Gå til innhold
 • Bli medlem

Kristian J. Vabø

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  675
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til ketilring i Mindre primus, nye panner eller ny sekk   
  Mange har vel et gammelt Trangia stormkjøkken liggende, som kanskje ikke har blitt brukt så mye de siste årene da det har blitt erstattet av mer nymotens jet boil super advanced tech micro mini og tilsvarende løsninger. Men ved å ta med seg bare kaffekjelen og brenneren fra dette settet, og supplere med et par-tre flate steiner, så har man et superenkelt og minimalistisk kjøkken som fungerer godt i sommerhalvåret.

  Alternativt kan man ta en titt på Trangia Triangle som er litt mer lettvint og gir mer vindskjerming og egner seg bedre til bruk i forteltet. Jeg bruker dette mye på dagsturer og korte overnattingsturer her i lavlandet i kystklima høst, vinter og vår.

  Det bugner av både pent og mindre pent brukt trangiautstyr på bruktmarkedet også. Her er forresten en ny 0,9L kaffekjele til salgs for 100,-

  (Logg inn for å se skjult innhold)
   
 2. Hehe
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra tshansen i Lag din egen Turkopp og andre tre artikler   
  Har visst fått et navn nå dette - Trøstespikking  


  (Logg inn for å se skjult innhold)

 3. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til ketilring i Mindre primus, nye panner eller ny sekk   
  En toppmontert gassbrenner og en kjele som rommer 7-10 dl holder som regel til vannkoking, posemat og enkle retter på soloturer.
  På sommeren, når jeg pakker for ukesturer i 45L sekk, klarer jeg meg med bare en liten BRS-3000T gassbrenner og en Toaks Titanium 750ml kjele med lokk. Brenneren veier 26g og kjelen veier 98g, og begge er å få tak i ganske rimelig på eBay etc. Både gassboks og brenner får plass oppi kjelen (sammen med en liten lighter, skje, sammenleggbar kopp og en liten bit aluminiumsfolie som vindskjerm).

 4. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til tshansen i Lag din egen Turkopp og andre tre artikler   
  Ble en liten ny skje i dag! Denne passer perfekt til tur grøten eller posemat 🤩🔥
   


  mønsteret er tegnet for hånd og skjert inn med tuppen av mora 120
  for så å gni litt olje og kaffegrut på så man får fargen fra kaffen ned i spora! Enkelt og veldig fint resultat 🔥
 5. Hehe
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra Blindgjenger i Lag din egen Turkopp og andre tre artikler   
  Har visst fått et navn nå dette - Trøstespikking  


  (Logg inn for å se skjult innhold)

 6. Liker
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra Skrim75 i Folk som er mye på tur, hvordan får dere det til?   
  Nevte dette innlegget til en bekjent i dag, han liker å reise mye og har ordnet seg greit ang jobb, så måtte spørre han hvordan han jobbet. Han jobber kun som nattevakt på PU-institusjon, der man satt for det meste og så på Netflix (på en god natt!). Han tar og ekstravakter i tillegg, både her i kommunen og i to andre kommuner. All overtid blir satt av til avspasering. Så der kunne det lett bli både 3 og 5 uker fri i slengen. Godt betalt var det visst og, med nattillegget. Som faglig bakgrunn tror jeg han hadde fagbrev som helsefagarbeider.

  Fikk masse tall om antall vakter, antall dager fri osv i forskjellige settinger, så husker svært lite av det nå, men mye fri var hvertfall muligheten..
 7. Hehe
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra TorbjørnJ i Lag din egen Turkopp og andre tre artikler   
  Har visst fått et navn nå dette - Trøstespikking  


  (Logg inn for å se skjult innhold)

 8. Liker
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra Seeeb i Pakking og organisering i pulk   
  Kan ikke annet enn å reagere på denne utrolig dumme tanken en eller annen IKEA-ansatt har hatt her...
  Her skal man altså henge en stor krok på veggen inne for å henge en stor plastikkpose med et hjul oppi.. Normale folk med fornuftig tankegang henger felgen rett på kroken, så sparer man seg de plastposene. Ikke helt miljøtankegang fra IKEA der hvertfall...  
 9. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til KristianP i Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Blir smått misunnelig på alle dere som har fått gode skiforhold! 😄 Her i Lofoten har snøen latt vente på seg, men vi fikk solen tilbake her forleden dag og hvilket magisk lys når den bare glir langs horisonten før den dupper under igjen!
  Jeg utforsker stadig vekk nærområdet, men det er ett fjell jeg enda ikke hadde vært på, og som vi ser fra stuevinduet hver dag, og det er Store Kongstinden i Svolvær. Her er et bilde fra i fjor vinter. Store Kongstinden er den høyeste toppen til høyre i bildet.

  På vei opp (Tuva, Blåtinden, Fløya og Svolværgeita i bakgrunnen):

  Bildet under her er tatt i retning nord-øst og det er Higravtindan og Trolltindan man ser bakerst. Trollfjorden ligger like bak dem.

  Video fra turen (9 minutter)
   
 10. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til DFM62 i Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Dagens tur gikk til Narefjell i Sauherradfjella, nord for Skien.
  Litt kaldt, med 12-13 blå. Deler av løypa går langs oppkjørte spor i et polulært utfartsområde, mens den mer krevende oppstigningen foregår på gammelmåten, med opptråkkede spor/løper. Hakket over nybegynnernivå denne løypa, og fjellski er en god ide...

 11. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Marius Engelsen i Telt og tarp i kombinasjon   
  Det ble en naturehike tarp. Passer meget bra slik den er fra butikken  
 12. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Marius Engelsen i Fin tarp til telt. Naturehike ultralight.   
  Jeg kjøpte meg en ny tarp til jul, fordi jeg ville ha en mindre og lettere tarp som passer bra å kombinere med Hilleberg Unna.
  Jeg fant en som virket bra både i størrelse, vekt og pris, men jeg var litt spent på kvaliteten  (Logg inn for å se skjult innhold)

  Den veier 550 gram inkludert 8 barduner, 8 plugger, og pakkpose som er glatt og romslig. Veldig lett å pakke ned! Samt egen pose til pluggene.
  Bardunfestene virker bra og solide nok, selv om jeg har sett mer krafige saker. Men disse holder nok bra nok, og ligner mer på skikkelige bardunfester enn kjipe bardunfester.
  Bardunstrammerne er noen av de smarteste jeg har sett. Du stikker bare enden på en bardun inn, og drar til ønsker lengde helt ned til 1 cm. Da kan du bruke de bardunene du vil, eller trekke de av når den skal pakkes ned om du ikke vil ha de fastmontert  
  Den er 2,4 x 2,9 m, og passer perfekt til min Unna når jeg legger den med langsiden langs teltet.
  Den veier 330g for duken. 550 gram med 8 teltplugger, 8 lange barduner, og to pakkposer. Jeg trenger å ta med 3 plugger, og de 3 bakerste bardunene kan jeg ha meget korte, så vekten havner på ca 450 gram totalt.
  Stoffet er tynt, og stille i vinden. En del tarper er sydd slik at festene er ute i spisser, men denne er helt firkantet som en vanlig presenning, og da får jeg ett inntrykk av at stoffet muligenst ikke blir fullt like stramt når den spennes opp.
   


 13. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Boggabogg i Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Vaktuke på jobb med overhengende fare for oppringing gjør at de fleste typer turer utgår. Heldigvis er @TerjeH lett å lure med på nærtur. I mangel av egen hage må man bare utvide hagebegrepet litt når man vil på tur og har behov for å rekke heim i løpet av en halvtime. Tromsøya har mye friområder og trikset er å komme seg såpass unna stiene at man ikke blir nedsyklet eller nedtisset av ivrige morgentrimmere. Slike ut-etter-kveldsmat-heim-før-frokost-overnattinger gir et deilig avbrekk i hverdagen og god øvelse i pakking/leiroppførsel uten større risiko for liv og lemmer enn at man kan flykte heim i løpet av natta.
  Ingen varsel nedbør, så det blei overnatting under bar himmel. Nattas lærdom var at når leiren er camofarget bør man etterlate seg en refleks eller et lys før man begir seg inn i buskene for å vanne blomster. Berget meg ved å manøvrere etter noen vennligsinnede snorkelyder.

  Temperaturen sank såpass i løpet av natta at det faktisk blei litt kaldt i posen. (Ikke min arm eller klokke)

  Lykken er å starte lørdagen med en beinfrossen proteinbar og en kopp bjørkerøkt blåcoop. Og fornøyd turkompis!
   

  «Soloppgang» når vi ruslet heim til dusj og frokost i 10-tida. 
 14. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til tshansen i Lag din egen Turkopp og andre tre artikler   
  Da var neste prosjekt ferdig! Bare olje og litt voks igjen så er skjeen ferdig 
  Jeg gjorde noen små endringer i forhold til å gjøre skjeen mer flat! Dette var egentlig mindre arbeid enn jeg først forestilte meg! Alt i alt veldig fornøyd med resultatet 


  jeg ser også at jeg var litt uheldig med hvor i stokken jeg tok ut emnet, så jeg fikk litt ende ved på tuppen jeg frykter kan sprekke, men slikt er bare god læring. 

  nå driver jeg å Googler litt viking mønster og metoder for å dekorere emnene når jeg er ferdig. Så får vi se hvordan det blir på sikt. 
   
  neste prosjekt er en 30g kaffe skje (liten) også har jeg en kopp til jeg vil lage av en tre knute jeg fant i skogen hin dagen! Men dette var av furu. Usikker på hvor godt det er å lage kopp av 
   
 15. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Miamaria i "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden   
  Det blir lite turer for tiden, de fleste er bare bortetter gangveien her hjemme og det gidder jeg ikke blogge. Men for ikke så lenge siden tok jeg meg bryet med å kle på meg padleutstyret, så da ble det en tur langs heimfjæra om ikke annet. Har lagt kajakken i naustet, sånn at det er lavterskel for å komme seg ut med den. (I den grad det kan bli lavterskel når det er vinter og kaldt.) En flott fullmånetur ble det faktisk, midt på dagen.
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  nå.
 16. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Earthwalker 82 i Folk som er mye på tur, hvordan får dere det til?   
  "Noen jobber for å leve og andre lever for å jobbe!"
  Dette sitatet er så vanvittig riktig! Jeg ser ingen feil å å jobbe hardt i perioder for å opparbeide rykte, jobbe seg opp i stilling osv, men man må bare ikke glemme at man må bruke den "tjente krone" på å skape seg et rom til å drive med det som gjør en glad! Personlig jobber jeg som freelanser og jeg jobber veldig hardt i perioder for å kunne ta tid til å gjøre det man aller helst vil  Man trenger jo heller ikke å låne opp til evne, da blir jo jobbjaget et press. Bo mindre og kjør en litt kjipere bil enn det man har råd til   Dette er i hvertfall min formel, og den har gjort meg lykkelig med masse tid til å leke i Norges deilige lekegrind. 
 17. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Martin HJ i Turåret mitt 2020   
  2020... For et krevende år på mange vis, for oss og mange andre. Og det virket som om ting virkelig bare ballet på seg gjennom hele året. Covid eller Corona er vel hovedårsaken til mye problemer i 2020, dette resulterte i at barnehager og skoler ble stengt. Det ble noen krevende måneder med to små jenter på 1 år som akkurat hadde startet opp i barnehage og jeg hadde akkurat startet med oppussing av eneboligen som vi flyttet inn i rett før jul. Samt hjemmeskole for 11 åringen måtte også tas hånd om. Jeg måtte håndtere skiftarbeid med 12 timere natt og dag, og passe på barna våre på dagtid mens konemor var på jobb. Vi tok en high five i døra når hun kom hjem igjen og jeg fikk gjort litt av det mest nødvendige på huset før det var jobb igjen. Etterhvert ble hun, som mange andre, permittert og videre sagt opp og ting ble usikkert og bekymringer meldte seg. Litt senere ble min mor rammet av kreft og døde fort etter hun fikk beskjeden. Dro også på meg en meniskskade i sommer etter et fall og påfølgende vridning. Så det gikk i et bankende kjør med hendelser og ulykke følte vi før det løsnet etterhvert nå til jul. 
  Hvordan ble da turåret for min del? Det å dra på tur er en helt nødvendig del av meg selv som må utøves med jevne mellomrom. Og selv om forrige år var hektisk på alle plan, så ble det heldigvis satt av tid til rekreasjon og turliv både med og uten barn. Legger med en liten bildeoppsummering av turåret 2020  

  En sen vårløsningen i fjellet fikk vi med oss, her hendende på Skrim

  Endelig tid for et bål og avslapping mens isen trakk seg tilbake

  Fjelltur på Fantefjell

  Fisken beit ikke som vanlig, ikke no avvik der

  Lufte packraftene i Vestfoldmarka fikk vi tid til, her ved Trollsvann

  Leir ved samme vann

  Fornøyd herremann

  Kveldsstemning

  Vi pakka bilen  og dro til Jotunheimen med store og små sammen med noen venner

  Hoppende glad på setra

  Småjentene våre i bæremeisen på tur


  Både kjente og mindre kjente områder ble besøkt

  Sjoa bruser hvitt som alltid

  Barna badet i iskalde Gjende

  Og de voksne også

  Tur til Blefjell en sommerdag

  Slapper av bak en stein etter en drøy mil

  Enda en tur til Jotunheimen ble det

  Topptur på flere snødekte fjell over 2000 meter

  Mektig i heimen

   
   

  Ser oss tilbake mot et krevende år som vi gjorde det beste ut av, ser frem mot et nytt år som blir bedre enn noen gang  
   
   
   

   
   
 18. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til tshansen i Lag din egen Turkopp og andre tre artikler   
  I dag var det på tide å børste støv av verktøyet sitt igjen, fyre i bålpanna å prøve nye kunster.
  Før jeg finner mitt eget design, er det greit å prøve noen andre sine teknikker på å lage en god skje.

  jeg fant meg en passe stor og tykk stokk av bjørk. Kløyvde av en rett side før jeg startet på banan formen 

  skjønte ikke helt hvorfor dette skulle være så bra med en gang, men etter å ha fått kuttet den litt ned ser jeg en klar fordel med å ha banan form som utgangspunkt 


  prøvde å tegne inn noe hjelpe streker og en rett linje gjennom senter. Ble langt enklere å finne riktig form på denne måten. Jeg er ikke veldig god på å tegne, men dette gikk greit. 

  Nå gjenstår bare fin arbeidet med kniv igjen før den er ferdig, men det får bli i morgen. Mulig jeg gjør noen små endringer på skaftet da jeg vil prøve å lage til litt mønster på det. 
   
  til nå har jeg bare brukt øks og blyant.
   
 19. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Skogens Stønn i Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Natt til i dag ble det overnattingstur helt syd på Romeriksåsene. Gikk ut om kvelden og hang opp køya ca. kl 22. 10 kalde grader, stjerneklart og måneskinn sto for stemninga. Brønsj i ei solgløtte i dag formiddag.

 20. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Fenrisfrøya i Jul og nyttår 2020/2021   
  12 dager i grensetraktene Hedmark. Hunden er alltid m på tur. Hun er trent opp for å spore rovdyr. Under disse dagene fant vi spor etter gaupe, jerv, elg, hjort, hare, mår,rev og så flere store flokker m orrfugl og storfugl. Glad jeg har hatt tilgang på hytte, da det var perioder med 17 minusgrader og mye snø. Røya var ikke veldig bitevillig, men noen middager ble det. Takker for at jeg er født i dette vakre land med sin storslagne natur. La oss alle ta vare på norsk natur også inn i fremtiden. Takk for turen.


 21. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Fenrisfrøya i Øks - splittet fra "Hva har du kjøpt nå!"   
  Gransfors outdoor øks. Hva er deres erfaring med denne øksa, hvor tykke trær er denne øksa beregnet for å felle? Klarer den enkelt trær på 20 cm tykkelse?
 22. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til REJOHN i Fra Dale til Li langs Dalevann.   
  Det var meningen å bare ta en kjapp grei tur denne dagen. Ikke en lang og slitsom tur. Det blir mange turer i uka i disse koronatider, og få hviledager. Nå hadde jeg bare hatt tre dager med tur siden siste hviledag, men så var det dette med «å ta det med ro». Bestyrerinnen ville gjerne også være med på tur. Hun hadde ingen andre planer denne nyttårsaften. Vi skulle selvsagt ha vært i et selskap på kvelden, men jeg valgte å stå over denne gangene. En hver anledning til å unngå et selskap må tas i bruk. Korna er en grei unnskyldning.
  Siden det bare skulle bli en kjapp og grei tur, lurte jeg en stund på hvor vi skulle gå. Det hadde blitt en del turer på stranden i det siste, Jeg hadde også gått fra Gramstad. Hva med å finne en enkel tur vi ikke hadde gått. På tur rundt Lifjellet i forrige uke, snakket jeg med et par sa vi stoppet ved Dalevann. De skulle videre over demningen, langs Dalevann og mot Li. Siden jeg aldri har gått denne veien, spurte jeg hvordan stien var. De mente dette var en helt grei sti, selv om det kunne være litt vått enkelte plasser.
  Nyttårsaften var muligens dagen for denne – litt korte – turen for nettopp å sjekke hvordan det var å gå fra Dale til Li langs Dalevannet. Bestyrerinnen kunne i hvert fall tenke seg å bli med på dette. Vi ble kjapt enige om å ta innover til Dale, og sjekke ut forholdene. Bakken fra Dale og opp til Dalevann er både lang og bratt – inne i mellom. Vi tok det ganske forsiktig oppover. Ved Dalevann var det en hel storfamilie samlet rundt bålet. Pølsene var ikke helt ferdige. Noen var mer interessert i å ta det med ro i hengekøye enn å steke pølser på bål. Hver sin smak. Vi fortsatte med godt mot mot Li. Stien går langs vannet, og selv om det var både noen myrer og noen bekker, kom vi greit fram til andre enden av Dalevann.
  Der kom vi ut på grønne marker – utmark for dyr på beite. Antakelig mest sau, men vi så bare en ensom lama. Selv i utmarka var det litt «villmarks følelse». Vi fikk øye på en hegre, og like etter seilte ørna over oss. Det hadde vært enkelte våte partier i stien langs Dalevann, men marka vi måtte over for å komme til Li-siden var ikke mindre våt. Det ble nærmest vassing enkelte plasser. Vi snudde da vi nådde vei. På kartet så det ut å være bare noen hundre meter til veien opp mot Lifjell og senderen, men Bestyrerinnen var klar på at hun denne dagen bare skulle gå en kort tur.
  I bakken nedenfor Dalevann, møtte vi et par. Med store sekker, og et akebrett med utstyr på slep. Tunge greier. Det ble «tvibæring» på karen i de bratteste kneikene. De ville til toppen av Lifjell for å se på rakettene klokka 12. Vi tok om Kjerdal og Daleholen på vei nedover mot bilen på Dale. Det gjorde turen en liten kilometer lengre, og på i alt omtrent 8 kilometer. En kjapp og grei tur, men også en kjekk tur.


 23. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til Skogens Stønn i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  Får vel bidra med et bilde eller to fra de flotte forholdene i skogen i dag:

 24. Hehe
  Kristian J. Vabø fikk poeng fra Hengern i Øks - splittet fra "Hva har du kjøpt nå!"   
  Sitter og å vurderer denne selv nå.. føler meg "influenced" og føler på en liten skam over at jeg har latt meg påvirke på denne måten 

  Men veldig i tvil, har jo Fiskars X7 fra før...så kanskje best å la være.
 25. Liker
  Kristian J. Vabø ga poeng til tshansen i Øks - splittet fra "Hva har du kjøpt nå!"   
  Bare så det er sagt, en øks biter noe hinsides mye bedre enn en stor samekniv. Jeg tror faktisk jeg aldri blir å gå tilbake til storkniv. Fra nå av er det øks og småkniv som gjelder for mitt bruk ❤️ 
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.