Gå til innhold

Trond Monkvik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  66
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Trond Monkvik vant dagen sist Januar 16

Trond Monkvik hadde mest likt innhold!

Om Trond Monkvik

 • Rang
  Monkvik
 • Bursdag 01. mars 1947

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bardufoss

Nylige profilbesøk

432 profilvisninger
 1. Jeg bruker Keensandaler med goretexsokker med to par ullsokker inni. Det er hakket bedre enn plastposer, og mye bedre enn sealskinz. Det funker ned til +-0, men ikke lavere for min del. Denne løsningen gir imidlertid ikke mye støtte.
 2. Har sydd en del i ripstop og andre glatte stoffer. Hvis du vil ha produktet noenlunde vanntett, er det ingen god ide å holde stoffene på plass med knappenåler,og det GLIR. (banning funker veldig dårlig). Bruker derfor 6 mm dobbeltsidig tape i stedet. Det letter arbeidet betydelig. Det går sikkert an å bruke tekstillim i stedet for tape. Mye tekstillim er vannløselig, og blir borte etter hvert.
 3. Ull/silke er best både i varmt og kaldt føre. Brukes som innerplagg alltid, og i tillegg som mellomplagg når det er kaldt. Kjøpte en kortermet t- skjorte i vår, og den har vært brukt i minst 60 dager, luftes når det er anledning, har ikke vært vasket enda, og lukter ikke. Plastikktøy lukter grevling etter en dag, og er etter min mening ikke brukbart.
 4. Dagstur til Vesletindvatnet i Bardu i går. Vakkert vann i imponerende omgivelser.
 5. Fra min foreløpig siste tur i Rosta/Moskan i indre Troms. Det ser ut som sommeren er på hell. Vakker morgen når lavtrykket har passert.
 6. Tusen takk for gode innspill/kommentarer!
 7. De er runde, ca 4-5 mm i diameter, 16 cm lange. Har ikke brukt de som fulgte med teltet, da jeg syntes de var for svake. Jeg vurderte pluggfestet som godt, og de måtte bankes ned med stein. Det var heller ikke lett å bevege seg utenfor, og tungt å hindre teltet fra å blåse vekk, selv med sovepose mm inni. (sekken lå i forteltet). Etter at jeg hadde snudd teltet, var det ingen problemer, så jeg er ganske sikker på at vindfanget i teltet var en vesentlig del av problemet.
 8. Hei, allesammen! Har en liten kommentar. Jeg er nettopp kommet tilbake fra en minneverdig tur i vårt herlige Indre Troms! Jeg har gått i fjellet fra jeg var smågutt, og har nå passert 72, og har nettopp fått noe nytt å tenke på: Jeg går sommerstid nesten alltid uten telt, med en goretex bivybag, og supplerer med telt i de andre sesongene. Pga fysiske skrøpeligheter som jeg dessverre må tilskrive alder, går jeg sjelden med mer enn 12 kilo på ryggen. Gikk nå bl.a. med et Rondane superlight 3 camp telt. Det var meldt regn og vind, men det har jeg vært ute i før. Skulle utforske fiskemuligheter, da en sønn hadde meldt interesse for en fisketur neste sommer. Hadde sett meg ut et lovende område inne ved svenskegrensen, ca 8 timers marsj fra parkeringsplass. Slo leir akkurat i det regnet startet, fikk rettet teltet nøyaktig i forhold til vindretning. Valgte teltplass med omhu, i et søkk, akkurat rette forhold mellom stein/ mose/ grus/ jord som skulle gi godt pluggfeste. Banket ned mine titaniumplugger med stein, og mente de satt godt. La meg til å sove, ville prøve fisken i de mange småvannene når jeg våknet. Våknet midt på natten av en kalddusj i fjeset! Vinden hadde snudd 180 grader, hadde revet opp pluggene i forteltet, og kulingen og snødrevet sto rett gjennom myggnettet i innerteltet. Det avstedkom rask påkledning og påfølgende 180 graders vending av teltet i stummende mørke, med ekstra sikring av pluggene med steiner. Det ble relativt udramatisk, takket være at jeg hadde tatt med og brukt min goretex bivybag inne i teltet, slik at soveposen fortsatt var tørr. Det reiser imidlertid et spørsmål: Hadde det samme skjedd hvis jeg hadde et kuppeltelt? Har gode erfaringer med mitt Helsporttelt, og har brukt det i vekslende føre. Pluggfestet er det imidlertid svært vanskelig å vurdere. Tror kanskje et kuppeltelt ville taklet disse forholdene bedre ? Eller kanskje ikke? da et tilsvarende kuppeltelt ville være høyere og ha større vindfang? Mottar med glede kommentarer, da bytte av telt/type vurderes.
 9. Flytende bremykt holder seg mye lenger etter at jeg fant på å fylle den i en plastflaske som jeg pakker inn i en av mine vadesokker, som er våt, og henger den utenpå sekken.
 10. Hvor mye veier ytterteltet?
 11. Dette teltet ligner svært mye på mitt Six moon haven tarp telt. Det er er meget lett telt med bra plass til to, men litt for sparsomme yttertelt. Det fungerer bra i beskyttet skogsterreng, men er helt ubrukbart i fjellet hvor man må regne med vind. Selv en laber bris blir for mye.
 12. Har opplevd og deler irritasjonen. Har prøvd det meste opp gjennom årene. Nå går jeg, i sommersesongen, i et par Keen tursandaler. Jeg har kjøpt de litt store. Skiftet ut strikken med ordentlige lisser. I de har jeg et par gode ullsokker, et par goretexsokker, og et par tynne vanlige sokker utenpå, for å beskytte goretexsokkene mot slitasje. Det veier omtrent det halve av et par fjellsko. Det jeg mister av ankelstøtte har jeg igjen i en mer presis plassering av foten på steiner o. l. på grunn av lav vekt. Blir en anelse fuktig i sokkene etter en dag med myr/bekkevading, men ikke mer enn i vanlige fjellsko i rimelig tørt lende, dvs jeg mener det er kondens.
 13. Det er vanskelig å finne godt turtøy som også er laget av noenlunde bærekraftige tekstiler. Jeg fortrekker turtøy med mange, strategisk plasserte lommer, da jeg synes det gir en bedre vektfordeling og bærekomfort å ha ting i lommer i stedet for i sekken. Som regel er også det som ligger i lommer lettere tilgjengelig enn det som er i sekken. Jeg har derfor kjøpt en gammel symaskin, og har begynt å sy. Overrasket over hvor enkelt det er, så lenge du ikke skal ha skredderkvalitet. Min forløpig favoritturbukse er sydd av en godt brukt militær knappeteltduk. Brukbar vanntetthet og god slitestyrke uten å være for tung. Mye bedre passform enn det du får i butikken også.
 14. Jeg går med Keen Newport sandaler med ullsokk og goretexsokk eller sealskinz sokk. Tar en slitt tynn sokk utenpå goretexsokken for å beskytte den mot slitasje. De har ellers en tendens til å begynne å lekke etter en tid. De er absolutt stive nok i sålen etter min smak. (sekken er aldri over 12 kg). Det er ganske mye ur her oppe hos oss. Jeg synes at fordelen med lett vekt kompenserer godt for mangelen på ankelstøtte. Kan godt vasse bekker opp til ankelhøyde uten å bli våt. De er også varme nok til å vasse i snøslaps, evt. med en ekstra ullsokk (inni den vanntette sokken, ellers blir de fort like tunge som et par jaktstøvler). Det er viktig å skifte ut lissene av elastikk med ordentlige lisser, ellers blir det umulig å få den til å sitte godt. Lag evt. en låseknute før øverste lissestropp.
 15. Vilket smør/margarin, flytende eller fast form holder best mot harskning? På siste tur i indre Troms var den flytende bremykten harsk etter to dager. Resten av turen måtte gå uten smør på grøten, eller i panna til fisken. Kanskje prøve å pakke den i fuktet håndkle og henge utnpå sekken? Vil prøve det på neste tur.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.