Gå til innhold

Freerider

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Freerider

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Freerider

  Skalljakke budsjett

  Dette var ny informasjon for meg, hvilket jeg aldri har hørt fra noen butikkansatte eller andre steder heller. Jeg har til og med vært i kontakt med Bergans direkte da jeg ønsket råd, og selv ikke de ytret noe om dette. Mulig at det fungerer, men tidens tann har gjort sitt med alt av sømmer også, og jeg har god erfaring med gore-tex. Jeg ønsker også å vurdere andre merker når det kommer til ulike løsninger og funksjoner, og generell kvalitet. Det blir uansett lang tid til neste jakkehandel, og jeg starter kun de vurderingene når behov og økonomi er på plass.
 2. Ingen tur er for kort. Jeg husker jeg brukte 2 måneder på å få med meg 3 personer på tur, og dette var midt på sommeren. Turen var kun planlagt som en enkel overnatting i nærmiljøet, med 1 times rolig vandring. Jeg jobbet beinhardt for å justere dørstokkmila for samtlige, og på et punkt hadde jeg virkelig lyst til og bare gi opp hele greia, da jeg oppriktig følte jeg mistet min egen lyst til å dra på tur. Vi kom oss omsider på tur, men det var mye siste liten unnskyldninger, og hun ene trakk seg faktisk da jeg stod på parkeringsplassen vi hadde avtalt å møtes på, da jeg ringte henne. Personlig valgte jeg å se en personlig mestring i det da jeg hadde kjempet beinhardt for å tilby noe. Jeg ble mest frustrert fordi jeg kun ønsket å tilby noe nytt i venneflokken, og da såklart at man aldri kan tvinge noen, da valget må stå opp til enhver. Nå som du muligens har fått senket skuldrene litt, hva føler du at du selv har lært av turen, som et springbrett til eventuelle nye planer?
 3. Freerider

  Høyere forbrenning i kulde?

  Du har 2 valg når du fryser. Enten handler du, eller så handler du ikke. Handler du, så retter du fokuset vekk fra ubehagelige følelser, for å finne muligheter til å få varmen i kroppen igjen. Dette øker forbrenningen, da vi forbrenner ved mental aktivitet også, og vi kan forbrenne VELDIG mye ene og alene ved mental aktivitet. I tillegg vil man begynne å bevege seg, og forbrenne av fysisk aktivitet. Handler du ikke, så benytter du masse fokus direkte rettet mot ubehaget, hvilket også forbrenner mer energi og i tillegg til at man spenner muskler. Keep It Simple Stupid, er en svært effektiv og god metode for å finne svar. Svært mange mennesker overkompliserer, og kan få de enkleste problemstillinger til å virke kompliserte. Om en vil finne svar, så gjør man akkurat dét, og da spiller det ingen rolle hvilken utdannelse man har. Aldri anta at noen vet bedre enn en selv, bare på bakgrunn av utdannelse eller noe annet. Vurder innsikten til vedkommende på bakgrunn av hva han/hun viser i en der og da situasjon. Personlig gir jeg blanke i hva noen måtte mene om jeg føler jeg har rett, da vi alle er mennesker, og vi kan alle gjøre feil. Jeg føler det ble mye antakelser, og lite til ingen begrunnelser for å vurdere gyldigheten i meningene til trådstarter. Jeg tar ingenting for sannhet bare fordi en eller annen har hørt et eller annet, et eller annet sted, en eller annen gang. Det blir for vagt.
 4. Freerider

  Skalljakke budsjett

  Personlig har jeg dårlig erfaring med Bergans og vanntetthet. Jeg handlet en Bergans Dynamic Jacket i 2012, med Dermizax membran. Veldig behagelig jakke som lager lite lyd, men den var så vidt vanntett i starten, og det har vært downhill fra der. Jeg har prøvd både Nicwax rens og Nicwax impregnering, men ingenting hjelper. Neste jakke blir med Gore-Tex igjen. Det er for dårlig når en jakke til 3700kr ikke er vanntett som lovet. Jeg er ganske sikker på at de overfokuserte på komfort, og at det endelige produktet ble produsert med for puslete materialer.
 5. Freerider

  Nettbrett til turbruk

  .
 6. Freerider

  Kokekar vs. kaffekjele

  Personlig skal jeg handle litt utstyr over tid nå, for å være selvhjulpen. Jeg bryr meg lite om vekt, så mine behov blir prioritert høyest. Jeg skal ha meg kaffekjele som kan benyttes både til bål/brenner. Jeg skal også ha meg et kjelesett til brenner. Så blir det også handlet manuell kaffekvern og en presskanne for turbruk. Kaffe er en svært viktig del av turen for meg, så da ønsker jeg mulighet for å velge grovheten på kornene, og være fleksibel på oppvarmingskilde. Jeg drikker heller moderate mengder av en god kaffe, enn å bøtte nedpå noe man må tvinge i seg slik så altfor mange desverre fortsatt gjør.
 7. Freerider

  Den ultimate turkniv finnes den

  https://www.amazon.com/dp/B01M9FOIQU/_encoding=UTF8?coliid=I22ZSM7748OZM7&colid=1ZQAFSBJLT637&psc=0 For meg er funksjon det viktigste. Plastikk er forøvrig et materiale jeg prøver å holde meg langt unna da dets hovedfunksjon alltid har vært å spare penger hos produsent. Jeg ønsker alltid at den beste og mest hensiktsmessige løsningen blir benyttet, og at de langsiktige mål alltid blir prioritert først. Hvordan en kniv føles i hånden er viktig for meg da det har en funksjon av troverdighet til redskapen, og billig glatt plastikk vier lite troverdighet over treverk. Plastikk eldes dårlig også. Kompromisser må jeg også inngå med meg selv støtt og stadig, og den andre kniven liker jeg bedre da den faktisk tåler juling, og blir for meg da en underdog. Jeg hadde benyttet den akkurat som hva som helst annet, da jeg liker å gå mot strømmen. Jeg liker at ting ser brukt ut når de blir benyttet, bare jeg bryr meg om funksjonen av redskapen. Pris per år er hovedfokus når det kommer til materialistiske gjenstander, da da det tjener en funksjon. Penger har null verdi for meg, og er kun et verktøy for å tilfredstille mine personlige verdier. En kan leve godt om en bryr seg mye om sin personlige økonomi.
 8. Freerider

  Problemer med sekk og tilpassing

  Kan jo vurdere å sy inn fotløkker, som man trer beina igjennom, alá klatresele. Trenger såklart ikke stramme disse veldig, kun så de holder sekken nede.
 9. Freerider

  Ny kjede til min cyclocross

  Personlig handler jeg lokalt om servicen er der, og det er innenfor mitt budsjett. Som regel blir det handel av sykkeldeler på nett, da prisene her til lands ofte er langt over hva jeg er villig til å betale, i tillegg til servicenivå. En annen ting er jo leveringstid hvilket kan avgjøre hvor handelen finner sted. Personlig har jeg ingen interesse i shopping, så jeg liker når jeg finner nettsider som er oversiktlige, så jeg kan finne hva jeg trenger på forhånd. Så tar jeg med denne informasjonen til den lokale butikken, og leter selv til jeg finner, eller blir nødt til å spørre. Norske forhandlere, uansett produkter, må bare våkne opp og satse hardt på å utvikle gode nettsider. Dette er år 2018, og selv XXL er det rot i systemet. Sjekk pris på nett før du drar til butikk, så vil du se at nettprisen som regel alltid er rimeligere enn i butikk. Da kan du påpeke dette, så får du varen til nettpris. Var litt irriterende da jeg punkterte 4 ganger på under 2 uker for kort tid siden, og handlet slanger hos dem, og hver gang måtte opp med mobilen for å vise at prisen som kom opp i kassasystemet var feil.
 10. Du angriper meg som har bedre moral enn deg selv, og så overøser du et helt innlegg med alt av unnskyldninger du gir deg selv, og ønsker så sympati for dét. Det er så smålig at jeg har ikke ord. Aldri rakk ned på mennesker, og hvert fall aldri mennesker som har bedre moral enn deg selv. Da kommer du aldri noen vei her i livet, og blir kun til irritasjon. Jeg står kun for mine egne meninger. Dine egne må du stå for selv. EDIT: Ettersom du ikke ønsker å finne hva du feilet på, så skriver jeg hvorfor du skjøt deg selv i beinet. Du starter med å si at du er DYPT UENIG at EL-sykkel oppfordrer til latskap. Så fyller du hele resten av innlegget med alt av unnskyldninger du gir deg selv for hvorfor DU har valgt EL-sykkel. I tillegg skriver du rett ut at du ikke bryr deg. Det er så selvmotsigende at du da har skutt deg selv i beinet. Du ønsket å legge skyld på meg for dine personlige valg. Ta ansvar, og aldri rop ulv, ulv. Det har aldri fungert.
 11. Det er viktig å stå opp for seg selv her i livet, men det finnes ingen stolthet i å skyte seg selv i beinet. Det finnes ingen gode unnskyldninger her i livet, absolutt ingen. Du må selv ta ansvaret for at du skjøt deg selv i beinet.
 12. Freerider

  Den ultimate turkniv finnes den

  Er det noen som har erfaring med Ka-Bar BK2? For meg blir dette en første alt mulig kniv, som skal suppleres etterhvert. Kommer til å handle custom skinnhylster og custom tregrep, etter egne personlige preferanser. Jeg personlig ønsker løsninger som varer, og har ingenting i mot å betale litt ekstra, men her og nå er det en del annet på budsjettet som også må prioriteres. Veldig lysten på en slik i stede for, men så var det de prioriteringene da: https://store.goughcustom.com Ser for meg at jeg vil bli mer fornøyd med den, men så var det prisen da, og at jeg i det hele tatt trenger en første kniv her og nå.
 13. Personlig sykler jeg 365 dager i året, og har sykkel som eneste transportmiddel. Slik jeg ser det, så er det en nytteverdi i EL-sykkel. Det jeg føler er beste løsning for alle og enhver, er at EL-sykkel KUN blir solgt på resept, som et alternativ til folk med spesielle fysiske utfordringer, så de i det hele tatt får kommet seg mer ut, og får også økt aksjonsradius. Det jeg syntes er ufattelig synd er at EL-sykler i dag blir satt sammen i en fei, med svært dårlige løsninger(til eksempel: skivebrems med wire) og rett og slett komponenter som ikke er ment å vare. Prisen setter de i taket, og med et sterkt fokus på at EL-sykkel er et vidundermiddel. Uvitende og folk uten erfaring blir målskivene, og sitter lommeboka løst så flyr syklene desverre ut døra som varmt hvetebrød. Ser dette ofte om jeg er innom XXL blandt annet. At voksne mennesker tilbyr dette til sine barn, syntes jeg er en skam, da det oppfordrer til latskap. Slik det er i dag så kjøpes disse farkostene av mennesker som burde handlet seg en sykkel som kun drives av tråkkraft, hvor det blir til at EL-driften blir benyttet mest, nettopp fordi det er minste motstands vei. Jeg har i flere år hatt det samme målet, og det er at jeg SKAL bevege meg minimum 30 minutter hver dag. Hvor hurtig eller anstrengende spiller ingen rolle, bare jeg får til å bevege meg i minimum 30 minutter, så har jeg klart målet. Ettersom målet er såpass lavt, så har det gitt meg lysten til mer rett og slett, og jeg har rett og slett inget hastverk. Jeg bare sykler fordi jeg vil sykle, og jeg benytter vanlige klær så jeg ikke ser på det som trening heller. Kontinuerlig mosjon fører til en god fysikk rett og slett, og det er de langsiktige målene her i livet som er riktige, og viktige. Kan hjulene rulle, kan jeg sykle. Det er heller inget mål om å komme meg kjappest opp og frem. Bare jeg kommer meg opp, så har jeg klart målet, og gir bør benyttes om man har dem, er alt jeg kan si. Det flotte med sykkel er at flatmark og nedoverbakker er steder hvor man bør legge inn hvile for å hente seg inn, om man har behovet. Jeg personlig prøver å holde mest mulig lik pedalrotasjon uansett helning på terrenget, og justerer med girene. Viktig å følge sin egen personlig rytme, så en kan nyte turen, for en kan kun høste sine mestringer for seg selv. Jeg kan også trygt anbefale å skru selv, så en sparer kroner og miljø, og får enda mer mestring. Å skru sykkel er ufattelig enkelt for å si det mildt, så det handler kun om å ha verktøyene for hånden. Youtube er en kjekk plass å lete seg frem på om en skulle føle seg usikker. Summa sumarum kan jeg vel si at det er viktig å sette seg lave MEN langsiktige mål, og gi f i hva alt og alle andre mener, og bare kjøre sitt eget løp. Da får man til ufattelig mye mer enn man først trodde. Ett steg om gangen, og kun ett.
 14. Freerider

  Freerider

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.