Gå til innhold
  • Bli medlem

sofasliter

+Støttemedlem
  • Innlegg

    677
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

sofasliter vant dagen sist 5. april 2020

sofasliter hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

470 Excellent

Om sofasliter

  • Bursdag 10. mai 1965

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Kajakk, fottur, terrengsykkel, fotografering
  • Sted
    Hamar

Nylige profilbesøk

5 666 profilvisninger
  1. Det finnes "grillmatter", til å legge under grillen, bla Weber har slike som skal tåle glødende kull (de skriver 260 grader) men de er veldig dyre. Disse mattene er nok for myke, men kanskje i kombinasjon med annet materiale? Selv har jeg en primusplate i metall, så det er ikke så aktuelt for min del.
  2. Har du mulighet, så er det mye gode tilbud på fjellski og støvler nå... Eller du kan låne utstyr på Bua, de låner ut gratis.
  3. Jeg hadde en Stetson Cowboyhatt. Tålte fint fukt/regn, men ble litt svett i hodet da den var ganske tett. Skriver i fortid, da den ble glemt igjen i Langsua på sensommer '23. Tok av meg hatten under en pause for å lufte håret, og da ble den igjen. Ligger fortsatt der, om ikke noen har funnet den. https://jerven.no/products/5333454-traveller-hat-waxed-cotton
  4. Bestilte meg et Barents Outdoor Finse 3 og pulkbag. Bytter fra Helsport Patagonia. Det blir bra med ordentlig vestibyle
  5. Slik jeg forstår så er Dynema veldig "dødt" stoff, lite strekk. Gåstaven/teltstangen i senter av teltet flekser heller ikke. Dette vil med føre at all belastning drar i pluggfester og barduner. Feks tunnelltelt kan flekse med stengene og avlaste barduner og pluggfester. Kanskje lurt å feste en strikk på bardun/pluggfester for avlasting på telt med gåstav, hvertfall Dynema telt?
  6. For båttransport så har du rutebåt med Femund II. Haugen gård tilbyr «taxi båt», de holder til på vestsiden av sjøen. Femund Lodge, ved Elgå har også «taxi båt».
  7. Det har du helt rett i, det produseres i Dorset, England. Bare å beklage jeg var overbevist om at dette var ett norskt produkt…
  8. Ser disse har ca halve energimengden av frysetørret middagsporsjoner. Halvparten av innholdet er pasta. Dersom disse skal erstatte en middag, så må jeg supplere med noe ved siden av. Firepot, norsk produsent av turmat, har 3 ulike størrelser på sine middager, kan være verdt å sjekke disse også. Men uansett fint med tilgang til mindre porsjoner, det er ikke alle som trenger/orker en hel porsjon av de tradisjonelle. Hvordan er pakningen, er den brennbar eller folket som gjør at den vanskelig forsvinner på et lite bål.
  9. Jeg bruker oppblåsbart, med R3 (ca), fra Exped Medium lengde og Wide, ultralett. Liker den ekstra bredden som gjør at armene ikke ramler utenfor når jeg ligger på ryggen. Bestilte nylig Exped R3 MW, men mumie formet (smalner mot fotenden) fra Bikeshop, til 1299, nå er prisen økt til 2099,-. Lønner seg å start letingen etter gode tilbud i god tid før tur. Kombiner bamseunderlaget med ett oppblåsbart med litt R-verdi så har du en god seng på turen. R-verdi for liggeunderlag legges sammen når du har flere på hverandre. Og som andre har sagt, bruk feks lighterpack til å lage pakkeliste med kategorier, da er det lettere å se hvor du kan spare inn vekt.
  10. Jeg bruker de på Åsnes Nansen. Skoene er ganske omfangsrike, gamasjene mine er ikke store nok, foreløpig går jeg derfor uten. Det er strikk inne i bena på buksa, så det er ikke helt krise, men jeg skal gå til innkjøp av egnede gamasjer.
  11. Jeg har Lundhags Guide Expedition BC. Veldig fornøyd med disse. Ser derfor etter tilsvarende vinterstøvler, det er vel de som heter Skare II, tror jeg. Kjekt med avtagbart for ala kartank, for tørking. Alfa skistøvler gir meg gnagsår, men Lundhags passer min fot veldig bra. Gode og varme er de også.
  12. Den biten under åpningene vil gi ekstra beskyttelse om du får noe grus eller andre ting som legger seg mellom finnefestet og packraften.
  13. Dersom du holder til relativt sentralt på østlandet, så arrangeres Camp Villmark denne helgen, der kan du se på telt fra Barents Outdoor og Helsport. BO er startet av tidligere Helsport ansatte når opprinnelige Helsport ble kjøpt opp og flyttet fra Heimdal. Selv bruker jeg oftest et gåstavtelt, Durstongear X-Mid 2. https://durstongear.com/products/x-mid-2-solid Lett, kjapt å sette opp tåler bra med vind og regn, bedre høyde inne i teltet enn Ringstind og BO sin Snota, Snota er BO sin nærmeste konkurrent til Ringstind.
  14. Ligner på flekken som jeg har telt fra Barens Outdoor. Men det var også grunn til at teltet var nedsatt fra 11500 til 4500... Jeg ville reklamert...
  15. Ja, det er det kartet jeg brukte i sommer. Tidlig juni i fjor traff vi ingen i Sverige, vi padlet Hävlingen og videre inn i Norge. Når vi kom til Øvre Roasten traff vi på folk. Gjetter på at du nok kan treffe på noen, men så tidlig i sesongen er det nok ikke så mange.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.