Gå til innhold
 • Bli medlem

MagnusKJ

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  37
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om MagnusKJ

 • Rang
  MagneJ

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, men igjen, så skjønner jeg ikke fordelen med selvstående telt (utenom vinter, som sagt). Jeg ser egentlig bare ulemper pga ekstra vekt. 18 kilo?? Til å gå med? Hva slags telt er dette?
 2. Haha, ja Men jeg synes for det første at teltet har for tynne stenger. Dette er en legitim kritikk, synes jeg. For det andre, og dette er kanskje det viktigste poenget, så ble konklusjonen min at selvstående telt er noe tull (selv om jeg skjønner at det er praktisk på vinteren). For hvis man uansett skal bruke alle bardunene, hva er egentlig vitsen? Da kan man heller bruke tunelltelt eller telt hvor man bruker gåstavene og samtidig spare en god del vekt.
 3. Jeg havna utfor to helt sjuke tordenstormer over tregrensa med Niak i fjor. En storm på Hardangervidda og en på Beiarfjellet i Nordland. Har faktisk den siste på video. Jeg var ikke imponert over teltet. Begge gangene flata teltet helt ut slik at jeg lå med taket i fjeset. I de verste kastene fikk vinden også veldig godt tak under teltet. Det må nok sies at det var litt brukerfeil siden jeg ikke brukte absolutt alle bardunene. Begge kveldene var det solskinn og jeg tenkte det gikk greit. Jeg fikk ingen skader på teltet da.
 4. Veldig godt poeng dette. Samtidig er overgangen til lettpakking ofte gradvis. Som en «mellomstasjon» før man eventuelt får en ultralett pakning kan man teste feks Osprey Exos 48. Denne rommer en god del, er lett, og kan bære ganske tungt. Disse ser jeg også ofte selges brukt.
 5. Dette var det jeg hadde i sekken. Har ikke kommet så langt at jeg har lagt inn klær og mat.
 6. Fikk omsider somla meg til å legge inn i Lighterpack. I første omgang la jeg inn Base Weight:
 7. Hvis du vil undersøke noe utradisjonelt, kan jeg anbefale Hyperlite Ultamid 4. Kjempestort og lett, men veldig dyrt. Bruker det uten innertelt på vinteren, så ikke helt den samme komforten som tradisjonelle telt.
 8. Jeg har konvertert til kunstfiber: Enlightened Equipment torrid. Selv om jakka er tynnere enn dunjakka, synes jeg den er varmere siden den ikke har kammer. Og siden isolasjonen er ett stykke, gjør det ikke noe hvis man får et hull i jakka. Rundt 200 g! Ligger en ute på Finn nå (ikke jeg som selger), sikkert mulig å prute ned prisen: [Hidden Content]
 9. Altså, man må jo ha en grunnutrustning og dette inkluderer et isolasjonsplagg. Hvis dette ikke fremkom klart, så beklager jeg det 😉
 10. Sånn forresten så har jeg hatt veldig godt hell med å prute ned prisen på WM-poser hos Piteraq. Har kjøpt fire poser der (en til meg selv, en til pappa og to til kona). Har alltid fått rundt 30% avslag.
 11. Jeg har den midtre modellen til CO. 6700 ma eller noe. Funker helt greit. Men ønsker meg egentlig en anker med noe som heter quickcharge eller power delivery fordi den fra co lader ganske sakte og lades veldig sakte opp. Og når man er på tur over lengre tid er det litt dritt å være på en hytte i timesvis for å lade greiene.
 12. Ja, dette var en lett pakning Jeg har en konto på lighterpack og skal teste det ut 👍
 13. Direkte farlig? Hvilke marginer er det du snakker om? Ofte blir jo ikke regntøy eller førstehjelp brukt, så det mener jeg selvsagt at man ikke skal sløyfe. Problemet med for mye utstyr mener jeg at man ikke finner det man trenger, raskt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.