Gå til innhold

Egrab

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ble ikke telt gitt. Gikk av bussen ved Nesåsen i solskinn. (Hadde jo regna fra seg på dagen).. YR sa intet om regn (vet jo at det ikke er garanti). Før jeg kom til Losby begynte det å dryppe..... som ble til en kraftig skur. Vurderte å snu.... telte i bløta når jeg er bløt (selvsagt regnjakke i sekken).. frista ikke.... men jeg VILLE ha en Marka-natt. Heldigvis ikke langt til Røyrivannskoia (sov der i 15 eller 16)... har alltid nøkkel med på tur.... så jeg kan smette innom å skrive i gjesteboka. Trengte ikke tenke 2 ganger. Regnet slutta..og sola titta fram.... men...jeg låste meg inn på Stallen... håpa at ingen kom. Flaks..... kom to kanoer til nabo-koia. Etter middag.... vurderte jeg teltet.... men ville la bokser (glemte ekstra) tørke... og var sliten etter jobb (selv om det ikke var lange turen). Gikk på teltplass-jakt i dag... plotta inn plasser på GPSen ved Tonevann....Tømmerholtjern og Eiriksvann på vei til Østmsrkskapellet og målgang ved Mortendrud. Lenge leve Østmsrka 😎😊👍👌❤
 2. Mye bra her. Og ikke bestemt meg ennå. Men bra blir det nok.
 3. Har nylig blitt bitt av "telt-basillen" etter å traska rundt i over 10 år. Har aldri sett ett etter plasser, da jeg ikke har vært int. i det før nå. Tenker å telte i Østmarka fredag etter jobb til lørdag. Er ganske godt kjent i Østmarka, og finner meg nok en plass. Men noen som vet om noen "krem"-plasser. Jeg skal gå fra jobb på Lindeberg, og tenker å gå 1-2 mil før jeg camper. Sånn geografisk sett, tenker jeg Halsjøen/Drettevanet/Fiseklausa/Endtjernet/Mønevann/Fløyta/Skålsjøen..... sånn ca. Dagen etter har jeg absolutt ingen plan. Om jeg ender opp Skullerud eller Blystadlia er et fett. (Lenge leve Ruter :+) )
 4. I see. Da må jeg utforske litt ulike metoder. Med min Osprey 65 l. mener jeg det er mest praktisk å feste i stroppene nederst. Da får jeg utnytta hovedrommet best. (Sovepose og underlag ligger i rommet under hovedrommet Takk for alle innspill og guidiing til kjøp. Blir digg å komme i gang.
 5. Da ble det Salewo Litek II. Henter denne uka. Gleder meg til å komme i gang med dette. Siste spørsmål fra en nybegynner. Min kollega som jeg lånte telt av sa at jeg ikke under noen omstendighet måtte ha telte i de remmene nederst på sekken. Da kan man skade telte når man setter fra seg sekken. Ser jo den at at da har teltposen kontakt med bakken. Men syntes det hørtes vel strengt ut. Er jo mer praktisk å ha det der, unna veien, en å ha det i topplokket tenker nå jeg. (Første teltturen for 2 uker siden, hadde jeg telte jeg lånte der, eier sa ingen ting om det)
 6. Tenkte enmanns i utgangspunktet, siden jeg skal bruke det alene, men veldig greit å ha tumleplass.
 7. Supert. Takk😀
 8. Beklage? Hvorfor? Det har jo ingen betydning.
 9. Er som sagt helt fersk i teltverden, men med en natt i lånt Litetrek, anbefaling fra eier. Og litt her. Gidder ikke bruke for mye tid... og telte virker bra. Kanskje bare kline til
 10. Kan man monter fast innertelt.. så man slipper å gjøre dette hver gang? Er det frittstående så jeg kan sette opp plassere før jeg setter fast (kanskje dumt spørsmål)
 11. Det ble en meget vellykket natt. Ble ikke Nordmarka-teltet men Salewa Litek pro. Har jo fint lite å sammenligne med i praktisk bruk... men syntes dette frister. https://www.7blaner.no/salewa/204274/salewa-litetrek-pro-ii-kompakt-fjelltelt-for-sommer-og-høst Nå tenker jeg ikke så mye fjell i første omgang, men har jo muligheten. Eneste som kanskje trekker ned er lite fortelt. Nå skal jeg bruke det alene.. så er jo plass.. Noen andre som har erfaring med dette? Skal jeg kline til å kjøpe? Hvordan vil dette være jamfør med https://www.helsport.no/fjellheimen-superlight-2-outlet F.eks. Tenkte å starte billig.... men jeg har råd til å kjøpe noe skikkelig Syntes i hvert fall at Salewan jeg lånte var enkelt å sette opp og passe til mitt bruk
 12. Jeg er 1,73 så da vil det kanskje funke? Selv har jeg vært en glad vandrer i over 10 år, og har vel "runna" Nordmarka, Østmarka, Romeriksåsen og mere til, men ikke tatt steget til å bli en telter, men føler at tiden er inne. Ble veldig inspirert av turen i helga og håper virkelig det blir så bra som jeg egentlig visste at det ville bli. Viser det seg at det "ikke funker" vil jeg uansett ha et dypt og inderlig, kjærlig forhold til "skauen". Tanken på en dagsmarsj på tre-fire mil med Kjentmannsposter, matpakke og middag på JetBoilen ved ett lite tjern eller en fin utsikt gjør meg utrolig lykkelig.
 13. Tenker og tenker, Fikk et lite tips om dette, salewa litetrek pro 2 Skal få låne et Nordmarks 2 (XXL-teltet) og teste ut i helga (om det ikke er møkkavær)... om det er OK, tenker jeg kanskje jeg kjøper det som en start, for å se om jeg lar meg rive med, og heller kjøpe et skikkelig ett og buker litt mer penger neste sesong.
 14. Mye bra innspill. Takker. Og går nok fir tomanns ja. Greit med litt tumleplass, og ha mulighet for en gjest. En bekjent mer at det er viktig med frittstående også. Enklere å sette opp, og om man finner ut at man vil flytte.. er det null stress. Korrekt?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.