Gå til innhold

Trond Monkvik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  40
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Trond Monkvik vant dagen sist Januar 16

Trond Monkvik hadde mest likt innhold!

Om Trond Monkvik

 • Rang
  Monkvik
 • Bursdag 01. mars 1947

Nylige profilbesøk

174 profilvisninger
 1. Trond Monkvik

  Lange underbukser

  Da har jeg kjøpt fra overskuddslager, og erstattet knapper med delbar glidelås. Har dessuten justert designet litt. Liker egentlig knapper bedre enn glidelås, men 14 knapper i 20 minus med buksa på hælene blir vel mye. Nå skal den prøves ut!
 2. Trond Monkvik

  Den ultimate turkniv finnes den

  Den ultimate turkniv finnes ikke. Det skulle også være en enkel konklusjon etter å ha lest innleggene i tråden. Alle gjør sine valg ut fra behov og erfaringer. Selv har jeg masse erfaringer, og behovene varierer ut fra hvor jeg skal, og på hvilken årstid. Hvis jeg skal på fjelltur, om sommeren, og blir borte to uker, vet jeg at jeg ikke trenger tung redskap. Da velger jeg min gamle følgesvenn fra de siste 15+ år, en selvlaget kniv med 6 cm blad som veier 80 g med slire. Den kan kutte lyng og dvergbjørk og vier, som er aktuelt brensel på slike turer. I tillegg behersker den fiskesnøre og rensing av fjellfisk. Den er selvlaget, for bare da passer skaftet min hånd som støpt. Ferdigkjøpte kniver gir meg alltid vannblemmer i hånda. Skal jeg på tur i skogen, uansett årstid, trengs tyngre redskap. Her er det aktuelt å kappe/felle mindre trær, evt. kløve de for å finne tørt virke for båltenning. Da supplerer jeg med en liten turøks, også med selvlaget skaft, og som regel også en liten grensag (japansk draw-cut)
 3. Trond Monkvik

  Turklokke i 2018

  Har investert i en Garmin inreach explorer + . Den har god batteritid og lar meg sende meldinger hvis det behøves. Klokke er unødvendig i fjellet. Jeg kan dessuten se tiden på Garminen hvis det trengs. Kan sende nødsignal hvis det blir nødvendig. Bruker ellers papirkart, og en sjelden gang kompass.(det er ellers alltid med). Liker å legge igjen alt unødvendig hjemme. Det er noe av poenget med turen for min del.
 4. Trond Monkvik

  Lange underbukser

  Tusen takk for gode forslag! Har en plan. Kommer tilbake med resultat
 5. Trond Monkvik

  Lange underbukser

  God ide! Har tilgang til slike kilder !
 6. Trond Monkvik

  Lange underbukser

  Takk for tips, men det er ingen som vet hvor man får slike ting som metervare? Jeg bor selv i en leilighet som jeg kaller basecamp, og det er ikke plass for ting som ikke er i bruk.
 7. Trond Monkvik

  Hjelp en amatør

  60 års erfaring har lært meg at fiskene, som de fleste andre organismer, først og fremst er ute etter næringseffekt= kalorier. Hvis du i tillegg vet hvor de oppholder seg, har du kommet langt. Fluefiske er veldig spennende, og av og til effektivt, men hvis du er ute etter mat, er det andre strategier som er mer lønnsomme.): mark.
 8. Trond Monkvik

  Lange underbukser

  Gittiamo: Det er jo disse jeg har, og de er veldig praktiske og varme, men litt tunge i forhold til varmeeffekten. Jeg er imidlertid alltid på jakt etter noe som er varmere og lettere. Jeg har også en viss aversjon mot produkter som du kjøper ferdig, selv om grunnene kanskje ikke alltid er så gjennomtenkte. Jeg liker altså godt å bruke ting jeg har laget selv, Jeg får produktet akkurat slik jeg har tenkt det, Jeg får tilfredsstillelsen av at jeg har laget det selv, og det er alltid mulig å justere og få det akkurat riktig.
 9. Trond Monkvik

  Lange underbukser

  Spørsmål: Jeg har kommet over noen smarte ullunderbukser som har glidelås på sidene, som kan tas av og på uten å ta av skoene. Du bare slipper buksene ned, tar buksene av eller på. Kjempesmart, og jeg har skaffet meg et par slike. Jeg skulle imidlertid gjerne ha sydd meg et par som har dun eller kanskje helst primaloft fyll. Er det noen som vet hvor man får kjøpt metervare av slikt materiale?
 10. Trond Monkvik

  Hjelp en amatør

  Jeg beklager, men fisking har ikke så mye med utstyr å gjøre. Det dreier seg om å finne ut hva fiskene er interessert i og hvor de er. Først da kan du begynne å høste fruktene. Dessverre er dette et studium som tar lang tid, og som krever uhyggelig mye tålmodighet. De beste fiskerne begynte å høste erfaringer i sin spede barndom, men fortvil ikke, øvelse gjør mester!
 11. Trond Monkvik

  Fikse rift i gore-tex skalljakke

  Denne jakka er da ikke utslitt, bare ikke helt ny lenger!
 12. Trond Monkvik

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Novembertur i Dividalen, kom ned igjen i går. Gikk inn til Havgavuopmi (visstnok direkte oversatt: Gjeddeskogen) Magisk mørketidsbelysning. Lett å gå på frosne myrer. Rypene har problemer med å gjemme seg, de stikker seg ut i den brune lyngen. Bortsett fra ryper, var alt jeg så av dyreliv, noen svartmeis. Mye issvuller, brodder nødvendig. Vanskelig å krysse kjøvde elver. Største ulempen er at dagene er så korte. Det er lys til å gå i bare 5-6 timer. Nettene blir tilsvarende lange. Magien i lyset gjør det imidlertid verdt det.- og så selvfølgelig: Den store friheten, alene med så mye natur.
 13. Trond Monkvik

  Den ultimate turkniv finnes den

  Den beste kniven for meg er den som er best å holde i. Jeg har laget et godt skaft, satt i et kort blad av karbonstål. Jeg bruker bare de 3-4 innerste centimetre av bladet, og så av og til spissen. Derfor har jeg ikke bruk for lengre blad enn ca 5 cm. Da blir kniven også ganske lett. Jeg går helst i fjellet, og bruker brenner, gass eller multifuel. Prøver å unngå bål i fjellet. Det lager så lett skjemmende spor. Hvis jeg skal gå hovedsakelig i skogen, og satse på bålbrenning, har jeg i tillegg en liten turøks og -sag. Det er mye mer anvendelig enn en stor kniv, og veier ikke mye mer.
 14. Trond Monkvik

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Dagens tur skulle jo ha vært en skitur, men klimaet nå for tiden----. Det ble en gåtur, med piggsko. Det har vært en del frost her i høst,så det ligger igjen en god del issvuller. (De er i ferd med å smelte). Det var +2, tåke og regnbyger. Jeg har imidlertid flyttet hit for knapt et år siden, og kjenner ikke området, så det må utforskes i alle slags vær. Betemte meg for at i dag skulle Tverrelvdalen gås på langs. Den ser utfordrende ut på kartet, sannsynligvis bratt og ulendt. Jeg ble positivt overrasket! Den kunne gåes uten alt for mange strabaser. Kombinasjonen piggsko med tåvarmer, to lag ullsokker og goretexsokker utenpå var innertier i dag. Tåka og det duse novemberlyset her oppe gjorde turen til noe helt spesielt. Møtte en vinterhvit hare underveis, som nok også hadde ønsket seg skiføre.Målselvdalen er fylt med tåkeHarepus hadde nok også ønsket snøTypisk bjørkeskogTverrelvaTåka letter inne ved SvartvatnetMålselvdalen er fylt med tåke
 15. Trond Monkvik

  10 ting man må ha på tur

  Hvis du vil vite hva jeg har i sekken som henger på en krok på veggen i soverommet, klart til tur, er det dette: Overnattingsutstyr (sovepose, underlag, Goretexovertrekk). Evt. telt eller tarp hvis det er meldt styggvær. Lett gassbrenner, liten gryte, spork. Ulltøy og sokker etter årstid. Kart og kompass. Plaster og compeed. Fyrstikker og tennstål. Mat suppleres umiddelbart før avgang, etter antatt varighet. Også supplert med fiskeutstyr, mark m.m. I turjakka har jeg snyltekopp, lighter, nødpeilesender, og som lommerusk div. tørr never m.m. I beltet en liten tollekniv. Hattebåndet er en tyrkerknop av paracord, ca 25m. Jakke og bukse er lett goretex, sko vanligvis Keen tursandaler med sealskinsokker (dette fungerer 3-sesonger. Brukte de senest i snø i går i -8, og var ikke kald på tærne). Ellers mer "ordentlige" fjellsko. ( de er minst dobbelt så tunge). Prøver å unngå tungt utstyr, da jeg er gammel og skrøpelig.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.