Gå til innhold
  • Bli medlem

labrat

Passivt medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Det forklarer hvorfor sure kjerringer sjelden klager på myggen!
  2. CD-formatet er PCM (PulsCodeModulert, en slags analogt format digitalt lagret. .wav-formatet er digitalt, ikke komprimert inneholder det omtrent den samme informasjonen som PCM. Så ingen MP3-spillere lagrer PCM, det er riktig, men mange kan lagre (og spille) .wav! 60 Gb iPod kan lagre oppimot 120 CD'er i .wav-format, mer enn nok for de fleste! Men går ut over brukstid pr. opplading av batteriene! Det finnes også andre formater som kan komprimeres uten å tape særlig kvalitet på komprimering. Jeg har iPod, ekstern forsterker med egne batterier og høykvalitet øreplugger (eller kan også bruke skikkelige hodetelefoner!), og tar dette med på tur, veldig avslappende å lytte til når man ellers også kan nyte bare det å være alene, vekk fra masse andre mennesker! Nå kan også klassisk musikk nytes i naturen, uten stikkontakt i nærheten.
  3. Dersom du finner Surefire's hjemmesider, finner du også den norske inportøren (som befinner seg i Ski). Prisene nå er blitt noenlunde normale/korrekte, ikke som Pentagon eller andre solgte disse for tidligere! Batterier er dyre, men jeg kjøpte noen for 18 NOK/stk for ikke lenge siden, fra NOTEC. Oppladbare LiIon batterier og ladere finnes, fungerer bedre enn standardbatterier, men må kjøpes på nettet fra utlandet (må brukes korrekt, ellers har de kraftig sprengkraft!, ref. batterier i Sony bærbare PC'er!) Dersom du kjøper Surefire med Xenon-pærer, må du også bytte pærene dersom du bruker oppladbare batterier, men disse skaffes fra Hong Kong, har selv kjøpt derfra og ingen problemer (og disse er også kraftigere!). Og nå lyser den lille E2e-lykten nesten like kraftig som den flere ganger større og tyngre MagCharger-lykten! Varer ca. 45 minutter på ett sett batterier, så ta med ekstrasett. Men batteriene varer i flere år ved riktig bruk/korrekt lader!
  4. Hør hos en Sony-forhandler, de har små ladere for AA og AAA som tilleggsutstyr til digitale kameraer, disse er så små som du kan få dem! Andre leverandører av digitale kameraer kan sikkert også levere små "reiseladere", ELFA vet jeg solgte ett reisesett med 8 AA GP-batterier og en liten lader.
  5. Salamanderen er ikke så veldig kvikk, fanges enkelt og kan ikke kaste halen. Firfisla er veldig kvikk, du skal være rask med få tak i den! Også stålormen er snar til å komme seg vekk dersom den føler seg truet. Alle disse er egentlig fredet i Norge! Det er faktiskt straffbart å ta livet av dem! Fanget firfisle i Nittedalen så seint som i fjor, den våget seg litt langt vekk fra lyngen og inn i blomsterbedet, så den måtte finne seg i å bli studert litt før den fikk stikke inn i lyngen igjen! De er veldig fine å betrakte på nært hold, alt er så lite og symmetrisk, med den tette skjellhuden og klørne. Både stålormen og firfisla kan kaste den ytterste delen av halen dersom de føler seg veldig truet, en antatt predator vil forhåpentlig la seg avlede av den lille haletippen som blir liggende igjen og vrikke på seg, slik at resten av dyret slipper unna! Dette gjør de ved å trekke sammen noen muskler i mellom to halevirvler, slik at den ytterste delen faller av. Haleenden gror raskt til, men noen ny hale vokser ikke ut! Så de kan kun gjøre dette én gang! De er morsomme små dyr. og fullstendig ufarlige!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.