Gå til innhold

varmtvann

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  234
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

varmtvann vant dagen sist 30. mars 2019

varmtvann hadde mest likt innhold!

Om varmtvann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bokmerker

 1. Om man kun skal tenke på turmuligheter- hvor ville du bodd?
  Om man kun skal tenke på turmuligheter- hvor ville du bodd?
  En snøløs vinter her på Østlandet har ført til en del dagdrømming om alle de fine plassene som fins her i landet. Bare for gøy, men om du skulle bodd en plass og kun tatt utgangspunkt i turområder og natur, hva er drømmeplassen og hvorfor?
  Personlig tror jeg at det hadde blitt en eller annen plass i Nordland, kanskje Helgelandskysten uten at jeg har fått snevret det mer inn. Liker nærheten til både fjell og fjord, samt at man er garantert ordentlig vinter om man reiser litt bort fra kysten.

 2. Ultralett sovepose/ quilt til Hardangervidda og deler av Kungsleden vår/ sommer
  Ultralett sovepose/ quilt til Hardangervidda og deler av Kungsleden vår/ sommer
  Har du sett på Sir Joseph Koteka 290? Eg har denne og det er ein sjukt bra pose. Min pose er 190 cm lang, veg berre 500 gram, men er likevel ein fullverdig pose som har hatt eit langt større bruksområde enn eg hadde rekna med. Det er berre Kårvatn fjellutstyr som fører desse her til lands. Sjølv importerte eg min frå Tsjekkia. 

 3. Hengekøyetur Drammen/Lier/Asker-området
  Hengekøyetur Drammen/Lier/Asker-området
  Hei! Typen og jeg skal ta med tanta mi på hengekøyetur. Hvor bør vi sove? Hun bor i Drammen, vi i Oslo, så jeg tenker et sted i Drammen/Lier/Asker-området er fint. Gjerne tilgang på vann, trær egnet for tre hengekøyer, kan godt gå litt fra parkering (5km maks). Noen som har et sted å anbefale?

 4. Gassbruk
  Gassbruk
  Jeg har brukt to gassbrennere over flere år: Primus Gravity og MSR pocket rocket. Begge to med vindskjerm eller i forteltet for å ha det vindstille.
  Jeg beregner at en 450 g boks varer ca 9-10 dager, og en 230 g boks åpenbart halvparten av det. Bruken varierer mye, men typisk vil det være 1-2 kaffeoppkok om dagen, hver på halvliter vann. Ca. halvparten av dagene med varm frokost, altså grøt. Middag er enten ris eller pastagryter som må putre litt, potetmos som kun krever oppkok, eller fisk som avhengig av størrelse må kokes eller stekes. Ingen real turmat, så det meste må stå på en stund. Bruker stekepanne uten nonstick, så etter fisk koker jeg ofte ren panna.
  Dette er til sommerbruk så typisk 3-20 grader. Jeg bruker gassbokser med butan/propan-blanding av ukjent ratio.
  Som andre sier bør du selv gjøre deg opp noen erfaringer, men hvis du satser på 230g per 3-4 dager og ser hvor mye du har igjen etterpå, finner du fort ut av hvor mye du trenger.

 5. Ny bok: Frossen frihet - håndbok i friluftsliv med polarhund.
  Ny bok: Frossen frihet - håndbok i friluftsliv med polarhund.
  «Min aller største tabbe var kanskje å ikke jobbe med å få min første hund rolig før start. Den var jo bare en liten søt valp som ville veldig mye på tur. Så lenge den var liten var det jo ikke vanskelig å holde den igjen heller. Vendepunktet i tankegangen min kom da jeg hadde et 4-spann som i hysteriet for å komme av gårde nesten dro med seg en Nissan King Cab via hengerfestet. På grusvei og med håndbrekket på. Da innså jeg at tiden var kommet til å gjøre ting annerledes.» 
  Med håp om å hjelpe andre å unngå de største tabbene, har jeg prøvd å stappe alt jeg har lært gjennom over 20 år i vinterfjellet med grønlandshund, inn mellom to permer. Jeg har prøvd å få med alle de tingene jeg selv hadde trengt å vite da jeg var fersk, og enda litt til. Boken på 185 sider, og delt opp i kapitler om emnene -Din firbente turkammerat; -Utstyr til den tobente; .Hundekjøring; -Å være på tur; -Kløving. Stoffet i teksten er også behørig krydret med turbilder og illustrasjonsbilder.
  Det føles litt kleint å si sånt selv, men jeg synes at dette har blitt en leservennlig og god håndbok. I håp om at noen av dere her på Fjellforum kan ha nytte og glede av stoffet i boken, så «annonserer» jeg den derfor her inne.
  For øyeblikket er boken kun tilgjengelig direkte fra forfatteren. Jeg selger den for kr 348,- (pluss porto) og sender den ut i posten. Om du er interessert så send meg gjerne en e-post på gisle@rennfokk.no, så finner vi ut av detaljene sammen.

 6. Norsk ull - splittet fra "Hva har du kjøpt nå!"
  Norsk ull - splittet fra "Hva har du kjøpt nå!"
  Superwash-fri ull så langt:
  Northern playground
  Nøstebarn (har også klær til voksne)
  Sweet protection
  Kari Traa.
  Noen flere?

 7. Forsvarets "bruksanvisning" for fjellduk
  Forsvarets "bruksanvisning" for fjellduk
  Forsvarets instruksjon for bruk av fjellduk.
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Skjult lenke - logg inn for å se den
   

 8. Turrapport anyone? Her er DEN store kilden:
  Turrapport anyone? Her er DEN store kilden:
  Skal du bestige et fjell et eller annet sted i verden? Her er DEN store informasjonskilden:
  Petter Bjørstad, professor i Informatikk ved UiB, MÅ da være den personen i Norge (og Europa/verden?) som har besteget flest fjell.
  Uten å ha spurt han, våger jeg allikevel å dele hans database over turer; se topplisten hans under. Den er et gullgruve av informasjon, for han har vært fantastisk flink til å beskrive og dokumentere turene sine, mitt absolutte foretrukne oppslagsverk, bruker denne mer enn Summitpost: Siste telling: 1635 fjell!
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Les, lær, reis og kom deg på tur!

 9. Isolerende bukse i camp
  Isolerende bukse i camp
  Jeg trenger en isolerende bukse til bruk i og rundt teltet på kalde høstdager og til lett vinterbruk.
  Fiber eller dun? Ønsker helst at den er myk og behagelig å ha på siden den brukes mest inne i teltet. Trenger ikke være dun og superlett, men myk og behagelig på.
  Fant denne Skjult lenke - logg inn for å se den .
   

 10. Rimelig powerbank med solcelle
  Rimelig powerbank med solcelle
  Hei!
  Noen som kan tipse om en rimelig og god powerbank som lades med solcelle? Gjerne med mulighet for å lade tlf 2-3 ganger. Har noen erfaringer med ladere fra eks jula og Clas ohlson? 

 11. Fjelltur fra 22/12 til 27/12
  Fjelltur fra 22/12 til 27/12
  Jul i Femundsmarka kan anbefales, julen 2017 feiret jeg i nettopp nord i Femundsmarka. Samt er seksdagers romjulstur i 2016. Åtte dager uten å se et eneste menneske, bare bikkja og jeg. Tog til Røros og buss/taxi til Langen gjestegård er et reisealternativ, da har du 1,5 - 2 t gange til første koia. Det er 6-7 koier som står åpne året rundt der, de eies av Statskog og er gratis å overnatte i, så slipper du å drasse med deg telt og kan ta med litt ekstra mat og god drikke istedenfor 😃 Lite folk der i de tider, en og annen som hadde vært på dagstur så jeg i noen av hyttebøkene, ellers fantes det ikke spor av folk. 
  Kan anbefale julaften i Gubbtjønnbua, det er min favoritt 👌🏻
   

 12. Rundtur Blefjell tips ønskes
  Rundtur Blefjell tips ønskes
  Jeg ønsker å komme meg ut på tur igjen. Nå vil jeg til Blefjell eller der omkring. Jeg orker ikke sitte å studere kart i «det uendelige», det vil ikke hjelpe meg så mye likevel har jeg erfart. Ikke nå i starten. Når jeg blir mer erfaren, så blir det sikkert gøy. 
  Her er ønskene mine:
  - Max lengde ca.20km
  - Ikke altfor mange høydemetre da formen ikke er på topp 🙈
  Jeg kommer til å dele opp ruta i 1-2 overnattinger. Heller gå kort og kose meg, enn å slite meg ut. Dette skal være en kosetur, ikke treningstur
  - Snaufjell er et absolutt krav, ellers er jeg fleksibel på de andre kravene
  - Gjerne merkede stier
  - Jeg drar på hverdagene, så folkemengde er ikke så viktig. Tåler å se folk, bare ikke hele tiden da jeg har en valp som ikke er skikkelig lydig enda og som tror at alle vil hilse på han. Ham er så klart i bånd døgnet rundt
  - Jeg skal ligge i telt
  - Må være rundtur. Har bil som ikke flytter på seg uten min hjelp 🤪
   

 13. Systue repp/custom av telt i Oslo
  Systue repp/custom av telt i Oslo
  Finnes det en systue i Oslo som syr om telt?

 14. Noen som vet om noen fine områder rundt Asker/lier/drammen?
  Noen som vet om noen fine områder rundt Asker/lier/drammen?
  Hei. jeg er tilflyttet fra nordland og leter etter noen flotte områder for å dra på telttur nå på høsten?
  Jeg vil komme meg litt unna populære terrenger og syns det har vært vanskelig å finne følelsen av og være "aleine"
   
  tar imot alt av tips!

 15. Oppblåsbart liggeunderlag - hvordan fikse hull?
  Oppblåsbart liggeunderlag - hvordan fikse hull?
  Har fått en lekkasje. Følger med en rep-kit som jeg tenkte forsøke, men problemet er å finne hullet. Forsøkte å høre ved å gå gjennom hver "kanal", også å legge kinne tett på bortetter og forsøke å kjenne luft. Uten hell!
   
  Må en gjøre som med sykkelslanger, putte det i vann og se etter bobler? Vil tro et liggeunderlag er ganske uvillig til å komme under vann for å la deg lett se dette, du klarer vel knapt å holde det under vann mens du samtidig skal se etter bobler. Men det går kanskje hvis en tar seksjon for seksjon? Må bli et innlandsvann da, har ikke noe badekar.
   
  Er vel de som spruter på en såpe blanding med sprayflaske for å se etter gasslekkasjer, vet ikke om dette også ville fungert?

 16. Kjele / kopp
  Kjele / kopp
  Jeg er glad i denne som har plass til gassboks oppi og er finfin på bål. Grei å drikke av også.: Skjult lenke - logg inn for å se den titan

 17. Fra Oslo til Bergen. Erfaringer?
  Fra Oslo til Bergen. Erfaringer?
  Jeg er en dame i 30-årene som ønsker å gå fra Oslo til Bergen. Jeg har ikke noe mål om å gå raskest mulig, og har godt over en måned til disposisjon - hvis jeg ønsker. 
  Jeg lurer på hvilken rute jeg bør velge. Jeg er opptatt av store naturopplevelser fremfor noe annet. 
  Et mål er også å sove flest mulig netter i telt. 
  Hvilken rute er anbefalt - hvilke «sjekkpunkter» (ifht planlegging, veldig nyttig)  innebærer ruten du anbefaler? 😊 
  Takknemlig for alle bidrag og hjelp😄

 18. Tips til helgetur i fjellet med telt. Må bruke kollektivtransport.
  Tips til helgetur i fjellet med telt. Må bruke kollektivtransport.
  Hjelp! Bilen har streiket og min planlagte første, solo helgetur med telt må derfor replanlegges.
  Målet er bruk av offentlig transport, minst mulig transporttid, komme seg over tregrensa, ha en relativt enkel fottur, og fine campplasser. Morgenstund med utsikt er heller ikke å forakte. Avreise fra Asker etter kl. 14 på fredag. Hjem igjen på søndag.
  Håper på gode tips!

 19. Organisering i sekken og teltet?
  Organisering i sekken og teltet?
  Oj! Disse «mesh boksene» fra exped så geniale ut! Julegaveønske, definitivt! Skjult lenke - logg inn for å se den

   
  Jeg ser også at Exped har i tillegg «clear cube og «padded zip pouch». Som virker gode, og er vanntette/regntette, noe mesh bag ikke er.
  De fleste av disse kan åpnes som en «kasse», dvs. man slipper å tømme disse når man skal åpne de.
  De oppgir vekt på Mesh Organizer UL og Clear Cube, de er meget lette. Padded Zip pouch står kun at de er ultralette i beskrivelsen, disse tenker jeg er gode å oppbevare utstyr som trenger litt beskyttelse i (kamerautstyr etc).

 20. Telt på Gaustatoppen??
  Telt på Gaustatoppen??
  Gå opp fra Rjukan sentrum og slå opp telt på hovednuten. (sirkel) Stor flate og greit feste for tunelltelt. 
  Neste dag drar du på toppen, og ned på andre siden via Svineroi og ned til Rjukan igjen. Finnes også noen telt plasser mellom Svineroi og Selstali om en behøver det. 
  Tok denne ruta i fjor. 


 21. Er det flere veggiser på Fjellforum?
  Er det flere veggiser på Fjellforum?
  Jeg prøver og kartlegge vegetarisk turmat.
  Jeg har selv funnet ut at Adventure Food har mange forskjellige vegetarvarianter. Trek`n Eat har også noen veganske typer.
  Real turmat har bare en som jeg vet. Det samme gjelder Mountain House.
  Er det noen her på forumet som vet om flere vegetariske varianter eller annen praktisk vegetarisk turmat? 
  Flere av de vegetariske variantene finner man på Skjult lenke - logg inn for å se den


 22. Hva gjør man om man ikke får slått av gassbrenner en?
  Hva gjør man om man ikke får slått av gassbrenner en?
  Jeg har gått noen brannvernlederkurs på Storebrand sitt brannsenter i Hobøl
  Der var propan/gass endel av pensum.
  Om gass kommer ut av boks og brenner med høy flamme og man ikke kommer til den så la den brenne ut.
  Gassboksen blir faktisk iskald selv om det brenner fra brennerhodet.
  Er først når man hører ett høyt "klikk" at man bør holde avstand. Da har gassen utvidet seg pga varmen.
  Om du ser på en vanlig gassboks for til fritidsbruk så er den buet oppover (bunnen av boksen) Dette er for at varm gass skal få mulighet til å ekspandere uten at boksen eksploderer. da buler boksen nedover. Derfor denne konstruksjon.
  Så lenge gassen kommer seg ut av boksen så er det ingen fare
  Vanlige 5 eller 10kgs som man bruker til f.eks gassgrill er ennå tryggere. På de kan man faktisk
  slå av ventilen på toppen og tenne på og gå rundt med gassflaska. Noe brannmenn på brannsenteret hadde det gøy med på kursene vi var på. Trykket i boksen gjør at gassen vil ut i friluft. Når boksen mister såpass med trykk at flammen blir lavere så er det ikke nok gass igjen i boksen til at den kan eksplodere.

 23. Turtips østlandet okt/nov, ukestur.
  Turtips østlandet okt/nov, ukestur.
  Du kan også vurdere skrim/omholt områdene med en topptur opp til styggemann?
  Her får du både skog og fjell og et veldig variert og fint turområde og tumle rundt i.
  Bør være helt snøfritt i oktober så fremt ikke vi får en unormal tidlig vinter

 24. Blir det Skarvheimen i høst? Hører gjerne hva du mener om det.
  Blir det Skarvheimen i høst? Hører gjerne hva du mener om det.
  Vi planlegger en telttur i løpet av første uken i september. Vi kan dra fra Oslo 1. september og må være tilbake kvelden 6. september. Vi kan kjøre bil eller vi tar gjerne tog/buss. Utelukker heller ikke en flytur til nord dersom været slår seg helt vrangt her i sør. 
  Vi er et par på +/- 50 med gjennomsnitlig fysikk, som liker et moderat antall høydemeter når vi går med telt, men vi tar de bakken vi får uten å klage for mye så lenge vi har god tid. Og det har vi stort sett.
  En rute som vi nå vurderer er Iungsdalshytta - Kongshelleren - Geiterygghytta - Finse.
  Spørsmålet er følgende: er dette en rute som vi bør gjøre i løpet av livet eller vil du foreslå en annen tur? Hva mener du om det? Vi er åpne for forslag 😀
  Hvordan er det med fiske i dette området på denne tiden? Er det avsluttet for året?
   

 25. Isolerende bukse i camp
  Isolerende bukse i camp
  Arc’teryx Atom Pants. Suveren, lett fiberbukse. Hele glidelåser i sidene så den kan tas på med bukse / støvler på. 

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.