Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellbar

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om fjellbar

  1. Skal gå grensemarsjen i slutten av mars. Flybillettene er bestillt. Eneste som må ordnes nå er skiutstyret. Terrenget blir variert. Store deler av turen går på pasvikelven som er kjørt hard av skutere. Det vil nok kunne bli løssnø her. Nordover på turen vil det bli bakker og mer variert terreng. Det vil nok være skuterspor tilgjengelig hele turen (med evt. nysnø over). Turen blir totalt rundt 200km over 7-8 dager. Vi kommer til å bære sekk/dra pulk. Utstyr jeg har er Scarpa T4 sko og noen rottefella bindinger til. Ser på ulike steder at disse kan gå for fjellski, men vil dette fungere i terrenget jeg beskriver over? Jeg skal gå til innkjøp av ski. Har sett på Åsnes sine ski med kortfelle systemet. Hvilken modell egner seg her (vil også at skiene skal fungere i terreng uten for løyper). Hvilken type binding er egner seg best mtp. kvalitet, holdbarhet osv.?
  2. Jeg har også prøvd å svømme med sekk i militæret. Hvis du pakker alt innholdet i sekken med et dobbelt lag med svarte bossekker får du god oppdrift i sekken, men skikkelige pakksekker er vell kanskje bedre med tanke på at det skal være 100% vanntett.
  3. fjellbar

    God hagle?

    Etter å ha søkt litt rundt på nettet kom jeg over denne annonsen: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=10024376&sid=14abc16lnc714729&pos=1&tot=1 Etter å ha studert de bildene vil jeg si haglen min er nærmest identisk med den på annonsen. Hvis han skal ha 17.500 for den må jo min også være verdt litt. Men vismuth? Hva er det, hvor får man tak i dette?
  4. fjellbar

    God hagle?

    Jeg har arvet en gammel hagle av pappa og siden jeg ikke har peiling på våpen lurer jeg på om jeg sitter på antikk eller bare en gammel hagle... Merke: GEBRUDER MERKEL SUHL Kaliber: 12 Dobbeltløp "over og under", 2 avtrekkere. Er inngravert overalt og kan demonteres i 3 deler. Er i god stand, men kunne trengt litt puss på utsiden. Noen som har peiling?
  5. Jeg tjenestegjorde ved Skogfoss grensestasjon 05/06. Jeg fikk aldri gått grensemarsjen i tjeneste fordi vi aldri fikk tid, men den skal gjennomføres før eller senere! Jeg kommer sikkert til å ta denne turen om vinteren da turen blir ekstremt mye lettere siden man kan gå på isen og oppkjørte skuterspor med ski. Jeg husker et området som var 3 mil på elven (på ski) og ca. 7 mil til fots langs stier på land (sommeren). Så det er mye å spare! Så har du mygg (mye mygg, større enn du aldri har opplevd), uendelige områder med myr og "omveier" rundt gedigne bukter. Grensemarsjen er en tur som følger grensen, dvs. patruljestier langs Pasvik elven og grensen videre mot IHR og gjelder hele året. Legger man turen til bakområdet blir ikke dette den tradisjonelle grensemarsjen. Dette er en utrolig tur, rett og slett fordi naturen er fenomenal. Lykke til!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.