Gå til innhold

Kristian J. Vabø

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  264
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Eivind T i Hardangervidda sommer 2019   
  Jeg har fisket i flere vann i Storhellerområdet. Fisk i alle vann, men er etter min erfaring langt mellom fisk over kiloet. Flere artige elvestubber å fiske i. Småkupert og flott terreng. Ikke merkede løyper her. Stedvis tungt å gå. 
  Har overnattet i Storhellerhytta til Nikolai Selvik flere ganger. Fantastisk sted som kan leies rimelig. Han er grunneier og har en veldig positiv og fornuftig holdning til bruk av området. 
  Du skal likevel være obs på at reinsdyrjakta er i gang nå - og akkurat  i dette området jaktes det hardt og skytes en god del dyr. Det kan være flere jegere enn fiskere på denne tiden. 
  …. ellers støtter jeg forslaget om å gå fra Ulevå. Herifra er ikke stigningen oppover mot Mannevann så mannevond...
 2. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Heriks i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Kommunetopptur til Vardøyfjellet i Herøy i dag sammen med Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den Fant en trivelig lokal kar som gav oss båtskyss utover så vi fikk kryssa av denne fra lista. De andre fortsatte videre med Dønnmann som så vesentlig bedre ut nå på ettermiddagen enn når vi stod der tidligere i dag, men den får stå til en annen gang for min del. 
   
      Kl. 10 Det er en kommunetopp opp i der .. kl. 14. (og fra andre siden) Ser så meget bedre ut Dønnmann på Dønna forøvrig. Toppbilde fra Vardøyfjellet. 
     
  Dønnmann og de syv søstre sett fra Vardøyfjellet i Herøy 
   
 3. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Kjell Iver i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  I går Lysingen 648 med Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den 


  i dag topptur på Vega - Trollvasstinden 800. Dårlig sikt og en del tåke - vind.
   


 4. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Bjørn J i Den ultimate turkniv finnes den   
  For min del er det bare samekniv som gjelder på tur, og jeg har alltid hatt en 8-tommers Strømeng hengende i beltet.
  Men nå i sommer var jeg innom en butikk som hadde et bra utvalg av samekniver, og jeg falt pladask for en Strømeng 5-tommer. For det turlivet jeg bedriver nå tror jeg dette er en mer praktisk og allsidig kniv enn 8-tommeren. Den er forbausende lett (137 g uten slire, det er lettere enn de fleste mobiltelefoner), og selv om skaftet er mindre enn på 8-tommeren ligger den godt i hånda. Den er naturlig nok ikke så godt egnet til hugging og kvistrydding, men det er en solid og flott kniv, godt egnet til alt fra å smøre på brødskiva til å sløye fisk.
   

 5. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Fotogubbe i Erkjennelse og ny start   
  Har jeg krefter og tid er turlysten der. Ellers er dørstokkmila veldig høy, avstand til turområde har vært tilleggshindring.
  Forutsetningene nå er noe bedre, derfor litt mer realistoptimist  
 6. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Fomle i Erkjennelse og ny start   
  Siden du spør generelt så kan jeg bidra med svar. Jeg kjenner meg nemlig litt igjen i det @Fotogubbe beskriver. Jeg har nå fullt turutstyr (om enn ikke så fancy som for hardcore "turere") og for meg er det en kombinasjon av flere ting hvorav tid er den viktigste faktoren. Når jeg kommer inn døra fredag kveld har jeg rett og slett ikke ork til å tenke på at jeg skal "gjøre" noe på lørdag. På lørdag begynner jeg å få igjen kreftene så da kan det være aktuelt, men så blir den tanken slått i hjel av klær som må vaskes eller annet husarbeid som ikke har blitt gjort gjennom arbeidsuka. 
  Dermed gikk den helga også.
  Saken forenkles ikke av at jeg bor i et av landets største flåttområder (Agder) så det frister ikke å ta teltet og plassere seg uti skauen her rett utafor stuedøra. Jeg vet jo flåtten er over store deler av landet, men det blir ialllfall noe mindre bestand når man kommer litt vekk fra kysten. Men da krever det litt mer tiltak igjen for da må det kjøres noen mil. 
  Og så er jeg jo litt pinglete da, for jeg har egentlig ikke overnattet i naturen siden jeg var tenåring og det er litt småskummelt å campe alene. Før dro jeg alltid sammen med familie eller venninne, nå skal jeg gjøre det helt alene. (Regner med den delen bedres når jeg først har gjort det noen ganger - jeg må bare få kommet i gang. Det står for øvrig på kjøreplanen når jeg tar ferie. Da skal jeg inn i litt mer campevennlige områder etterhvert.) 
 7. Liker
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra SnorreL i Bør vi slutte å handle på XXL?   
  Siden penger ikke vokser på trær, her hos meg hvertfall, så kommer jeg fortsatt til å handle på XXL (Arendal) der de kan levere det utstyret jeg skal ha til en god pris. G-Max er borte fra Arendal og har blitt Sportshuset Outlet, der jeg og handler av og til pga gode priser, så nærmeste nå er G-Sport Sørlandsenteret. Og nå som den forsvinner også, så er det bare XXL og Outlet'n igjen.
  Den lokale Sport1 Tvedestrand har av og til gode priser på noe, men ofte ikke på noe jeg skal ha, og syntes generelt de er dyre og har lite utvalg. Så der handler jeg ytterst sjeldent. Det er oftest Fjellsport og Outnorth det går i når jeg handler.

  De fleste butikker, ansatte og ledelse har sikkert sine svin på skogen uansett hvor man kikker og begynner å grave, men har man så mye penger at man  kan handle der man vil, og vil at alle ansatte og ledelsen bare skal kjøre el-bil, sykle og/eller bruke offentlig transport til jobb, kjøpe økologisk mat og sy sine egne klær, gå i kirken hver søndag og aldri gjøre en flue fortred får man neppe aldri kjøpt noe utstyr...

  Det jeg derimot skal prøve å bli bedre og flinkere på, er å ikke handle som en idiot på eBay og få masse småting sendt fra Kina...
 8. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Per Fredrik i Hardangervidda sommer 2019   
  Vi har en som kaller seg friluftsamatørene, han legger ut mange og veldig flotte videoer på YouTube. Han har en video om turen opp fra Haukeliseter og opp til Mannevatn. Jeg prøvede turen etter at jeg så videoen. De første 2,4 km har en stigning på 350 høyde meter står det i videoen. Han var ganske gåen da han kom opp, mens jeg var helt gåen. Bakken opp var et hel**te., men det var flått da jeg kom opp.
 9. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Bjarne H.S. i Hardangervidda sommer 2019   
  Du kan gjerne lese bloggen min og ta avgang fra Ulevå vest for Haukeliseter;)
  Kun hvis du vil da: Skjult lenke - logg inn for å se den

 10. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til tklami i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Utsikt fra fanaråk hytta i solnedgangen
 11. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til TarjeiSkrede i "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden   
  Bloggen igjen oppdatert (etter en lang pause, har en god unnskyldning, har vært ute og gått en langtur igjen). Denne gangen fra turen over Romsdalseggen tidligere i sommer.  Har lenge hatt lyst til å gå turen (og spesielt før den ville bli alt for populær og folksom, men det har den jo igrunn allerede blitt). 

  Skjult lenke - logg inn for å se den
 12. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Miamaria i "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden   
  Det ble lite turer i starten av ferien, men så plutselig kom det en innspurt. Høydepunktet Arctic Sea Kayak Race (ASKR) blir det nok en stund til kommer i bloggen, for det ble utrolig mange bilder derfra å gå gjennom. Men for en opplevelse! Siste turen som kom i bloggen er en ørliten packrafttur. Har fått litt sansen for å bruke den på sjøen også faktisk, når jeg ikke skal så langt. Lettere "anmarsj", gir litt andre muligheter rett og slett. Turen er Skjult lenke - logg inn for å se den, sammen med noen andre bilder også.

 13. Hehe
  Kristian J. Vabø ga poeng til Espen Ørud i Fjellfolk og twitter....   
  Jeg er ikke spesielt stødig i fransk, men jeg liker måten det tar av  på i kommentarfeltet  
   
   
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 14. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Bjørn J i Hva har du kjøpt eller solgt brukt nå?   
  Jeg kom over et Ravneskar, svært pent (og lite) brukt. Dette er en versjon jeg ikke har sett tidligere, det er førsteutgavens design, men med gult innertelt - de jeg har sett før hadde lyseblått. Vil tippe dette er fra tidlig åttitall. Morsomt
   


 15. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til nesning i Post bilder av ditt fottøy (i bruk)   
  Det har flere fordeler med to par sokker:

 16. Liker
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra Eivind T i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Liten fisketur til tre små tjern på søndagskvelden.
  Har fått en liten "greie" for å se etter fisk(ørret) der andre folk kanskje ikke tror det er fisk, eller ikke gidder å fiske. Artig er det hvertfall når man ser det vaker masse og det biter på kroken  
  Tjern nr 1 og 3 er koblet sammen, renna til høyre for tjern nr 3  går ut i en liten bekk som renner ned langs en skogsvei og til et stort vann der det og er mye ørret. Dette store vannet renner videre ut i enda et stort vann og ut i sjøen. Skjult lenke - logg inn for å se den, er fra elva mellom disse to store vannene. Så store sjanser for ørret i dette området, selv om der jeg fisker er det mye smått. De store må man ut på vannene å ta.  


  Fisket ved tjern nr 1 forrige helg for å se om det var fisk her, og fant ut at det var mye småørret her, 100-200gr, vaket som bare det..fikk 4 stk ganske kjapt.  I dag ble det ikke så mye fiske her, tok bare to. Men første fisken beit faktisk ikke på kroken, den ble tatt med den nye "lasso-metoden"  
             

  Stakk så tjern 2, her var det helt stille, ikke et eneste vak å se...


  Men...på andre kastet beit det med en gang, og det var mye mer motstand og kraft enn tidligere. Kanskje ikke så rart, denne var 3 ganger så stor!  
  Kan ikke vært mange fisk her, var noen få vak bare. Var en fisk til bortpå kroken, men den slapp unna.
  Her bor kanskje de større fiskene, i et mer lukket system der de få og kan vokse, og uten mulighet til å forflytte seg slik som fisken i de to andre tjernene.
  Var og lurt å finne en stabil måte å stå på ute langs vannkanten, myra var ikke veldig stabil...
             

  Det vaket mye ved tjern 3 også, men der var det ikke mye napp å få. Virket som fisken var enda mindre der..
  Skal tilbake til alle disse tjerna her å teste fluestanga ved en senere anledning! Slapp ut all fisk, men ved tjern 1 tror jeg kanskje at det skal "tynnes ut" litt, må bare sjekke med de som eier området at det evt er greit og at de ikke styrer med noe der selv.

  Skal ikke nevne mygg og knott noe særlig mer enn at de var "veldig tilstede"...

  Nå venter nye småvann og nye muligheter!  
 17. Liker
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra Timmey78 i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Søndagsturen gikk til en elv jeg kjenner godt, og vet det er Fossekall der, så tok med kameraet og 400mm-objektivet.

  Der var det fullt liv, da fossekallungene hadde kommet seg ut av reiret, og mor og far hadde nok å holde på med.
  Flott å kunne sitte å følge med på dette noen timer i ettermiddag  
  Fikk knipset over 600 bilder, og dette er vel det bildet som ble det beste fra i dag, med litt "action".

  Desverre er bildet kraftig beskjært pga avstand, og støy blir enda mer fremtredene. Skulle helst hatt teleoptikk med større blender, for både lysstyrke og smalere dybdeskarphet(fått visket ut bakgrunn mer og fremhevet motivet bedre). Så om noen vil donere et Canon 600mm f4L IS-objektiv tar jeg gjerne i mot   

  Klikk gjerne inn på bildet for å se det på Flickr, av en eller annen grunn blir alle bilder jeg linker til eller laster opp her mer blasse enn orginalen på PCen/Flickr..  

  (Canon 1D mk4 m/400mm f5.6L - 1/500s - f5.6 - ISO1600)
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Skjult lenke - logg inn for å se den by Skjult lenke - logg inn for å se den, on Flickr
 18. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Kjell Iver i Hvor har du vært på tur i dag - 2019!   
  Vi har hatt en nydelig 4 dagerstur i vår lokale helgelandske natur.
  Her fra dagens nedstigning mot Bæråsen fra Båtskardvatnet. Noe kronglete å finne en trase ned. Var for øvrig mer rein i området enn vi noensinne har sett før.

  Har litt dårlig nett, så tar bare med noen få. Mulig det blir en turrapport en gang. Fisket var OK.

  Vi fikk med oss en lite topp på 1095, Store Båtskardfjellet.. Her med utsikt ned mot sør..
  Breiskardvatnet innfridde.


 19. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til emstu i 3 dagers tur på vei hjem vestover   
  Det ble ikke Etne fjellene denne gang.
  Vi kjørte opp til Kalhovd hytta og videre inn til Synken hvor vi parkerte og gikk vestover inn til noen flotte vann.
  Fisket var ok, ble middag hverdag men det tok noen timer da fisken ikke var særlig bitevillig.
   
 20. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Espen Ørud i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Fikk til litt fiske- og køyetid igjen...:


 21. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Tor-Erik-L-77 i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Når siste varme strålene fra kveldssolen bader endeløst fjelllandskap i sin varme innbyderne kappe da påminnes man på hvorfor man elsker å tråkke innover i norske fjellandskap!

 22. Liker
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra SnorreL i Lyn og torden 2.0   
  Slike sider som det er farlig avhengighetsskapende å se på..! Akkurat som Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den 
 23. Liker
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra Gittiamo i Lyn og torden 2.0   
  Slike sider som det er farlig avhengighetsskapende å se på..! Akkurat som Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den 
 24. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til meisal i Ranastongi/Ranastøngji   
  Fredag til lørdag ble det en liten/kort overnattingstur til Ranastongi/Ranastøngji (1.900 moh) i Hemsedal kommune.

  Fulgte stien til jeg kom til elven. Der valgte jeg å gå over, og bort fra stien der "alle andre" går. Spor etter dyreliv når man kommer utenfor sti.

  Etter 1-2 timer, var jeg på ca. 1.600 meters høyde, der jeg satte opp camp og overnattet.

  Utsikt fra teltet.

  Kjempefint vær tidlig på morgenen. Utsikt mot planlagt rute mellom snøflekkene.


  Høyeste punkt på Ranastøngji til venstre.

  Ble overrasket over den flotte utsikten mot høyere fjell. Trolig Hurrungane hvis jeg tolker kartet korrekt, men jeg kan ta feil.  Ikke så mye å skrive om, men tenkte det var greit å legge ut noen bilder hvis det kan friste noen til å komme seg ut på tur.
 25. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Gittiamo i Lyn og torden 2.0   
  Ellers er denne siden ganske så live når det gjelder lynnedslag. Gøy å følge med på når det buldrer og braker 
  Skjult lenke - logg inn for å se den
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.