Gå til innhold
  • Bli medlem

joni

Aktiv medlem
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av joni

  1. På Nordfjord folkehøgskule bygges det slike kajakker...
  2. Eller eventuelt SWIX klisterfjerner... Sikkert ikke så sunt, men effektivt...
  3. Fuglesang, fossebrus, vindsus...
  4. MSR Dragonfly. Brukt 1 vinter, godt fornøyd så langt.
  5. Har jo den såkalte overlevelsesuka i militæret. Sikkert mange som kan skrive under på at de så litt skjelett ut etter den...
  6. Prosjekt Villmark arrangerer både klatrekurs og videregående klatrekurs i juni... http://www.prosjekt-villmark.no/
  7. joni

    Snøsag

    Der er det kun to typer og begge er til å montere på spadeskaft...
  8. joni

    Snøsag

    Det var liksom det jeg skulle prøve å unngå da... Jeg har rottefella-spaden, er fornøyd med den. Lærerne her på friluftsliv i Bø anbefaler til og med den. Litt spennende at folk har så forskjellig oppfatning... Er det fler som har kommentarer til dette? Noen som har funnet en billig snøsag?
  9. joni

    Snøsag

    Begynte plutselig å vurdere snøsag, men fant veldig lite, ihvertfall på nettet... Fant kun én som ikke var til å sette på/inni et spadeskaft. Den kostet hele 449kr... Noen som har noe bedre forslag?
  10. Det første jeg tenker på er USA... I forlengelsen av det så er det vel helst kriminalitet og drap jeg tenker på...
  11. Er termos et must på vintertur? Er det nødvendig? Er det lurt? Har du med deg termos? Jeg lurer på hva folk egentlig mener om dette...
  12. Jeg er den mer eller mindre stolte eier av et Rondane3 telt. Teltet er et utmerket enmannstelt, og funker også fint til to personer. Jeg har ikke prøvd, men har inntrykk av at man skal være gode venner hvis man skal ligge tre personer der inne. Det er en "ekstra" stang i forteltet slik som Peer G anbefaler. Det er jo imidlertid ingen garanti for størrelsen på forteltet. Teltet har tre stenger der den i midten har "normal" høyde mens de to andre er lavere. Dette gjør jo teltet mindre og lettere enn et tilsvarende med tre høye stenger. Teltet er lånt vekk og testet på jente-vidden(-på langs)(Bergen)-extreme-expedition. Det var visst en del vind den ene natten og det ble lite søvn, men teltet stod (til deltakernes store lettelse). Tror den lave profilen virker positivt her. Rondane er vel helst et 3-sesongers telt etter min oppfatning. Teltet har ikke stormmatter (nå er det imidlertid sagt flere steder her på fjellforum at det ikke er nødvendig, men det er en annen sak). Halve døra på innerteltet er myggnetting og ikke duk, slik at teltet har ventilasjon enten du vil eller ikke. Angående bagasje. Skal man tre personer på tur så bør vel oppakningen være i stil med teltet, nemlig lett. Konklusjon: jeg er fornøyd med teltet mitt, men jeg mener det har et begrenset bruksområde.
  13. HÆ??? Dagsformen min er ikke helt på topp, eller så er jeg bare dum...
  14. Jeg husker det teltet! Jeg bar det over Jostedalsbreen jeg, og greide meg fint. Det er noe sånt jeg tenker på, men var det to innganger/fortelt på det?
  15. Stikker de ned i snøen? Nei, huff, det var forferdelig useriøst av meg...
  16. Utvilsomt et stilig telt, særlig når det er nytt. Vi hadde det på gruppa når vi var på fjelltur her i høst. Det er jo et firemannstelt og det var sant og si alt for god plass til tre personer inne i teltet. Etter min smak så er forteltene alt for små. Det er positivt at det er to fortelt, men de er like store, og de små stengene på hver side hjelper tilsynelatende ikke noe særlig på størrelsen. Det er vel bare jeg som er sær når jeg drømmer om et kuppeltelt med to fortelt, der det ene forteltet er stort nok til kjøkken og gjerne har sideinngang (altså at forteltet er på størrelse med det som finnes på et tunnelltelt).
  17. Takk for innspill folkens. Jeg tror jeg har en forkjærlighet for kuppeltelt. Grunnen er vel det at det tåler mer snø før det gir etter. I tillegg er veggene brattere slik at snøen ikke får ytterduken til å legge seg inntil innerduken. Bakdelen med de fleste kuppeltelt er at de har små fortelt. Jeg liker forteltet på modeller tilsvarende dovrefjell, men inngang på siden, mellom to stenger. I tillegg så kan jeg tenke meg et mindre fortelt på andre siden. Med et såpass stort fortelt er det god plass til å grave kuldegrop, gjerne med trapp, sekkeplass og kjøkkenbenk. Det mener jeg er et must på tur. Noen synspunkter på dette? Og hva med stormmatter, er det et must på vinteren? Hvorfor har så få teltprodusenter stormmatter på teltene sine?
  18. Javel, du er takknemlig, men hvem er du takknemlig ovenfor? Det ondes problem, verdens mest brukte argument mot Gud. Tror ikke naturopplevelsen blir fattigere når Gud kommer inn i bildet.
  19. Ærlig talt! Man trenger da ikke kalle seg pyse bare fordi man liker å gå flatt! Jeg går gjerne bratt, men jeg ser ikke ned på "flate" folk... (bortsett fra det så har jeg ikke flere tips)
  20. Ingrid Undheim er ei dame som har gått Norge på langs sammen med noen venner. Hun er med i Prosjekt Villmark. Det kan jo hende at hun har lyst til å svare på noen spørsmål, men jeg kan jo ikke garantere noe. Sjekk http://www.prosjekt-villmark.no/
  21. Hva er egentlig forskjellen? Jeg har en oppfatning om at det legger seg mindre snø på en kuppel enn på en tunnell. Stemmer dette eller tar jeg helt feil? Hva mener folk er fordelene og ulempene hvis man sammenligner de to typene?
  22. Hei! Går det an å gå fotturer på Island? (jeg snakker sommerstid) Har noen prøvd dette? Hvor kan man finne info om dette?
  23. Det er vel ikke så mange som egentlig tenker over forklaringen bak alle fenomener de ser når de er på tur. Jeg mener at noe av sjarmen forsvinner når man skal begynne å teoretisere alt. Når man for eksempel begynner å snakke om fotoner og brytninger istedet for å la tankene fly mens man nyter lysshowet i naturen. Det er enhver sin rett å bygge opp følelser og stemninger under det man synes er storslått eller vakkert i naturen. Man blir fattig hvis man ikke har evne eller vilje til det, antageligvis har man i så fall liten interesse av friluftsliv. Det er svært vanskelig, eller umulig, å bevise rent logisk hvorvidt det finnes en gud eller ikke. På den måten kan man heller ikke ved hjelp av naturen finne ut at det må finnes en gud. Mange begynner imidlertid å undre seg over at det må finnes en årsak, "noe større", en "høyere makt", en gud, i møte med naturen. Det må man da få lov til. Mitt utgangspunkt er imidlertid (som sagt) fra motsatt hold. Jeg trenger ikke naturen som bevis for Guds eksistens. Derfor blir også mitt forhold til naturen mer beundring enn undring.
  24. Hei Lars! Jeg oppdaget oppgaven din her for en uke siden og har kastet meg over den med stor entusiasme. Vel og merke så går det litt seint for jeg har litt evaluering av tur jeg skal igjennom, jeg studerer friluftsliv ved HiT i år. Derfor har jeg bare såvidt begynt, men jeg skal ganske snart få lest hele greia tenker jeg. Nesten synd det var skrevet fra før, for da kan ikke jeg gjøre akkurat det samme. Etter høsten på friluftslinja må jeg si at jeg savner det kristne perspektivet når jeg er på tur. Jeg har vært heldig stilt i mange år, har vært speider og gått to år med friluftsliv på en kristen folkehøgskole (NF). Når jeg tenker meg om så tror jeg egentlig at jeg er mest fascinert over lyssettingen i naturen. Det innebærer sol, måne, stjerner, nordlys og i tillegg flammene i bålet. Og hva tenker jeg da? For det første synes jeg det er utrolig vakkert, kult, stilig og alt det der. Tenker rett og slett på hvor fantastisk ting er. Akkurat undringen over hva som ligger bak bruker jeg ikke tid på, for det er for meg ingen ting å undre meg over. Som en kristen er det en selvfølge at dette er Guds skaperverk. Og det blir dermed en selvfølge og en glede å takke Gud for dette. (Les Salme 8, vers 4-5 for spesielt interesserte...)
  25. Det blir feigt på den måten at man kanskje dropper en god utdanning til fordel for en mindre god bare på grunn av at den beste skolen blir drevet på kristent grunnlag. (Jeg sier ikke at de kristne skolene er bedre, det er bare min personlige oppfatning, men at det er feigt å velge bort en god utdanning bare for å unngå konflikter). Jeg synes religion er veldig spennende å diskutere, men det hører ikke hjemme her. Vet at debatter om slike temaer ofte blir veldig personlige, men man bør egentlig tåle såpass. Dessuten er det jo umulig å komme til enighet hvis ikke en av partene blir omvendt til ateist eller troende. Men vi fikk aldri høre hva Maddis egentlig gjorde med utdannelsen sin. Dessuten kan vi vel kanskje heller diskutere folkehøgskole vs høgskole eller andre utdannelser her... God tur! (jeg hopper rett over i tråden om religion og friluftsliv)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.