Gå til innhold
  • Bli medlem

K Qvigstad

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om K Qvigstad

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei Linken under her gir en bra oversikt over forholdene i området. Har ikke vært i området i det siste, men jeg gjetter på det begynner å bli mye bart langs Altevannet til Gasgas, blir det litt kaldere kan det vel være at isen kan være gangbar igjen, men ifølge sidene til bardu kommune er isfiskeløypa stengt for sesongen. Over til Vuoma er det sikkert nok snø enda, var der oppe rundt 7 juni i fjord og da var det stort sett skiføre mellom gasgas og vuoma, bortsett fra første delen opp fra hytta. Skal selv oppover der med ski neste helg, så jeg håper det kommer noen svar fra folk som har vært i området i det siste. http://www.nve.no/Global/Vann%20og%20vassdrag/Hydrologi/Is%20og%20Vanntemperatur/Ismelding/Siste_ismelding_fra_Statskog_Sor_Troms.pdf?epslanguage=no
  2. Hei Har du mer fri anbefaler jeg på det sterkeste å prøve litt vårskiløping i Nordmarka/Krokskogen. Et område med fine forhold og mye sne er Oppkuvenområdet. Start fra Skansebakken og gå opp over Oppkuvvann til toppen av Oppkuven. Det beste er å starte tidlig, slik at du, (hvis det har vært klart vær og nattefrost) kan nyte godt av skarpt føre og skare på formiddagen, når sola begynner å bløte opp løypene er det bare å slå seg ned i solhellinga på en bar flekk og nyte våren. Hjemturen fra Oppkuven kan eventuelt legges over Heggelivannene som pleier å være trygge på denne tiden(garanterer ingenting), men gikk selv over Tryvann i dag. Hvis det har vært frost om natten er vannene stort sett flotte å skøyte på, men man må selvsagt være oppmerksom så sent på året. Selv gikk jeg akkurat på ski fra Frognerseteren, via Skjennungen og Ullevålseter til Sognsvann. Skiene er fortsatt det desidert beste fremkomstmiddelet over 300 moh. Jeg kunne gå helt ned til Sognsvann uten å ta dem av (på vestsiden). Føret var ganske bløtt og det er mye skitt og møkk i snøen noen steder i disse bynære områdene, hvis du kommer deg litt lenger inn i skauen, som f.e.k.s Oppkuven vil dette være bedre. Gof tur!
  3. Hei Det er fine forhold i marka nå, frem til i dag har det alle fall vært tørrsnøføre i de indre og høyere områdene. I størsteparten av området du vil passere er det ca 80 cm snø. Det er imidlertid raskt mindre snø når du kommer ned i lavlandet, helt nede ved sognsvann er det nok ganske snaut. Et problem du muligens vil støte på hvis det blir mildvær er at det kan være mye overvann på Hakkloa, i så fall kan det være greit å ha et kart for å finne ut hvordan dette vannet kan omgås. Bekymrer du deg for at turen skal bli for kort er det mange muligheter til å ta flotte avstikkere i nærheten av løypa Sognsvann - Stryken, hvis du liker å gå litt utenfor løype anbefaler jeg en tur til Oslos høyeste punkt Kirkeberget, som har en fantasitisk utsikt, det samme gjelder også Kikuttoppen, som er noe lettere tilgjengelig da det er merket løype helt til toppen, herfra kan du områdene fra Moss til det sørlige Valdres fra et og samme sted! Sistnevnte topp er dessuten omtalt som en av Norges flotteste skogtopper tindesamleren i Thommesens bok "Kremen av topper", sikkert mange her på forumet som kjenner hans bøker og vil si seg enige i at en omtale her er en svært god referanse.
  4. Hei Skal du tilbringe en helg i Nordmarka vil jeg anbefale å bruke litt tid på å bestige en skikkelig skogtopp eller to, toppene i marka har, til tross for sin beskjedne høyde en vanvittig utsikt. Oppkuven (704 moh) har vel en siktelinje som regnes for å være en av Norges absolutt lengste ettersom man i klart vær kan se en rekke Jotunheimtopper fra utsiktstårnet her oppe. Hvis du er i god form og ikke er redd for å tilbakelegge noen mil om dagen, vil jeg anbefale å starte fra Sørkedalen, det passer bra med å tilbringe natt til lørdag f.e.k.s et sted på Oppkuvenplatået og bruke resten av helgen til å ta en sving gjennom hele marka. Total lengde ca 9-10 mil. Turen ville da kunne toppes med å bestige Svarttjernshøgda 717 moh, den nordligste og høyeste toppen i marka. Hvis du har tung pakning og ikke har som mål å sluke alt for mange mil i løpet av turen er det kanskje bedre å følge rådene om å starte på Bislingen fredag kveld, da vil du også ha bedre tid til å gå på kryss og tvers og få med deg flere flotte topper. Den meste tilgjengelige vil da være Kirkeberget (Oslos høyeste punkt)mellom Katnosa og Sandungen som kan nås ved å ta av fra løypa på det høyeste punktet og gå ca 1 km i sørøstlig retning.
  5. Hvis dere har hytte på Sletterust er det vel ikke dumt å benytte DNT ruten som går direkte fra Sletterust til Utladalen og Vettismorki. flott og variert tur over der, dagen etter kan dere fortsette til Skogadalsbøen, med såpass overkommelige dagsmarsjer kan dere eventuelt ta avstikkere til Vettisfossen den første dagen og Friken den andre dagen, hvis dere har lyst.
  6. Hvis du går til fots er det fint å ta trikken til f.e.k.s. Vettakollen stasjon og gå over Vettakollen ogvidere over Frøensvollstråkke og Frøensvollsåsen til Skjennungstua, dette er en rute med varierte omgivelser og mye utsikt. Hjemveien kan legges langs via Ullevålseter og nedover mot Sognsvann. Her er det fint å følge stien fra Ullevålseter som går over Lynhytta og videre ned langs store og Lille Åklungen. Hvis du har sykkel kan du benytte deg av markas eminente skogsbilveinett og nå inn til fjernere områder på kort tid. Det er flott å sykle fra byen og opp over Sognsvann og Ullevålseter før du parkerer sykkelen ved Blankvann og tar en runde over de nevnte Kobberhaugene, disse høydedragene kan by på virkelig villmarkspreget natur, og flott utsikt. Videre innover i marka blir forøvrig toppene høyere og utsiktene bedre jo lenger inn du kommer. En litt lenger variant er sykling over Bjørnholdt til Kikut og deretter fottur opp på Kikuttoppen. En enda lenger variant er å sykle til Sandungen og ta turen til Oslos høyeste og nordligste punkt Kirkeberget (629moh). En annen fin tur er å sykle vestover fra Kikut til Langlia og gå til fots opp naturreservatet i Smeddalen til toppen av Oppkuven 704 moh, med omdiskutert utsikt til diverse Jotunheimtopper. Når det gjelder utsikt vil jeg imidlertiud påstå at Gyrihaugen helt vest på Krokskogen er det ypperste marka kan by på, Denne toppen krever en sykkeltur på 6-7 mil tur -retur hvis du sykler fra Oslo sentrum, men kan kortes ned kraftig ved å kjøre til Skansebakken i Sørkedalen.
  7. Hei Jeg har ikke sett så mange forskjellige fjellheimer og besteget like mange fjelltopper som de fleste her på forumet, men jeg tør allikevel påstå at min "hjemmebane" nemlig fjellområdet mellom Vang i Valdres i øst og Hemsedal/Mørkedalen i vest kan anbefales på det varmeste til alle som ikke er ute etter de aller største mest ekstreme utfordringene. Her finner du dype frodige daler og levende stølsliv, samtidig som 2 av Norges 3 høyeste topper syd for Jotunheimen befinner seg her, (Ranastongi 1900moh og Høgeloft 1920moh) Området ligger utenom allfarvei, så du møter ikke mange her. En flott tur, som jeg gikk i fjord sommer er f.e.k.s. å starte fra Finse og gå Skarvheimen på tvers altså over Djup og Bjøberg i Mørkedalen, har du tid kan du ta noen dager på Kljåen, stedet er så hyggelig at det er en attraksjon i seg selv, men er også et strålende utgangspunkt for toppturer på topper som Storebotteggi og Høgeloft. En flott avslutning på fjellturen vil deretter være å gå den nedlagte DNT stien over fjellet til Skakadalen og ned til Grindaheim i Vang. Hilsen Knut
  8. Takk, for tips. Jeg ble forøvrig nysgjerrig når det gjelder thopet, men det er mulig jeg er feil generasjon, jeg tror min far er mer kjent under signaturen K. Qvigstad en jeg er. Det finnes også flere med samme navn i Oslo, men om det kan hjelpe til å klare opp i mysteriet så er jeg 88 årgang og bor på Vinderen.
  9. Jeg er også av dem som jevnlig følger med på senorges snødybdekart. Min erfaring er at man absolutt ikke bør ta disse oversiktene helt bokstavelig. Kartene gir nok en god indkasjon på hvilke landsdeler som har mer, eller mindre snø en normalen, men skal man gå i detaljer er det mye feil. Selv har jeg observert at det stadig påstås å være minst en halvmeter snø øst for Syndinvannene i Valdres, til tross for at det ser ut til å være fullstendig bart der på webcameraet derfra, dessuten var det neppe så mye som en halvmeter engang da jeg var der for 3 uker siden. Skal man se på samlet snødybde over et stort område tror jeg allikevel at kartene kan være nyttige, man kan jo ikke forvente at de skal han oversikt over værets lokale luner, et riktig overblikk er derimot ikke for mye å vente.
  10. Hei Jeg lurer på om noen vet omtrent hvordan forholdene vil være i fjellområdet mellom Utladalen og Tyin omkring 1 Juli i år. Jeg har planer om å gå en runde fra Syndinområdet i Vestre Slidre, over Sulebu, Årdal og videre til Skogadalsbøen og over til Tyinholmen. Regner med at området øst for Utladalen er mest snørikt, på denne turen, så jeg er redd for å bli gående i mye råtten snø i disse traktene. Er det noen som har noen tips? Eventuelt om hvilken rute som er best over til Tyin. Jeg lurer også på om det går noen form for busstransport til/fra Tyinholmen/Eidsbugarden. Som om ikke dette skulle være nok lurer jeg også på om det er noen relativt enkle og brefrie 2000 metertopper, som kan bestiges ved å ta en halv dags avbrudd fra turen mellom Skogadalsbøen og Tyin. Hilsen nybegynner
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.