme problemer med Silva-lykta mi. Anbefalingen var uansett Petzl-lykta. Lupine har jeg hørt mye bra om, så det er sikkert et godt kjøp.
  3. Der er vi nesten helt enige. Linken din er til basisvarianten Petzl Actik, men jeg har Petzl Actik CORE. Den er oppladbar og har 450 lumen på maks (to timer brenntid). Den har god batteritid på normal styrke og mulighet både for erstatningsbatteri og AAA-batterier. Den er ekstremt lett (75g) og gir godt nok lys for de aller, aller fleste aktiviteter. Den tåler også mye juling. Prismessig ligger den på 7-800 kroner, men er fullt mulig å få under 500 på salg. Lykta brukes til jogging, gåturer, teltturer, grottevandring, you name it, og har aldri svikta. Ei fantastisk hodelykt. I tillegg har jeg en Olight H17R og en Silva Trail speed 4XT. Olighten brukes i praksis ikke, mens Silvaen brukes til langrenn og sykling. Det er ei fantastisk lykt med bra batteritid og MYE lys, og den huker av alle punkter på lista til trådstarter med unntak av AA-batterier. Kanskje verdt en titt? Favoritten er likevel Petzl-lykta. Det ligger en del reviews på nettet fra folk som har brukt den. Jeg ville lest dem.
  4. På høsten bruker jeg softshellbukse nedentil, mens overkroppen er kledd lagvis påkledning med ull - fleece - lett vindjakke/skalljakke. Det gjør det lett å regulere temperatur. Noen ganger holder fleecen fint som ytterste lag, andre ganger gjør vinden sitt til at vindjakka må frem, og blir det skikkelig ille kommer skalljakka på. Er det uttrygt for litt skikeklig regn har jeg også ei skallbukse i sekken. Fordelen med softshellbuksa er at den tørker mens du har den på, og at den puster. Skallbuksa brukes kun hvis det virkelig høljer ned. Keb-buksa synes jeg funker best i fjellet i stabilt vær. Den har god vindbeskyttelse og lufting, men den blir fort veldig våt og tørker sakte.
  5. Er sinnsykt godt fornøyd med min RAB Windveil, men den er gått ut av produksjon. Oppfølgeren RAB Vital Windshell kan kanskje være verdt et forsøk?
  6. Dempingen er god til den bruken jeg har, men sålen er grov og relativt stiv da den er beregnet på skogsterreng. Bruk på asfalt vil også slite ned mønsteret på skoene (som er relativt mykt) raskere, så jeg ville nok vurdert en annen type sko om du skal gå mye på asfalt.
  7. Jeg har X Ultra 3 og er kjempefornøyd med grepet på disse. Litt overraska over at de har fått mye kritikk. For meg fremstår X Ultra som bortimot perfekte sko til blanda skogsterreng med våte partier, sti, røtter, kvist og berg. Men det er klart du får bedre grep med et par fjellstøvler.
  8. Jeg kjøpte en Haglöfs Roc Spirit på Finn.no. Ei fantastisk jakke som koster over 5000,- i butikken. På Finn.no ga jeg 1000,- fordi eieren ikke passet den lenger. Det er masse pent brukt friluftstøy på Finn, og med litt tålmodighet kan du få veldig mye jakke for pengene der.
  9. Den traff godt. God batteritid, god lyskjegle, god lysstyrke, sitter godt på hodet. Liker at det følger med en pose, hvor lykt, batteri, braketter og festeanordninger til sykkel osv. kan oppbevares samlet. Lykta funker veldig godt til å gå skiturer i variert terreng. Batteriet har jeg i drikkebeltet.
  10. Ja. Jeg har Fenix 5X plus, og er fornøyd. Fordelen med å gå opp til 6X er større og bedre skjerm og litt bedre batteritid. Det sagt, så er batteritiden mer enn godkjent også på 5 plus-serien. Ut i fra de sammenligningene jeg har sett er det ikke all verdens forskjell i funksjonalitet på 5 plus og 6. Har sett på, men ikke prøvd konkurrentene, og ser ingen grunn til å vurdere dem.
  11. Denne er også fin. Omtale av Rab Positron Pro Jacket Dark Sulphur på Fjellsport. "Fargen passet ikke meg". 1 stjerne av 5 mulige.
  12. Haglöfs Roc Spirit GTX. Har hatt den i tre år nå og er knallfornøyd. Relativt lett, men solid og laget i trelags 40D GORE-TEX Pro. God passform, flott hette og lengde til under baken. Jeg er 187 cm.
  13. Tenkte mer på "Fikk varen kjapt" - 5 stjerner. Men de der er også helt krise, ja 😂
  14. Flott at de spesifiserer dette. Lite er mer irriterende enn folk som legger igjen anmeldelser av produkter basert på hvor fort eller sakte de fikk varen, eller ting osm har med butikken å gjøre. Når jeg ser på et produkt er jeg nysgjerrig på erfaringer med varen, ikke de som selger den.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.