Gå til innhold
  • Bli medlem

matf_

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om matf_

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Skriver dette kun etter egne erfaringer med Niak (eier ikke og har ikke prøvd de to andre teltene). Jeg vurderte også lenge Niak/Unna og valgte Niak fordi jeg kun trengte et tresesongstelt. Hvis bruksområdet er vår-sommer-høst tror jeg du vil bli veldig fornøyd med Niak. * (Relativt sett) Lav vekt. * Solid (nok) - jeg ville ikke vært bekymret for dette i kuling så lenge du har bardunert godt nok. * Oppleves som veldig romslig fordi takhøyden er "jevnt fordelt" i teltet. * Mesh i åpningen på innerteltet er fantastisk på stille godværskvelder med mygg. * Enkelt å sette opp og justere plassering. Siden teltet er selvstående er det veldig enkelt å riste ut dogg om morgenen før du pakker ned teltet. * Veldig god lufting. I andre telt har jeg opplevd å våkne før seks av at temperaturen i teltet har nådd 35 grader. Minus * Lite fortelt (rettere sagt, lite utnyttbart areal i forteltet fordi veggen skrår så mye). * Åpner du ytterteltet vil det fort dryppe rett ned på innerteltet fordi innerteltet nesten ligger i flukt med åpningen oppe. * Løsningen med teltplugg for å forankre åpningen på teltet er litt begrensende når det gjelder plassering. Jeg har tredd inn en taustump for å kunne bruke en stein e.l. i stedet for en plugg (se dette bildet https://images.hilleberg.net/products/Niak/H17-NiakRed-JoeriVanDerKloet.jpg ) Denne bloggposten (antar kanskje du har lest den?) sammenfaller også med mine erfaringer https://www.tursiden.net/2018/04/testet-hilleberg-niak/ Både Niak og Unna vil du få solgt med lite verditap hvis du finner ut at teltet ikke svarer til bruksområdet... Hvis det er et telt for barmarkssesongen ville jeg først prøvd Niak.
  2. Hilleberg Niak: Til soloturer sommer/høst. Ringstind 2: Reserve, kjøpte Niak fordi jeg går i terreng der det er enklere med kuppeltelt. Beholder det foreløpig i reserve i tilfelle jeg klarer å dra med noen på tur. Var en virkelig wow-opplevelse å gå fra knøling med oppsett av tunneltelt til et selvstående telt i ruglete terreng...
  3. Som nevnt over virker ikke AreaPrinter i QGIS 3. Det finnes en annen plugin som kan installeres fra pluginmenyen i QGIS som kan brukes i stedet. Den heter "EZPrinter". Ulempen er at du må skrive ut en og en kartside og bruke et eksternt verktøy for å evt kombinere PDFene du får ut.
  4. Min erfaring at du bare har dekning i nærheten av bebyggelse eller på fjelltopper. Det gjelder både Telenor og Telia (ICE har jeg ikke erfaring med). På topper er du avhengig av sikt til nærmeste "TV-mast", mot vest enten Brossviksåta eller Gleinefjellet, eller mot nordsida av Sognefjorden i nord. Å streame lydbøker/musikk mens man går er bare å glemme med mindre du skal gå nede i dalfører med bebyggelse (og selv der er dekningen sterkt varierende).
  5. Kan ikke se for meg at det skulle være nyttig på tur. For det første er det et litt rart behov, kanskje mer saklig for folk som er på lange ekspedisjoner og vil finne tilbake til camp. Og med mindre det er basert på en form for lavenergikommunikasjon (som Bluetooth LE eller lignende) får man jo problemet med dekning og ikke minst batterier. Virker som en upraktisk ide på meg... Jeg har GPS-sporing på stort sett alle turer jeg går. Opplever det som veldig nyttig å kunne ta opp spor på stor skjerm og vite hvor man har gått, ikke minst hvis man har rotet og valgt feil rute. Jeg bruker Trails (https://trails.io/en/). Med telefonen i flightmode spiser den nesten ikke batteri. Denne kan eksportere en og en GPX-fil. Mer praktisk er at du kan ta sikkerhetskopi av hele databasen. Den eksporteres som en SQLite-database som kan åpnes i de fleste GIS-programmer, for eksempel QGIS. Jeg kan sterkt anbefale QGIS. Programmet har en viss brukerterskel, og man bør ha litt kunnskaper innen kart og projeksjoner for å få nytte av det. Man kan legge til bakgrunnskart fra Kartverket eller laste ned n50-kartdataene til kartverket som nå er frigitt. NVE har også frigitt sine kartdata slik at man kan se regulerte vann, inntak osv. For de mer avanserte kan man også bruke Kartverkets høydedata for å lage egne høydekurver om man ikke er fornøyd med kotene på standardkartene. Detaljerte høydekurver kan være veldig nyttig i ulendt terreng og utenfor merket sti.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.