Gå til innhold
  • Bli medlem

CHT

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om CHT

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for svar! Jeg har også tenkt at kombinasjonen solid og kjølig fjellstøvel er umulig å få til. Jeg fikk ihvertfall testet dem litt mer i går, en tur på 5 timer i snø med 20kg sekk. De er fortsatt varme, men jeg var faktisk helt tørr på beina da jeg var hjemme igjen! Jeg leste også om gtx surround, og det kan faktisk hende det er mer en bare markedsførings-mumbojumbo!?..... Jeg ble ihvertfall positivt overrasket (Nucleo har også gtx surround). Jeg kjente også følelsen av kaldt vann på siden når det var vått, noe som var forfriskende Alfa stod også på listen, men jeg hadde ingen mulighet til å få testet dem. Tror uansett jeg beholder disse, tviler på det blir veldig mye kjøligere og lettere uten å gå ned på stivhet og kvalitet.
  2. Hallo turfolk! Gikk i dag til et mer eller mindre spontant innkjøp av La Sportiva Nucelo, i et håp om at disse ikke var som å gå med to kraftverk på beina. Jeg er en ganske varm type(!) som ikke har særlige problemer med å holde meg varm ute om vinteren. Særlig gjelder det føttene, det meste jeg har prøvd er utrolig effektivt til å holde på varmen. Samtidig ønsker jeg ikke å gå med joggesko i snøen av opplagte grunner, jeg vil jo gjerne være tørr. Jeg gikk nettopp en rask tur på 15 min. i disse Nucleo skoene, og jada, de er er varme, veldig varme! (Brukte tynne sokker). Kjøpte disse mest mtp. på sommeren, men det kan virke som jeg har en meget varm sommer i vente.... Jeg har brukt Viking Anaconda en del i vinter, disse er også alt for varme til sommerbruk. Men, fungerer altså greit om vinteren, mye fordi de er lave. Det må nevnes at jeg bruker såler fra ortoped, disse lufter like godt som en plastikpose, og har nok litt av skylden. Samtidig er det noe jeg bør bruke, særlig når jeg skal gå langt. Så til spørsmålet: Finnes det vanntette, solide fjellstøvler som er "kalde" ? Det blir turer med tung sekk, i variert terreng. Er det håp?
  3. lars p: 14 grader inne, uten innertelt ved +-0 er jo veldig bra! Med innertelt blir det sikker enda litt varmere. Jeg vurderer en ekstra brenner, da kan jeg bytte uten å måtte vente. Så lenge det er en varmekilde i teltet må det tydelige rutiner til, akkurat det skal nok gå bra. Det virker som Heatpal fortsatt er det tryggeste å bruke, kanskje med unntak av vedovn. Espen: At det blir varmt med vedovn er det ingen tvil om! Er interessert i å høre erfaringer med Wiglo og vedovn, selv om jeg tror det er null problem.
  4. Hei på dere! Etter mye frem og tilbake, lesing, og leting så har jeg bestemt meg for en Wiglo 6-10, med innertelt. Vurderte først en lavvo, men jeg tror denne passer enda bedre. Planen er å bruke den på tur med datteren min (8 år), sammen med andre venner og familie. Jeg ser for meg at vi skal komme oss ut på tur fra tidlig vår, til sen høst. Gjerne vinter også, men det ser jeg litt an når neste vinter nærmer seg. I sommer skal vi bo en uke i teltet, men vi må ha noen netter ute før det. Vi har vært på noen kortere teltturer, så hun vet hva det går i. For at dette skal bli en suksess, så tenkte jeg å ha litt varme i teltet, det vil gjøre det mer koselig i kaldt vær og regn. Jeg har tenkt at en Heatpal vil være en smart løsning. Hva tenker dere om det? Vil den varme nok, i et såpass stort telt? Kan jeg senke taket i en Wiglo 6-10? For andre turer, og mulige vinterturer så er jeg også litt nysgjerrig på vedovn. Jeg vet at Bergans ikke anbefaler det, men jeg vet folk gjør det. Er det noe forskjell på å bruke en vedovn i en Wiglo 6-10 og f.eks. en Varanger med innertelt? Jeg mener det er et hull i bunnduken. Er det noen her som har en stor Wiglo og vedovn? Primus og gass utgår mtp. barn og sikkerhet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.