Gå til innhold

eflaaten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om eflaaten

 • Bursdag 21. juni 1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Stavanger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, har vurdert det tronn. Skal uansett gå over med samboeren på en treningstur siden hun skal delta
 2. Virka jo artig det løpet, Thor Helge. Men det var litt kort på 53 km. Snakket med en eskimo igår, og han tipset om Arctic Circle Race på Grønland. Det er 160 km, 3 dager. Men også uten pulk. Ellers undersøker jeg muligheten for en Grønlands-kryssing alene. Men som jeg forstår er det ikke lovlig å krysse alene. Derfor ser jeg på muligheten for å finne noen å søke sammen med som tomannslag, men likevel gå individuelt og uassistert. Så lenge begge har satelittkommunikasjon så burde man forhåpentligvis tilfredsstille sikkerhetskrav?
 3. Jaja, da kom den skuffende meldingen om at jeg ikke ble trekt ut til Expedition Amundsen 2019. Jeg har vært med to ganger tidligere, en gang som team og i fjor som individuell. Så det er ikke veldig synd på meg, men hadde håpet å kunne delta en siste gang og kunne høvle av litt av fjorårets tid. Dessuten stiller dama til start med ei venninne, så vi håpte begge kom med. Så nå kom det et plutselig vakuum som må fylles! Er det noen som kjenner til tilsvarende eller iallefall lignende løp med ski og pulk? Helst i Europa slik at det blir relativt kortreist? Men det kan også være lenger vekk. Har søkt litt rundt, men virker som det er temmelig nisje dette her. Alle tips suges inn i vakuumet med takk!
 4. Takk for mange gode innspill. Det er tydelig en veldig sammensatt problemstilling. Har nok litt å hente på teknikk, og må nok bruke mer armer, men mistenker noe kan være galt med spennet og. Jeg har prøvd både Åsnes Amundsen, samt Åsnes Mountain Race. Beste måten å finne glide- og festesonen på er vel fortsatt å stå på skiene på flatt gulv, og føre et ark under til det stopper foran og bak, og markere der? Mistenker at kortfellene blir med i pulken også på neste tur Må ut og gjøre mer intensiv testing straks jeg kommer hjem fra jobbreise.
 5. Jeg trenger hjelp. Jeg har ikke den lengste erfaring med pulk og skismøring, men har vært over Hardangervidda 3 ganger, og til Svalbards høyeste topp. MEN, jeg er medlem av Kortfell-klanen. De som MÅ ha kortfell når de går med pulk. De som har gjort flere forsøk på smøring, men ender bare opp med bakglatte ski. "Denne gangen har jeg gjort alt riktig, denne gangen skal det gå!" Men så ender man likevel opp med å glippe og snuble seg fremover som en frustrert klovn med ryggproblemer. Så det blir kortfell, og det går sent. Man står resignert og krokbøyd over pulken og roter etter kortfellene (som man ante man fikk bruk for og ikke turte å la ligge hjemme), samtidig som tusen spørsmål farer gjennom hodet. "Hva har jeg gjort feil? Jeg bygde til og med opp i pyramide. 7 lag med blåswix burde jo holdt? Skulle skien stått til kjøling over natten etter jeg la på basen? Jeg renset den jo fullstendig først? Skulle jeg smurt litt lenger bak hælen tro?" Det er i det øyeblikket man plutselig kjenner den kraftige vinden av de forbipasserende Blåswixerne. Man kastes bakover i snøen med armer og ben i været, mens kortfeller og etui farer til alle retninger. De er forbi før man får summet seg. Svisj, svisj, svisj... de farer uanstrengt bortover i en fart du knapt har sett maken til. Det er som om de drives frem av en usynlig kraft, og dette med tung pulk på slep, i oppoverbakke, uten kortfeller! Blåswixerne... De som suser nedover de bratteste bakkene med pulk, samtidig som de spiser nøtter. Med en alvorlig mine, fokuserte og effektive, suser de gjennom landskapet som en flokk sultne ulver som har fått teften av blod. Jeg har prøvd å henge på de. Det er ikke enkelt. "Tenk å holde dette tempoet flere dager i strekk. De må bli slitne" tenker man. Men det tror jeg faktisk ikke de blir. Jeg har nemlig sett det med egne øyne... Hvordan alt endrer seg når de tar en pause... Da lyser de opp. Friske og smørblide smiler og ler de som om ingenting har skjedd. De er litt røde i kinna, men det er også alt. Det er som om de bare kommer fra en liten tur i nærbutikken for å kjøpe melk en kald og stormfull vinterkveld. De står gjerne og spiser. Trenger ikke sitte. Gumler i seg en dobbel brødskive og skyller ned med en halv kopp kakao. Lurer på hva de snakker om. Sikkert om helt hverdagslige ting. Det hadde ikke jeg gjort etter timevis i det tempoet. De samler seg rundt kartet i maks fem sekunder, peker mot en eller annen himmelretning, så er de igang igjen. Svisj, svisj svisj... Selv står man bare måpende og ser på mens de forsvinner inn i horisonten, og spørsmålene fortsetter å surre i hodet: hva er det jeg gjør galt? Så hvis noen kan gi noen velmenende råd hvordan jeg kan bli medlem av denne eksklusive klanen så vil jeg være meget takknemlig! Altså, hvordan smører man fjellski slik at man kan gå oppover med pulk?
 6. Takk for info! Hadde egentlig reservert meg en pose, men avbestilte nå. Lukter ugler i mosen/posen
 7. Kom over disse, og trenger en sovepose til forholdsvis kaldt klima ned i minus 15. Arctic Carvan, -35 står det. Noen som kjenner til dette merket? Ser prisen grei ut? http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=56659451&fks=56659451
 8. Bare vær obs på at vest-vidda er mye mer kupert enn øst-vidda. Trengte langfeller i noen bakker på vest-vidda med start fra Haukeliseter. Hadde heldigvis det med. Tur-GPS er greit å ha med. Og en liten flaske brennevin Lykke til
 9. Ble ferdig i forgårs med en hard men fin tur. Hadde telt ja, men også DNT-nøkkel i tilfelle noe skulle skje. Gikk fra Haukeliseter opp til Dyranut, og deretter ned til Rjuakan. Vestvidda var jammen mye mer kupert enn jeg så for meg, og i våt tung snø med pulk, og solbrent som en kokt krabbe (var overskyet første to dager, men ble brent for det om). Jeg måtte begynne å gå på natten for å kunne fullføre. Da var det bedre glid, og slapp å bli mer solbrent. Brukte 7,5 dager totalt. Det var flott, men nå er sesongen over for langtur spør du meg. Begynte å bli overvann, og bart her og der. Takk for tipsene om at østvidda er flatere Gikk fortere der, og kunne gå over de store vannene.
 10. Ja, best å komme seg i gang fortest mulig nå. Vet du noe om mobildekningen der generelt?
 11. Høres jo lovende ut Regner med det er stort sett trygt å krysse vannene da, og at den stigningen fra Haukeli opp Bordalen burde gå greit med langfeller og 40 kg pulk?
 12. Ein skulle tro det gav kick, men ein er egentlig ganske rolig og fokusert. Adrenalin tapper ein bare for krefter. Eg grua meg litt før eg begynte, men det gjekk over når eg begynte å klatre. Men kjente det litt i magen når det begynte å regne og alt ble glatt. Johan2000: det finnes litt her og der på nettet. Oppfordrer ingen til å klatre solo, men det e ein god teknikk å kunne i nødstilfeller. Anbefaler Edelrid Eddy eller på andreplass ein gammel modifisert GriGri. Sett deg grundig inn i det og prøv på korte lette sportsruter først. To gode artiker: http://soloalliance.blogspot.no/2012/03/solo-self-belay-with-reverso-edelrid.html http://www.rockclimbing.com/Articles/Training_and_Technique/Roped_Solo_Free_Climbing_-_The_essence_of_self-reliance_one_path_among_many_675.html
 13. Takk så mye, sitter med kartet nå og planlegger. Setter stor pris på info om forhold når din kamerat er komt frem.
 14. Hei, tenker å dra på langtur over vidda frem og tilbake med ski og pulk. Jeg bor i Stavanger og tenkte Haukeliseter - Finse tur retur. Men er denne veien veldig kupert? Jeg er ute etter lettgått uten for mye bakker siden jeg har pulk. Og er det noen som vet snøforholdene der nå? Det er minusgrader i allefall. Jeg beregner godt med mat for 12 dager, men tenker turen bør gå på 10. Noen erfaringer her? Hvis noen har andre turforslag på lettgått terreng over Hardangervidda så setter jeg stor pris på det. Tenkte å dra i neste uke. Takk!
 15. Det gikk fint det forresten, men ble omringet av skyer og regn 200 meter fra toppen, selv om værvarselet meldte fint. Var forberedt på det værste, så klatret teknisk opp til jeg kunne traversere ut på 2. amfi. Frisoloerte første 200 meter for å spare tid mtp mørket siden det var lett klatring. Fantastisk flott rute. Vurderer retur i sommer for å fullføre de siste to taulengdene. Anbefales på det varmeste. Lagde en video, men musikken ble fjernet av youtube, så den ble litt tam, men viser jo ruten for de som vil se den. Veldig fast og fint... https://www.youtube.com/watch?v=2clp2tqIiRs
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.