Gå til innhold

uendelig

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

uendelig vant dagen sist 30. mai

uendelig hadde mest likt innhold!

Om uendelig

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tok et par overnattinger i telt ved Nybusjøen utenfor Hamar.
 2. Hvor nøye er XXL med at varen returneres i originalemballasje når man vil bytte inn et brukt produkt? Jeg har et par fjellsko jeg har tenkt å bytte inn. Kjøpt nylig (på nett), og gått 1 bitteliten tur med hittil.
 3. Jeg har fulgt med på værmeldingen for bl.a. Hardangervidda, og lagt merke til at varmen hele tiden ligger ca 3 døgn frem i tid. For tre dager siden ble det varslet at den skulle komme i dag. Nå er den utsatt til søndag, i morgen blir den utsatt til mandag, etc. Det er virkelig fascinerende.
 4. Hva er konsensus her? Er Orion 2 Extreme langt nok til et Synmat 9LW-underlag? Jeg er egentlig ganske kort selv, men har LW pga bredden. (Ser btw at teltet på papiret skal være mer enn langt nok, men det er visst delte meninger her om reell lengde.) Så også at noen her skrev at teltet er bredt nok til to LW-underlag, men bredden er oppgitt til 125 cm, og LW-underlagene er 65 cm, meg bekjent? Ergo er teltet akkurat for smalt til to slike underlag, så vidt jeg ser.
 5. Er det flere bardunfester på Extreme enn på UL? Leser hva Isak skriver om UL-versjonen, og ser at han savner ekstra bardunfester. Jeg er blitt ganske interessert i dette teltet nå, men har lest gjennom tråden her, og ser at det er delte meninger om både UL og Extreme, selv om de fleste er veldig positive.
 6. Ta en kikk på dette: https://www.xxl.no/bergans-trysil-3-tremannstelt-bla/p/1088461_1_style Trysil 3 får gode skussmål fra mange. Sport1 selger samme telt under et annet navn (og med annen farge), og Bergans selv selger det under navnet Trillemarka, i fargen rød. Det er visst utsolgt hos Bergans akkurat nå, dog. Varianten Trillemarka har fått mye skryt, ser jeg. Nå er det visst tilbud på det hos Sport1, faktisk: https://sport1.no/varemerker/bergans-of-norway/gjendebu-3-pers-tent-4036-2072-green/ (Tilfeldigvis også i fargen du helst vil ha.) Selv kjøpte jeg varianten Trysil 3 i fjor høst, og betalte da litt over tusen kr hos XXL. Grei pris, syns jeg. Men 2000 er heller ikke ille for et så bra telt. Meg bekjent er det ikke andre forskjeller mellom de tre modellene, enn farge og navn. (Legg merke til at samme beskrivelse står både hos Bergans, hos XXL og hos Sport1. Samme tekst.) Kan hende takhøyden er dealbreaker for dere, men lav takhøyde gjør ihvertfall at teltet er vindstabilt.
 7. Her er et 3-manns telt fra Helsport til kr 1690: https://coop.no/sortiment/obs-sortiment/sport-og-fritid/turutstyr/telt/helsport-svartvassbu?variantCode=58737 Men det har kanskje litt for lite fortelt for dere.
 8. Smak og behag. Det spørs hvor mye du liker/orker å bære, og hva slags sekk du har. Samt hvordan du og samboeren din fordeler bæringen. Personlig syns jeg kanskje 3,5 kg er tungt nok til tremanns tunneltelt å være, særlig når det ikke har såkalt stormmatte (som derimot er vanlig på helårstelt). Men jeg har selv et tremanns kuppeltelt som veier over 5 kg. (Et helårs ekspedisjonstelt med stormmatte.) Dette har jeg klart helt fint å bære, også i bratte motbakker, takket være stor ryggsekk.
 9. Selv pleier jeg å putte selvfanget fisk i poser som jeg graver ned i snøbreer, når sånne er tilgjengelige. Og det er de jo nesten året rundt, ihvertfall på fjellet i store deler av Norge.
 10. Det er ihvertfall grei pris på Fjellheimen Trek Camp 3 hos XXL, ser jeg. Godt under 4000 kr. Men jeg ser det er ganske tungt til å være et tresesongs tremannstelt. Over fire kg. Jeg ser også at det er veldig langt, faktisk hele 430 cm. Det er jo fint med stort telt, men ulempen er at det kan bli vanskelig å finne en teltplass som er stor nok. Men hvis dere ikke skal telte mye i steinete terreng i høyfjell o.l. så blir nok ikke dette et stort problem. Service hos Helsport har visst pleid å være veldig bra, ja, og vi får håpe det fortsetter nå når avdelingen i Melhus legges ned, og administrasjon og service flyttes til Swix på Lillehammer. Det kan være lurt å følge med på både Helsport og Bergans outlet-nettbutikker, da det avogtil dukker opp brukbare tilbud der. Selv kjøpte jeg nylig et Helsport Sarek superlight 3 (tunneltelt) hos XXL, til kr 4000, nedsatt fra 6000. Forøvrig samme pris som jeg måtte betalt om jeg hadde kjøpt det brukt på Finn. Nevner det bare, siden det hender det dukker opp folk som sier at det alltid lønner seg å handle brukt. Selv har jeg gjort flere røverkjøp ved å vente på gode tilbud, så jeg har flere telt og ryggsekker (kjøpt nytt) som jeg ser selges for en dyrere penge på Finn.
 11. Bestilte nettopp en Carinthia Brenta Medium. Det pussige er at denne skal være 215 cm lang. Men smallversjon fant jeg ikke, så da ble det denne. Ganske lett er den uansett, og den er kategorisert som en vinter- og ekstrempose, i motsetning til Carinthia Defence 4, som angivelig er tresesongspose, på tross av bedre temperaturspecs enn Brenta. https://www.bikester.no/carinthia-brenta-sleeping-bag-m-oliveolive-1178306.html Samboeren min har vært et par år i Forsvaret og fikk en Defence 4 derfra. Jeg har prøveligget posen hennes, og den er tilsynelatende av veldig god kvalitet, prisen tatt i betraktning.
 12. Jeg har sekken, og har brukt den til å bære ved til hytte, samt noen korte teltturer. Det fine med den er at man kan unne seg luksusmat o.l. på tur. Man trenger ikke bekymre seg for dårlig plass. Jeg har ikke brukt den nok til å si noe om bærekomforten på lange turer, men planlegger faktisk å bruke denne sekken på en drøy ukeslang tur til Hardangervidda i sommer. Jeg er bare rundt 176 cm høy og med ca 46 cm lang rygg. Hadde jeg vært kortere, ville PF muligens vært vond å gå med. Den har en del innstillingsmuligheter, men på min modell er muligheten for å stille inn avstand mellom skulderremmene noe knotete, da man må bruke verktøy. (Men når man først har stilt inn riktig avstand, trenger man vel strengt tatt ikke gjøre det igjen.) En ting jeg elsker med denne sekken er de avtagbare sidelommene som veldig enkelt kan settes sammen til dagstursekk. Dette har jeg benyttet meg av flere ganger. Noen storsekker blir levert med en liten dagstursekk som ligger inni selve storsekken (og tar opp plass). På PF (og noen andre sekker) kan du imidlertid utnytte volumet i sidelommene når du går opp til basecamp. Jeg kjøpte forøvrig sekken for kr 2000 (ny) på tilbud, og prisen var en viktig grunn til at jeg slo til og valgte denne sekken foran Norrønas pakkrammesekk. Leste både positive og negative brukererfaringer før jeg slo til, og jeg anbefaler deg å bruke søkefunksjonen på forumet her, da det fins en del innlegg om sekken fra før.
 13. Jeg har brukt en variant av Crispi Besseggen i mange år. Den har vært god og stabil, også til lange turer, men innvendingen min mot den er at den er glatt under. Det dreier seg riktignok om en gammel modell; mulig de nye har mye bedre grep. Det er ihvertfall en solid sko som gir god støtte, med den ekstra tyngden det medfører.
 14. Slike artikler har jo en avskrekkende effekt på mange. Noen velger å ikke dra dit nettopp fordi de tror det blir for folksomt. Jeg tviler på at alle som sier de skal til et bestemt område, faktisk drar dit. Dessuten er det mye snø som må smelte før fellesferien. Noen steder kan det bli for lite snø til å gå på ski, og for mye til å gå til fots.
 15. Jeg sikter til den nye. Jeg hadde selv den som het 3330 (nesten identisk med 3310) i 2001 og utover, da disse var ganske nye og hotte, og jeg var tenåring. Nå har jeg selvsagt hatt diverse smarttelefoner i en del år, men tror det kan være greit å ha en enkel og billig reservemobil som er minst mulig "smart". Kun for villmarksbruk. Ja, jeg leste også testen på tek.no. Virker som anmelderen er sur fordi 3310 ikke er en smarttelefon. Men det er nettopp derfor jeg eventuelt vil kjøpe den. Eller kanskje heller 105, som er enda "dummere". Anmelderen er neppe noe villmarksmenneske, og dømmer mobilen nord og ned fordi den ikke oppfyller hans smarttelefonkriterier. Men jeg vet også at smarttelefoner kan settes i ultrastrømsparingsmodus for å rasjonere på strømmen. Imidlertid forvirres jeg av at hverken Nokia eller diverse nettbutikker klarer å bestemme seg for om 3310 har 22 timers eller 6,5 timers taletid. Både Nokia og noen nettbutikker oppgir begge tallene som riktige. Jeg har snakket både med Nokia og NetOnNet om dette, men ikke blitt klokere.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.