Gå til innhold

Freerider

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

Om Freerider

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Fredrikstad

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. https://www.parktool.com/product/anti-seize-compound-asc-1 Personlig benytter jeg denne, og må si jeg har blitt avhengig av den da jeg er såpass fornøyd. Personlig benytter jeg den kun til gjenger.
 2. Nå prater vi om vanntetthet - ikke hvor godt membranen puster. Alt du nå har nevnt blir irrelevant i sammenheng med hvordan å teste for vanntetthet. Gore-Tex selv sier at man skal fylle skoene med vann(samme om det hadde vært hansker), og det har jeg selv fått høre i alle de årene jeg selv jobbet i butikk. Vi fikk beskjed av Gore-Tex å utføre denne testen i butikk før vi i det hele tatt sendte noen gore-tex plagg for reklamasjon til dem, så jeg har levert plagg direkte tilbake til kunder som har hevdet at membranene hadde feilet, hvilket de ikke hadde likevel, men også vice versa.
 3. Det er 2 års garanti på gore-tex i sko og hansker. Jakker/bukser er det livstid garanti - altså plaggets levetid(hvor lang tid et slikt type plagg bør/er tiltenkt å vare.) Aldri forveksle dette med din egen livstid.
 4. Jepp, fyll støvlene med vann, men vær nøye så du forhindrer å fylle over selve membranen. Det holder å la skoene/støvlene stå en times tid. Jeg var selv i tvil til et par sko jeg har, og fant rett og slett ut at det kun var tvil. Skoene mine var 100% tette, så eneste grunnen til at jeg hadde blitt våt nedi noen dager i forveien, var rett og slett at vann hadde funnet veien fra ovensiden og ned i åpningene av skoene. Dette har såklart ingenting med hvor vanntett membranen er eller ei.
 5. Hei Hva er dine egne meninger? Alt jeg ser sålangt startet med mye bastante meninger, og med én gang du blir utfordret på dem, så ble det svært ambivalent og mye usikkerhet gitt. Jeg har liksom sett det hele så ufattelig mange ganger nå, at det er inget nytt ved din skikkelse. Så jeg får gjenta meg: Hva er dine egne meninger, som vil få andre til å kunne ta deg seriøst, for hvem som helst klarer da og ramse opp noen gloser som er tatt rett ut av løse luften. Det hele handler om å ta eierskap, og da nytter det ikke å peke finger hit og dit.
 6. Det blir drøyt å lytte til harde utstyrstips rettet fra en person som hevder at jpeg kvalitet er godt nok, og at det nok blir enklere og enklere utstyr. Da kan jeg rett ut hevde at både interesse óg kunnskap er for lavt, og blir som så altfor mange tilsvarende, kun blendet av markedsføringspropaganda. Det er inget nytt, det er bare akkurat det samme tøvet, bare at det omhandler foto. Folk flest følger jo trender, og tenker at nytt er bra, og bare andre velger noe, så er det sannheten om at det er riktig. Svært naiv innstilling til livet i seg selv, og rett ut farlig vil nå jeg si. Folk flest i disse dager ser bare den ene lovnaden etter den andre bli ramset opp i en eller annen spec-liste, og lar seg forføre og friste til å bli dratt med ut på bærtur for å si det mildt. Hvem som helst kan kaste inn funksjoner i et kamerahus, men det sier svært lite om hvor godt utstyret faktisk er, og om det i det hele tatt er nødvendig. Folk flest er desverre svært utstyrskåte, og jo mer speilløst det blir, jo mer og mer sikling blir det rundt om. Propagandaen fungerer desverre, da så mange bare svelger den rått. Åpne lommebok/mastercard og løp og kjøp for å imponere naboer og venner meg her og der, men personlige ferdigheter det tar vel også utstyret seg av, eller... Personlig blir jeg direkte kvalm av å se hvor mange som velger minste motstands vei, og bedriver ren masse suggesjon over internett i alle foto kanaler. Flesteparten prater jo faktisk om video til utstyr tiltenkt å benyttes til foto, så det sier jo rimelig sterkt i fra, om mange menneskers personlige tvil til eget satsningsområde. Personlig har jeg sett helt rå bilder, skapt med forgjengeren 6D, og selv langt enklere utstyr også. 5D MKIV kan også skape helt rå bilder, såklart med det rettet sinnet bak utstyret. Folk flest kommer desverre til å benytte mest energi til å slå i hjel fototeknikk på innsiden av seg selv, og så sammen andre, for resten av sin egen levetid. Det er hva jeg ser over alt, og det viktigste av alt, blir fullstendig ignorert - FORTELLINGEN/BUDSKAPET. Folk fleste dytter mest energi inn i teknisk babbel, i stede for å lære seg å uttrykke sine følelser gjennom en selv, og andres inspirasjoner. Alt jeg hører og ser rundt om, er ufattelige mengder feilinformasjon, hvert fall.
 7. Kommer på sikt til å konvertere til CaptureOne, ene og alene fordi det er en programvare man faktisk kan kjøpe, hvilket Adobe ikke tilbyr lenger. Personlig er jeg svært restriktiv mot å lease noe som helst, hvilket desverre blir tatt altfor lett på i disse dager, etter mine øyne. Starter man først og lease litt her, og så litt der, så gjør det raskt noe stort med sine økonomiske handlingsmønstre. Svært mange vandrer jo rundt i dag, og eier knapt trusene/boxer shortsen man vandrer rundt i.
 8. Freerider

  Fjellstøvler

  https://www.aku.it/en https://akuoutdoor.com Personlig har jeg kun en lett og ledig sko fra dem, som jeg bruker til hverdags, men det er virkelig kvalitet det her. https://www.aku.it/en/product/catalogo_en/mountain-inspired/bellamont-ii-suede-gtx-184-beige-orange_en.html Størrelsesindikatoren stemte også for én gangs skyld, på internet
 9. Hei Planlegger nytt solid fottøy blandt flere andre ting(jakke, sekk osv.) Alfa Bever Perform har jeg erfaring med etter å ha fått låne på en 4-5 dagers tur med greit tempo, og inget mer enn moderat tyngde på oppakning. Ettersom det er såpass lav prisforskjell tenkte jeg at det kan være lurt å gå for det beste kompromiss, da jeg for kort tid siden har vært innom en butikk og fått prøve begge disse støvlene, samt også Jerv modellen. Sistnevnte blir helt klart overkill for min del, og ble kun prøvd bare for å ha gjort det. Er det noen her som har erfaring med Pro Advance modellen, og hvor mye de går seg til gjennom bruk? Grunnen til at jeg spør er fordi Perform modellen føles som en tøffel i forhold, rett ut av esken, og jeg ønsker å slippe å stå der med et par rå støvler som blir lite brukt. Enkelte skotøy går seg jo mer til enn andre...
 10. Dette var ny informasjon for meg, hvilket jeg aldri har hørt fra noen butikkansatte eller andre steder heller. Jeg har til og med vært i kontakt med Bergans direkte da jeg ønsket råd, og selv ikke de ytret noe om dette. Mulig at det fungerer, men tidens tann har gjort sitt med alt av sømmer også, og jeg har god erfaring med gore-tex. Jeg ønsker også å vurdere andre merker når det kommer til ulike løsninger og funksjoner, og generell kvalitet. Det blir uansett lang tid til neste jakkehandel, og jeg starter kun de vurderingene når behov og økonomi er på plass.
 11. Ingen tur er for kort. Jeg husker jeg brukte 2 måneder på å få med meg 3 personer på tur, og dette var midt på sommeren. Turen var kun planlagt som en enkel overnatting i nærmiljøet, med 1 times rolig vandring. Jeg jobbet beinhardt for å justere dørstokkmila for samtlige, og på et punkt hadde jeg virkelig lyst til og bare gi opp hele greia, da jeg oppriktig følte jeg mistet min egen lyst til å dra på tur. Vi kom oss omsider på tur, men det var mye siste liten unnskyldninger, og hun ene trakk seg faktisk da jeg stod på parkeringsplassen vi hadde avtalt å møtes på, da jeg ringte henne. Personlig valgte jeg å se en personlig mestring i det da jeg hadde kjempet beinhardt for å tilby noe. Jeg ble mest frustrert fordi jeg kun ønsket å tilby noe nytt i venneflokken, og da såklart at man aldri kan tvinge noen, da valget må stå opp til enhver. Nå som du muligens har fått senket skuldrene litt, hva føler du at du selv har lært av turen, som et springbrett til eventuelle nye planer?
 12. Du har 2 valg når du fryser. Enten handler du, eller så handler du ikke. Handler du, så retter du fokuset vekk fra ubehagelige følelser, for å finne muligheter til å få varmen i kroppen igjen. Dette øker forbrenningen, da vi forbrenner ved mental aktivitet også, og vi kan forbrenne VELDIG mye ene og alene ved mental aktivitet. I tillegg vil man begynne å bevege seg, og forbrenne av fysisk aktivitet. Handler du ikke, så benytter du masse fokus direkte rettet mot ubehaget, hvilket også forbrenner mer energi og i tillegg til at man spenner muskler. Keep It Simple Stupid, er en svært effektiv og god metode for å finne svar. Svært mange mennesker overkompliserer, og kan få de enkleste problemstillinger til å virke kompliserte. Om en vil finne svar, så gjør man akkurat dét, og da spiller det ingen rolle hvilken utdannelse man har. Aldri anta at noen vet bedre enn en selv, bare på bakgrunn av utdannelse eller noe annet. Vurder innsikten til vedkommende på bakgrunn av hva han/hun viser i en der og da situasjon. Personlig gir jeg blanke i hva noen måtte mene om jeg føler jeg har rett, da vi alle er mennesker, og vi kan alle gjøre feil. Jeg føler det ble mye antakelser, og lite til ingen begrunnelser for å vurdere gyldigheten i meningene til trådstarter. Jeg tar ingenting for sannhet bare fordi en eller annen har hørt et eller annet, et eller annet sted, en eller annen gang. Det blir for vagt.
 13. Personlig har jeg dårlig erfaring med Bergans og vanntetthet. Jeg handlet en Bergans Dynamic Jacket i 2012, med Dermizax membran. Veldig behagelig jakke som lager lite lyd, men den var så vidt vanntett i starten, og det har vært downhill fra der. Jeg har prøvd både Nicwax rens og Nicwax impregnering, men ingenting hjelper. Neste jakke blir med Gore-Tex igjen. Det er for dårlig når en jakke til 3700kr ikke er vanntett som lovet. Jeg er ganske sikker på at de overfokuserte på komfort, og at det endelige produktet ble produsert med for puslete materialer.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.