Gå til innhold
 • Bli medlem

Trond Monkvik

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  116
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Trond Monkvik vant dagen sist 14. desember 2020

Trond Monkvik hadde mest likt innhold!

Om Trond Monkvik

 • Rang
  Monkvik
 • Bursdag 01. mars 1947

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bardufoss

Nylige profilbesøk

1 426 profilvisninger
 1. Har også sydd inn en slik anna bukse med glidelåser i sidene, så trang at den går under turbuksa. ok å gå med når det er kaldt, og den beskyttes bedre mot fukt fra f.eks busker og lyng.
 2. Jeg har selv lett for å fryse når jeg tar en pause. Jeg bruker Anna-buksen som jeg kjøper billig fra et såkalt overskuddslager. Det går fint å ta to utenpå hverandre, de er lette å ta på og av.(jeg har skiftet ut knappene med glidelåser). Absolutt et alternativ å vurdere.
 3. tshansen: Nå har du dokumentert stor knivinteresse og godt håndlag. Hva med å lage dine egne kniver? Det er ikke spesielt vanskelig, og du får knivene akkurat slik du vil ha de (da ser jeg helt bort fra smiing av knivblad, som krever mye både utstyr og erfaring)
 4. Jeg vet ikke om linolje muligens kan være helseskadelig, men det har ikke gitt noe smak. Jeg har øks og sag i sekken på de fleste turer i skogsterreng, og tar av og til med ekstra fine og egnede knuter. De bør få tørke langsomt for å unngå sprekker. Har lært det av egne tabber. Det er ekstra spennende å begynne å skjære og hugge i slike knuter, for enkelte er absolutt flottere enn andre.
 5. Flott! Jeg laget en gang en kopp av en knute på bjørk. Det kalles "knyle" i min dialekt. Det gir fine tegninger. Jeg kokte min kopp i linolje til den ikke lenger fløt. Tok den opp og lot den tørke mens jeg tørket av olje som "svettet" ut. Den er litt liten, synes jeg, og dette gir meg inspirasjon til å begynne igjen. Har mange flotte emner som jeg har funnet på mine turer. De fineste synes jeg er knuter fra or. De er også fine til knivskaft.
 6. God Jul til alle fjellfanter! Fikk lyst til å legge ut noen bilder fra våre romjulsturer. Vi (min kone og jeg) har vært på tur alle dagene i juleferien, unntatt i går. Det har vært varierende vær, for det meste noen få minusgrader, men også en dag med minus12 og 12 sekundmeter vind i tillegg. Turene har gått i nærområdet. Det er fortsatt lite snø, så det har blitt en del grynning, men også fine skiturer på myrene, som vi er velsignet med her hos oss. Dagene er dessverre korte, men det kompenseres av det fine duse vinterlyset. I dag var vi i Sørhusfjellet, og fikk på litt avstand bivåne en av n
 7. Desembertur i Andsfjellet i dag. Det blir bare dagsturer på denne tiden. Det er mørkt 18-20 timer i døgnet, og det er for mye tid å tilbringe i et telt , synes jeg. Startet da det begynte å lysne, og kom hjem etter mørkets frembrudd, dvs en tur på ca 5 timer. Ville prøve skiene, da det har kommet en del snø. Måtte være forsiktig da det også har blåst en del, og jeg falt et par ganger pga tynt snølag over grus og stein. La hjemturen ned Hjerkinlia, for å kunne ta kafferasten i gapahuken der, da det var en del vind. Minus 6-7 grader. Skyet, som man kan se av bildene. Så en ravn og tre reinsdyr.
 8. Etter noen dager i senga er det deilig å komme ut igjen. Dagens tur gikk til Rådløs, en liten knaus halvannen times gange hjemmefra, på grensa mellom Målselv og Sørreisa. Det er for mye snø i fjellet, men for lite og for avblåst for ski, så jeg går i bjørkebeltet. Myrene var tint opp, og det var et tynt lag nysnø. Snøbyger hele dagen, ingen vind, -2-3 grader. Det er meldt en del snø, så dette er kanskje siste barmarkstur i år. Liker barmark bedre enn snø, så jeg benytter sjansen. Det er en del rein i området, og jeg så ellers et kull storfugl, 5 stykker tilsammen. Ingen ryper. En god del hares
 9. Kjøpte en brukt Bernina 930 Electronic på Finn, da min svigermor hadde en slik som jeg syntes var god. Den har ikke sviktet! Er, robust og takler det meste, men samtidig god til litt finere saker. Har sydd en del turtøy og utstyr med den, og har sydd en del av knappeteltduk og skinn og lær.
 10. Så flott. Utseendet er imponerende, men det er jo allikevel funksjonen som er det vesentligste.
 11. Imponert! Håper den fungerer etter forventningene.
 12. Kom nettopp tilbake fra en morratur til Steinberget, en liten haug ca 3 km fra gangdøra, 200 m stigning. Startet da det enda var mørkt, og gikk opp mens det lysnet. Det er meldt full storm fra ca kl. 12, og jeg ville være hjemme igjen når trærne begynner å velte. Det har regnet mye de siste dagene. Den tynne teleskorpa vi hadde fått i siste frosten, er blitt tynnere, og jeg tråkker gjennom på myrene. Det er også mye overvann, og fortsatt glatt. Går i piggsko med seaskinz inni. Med en ullsokk innerst holder jeg varmen i tærne. Kom opp ved 9- tida, og det var blitt omtrent så lyst som det blir i
 13. Har Reinsfjell 3 SL, og er godt fornøyd med det (til to personer). Det står godt i vind. Har ikke mye erfaring med snø i dette teltet. Stangkanalene er litt stramme/korte, og det er nok bra for å spenne opp duken godt, men under fikling med å få stangenden ned i koppen sin, er det ekstremt viktig at du har forankret godt. Gjerne to eller tre forankringer før du begynner. Jeg har opplevd at den ene forankringen jeg hadde, glapp mens jeg holdt på med akkurat dette, og bare en panikkredning ved å kaste meg over teltet, berget natta. Ventilasjonen er utmerket, teltgolvet er tynt og glatt, koble s
 14. Jeg fant tilfeldigvis en ordbok, og finner der at gearbma betyr korp. Det kan godt stemme med egne observasjoner. Det er uvanlig mye korp der, kanskje fordi området ligger midt i et vårbeite/kalvingsområde for reinen?
 15. Takker for god hjelp. Har riktignok ikke sett orm her nord, og ikke hørt om andre som har sett heller, men samene har jo flere tusen års erfaring her oppe. At det er et sjeldent vakkert og idyllisk område har vel ingen ting med den saken å gjøre. Det er en lavtliggende "grop" i terrenget med godt mikroklima. Kanskje perfekt for orm? Det er i alle fall et fint sted både for dagsturer, og som etappe for lengre turer.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.