Gå til innhold

AmundJS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  81
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  AmundJS fikk poeng fra Gittiamo i Bytte av fellefestet på Åsnes ski?   
  Rens med rødsprit og bruk tokomponent lim som tåler kulde og fukt, var den beskjeden e fikk. 
 2. Liker
  AmundJS fikk poeng fra djing0 i Hva har du kjøpt nå!   
  Head Kore 93, 1000,- knalltilbud som en ikke kunne si nei til, og da ble det full pakke.. ikke hadde e planer om topptur/telemarkpakke i år men slik ble det. Rottefella NTN Freedom, Scarpa TX Pro og Head Kore 93 for den nette sum av 7400!! Alt sammen helt nytt, ubrukt og kjøpt i butikk. Kommer jo nesten ikke under det på finn til og med! Nå mangler e bare fellene 😁
 3. Takk
  AmundJS ga poeng til Tittei i Børge Ousland og Mike Horn på langtur.   
  Nå skal jeg spore helt av. Vekk fra miljø og penger. Akkurat nå gir jeg litt blaffen i de to tingene. Jeg har så vidt fått med meg at de skulle på tur, tenkte jeg skulle få det med meg, meg glemte det. Så kom media og jeg fikk brått interessen tilbake. For ja, jeg elsker slike historier, slike utflukter - på samme måte som jeg ser på tonnevis med youtube-videoer av folk som er på tur både i sin egen bakgård og fra pol til pol. For meg ble dette et deilig avbrekk i en ellers så tøff hverdag. De ga meg noen dagers pause fra det vonde og over på andre som kjempet, selvom de gjør det frivillig og det gjør ikke vi. Jeg er dypt imponert over de. Virkelig. Jeg tenkte å lese alt fra start til slutt på insta, men sparer det til en ny tøff dag. Mitt barn sa: «Hvis de to klarer å leve på grensen av det umulige, så må vi klare det også. De vant tilslutt, det må vi også. Alt vi trenger er å tenke positive tanker og sette den ene foten foran den andre». Ungen hadde så utrolig rett. Disse polfarerne ga HÅP. Håp til en unge som slet. Det kalles å inspirere. Barn trenger gode forbilder, nå er disse to blitt mitt barns forbilder. Om det nå var slik at vi skattebetalerne betaler for dette, (jeg har fått med meg at det ikke er det) hva så? I mine øyne betyr gode forbilder mer enn hvor mine penger går. De går til så utrolig mye vissvass likevel, så hvorfor er dette så utrolig mye mer grusomt enn mye av det andre? For min del kunne de fått enda mer spalteplass, for det er plass til både dette OG alt det andre med helsenorge osv i dagens nettaviser. Ja til å gi håp, ja til å utfordre politikere. 
  Hvis du ikke liker, hvis du ikke er imponert, hvis du ikke bryr deg, bla videre. Eller dropp og les vg for en periode, det gjør jeg. Hvis det f.eks blir for mye tøffe nyheter, så slutter jeg enkelt å greit å lese nyheter for en periode. Det går veldig bra likevel. At disse blir rike på det mange kaller «guttetur», er helt i orden for meg. De har sin måte å tjene penger på, jeg har min. De ga oss et avbrekk, og det betyr alt. Kan vi ikke glede oss over BÅDE Amundsen o/co og disse og andre som gjør slike ting? Er det ikke plass til alle sammen? Jeg er iaf imponert over de alle, for jeg vet med sikkerhet at jeg aldri kommer til å gjøre noe som er i nærheten av det de to og mange andre har gjort. Akkurat på samme måte som jeg også er imponert over dere som går NPL eller andre ting. Det sier mye hvor tøff turen var når Ousland sider dette var den tøffeste noen sinne. Og da gir jeg katten i at han hadde all verdens utstyr tilgjengelig. Hva om det å ha visshet om at du kan komme deg ut av dette om noe skjer, var det som holdt de i livet, holdt motivasjonen oppe? Er det da ingen bragd bare fordi de hadde muligheten til å bli hentet? Jeg forstår godt hvorfor de ikke ville ta mat av Gamme og co når de nesten kunne se målstreken der fremme. Jeg driter i om det er pr stund. Jeg har ikke betalt en krone av turen, de har ikke tvunget meg til å lese en linje. Alt de har gjort er å oppfylle sin store drøm. Kanskje flere burde gjort det? 
  Dette ble langt, og sikkert flere som blir provosert. Greit for meg, jeg kommer fremdeles til å lese alt vg publiserer fremover så vi kan glede oss med de. 
 4. Forvirret
  AmundJS ga poeng til Gittiamo i Hva har du kjøpt nå!   
  De samme som selges på Husfliden til et par hundre mindre enn disse 🙈 men de kjentes veldig bra ut. 
   
  edit. Ser at de er litt forskjellige. Men ellers ganske like. Men det blir nok bra uansett 🤩
 5. Takk
  AmundJS fikk poeng fra Juhla i 75 mm binding för Lundhags storlek 49   
  Hadde disse skoa vintern som var, i størrelse 48, dem var alt for store for å passe godt med Rottefella Riva bindinger. Du kan selvfølgelig fjerne disse plast-spacerne som er på vaieren, slik Lompa skriver, men vet ikke om det blir nok for deg. Eventuelt hør med Rottefella om de har inne en ekstra lang vaier, eller sjekk ut Voile 3-pin wire. Lundhags anbefaler ikke bruk av bindinger med de 3 pinnene pga økt slitasje, men bruker du vaier hele tiden vil ikke slitasjen være like stor. Du kan også gå på bruktmarked for å skaffe noen eldre Kandahar bindinger og ta vaieren der (lang vaier) og sette den foran Riva bindingen med strammeren til en Kandahar. De vaierne finnes i utrolig mange størrelser. Kan også kombineres med en Rottefella 412 binding.
 6. Liker
  AmundJS fikk poeng fra Magávi i Tørking av sko i telt   
  3 par ull-såler bør være standard. 
  To par i skoa, ett på brystlomma. Ved pause/camp bytt ut nederste par ull-såler med øverst og legg det du har i brystlomma øverst i skoa. Nederste ullsåle går så i brystlomma og tørker der. Da vil du oppleve en fin kombo! 
  Edit: 
  Fukt går alltid i bunn, så da vil øverste ullsåle forbli tørr-ish og nederst bløt, så bytter du alltid slik at det tørreste paret ligger øverst og tørker det bløteste.
 7. Liker
  AmundJS fikk poeng fra gramjeger i Tørking av sko i telt   
  3 par ull-såler bør være standard. 
  To par i skoa, ett på brystlomma. Ved pause/camp bytt ut nederste par ull-såler med øverst og legg det du har i brystlomma øverst i skoa. Nederste ullsåle går så i brystlomma og tørker der. Da vil du oppleve en fin kombo! 
  Edit: 
  Fukt går alltid i bunn, så da vil øverste ullsåle forbli tørr-ish og nederst bløt, så bytter du alltid slik at det tørreste paret ligger øverst og tørker det bløteste.
 8. Liker
  AmundJS ga poeng til Trond Arvid Hagen i alternativt sete til ally kano   
  jeg kjøpte i fjor høst en ally kano, som jeg nå har brukt på noen turer, og det er en ting som jeg sliter veldig med, og det er setefasongen, dette setet er forferdelig vond og sitte på over lengere tid, og men er nesten låst til en sittestilling. finnes det noen alternativt sete som passer rett inn??. ja jeg har skaffet meg den der saken man trer på med rygg, men den fæle skålformen skjærer opp i ræv likevel. ønsker meg flatt sete.
 9. Liker
  AmundJS fikk poeng fra Terka i Karabinere til snøplugger   
  Vet ikke om dem er gode, men søkeordet er vel "fransk karabinkrok". 
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 10. Hehe
  AmundJS ga poeng til graham i Kjøpsråd 75mm skisko - Alpina eller Andrew   
  Kan anbefale Vinmonopolets handleposer. Utmerket passform og koster litt mindre enn alternativene fra utstyrsprodusentene til 2-300 kroner
 11. Liker
  AmundJS fikk poeng fra tubbs i Fjellreven Polar Enduranance 3 telt   
  Sant nokk. Godt poeng. 
 12. Liker
  AmundJS ga poeng til tubbs i Fjellreven Polar Enduranance 3 telt   
  Alle Hillebergtelt i Red og Black Label serien har stangkanaler med plass til 2 stenger
  Man må bare kjøpe de separat. Greit å slippe å betale ekstra for teltstenger mange ikke vil bruke?
  Trenger man så kjøper man.
 13. Liker
  AmundJS ga poeng til Arcticpeak i Fjellreven Polar Enduranance 3 telt   
  Det er en grunn til at Keron ikke har stormmatter, og det er at man ikke trenger det.
  Keron er det desidert mest brukte teltet på polarekspedisjoner, og har vært produsert siden 1980, og hele tiden uten stormmatter, så det er trygt å si at Keron er velprøvd.
  Den største ulempen som jeg ser det med Keron (jeg har 2 av de) er vekten, det er snakk om ett ganske tungt telt, men det er også snakk om ett telt som varer og varer, det er gjennom solid.
  Dersom du vil ha ett lettere telt kan du ta en kikk på Kaitum.
  Den store fordelen Keron, Kaitum og Spitsbergen har i forhold til Polar Enduranance 3 er at de tre første teltene har rette endevegger i begge ender av innerteltet og fortelt i begge ender, mens Polar Enduranance 3 kun har rett endevegg ipå den ene siden, og kun ett fortelt. Sånn sett er Polar Enduranance 3 mer sammenlignbart med Hillerberg Nammatj 3 GT og Helsport Fjelleheimen Extrem Camp 3. Plassfølelsen i telt med rette endevegger er mye større enn i tunneltelt hvor den ene veggen skråner ned mot bakken.
 14. Liker
  AmundJS fikk poeng fra Tessatroll i To primuser på èn bensinflaske   
  Var ved Colesbay, men valgt å koke vannet overalt, tok null sjanse når vi hørte hva symptomene er..
 15. Liker
  AmundJS ga poeng til Tessatroll i To primuser på èn bensinflaske   
  Eg nyttar gjerne to brennerar i slengen når eg har det tilgjengeleg, spesielt om me er 2 eller 3 i teltet som skal smeltes snø til, evt varmes oppatt til. 
  Morgonøkta må gjerne begynde kl 05:00 om ein har berre ein brennar til fleire personar, for å greie å stå på skia i vettug tid. 
 16. Liker
  AmundJS ga poeng til Tom42 i Tips mot "steinbitt" (når sluken sitter fast)   
  Krans:  Et smart "gammelt" triks. 
  Nå er jeg ingen slukfisker, men jeg har hatt (en viss) suksess med to andre gamle triks.  Det ene er å fysisk endre vinklen - gå noen meter opp eller nedover.  Det andre er å "skyte" sluken løs, kort og godt ved  ta tak i senen og stramme så mye en tør, for så å slippe.  
  Det er også viktig etter slik hendelser,  å kutte en halv meter av senen og knyte en ny knute.  Dette fordi senen kan ha blitt svekket av å gnisse på en stein, og/eller knuten er blitt svekket.
 17. Liker
  AmundJS ga poeng til Saksemann i Tips mot "steinbitt" (når sluken sitter fast)   
  Denne karen fra Statskog har et smart tips for å løsne sluken når den sitter fast.(y) Noen andre som har noen forslag, utover det å vasse ut i vannet eller kutte sena ?
   
 18. Liker
  AmundJS fikk poeng fra Leif88 i Legger dere igjen innerteltet når dere drar på tur om vinteren.   
  Ser stor fordel ved å kutte ut innertelt, eller klippe ut bunnen (om du så har en så stor lommebok), du får god plass til å lage gang inne i teltet, benk å sove på og med den feite oppbevaring og matlagingssida dersom du har teltet aleine. Da kan en også droppe versjoner av telt med stort fortelt, dermed kan du gå ned betraktelig i vekt og volum om du ofrer litt av inneklima, er det en tur i 20 blå så tviler e på at innerteltet vil ha særlig effekt, bles det mye så hjelper ikke innerteltet heller, for full lufting må jo til uansett. Du slipper å pakke ned et halvbløtt innertelt og sette det opp klissbløtt eller frossent. 
  E har bare vært ute på tur med innertelt men uten ska prøves til vinteren. Da gjerne i 30 blå og 10 pluss, alt imellom også gjerne så får e et bedre syn på dette med innertelt.
   
  Edit: I tillegg kan du ha akkurat den takhøyden du ønsker om du setter opp teltet på en plass med dyp nok snø.
 19. Liker
  AmundJS fikk poeng fra Lars Erik Moen i Legger dere igjen innerteltet når dere drar på tur om vinteren.   
  Ser stor fordel ved å kutte ut innertelt, eller klippe ut bunnen (om du så har en så stor lommebok), du får god plass til å lage gang inne i teltet, benk å sove på og med den feite oppbevaring og matlagingssida dersom du har teltet aleine. Da kan en også droppe versjoner av telt med stort fortelt, dermed kan du gå ned betraktelig i vekt og volum om du ofrer litt av inneklima, er det en tur i 20 blå så tviler e på at innerteltet vil ha særlig effekt, bles det mye så hjelper ikke innerteltet heller, for full lufting må jo til uansett. Du slipper å pakke ned et halvbløtt innertelt og sette det opp klissbløtt eller frossent. 
  E har bare vært ute på tur med innertelt men uten ska prøves til vinteren. Da gjerne i 30 blå og 10 pluss, alt imellom også gjerne så får e et bedre syn på dette med innertelt.
   
  Edit: I tillegg kan du ha akkurat den takhøyden du ønsker om du setter opp teltet på en plass med dyp nok snø.
 20. Takk
  AmundJS fikk poeng fra tubbs i Røverkjøp og gode tilbud   
  30% på friluft hos GSport/Gmax denna torsdagen, fredagen og lørdagen (20-22.06) 
  Ble Primus Omnifuel II (en ekstra) for 1049 idag, løp og kjøp!
 21. Takk
  AmundJS ga poeng til Omnilite i Valg av kjele/kjelesett   
  Svarer selv om du har kjøpt alt: Primetech pot med lokk og fancy klype 327g, med trekk altså pot cozy 380g.
  Cozy er fint å sette gryta i for å få ting som ris og pasta til å trekke, sparer drivstoff ved at småkoking strengt tatt da ikke alltid er nødvendig.
  Koster forøvrig en arm og en legg den MSR gryta..
  Synd ikke Evernew lager titangryter med non stick lenger. Jeg har en nonstick 0.9l som veier 130g med lokk (og der lokket sitter fast når det er på)
 22. Liker
  AmundJS ga poeng til Truant76 i Friluftsliv - en klimaversting   
  Det er nok noen av oss som blir mer og mer bevisst på å bevare naturen jo mer tid vi tilbringer i den. Folk som kjøper gore-tex og bruker det både hjemme og på tur er vel også hakket bedre enn dem som kjøper ski bekledning for 5 lapper og reiser til Hemsedal uten ski for kun å være med på afterski...
 23. Liker
  AmundJS fikk poeng fra SnorreL i Valg av kjele/kjelesett   
  Ble til at jeg bestilte MSR titan big Kettle ja, får vel håpe den duger til både kaffekoking og matlaging.
 24. Liker
  AmundJS ga poeng til esw i Eberlestock pakkrammer   
  Jeg er veldig glad i Hagløfs sine pakkerammesekker. De har sluttet å produsere disse for en god stund siden, men fortsatt mulig å få tak i brukt av og til, og til en rimelig penge. Min ble produsert ca 1975, men rammen er fortsatt i beste velvære. Sekken og hoftebeltet har jeg måtte skifte ut i fjor, men den har vært flittig i bruk frem til da. Med ny sekk i moderne lettvektsmaterialer veien den nå ca 2,2 kg og er på ca 100L.
   
 25. Liker
  AmundJS fikk poeng fra Magávi i Nisteboksen får nytt liv -Primus edition   
  Vanligvis har e brukt Optimus 111, Trangia stormkjøkken og Optimus Hiker +. For litt siden kom endelig dagen da e skulle gå for noe lettere, mindre og mere kompakt og med mere effekt. Det ble Primus Omnifuel. Ved første turen så blåste det en del, så vindskjermer måtte frem (aldri brukt noe slikt før) og e hata dem ved første øyeblikk. Så e bestemte meg for å lage en primusboks istedenfor primusplate, denne måtte da fungere som vindskjerm, oppbevaring, stå støtt, være robust, ikke gi for stort tap av effekt, veie lite, og ikke minst være kompakt.
  Her er resultatet: 
  Alle høla i boksen er for lufting, ellers ble den kvælt under drift.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.