Gå til innhold
  • Bli medlem

TomWithoutVom

Aktiv medlem
  • Innlegg

    647
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av TomWithoutVom

  1. Når det gjelder aluminium er det vel den totale belastningen som gjelder vedr. helsefare. Tror det er lurt å finne andre løsninger i det daglige, men til turing av og til velger jeg gjerne aluminium i kasseroller og kaffekjele. Jeg bor i et område med mye naturlig aluminium i drikkevannet (Kristiansand) og har valgt bort aluminium både hjemme og på hytta.

     

    PS: synes hardanodiserte alu- og non-stickgryter er greie å bruke.

    Hilsen en med opptil flere amalgamfyllinger i kjeften  ;-D

  2. Nils Einar Ljosland skrev (17 timer siden):

    Ble ikke Kool- Aid blandet med cyanid i Jonestown? 

    Som har gitt opphav til det amerikansk- engelske uttrykket: "He drank the Kool-Aid....".

    I dette spesifikke tilfellet ville jeg definitivt anbefalt vann.....................

  3. SnorreL skrev (1 time siden):

    Mine Primusflasker er tette. 

    Ja, mine også. Mailet Urban Kihlstrøm i Primus vedr. det å la pumpa stå i drivstofflaska og fikk beskjed at de hadde testet å la pumpe stå i flaske med flere typer drivstoff i flere år uten at de kunne merke noe forandring. Jeg bruker Aspen 4T- bensin og lar pumpa stå i flaska. Det hjelper selvfølgelig ikke for flaska di som ikke holder tett med original kork, men det skader i hvertfall ikke pumpa  ;-)

     

    • Liker 1
  4. Jeg har Atlas 1030+ og Serrate 35 . Begge disse har hælløftere,kjempegrep og gode bindinger som er lette å betjene . Ser at mye omtalte XXL selger Serraten for Kr.1500,- . En kan si hva man vil om det, men ufattelig mye truge for pengene, synes nå jeg  😉 

    • Liker 1
  5. 23 timer siden, Tessatroll skrev:

    Kjem vel litt an på ansiktsstorleik, fasong og Goggles, men for meg og mine turkameratar har det funka bra. 

    Veit ikkje kva som er av bileter der ute av maska på eit faktisk menneske, så legg ved eit. Turvennine med aktuelle maske, dog har ho her pause og maska heng nok litt på snei etter eit forsøk på matinntak (å ete når alt har frose saman er ikkje beinkløyd). 

    FB_IMG_1581261364146.jpg

    Dette bildet illustrerer godt hvor effektive disse maskene er til å lede fuktigheten bort fra "brilleområdet"  Synes forøvrig det var et bilde som ga meg godfølelsen. Ser at det er mange blå og hovedpersonen ser ut til å ha det i overkant fint  ;-)image.png.54063246e97b3881831118f026362438.png

     

    • Liker 1
  6. På 1.11.2019 den 15.22, borgern skrev:

    Slikt er j en utfordring. Til trening i kulde kjøpte jeg noen Cat vernebriller på Clas Ohlson som ikke dugger. Dog høres det jo ut som du trenger briller med styrke.
    Jeg bruker linser og synes det fungerer veldig bra hele året. 
    Det finnes jo ansiktsmasker med luftehull å få kjøpt men vet ikke om jeg ville brukt slikt til og fra jobb f.eks. Har litt forskjellige slike jeg har brukt til vintersykling og til det fungerer de fint. Selv om det er hull i den til pust så blir det fukt der så etter en stund blir den våt. 

    https://www.xxl.no/bula-venti-neck-facemask-ansiktsmaske-unisex-gra/p/1146455_1_style?gclid=Cj0KCQjwr-_tBRCMARIsAN413WRQ5R6pDRzABkLZB3oyCffVwr_eLs0FFL2nGamiK2CZaLwgT0D-DREaAtJdEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

     

    Gammel tråd dette, men tenkte bare å skryte litt av de Cat vernebrillene fra Clas Ohlson som @borgern nevnte her. De passerte "ståpårødtlysmedtråsykkeloghøypulsmedhalsoghettaoppeundersykkelhjelmenutenådugge" testen. Sykt bra. De blir definitivt gode venner med sykkelhjelmen heretter. Dette har jeg kun opplevd med pinlock-visiret på helhjelmen, da uten nevneverdig puls ;-D

    Takk for tipset!

  7. Jeg har begge og synes fortrinnet til Amundsen er at de virker noe mer lengdestive og passer i vanlige oppkjørte løyper. Nansen har jo større bæreflate og innsving som gjør at de er mye gildere å svinge med. Hadde jeg skulle kjøpt nye idag og ikke trengt å ta hensyn til løypebredde hadde jeg definitivt havnet på Nansen. Spesielt til topptur tror jeg du vil få mye mere glede av ski med god innsving a la Nansen.  

    • Liker 1
  8. Mye flott i denne tråden ;-)

    Hvis der er litt lys til overs er foto en interesse som gjør at timene blir små og går altfor fort. Krypefoto, sånn  macrofotografering er midt i blinken for meg. Vinterstid telter jeg bare under tregrensa og kan sitte ved bålet til jeg binger. Ellers vil jeg støtte meg til alle de som mener at en bør ta det litt av gangen og bygge stein på stein. Jeg lader mine batterier best når jeg er alene. Her er det bare å hive seg.  Lykke til @SondreW  :-)

     

    • Liker 3
  9. 1 time siden, Terka skrev:

    Tror det kan være greit å skille mellom skrogtyper/egenskaper og med eller uten ror/skeg. Og ror/skeg tilfører da ulike egenskaper til en gitt skrogform.

    F.eks Björn Thommsson skriver litt om sine betraktninger rundt kajakkformer her: https://www.thomassondesign.com/valja/kajakdimensioner/skrovform

    Tilbake til trådststarter, dette er bruken han/hun ser for seg: "Den kommer primært til å brukes på kortere turer i rolig sjø, men gjerne også noen lengre overnattigsturer. Selv om det er et pluss at den fungerer fint i mer sjø, er hovedprioriteten for meg en komfortabel tur-kajakk og til kortere treningsturer"

    Fint at noen holder i kompasset her. Synes rådet om å bruke tid på cockpit høres ut til å være kjempesmart ;-)

  10. Hadde rorkajakk de første årene og byttet til skeg i fjor. Jeg er ingen kløpper på teknikk, men det som slår meg er at skegpadlingen gir meg en følelse av å være endel av sjøen og bevegelsene, mens kajakken som er beregnet for rorpadling gjerne har mere "tak" i vannet og padlingen ble mer en forsering med  sikking og sakking .  Med skegkajakken  kan jeg ligge på tvers av bølger å bare oppleve høydeforskjell, mens med rorkajakken ble det mye mere ustabilt sideveis. Dette blir jo ganske subjektivt, men tror det er et snev av noe her?

    Bare sånn ca. apropos  ;-D

  11. 4 timer siden, tubbs skrev:

    Jeg bruker både høye jaktstøvler og lave fjellstøvler når jeg går på truger :)
    Synes ikke det er noe forskjell. Bruker gamasjer uansett så snø i støvlene blir ikke noe problem.
    Har prøvd Muckboots og andre kraftige gummistøvler men ble aldri venn med sammen med trugene :)

     

    Jepp. Samme her.

    • Liker 1
  12. 13 minutter siden, Fotogubbe skrev:

    Jeg har også sett deltakere på "71 grader nord" som har kommet seg over luftige partier og klatring, tiltross for høydeskrekk.

    Sier IKKE at det er LETT, men det er mulig. Man må grave dypt og noen ganger går det ikke, uten at det er noe galt i det.

    Hvis noen kan overvinne reell høydeskrekk med konsentrasjon kun, setter det alle de som rister og griner og "fryser"  og tisser på seg i skyggen. Stor forskjell på håndterbar frykt/angst og ikke håndterbar;  tror vi tenker på to forskjellige ting her. Er fullt klar over at ens eget hode er ens største fiende mange ganger. Og den "trygg plass" - øvelsen som ble nevnt her er ment som avspenning/nullstillingsverktøy. Altså som jeg, som ikke liker store folkemengder, kan jeg bruke denne øvelsen for å ta toppene av inntrykkene bort. Da tar jeg en "båltur fra hytta i Birkenes" mens alle andre holder på med sitt. Ingen kur, men, gjør det mulig å håndtere. Ingen lett øvelse, synes jeg, men verdt å trene på for å ta en "pause" ifra situasjonen og redusere stress/angstopplevelsen. Virker det snålt?

    • Liker 1
  13. 8 minutter siden, Fotogubbe skrev:

    Jeg tror det handler om å rasjonalisere ut av problemet, også angående Bjørn. Det å tenke sannsynlighet er da lurt, som hvor stor sannsynlighet er det for at jeg møter på en Bjørn på tur?! Trolig forsvinnende liten, ergo ingen grunn til panikk. Dessuten er vel norsk brunbjørn ikke den verste i bjørneslekten du kan møte på.

    Blir ikke det omtrent det samme som å si til noen som har høydeskrekk på toppen av en krakk at: dette er ikke farlig? Prøv å fortelle kroppen det.

    • Liker 2
  14. 1 minutt siden, Fotogubbe skrev:

    Litt off-topic i forhold til bjørn, men ikke helt på viddene. Angående klastrofiske følelser(angst). Har vært litt i grenselandet tidliger angående fobi/klaus i MR-maskin, men lite problem inntil jeg fikk skikkelig klaustrofobi. Radiologene ville utsette undersøkelsen, men jeg sa nei, gi meg 2 minutter, hvor jeg ufarliggjorde problemet. Hadde strategi hvor jeg fokuserte på fjelltur, med lukkede øyne. Det gikk bra, jeg klarte å mobilisere :) Nå er det ny MR - snart......

    Ikke på viddene i det hele tatt. Var på kurs for en tid tilbake; der het den øvelsen "trygg plass" og har benyttet den mye :-)

    • Takk 1
  15. Her er jeg enig med Engelsen: Det går fint an å ha mer enn en tanke i hodet når det gjelder frykt/angst. Jobbe i begge ender; lage situasjonen tålbar med hjelpemidler og samtidig tenke på det kognitive med å lære/trene/kurse på vanskelige ting. Slet mye med det å være mørkredd i 11-12årsalderen. En god venn av meg tok meg med opp i lysløypa i nærheten og sammen gikk vi en tur til lyset slukket på kvelden. Vi hadde med kunstig lys, men endte opp med å ikke bruke det. Vanvittig for en mestringsfølelse! (og en god porsjon løs mage). Det hele begynte med å lukke øynene i kjelleren i blokka med lyset på og orientere seg på den måten og etterhvert kunne jeg orientere meg på en trygg måte med lyset av. Så, ja endring av impulsmønster er supernyttig, men å kombinere det med f.eks. kunstig lys, fallsikring eller bjørnespray alt etter ønsket aktivitet tror jeg øker utbyttet.

    PS: Mørket er for meg blitt en trygg og god plass, det er bare fravær av lys ;-D

    • Takk 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.