Gå til innhold

Trond Monkvik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Trond Monkvik vant dagen sist Januar 16

Trond Monkvik hadde mest likt innhold!

Om Trond Monkvik

 • Rang
  Monkvik
 • Bursdag 01. mars 1947

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bardufoss

Nylige profilbesøk

244 profilvisninger
 1. jeg sover i dunsovepose, med et oppblåsbart underlag (synmat). utenpå sett har jeg et soveposetrekk med relativt tykk silnylon under og goretex over. Dette bruker jeg både sommer og vinter. Det gir god beskyttelse både mot fukt og ujevn/ skarp påvirkning på både underlag og pose. Det har fungert upåklagelig de siste 15 år. Har ikke hatt uhell med punktering av undelag på disse årene. Denne kombinasjonen fungerer utmerket uten ytterligere tillegg om sommeren, og i telt/ snøhule/ iglo om vinteren. anbefales! Det jeg synes er best med denne kombinasjonen er at liggeunderlaget og soveposen ligger i soveposeovertrekket i et kompresjonstrekk, ferdig til bruk på under ett minutts tid.
 2. Jeg har de siste par årene gått i tursandaler om sommeren, type Keen, med hard tå og åpen hæl. Det fungerer utmerket for meg, som sjelden går med tyngre sekk enn 10-12 kg. Vann renner ut like fort som det kommer inn, til forskjell fra lukkede sko. Hvis det er kjølig, og våte sokker blir kalde, bruker jeg vanntette sokker, type seal-skins. Jeg går ikke mye i ekstremt høyfjell (ur), og behøver derfor ikke veldig stive såler. Har ikke veid de, men de er lette!
 3. Har alltid overnattingsutstyr med på tur. Det består av sovepose,underlag og Goretex soveposeovertrekk. Det veier godt under to kilo. Med slikt utstyr holder man varmen til været slår om igjen, eller til det blir dag igjen. Det er utrolig hvor godt det hjelper å vite at her er det ikke bråttom, Jeg greier meg noen timer. Når tåka har lettet, eller dagslyset har kommet tilbake, ser man ofte ting anderledes. Skulle noe alvorlig skje, som f. Eks et beinbrudd, holder man varmen til hjelpen kommer. Vi må huske på at naturen er den samme som den har vært i tusener av år, og at vi ved å forlate vår trygge sivilisasjon, setter oss selv i "elgens vilkår".
 4. Da har jeg kjøpt fra overskuddslager, og erstattet knapper med delbar glidelås. Har dessuten justert designet litt. Liker egentlig knapper bedre enn glidelås, men 14 knapper i 20 minus med buksa på hælene blir vel mye. Nå skal den prøves ut!
 5. Den ultimate turkniv finnes ikke. Det skulle også være en enkel konklusjon etter å ha lest innleggene i tråden. Alle gjør sine valg ut fra behov og erfaringer. Selv har jeg masse erfaringer, og behovene varierer ut fra hvor jeg skal, og på hvilken årstid. Hvis jeg skal på fjelltur, om sommeren, og blir borte to uker, vet jeg at jeg ikke trenger tung redskap. Da velger jeg min gamle følgesvenn fra de siste 15+ år, en selvlaget kniv med 6 cm blad som veier 80 g med slire. Den kan kutte lyng og dvergbjørk og vier, som er aktuelt brensel på slike turer. I tillegg behersker den fiskesnøre og rensing av fjellfisk. Den er selvlaget, for bare da passer skaftet min hånd som støpt. Ferdigkjøpte kniver gir meg alltid vannblemmer i hånda. Skal jeg på tur i skogen, uansett årstid, trengs tyngre redskap. Her er det aktuelt å kappe/felle mindre trær, evt. kløve de for å finne tørt virke for båltenning. Da supplerer jeg med en liten turøks, også med selvlaget skaft, og som regel også en liten grensag (japansk draw-cut)
 6. Har investert i en Garmin inreach explorer + . Den har god batteritid og lar meg sende meldinger hvis det behøves. Klokke er unødvendig i fjellet. Jeg kan dessuten se tiden på Garminen hvis det trengs. Kan sende nødsignal hvis det blir nødvendig. Bruker ellers papirkart, og en sjelden gang kompass.(det er ellers alltid med). Liker å legge igjen alt unødvendig hjemme. Det er noe av poenget med turen for min del.
 7. Tusen takk for gode forslag! Har en plan. Kommer tilbake med resultat
 8. God ide! Har tilgang til slike kilder !
 9. Takk for tips, men det er ingen som vet hvor man får slike ting som metervare? Jeg bor selv i en leilighet som jeg kaller basecamp, og det er ikke plass for ting som ikke er i bruk.
 10. 60 års erfaring har lært meg at fiskene, som de fleste andre organismer, først og fremst er ute etter næringseffekt= kalorier. Hvis du i tillegg vet hvor de oppholder seg, har du kommet langt. Fluefiske er veldig spennende, og av og til effektivt, men hvis du er ute etter mat, er det andre strategier som er mer lønnsomme.): mark.
 11. Gittiamo: Det er jo disse jeg har, og de er veldig praktiske og varme, men litt tunge i forhold til varmeeffekten. Jeg er imidlertid alltid på jakt etter noe som er varmere og lettere. Jeg har også en viss aversjon mot produkter som du kjøper ferdig, selv om grunnene kanskje ikke alltid er så gjennomtenkte. Jeg liker altså godt å bruke ting jeg har laget selv, Jeg får produktet akkurat slik jeg har tenkt det, Jeg får tilfredsstillelsen av at jeg har laget det selv, og det er alltid mulig å justere og få det akkurat riktig.
 12. Spørsmål: Jeg har kommet over noen smarte ullunderbukser som har glidelås på sidene, som kan tas av og på uten å ta av skoene. Du bare slipper buksene ned, tar buksene av eller på. Kjempesmart, og jeg har skaffet meg et par slike. Jeg skulle imidlertid gjerne ha sydd meg et par som har dun eller kanskje helst primaloft fyll. Er det noen som vet hvor man får kjøpt metervare av slikt materiale?
 13. Jeg beklager, men fisking har ikke så mye med utstyr å gjøre. Det dreier seg om å finne ut hva fiskene er interessert i og hvor de er. Først da kan du begynne å høste fruktene. Dessverre er dette et studium som tar lang tid, og som krever uhyggelig mye tålmodighet. De beste fiskerne begynte å høste erfaringer i sin spede barndom, men fortvil ikke, øvelse gjør mester!
 14. Denne jakka er da ikke utslitt, bare ikke helt ny lenger!
 15. Novembertur i Dividalen, kom ned igjen i går. Gikk inn til Havgavuopmi (visstnok direkte oversatt: Gjeddeskogen) Magisk mørketidsbelysning. Lett å gå på frosne myrer. Rypene har problemer med å gjemme seg, de stikker seg ut i den brune lyngen. Bortsett fra ryper, var alt jeg så av dyreliv, noen svartmeis. Mye issvuller, brodder nødvendig. Vanskelig å krysse kjøvde elver. Største ulempen er at dagene er så korte. Det er lys til å gå i bare 5-6 timer. Nettene blir tilsvarende lange. Magien i lyset gjør det imidlertid verdt det.- og så selvfølgelig: Den store friheten, alene med så mye natur.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.