Gå til innhold
  • Bli medlem

mombasadele

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av mombasadele

  1. Sorry, vet dette er en gammel tråd, men kaster meg på. Jeg har den rimelige Hultafors-øksa du lenker til og synes den er for tykk og tung i skaftet. Det gjør at vekta ligger på rundt 750g. Det samme kan sies om Øyo-øksa på XXL. I det siste har jeg begynt å lene mot at framtunge økser med tynnere skaft egentlig er bedre. Da får man mer snert i tilslaget og hugget. Dette er sårt trengt når man skal i skogen og ikke kan bære med seg en kløyveøks men likevel trenger å arbeide effektivt og kutte dypt nok i treverket. Det fine med Fiskars X7 er at den oppfyller de krava samtidig som man etter min mening vil arbeide mer effektivt med den enn en Gränsfors fordi man ikke er noe redd for den. Et sleivhogg med en dyr og pen øks man er glad i kan føre til uønskede merker i skaftet og derfor er man ofte litt mer forsiktig (les: tregere) med slike.
  2. Fant en Sandvik 30" buesag på bruktmarked her om dagen. Saga pluss to ekstra blad kosta 100 spenn. Veier mer enn en foldesag gitt, men er jaggu gira på å "ta en Monsen" og prøve den ute i villmarka, ikke bare i kjellerboden når jeg sager ved. Ville da tatt borrelås på begge sidene av bladet og antageligvis dytta den nedi sekken først, liggende inn i ryggen. Muligens litt overkill, men effektivt tipper jeg det i alle fall vil bli.
  3. Mange fine svar her. Men hva er minimumsstørrelse for en mann på 1,94m som vil holde seg tørr? 2,9x3,5 virker bedre enn 3x3 kanskje?
  4. @tshansen Ja, ok. Men har du midtfester på den da? Altså midt på duken. Da får man vel løfta opp litt mer og har flere muligheter sånn takhøydemessig. 18 er kanskje i meste laget ja Det som virker fint med Bergans-tarpen er jo at man nettopp får 3,5m den ene veien slik at ly for regn ikke skulle være et stort problem å oppnå i soveposen.
  5. Har titta litt på den, har det, men var usikker på om det var nok bardunfester på den. Det ser ut som 6 på bildet, med DD er det vel en 18 eller noe?
  6. Hei! Nå vet jeg ikke om jeg får svar på dette siden tråden er tre år gammel, men jeg prøver likevel. Har du, @Sondresh gjort deg noen erfaringer med DD tarpen nå? Har du kjøpt og brukt den? Jeg vurderer sterkt å kjøpe denne selv men er litt i tvil om den er stor nok da jeg er 1,94 m høy og helst ikke vil ha regn blåsende inn fra sida. Bør derfor være litt slingringsmunn tenkte jeg. Om jeg skal sette den opp som et telt (mister jo noen cm bruksareal i skråtak) Samtidig kan det bli litt kav å dra med seg 3x4 på solotur...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.