Gå til innhold

MagnusKJ

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om MagnusKJ

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Fikk omsider somla meg til å legge inn i Lighterpack. I første omgang la jeg inn Base Weight:
 2. Hvis du vil undersøke noe utradisjonelt, kan jeg anbefale Hyperlite Ultamid 4. Kjempestort og lett, men veldig dyrt. Bruker det uten innertelt på vinteren, så ikke helt den samme komforten som tradisjonelle telt.
 3. Jeg har konvertert til kunstfiber: Enlightened Equipment torrid. Selv om jakka er tynnere enn dunjakka, synes jeg den er varmere siden den ikke har kammer. Og siden isolasjonen er ett stykke, gjør det ikke noe hvis man får et hull i jakka. Rundt 200 g! Ligger en ute på Finn nå (ikke jeg som selger), sikkert mulig å prute ned prisen: https://www.finn.no/152767050
 4. https://www.ursack.com/product/opsak-odor-barrier-bag-2-pack/
 5. Altså, man må jo ha en grunnutrustning og dette inkluderer et isolasjonsplagg. Hvis dette ikke fremkom klart, så beklager jeg det 😉
 6. Sånn forresten så har jeg hatt veldig godt hell med å prute ned prisen på WM-poser hos Piteraq. Har kjøpt fire poser der (en til meg selv, en til pappa og to til kona). Har alltid fått rundt 30% avslag.
 7. Jeg har den midtre modellen til CO. 6700 ma eller noe. Funker helt greit. Men ønsker meg egentlig en anker med noe som heter quickcharge eller power delivery fordi den fra co lader ganske sakte og lades veldig sakte opp. Og når man er på tur over lengre tid er det litt dritt å være på en hytte i timesvis for å lade greiene.
 8. Ja, dette var en lett pakning Jeg har en konto på lighterpack og skal teste det ut 👍
 9. Direkte farlig? Hvilke marginer er det du snakker om? Ofte blir jo ikke regntøy eller førstehjelp brukt, så det mener jeg selvsagt at man ikke skal sløyfe. Problemet med for mye utstyr mener jeg at man ikke finner det man trenger, raskt.
 10. Ja, skulle gjerne sett din også, men er gammeldags og bruker excel.
 11. Sjekk Locus gear. Har det ikke selv, men ser veldig interessant ut! https://locusgear.com/items/djedi-dcf-event-dome/?lang=en
 12. Jeg er en gramjeger Gikk Kungsleden i år med ca 7 kilo inkl mat og drikke. Enkleste tips for å kutte vekt mener jeg er følgende: 1. Bestemme seg for om man skal gå eller campe. Skal man primært gå, trenger man ikke så mye comfort i camp, men heller comfort når man går som er en lettere sekk. 2. Tøm sekken på stua etter en telttur og legg alt du ikke har brukt i en haug. Dette tar du ikke med på neste tur (unntatt førstehjelp og regntøy) 3. Kjøp en mindre sekk. Personlig går jeg med 35 L. Dette tvinger en til å legge igjen ting hjemme. 4. Hvis man har ork og budsjett kan man gjøre research og kjøpe lettvektsutstyr. Som nevnt i tråden er det mest vekt å spare på telt, sekk og sovepose. Dette trenger ikke koste skjorta, og det er en myte at lettvektsutstyr ikke tåler noe.
 13. Jeg bruker Antelope som vinterpose og er veldig fornøyd med MF-stoffet. Jeg sover stort sett i telt da. Jeg er som regel på 1-2 dagers turer om vinteren, så jeg vet ikke helt hvordan den funker over tid. Problemet med Gws tror jeg blir, og jeg mener å ha lest, at den holder mer på fukten i posen, mens MF puster bedre. Og siden fukt blir til is over flere dager, tror jeg MF er et bedre valg. Men man burde vel uansett sove med fuktsperrre (vapor barrier) hvis man skal være ute lenge.
 14. Jeg har ikke inntrykk av at de har tilbud, dessverre 😞
 15. Ja, de fungerer bra! Fint å kunne ha de på i camp og ta av ytterlaget og ha de inn i soveposen. Gjør også toalettbesøk mye enklere. Western Mountaineering, Enlightened Equipment osv, lager nok lettere dunsokker, men de kan man jo bare bruke i soveposen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.