Jump to content

Flo

Aktiv medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

About Flo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Flo's Achievements

 1. Hentet et par Jaure på posten nå nettopp. Opplever det samme som flere skriver her, at det presser ned på tåen. Usikker på om jeg skal ta sjansen på å gå dem inn, eller bare sende i retur? Er jo nok av gode sko å velge i mellom 3-5000. Flere med denne erfaringen? Og løste det seg for dere?
 2. Flo

  Vekt-avvik på nytt telt

  Har en ganske greit kalibrert spesialvekt som jeg bruker på å veie sykkeldeler. Teltet i hver sine bestanddeler og hele teltet samlet hadde 2g i forskjell på vekta Har fått svar fra fjellreven nå. Det regnes med vektvariasjon pga produksjon på +-5% I total vekt skal man ikke regne med ekstra stang-ledd, repkit og noen ekstra plugger. Trenger 6 for å pegge ut alle hjørnene pluss 2 for lufteåpninger, og 2 for bunnduk under luftingen. Det var 18 plugger hvorav 10 "nødvendige, så vi kan trekke fra hele 94g på plugger. repkit og stang var 109g. Så 4008-203=3805g totalvekt. det vil da altså si 125g tyngere enn oppgitt. Som tilsvarer 3,4%. Konklusjon er da at teltet er helt innenfor hva det skal veie. Og jeg kan dra på tur og kose meg uten å plages av tungt telt (Men skulle likevel gjerne hørt om noen som har fått et telt som er lettere enn hva dem sier, i og med at dem sier pluss/minus 5%, hehe )
 3. Flo

  Vekt-avvik på nytt telt

  Har veid hver eneste del separat og summert opp med ulike kombinasjoner alt etter hva man vil drasse med seg. Repkit og stang blir ca 100g. Klarer ikke å komme ned på vekta dem oppgir uansett hva jeg gjør. Men uansett, nå har jeg vinglet meg tilbake til at teltet beholdes. Orker ikke noe styr med retur, og jeg har jo ca 15kg for mye rundt midja uansett, så mer å hente på å gå ned litt der 😂
 4. Flo

  Vekt-avvik på nytt telt

  Huff føler meg litt vinglete nå, blir litt fram og tilbake. På vei til å bli en slags prinsippavgjørelse dette her. Vet jo at 300g i sekken ikke vil være merkbart. Men nå er det nesten så jeg må bytte inn og heller kjøpe Hilleberg likevel. Greit å gi honnør til ærlige aktører 😅 Også veldig fornøyd med mitt Hilleberg Niak
 5. Noen som har den faktiske vekta på Reinsfjell Superlight 3? Ser at XXL oppgir lavere vekt enn hva som står på Helsport sine sider. Om det faktisk bare veier 2,5kg som Helsport sier så kan det jo være mulig å supplerer teltparken min litt med et lett telt i tillegg til mitt andre nyinnkjøpte telt (som viste seg å være litt tyngere enn forventa)
 6. Flo

  Vekt-avvik på nytt telt

  Ja, det er mye bra med teltet som har vært med i vurderingen. Bare for ordens skyld, jeg er kjempefornøyd med valget av Abisko dome altså. Har brukt en utgave dette teltet mange ganger før og vet at det vil gjøre jobben jeg krever av det. Og det var jo aldri meningen at det skulle være et lettvektstelt. Da er jo selv 3,7kg ganske så tungt. Men likevel litt skuffende at det ikke var nærmere oppgitt vekt.
 7. Flo

  Vekt-avvik på nytt telt

  Det står ikke opplyst på nettsidene hva som vektlegges i total og minimums oppsett... Det står bare total: 3680g og minimum 3320g Her er mine veide deler: Telt: 2635g Tørkeloft: 18g Kompresjonstrekk: 102g Stenger: 895g Stangpose: 21g Plugger: 212g Pluggpose: 9g Repkit: 88g Ekstra stangledd: 21g Diverse innpakning og bruksanvisning: 38g Totalt pakket vekt(uten innpakning og bruksanvisning, bare teltets bestanddeler) 4008g (3680 offisiell = +328g feil) 8,9% feil Lettvektsoppsett om man faktisk bare tar med telt og stenger. Uten pakkposer og til og med uten tørkeloftet så ender jeg på: 3530g (3320 offisiell = +210g feil) 6,33% feil Så i snitt bare 7,62% feil. Uansett hvordan man vrir og vender på det er det ikke mulig å få til de opplyste vektene de opererer med. Jeg kommer som sagt til å beholde teltet uansett, og vet at jeg ikke kommer til å merke 2-300 gram. Men synes like fult de bør øke vektene de oppgir, med mindre det som sagt er en "feil" med mitt telt. Telt og turutstur er jo en presset bransje hvor vekt veldig ofte er en avgjørende faktor for om man velger det ene eller det andre... Alternativet var Hillebeg Allak 3 med samme oppgitte vekt, og litt dyrere pris. I mitt tilfelle vant Fjellreven fordi "vekta var den samme" og teltet var rimeligere. Nå er jo vurderingskriteriene i realiteten ikke like. Hilleberg Niak som jeg har fra før er som sagt bare 22g unna oppgitt vekt, og det inkluderer bruksanvisning som lå i posen.
 8. Flo

  Vekt-avvik på nytt telt

  Har sendt en mail til produsenten for å høre hvor mye slingring dem regner som normalt. Alt opp mot 100gram hadde jeg glatt godtatt som produksjonsvariasjon. men når det nærmer seg 350g så synes jeg det er villedende. Det kan jo faktisk være en produksjonsfeil også. De lager jo en mer ekstrem variant av dette teltet, så for alt jeg vet kan det jo hende har de sydd med feil teltduk, eller lagt inn feil bunnduk. Vi får se hva de sier... Kommer til å beholde teltet uansett, jeg har brukt tilsvarende telt mange ganger før og funksjonene er helt hva jeg er ute etter. Skulle jo ikke være en del av et lettvekts-oppsett uansett akkurat.
 9. Flo

  Vekt-avvik på nytt telt

  Ja da har nok Google rett ja :)
 10. Heisann! Første innlegg her. Synd det blir et litt "klagete" innlegg da men det får vel våge seg Har kjøpt et nytt 3-manns telt nå og la egentlig merke til at det føltes ganske tungt i det jeg fikk det i hendene. Har kontrollmålt hver eneste bestanddel og kommet fram til at det er 328g tyngere enn oppgitt. Oppgitt 3680g og veid til 4008g Nesten 10% altså. Er det vanlig med såpass stort avvik? Eller kan det være noe som faktisk er feil? Og er det egentlig noe å bry seg om på et telt som uansett ikke skal være noe lettvekter? Teltet skal brukes på kortere turer sammen med samboer og da bærer jeg nok all vekta. Og litt lengre turer med en kompis og da deles jo vekta på to. Tror jo ikke at vekta blir merkbar, men det føles bare litt kjipt på et premium telt til 10 000 kr. Gjorde samme øvelse på et annet telt jeg har og det var bare 22g tyngere enn oppgitt, inkludert bruksanvisning som lå i posen. Vekta jeg bruker er forøvrig godt kalibrert og brukes vanligvis til å veie sykkeldeler, så det er neppe målefeil. Noe å bry seg om? Eller er det bare å komme meg ut å nyte det fine været?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy