Gå til innhold
  • Bli medlem

Tykjen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tykjen

  1. Takk for tips, skal hugse på det. Skal bli artig å bruke den. Er ikkje like kvass på orienteringa som eg var tidlegare så det kan nok bli bruk for den av og til. I forrige veke skulle eg til eit fiskevatn inn på vidda sør for Varangerfjorden. I farten gløymde eg å korrigere for misvisinga som er ca 15 grader. Enda opp ved feil vatn og visste ikkje kor eg var. Men det var fin fisk der. Skjønte kor eg hadde vore når eg gjekk tilbake neste dag. Men der og då hadde ein InReach vore fin å ha.
  2. Flott! Då har eg fått utfyllande svar på spørsmålet.
  3. @Aico: mogelg at eg overser noko men dette er all info eg finn på mitt kart
  4. Men av nyskjerrigheit: kor hen burde eg funne denne informasjonen? Den er jo sentral om du skal bruke eit slikt apparat?
  5. Endra til dette no, ser ok ut.
  6. Ja fekk det til no.Måtte sette format til UTM-UPS. Datum til None og Sfæroide til WGS84. Då fekk eg fram noko som ga meining i høve dei blå tala på karta.
  7. Ja det er nok rett det. Men kan eg få Garmin-apparatet til å vise same format som papirkarta?
  8. Har nettopp fått meg ein Garmin Inreach Mini2. Av to grunnar: tryggleik dersom ulykke utan mobildekning og for å kunne finne ut nøyaktig kor eg er viss eg har bomma på orienteringa. Eg ynskjer å kunne slå på aparatet, lese av koordinatar og så finne ut enkelt kor eg er på kartet. Er dette mogeleg eller er det for mykje forlangt? Får ikkje heilt talformatet eg ser på aparatet til å stemme med det eg les av på kartet. Kanskje eg må velge eit anna format?
  9. Eg har Bushbox XL titan og Svea 123R primus. Nokon som har prøvd å sette kun primusen utan vindskjermen inni kvistbrennaren? Blir det passe varme for å bygge opp trykk i Sveaen? Tenkte på denne komboen til sommarhalvåret.
  10. Spent på å høyre korleis det fungerte? God ide i utgsngspunktet!
  11. Kva merke? Det er jo så ymse der ute
  12. Er det nokon som har eit godt råd ang kva merke av parafin som toler under minus 20? Har blitt vanskeleg å få tak i vanleg gammaldags fyringsparafin no. Testa ut bioparafin som skal erstatte den tradisjonelle fyringsparafinen og den var som gele i minus 20. JET A-1 funkar nok, men det er jo ikkje i vanleg sal...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.