Gå til innhold
  • Bli medlem

Gjeldnes

Aktiv medlem
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Gjeldnes

  1. Gikk også turen nå på torsdag, men vi startet på ettermiddagen og gikk gjennom natta. Ellers mye det samme som MarteR skriver. Feidende flott tur
  2. For Indre Sula som du skriver, er slakeste vei om Kvendsetdalen og opp Litjbotn. Skal gå ann å finne en forholdsvis farbar vei her, selv om det er ganske grov ur noen plasser. For Virumkjerringa så er jo høyeste punktet lenger ut. Altså man kan følge ryggen opp fra nordvestsiden av fjellet (kjerringvatnet).
  3. Litt snikreklame, håper det går greit..! Norgescup i Randone arrangeres på Kårvatn den 14 og 15 februar, individuell konkurranse på lørdagen og sprint på søndagen. I tillegg til de aktive prøver vi oss med trimklasser. En på tid som starter sammen med de aktive, og en uten tid som starter like etterpå. Dette vil foregå i området fra Kårvatn og oppover mot Tydalsnebba. Mer info på: http://todalen.no/randonee/
  4. Snøfjellet: Følg turistlinja opp til Bjøråskaret. Følg ryggen opp til Snøfjellet til du kommer til en liten hammer. Gå under sydveggen til det "åpner" seg, skal være merket med små varder til topps (fant de ikke når jeg kom ned den veien i fjor, men sikkert greiere når man kommer nedenfra).
  5. Oppdatering: http://www.opdalingen.no/lokale_nyheter/article6212440.ece Klagen ble ikke tatt til følge; Trollheimsporten
  6. Hvis du fremdeles er på leting kan du høre med Kårvatn Fjellutstyr, 71 66 39 29. Så hvertfall R320 seler, mulig de har R300 også.
  7. http://www.tk.no/nyheter/article5709214.ece Hva synes fjellfolket om dette da?
  8. Må ha vært ei nydelig helg å tilbringe på fjellet, fullmåne og greier. Vi fulgte eggen et stykke oppover før vi tok rennene til venstre, var i overkant med vind så det virka mest fornuftig. Dere gikk ned igjen samme veien også? Fattern var på Kvennjulfjellvatnet for noen helger siden, fikk noen fine fisker han også. Idyllisk plass!
  9. Det var bra fart opp bakkene på Kårvatn i helga ja, litt av en kapasitet på de utøverne!
  10. Mindre klyving enn eggen over Skjerdingfjellet vil jeg påstå, flere valgmuligheter. Men der eggen var på det smaleste kan det være litt spent, men så lenge det ikke blåser liten storm går det nok fint !
  11. Bratt er det, men ikke noe som byr på problemer. Hvertfall ikke sommerstid, måtte bære skiene når jeg var der i vår.
  12. Ja den snødde vel strengt tatt ned også, men en liten indian summer fikset biffen for en treiging som meg. Ellers er det litt surt med lite bilder fra de morsomte partiene ja, frisk vinterstid denne eggen tror jeg.. Lite fislukt tror jeg, de fikk heller kortvarige liv, skrangla godt i bjella på toppvarden denne dagen.
  13. Endelig var tiden kommet for å gå vesteggen på Neådalssnota. Dette er en tur jeg har gått og tenkt på i hele sommer, men som har blitt utsatt og utsatt til fordel for andre fjellturer. Jeg hadde nesten slått meg til ro med at denne måtte utsettes til neste år, men med de siste par ukers finvær, og spesielt de siste dagene med landvind og over 20ºC nede i bygda hadde feid all tvil og snø til side. Det var ikke meldt kjempevær denne dagen men jeg og en kompis startet med friskt mot fra Kårvatn kl 0900. Vi fulgte turistlinja mellom Kårvatn og Trollheimshytta inn til Naustådalsvatnet, der tok vi av til høyre (sør) og brøt oss opp knappe 600 høydemeter med bratt motbakke (mest ur og litt grasskledde skråninger, bilde 4). Når vi kom opp på eggen (1397 moh, bilde 5) fikk vi værmeldinga til yr rimelig midt i fleisen, frisk bris fra sørøst, på med jakke, lue og hansker. Ble lite actionbilder fra selve eggen grunnet meget kalde fingre og meget frisk bris. Et par punkt som var litt friske, hvertfall med såpass mye vind, spesielt der eggen er så skarp at man aker seg fram med en rompeball i neådalen og en i naustådalen (satt litt på spissen!). Ellers er det litt klyving her og der før man kommer seg til topps. Ble litt spising og fotografering i ly av varden på toppen (1621 moh), men det var ikke noe blivende sted så vi satte snuten mot Snotvatnet (1191 moh) og Naustådalen. Sparer sikkert en time (minst) på nedturen om man går eggen ned igjen også, men det frista ikke spesielt mye i vindkastene. Vi traska bort til nødbua i Naustådalen og fikk i oss litt næring før vi fulgte turistlinja tilbake til Kårvatn i fint høstvær (i sterk kontrast til været på toppen). Selv med mye vind ble det en super tur, regnværet kunne sees både til nord, sør, øst og vest men det glimret heldigvis med sitt fravær.
  14. Du skulle jo lagt ut med lydspor fra det partiet !
  15. Blir nok ikke det! Se bilde under, ikke store røveren den sydveggen. Blir vel heller en kald Nord(øst) vegg den midt imot.
  16. Bortsett fra at lufta var friskere? Var der igjen for et par uker siden, da var det skikkelig tett skodde, så ingenting men det var fint og tørt så null problemer å gå over. Men det er helt klart en tur som gjør seg når det er finvær, som med de fleste andre turer.. Legger ved et bilde tatt fra andre sida, nærmere bestemt fra Stor-Grinaren.
  17. Har dessverre ikke gått eggen på Neådalssnota enda, men har planer om å få gjort det før sommeren er over. Tror ikke den er verre enn turen over Skjerdingfjellet.
  18. Maks to lengder, kanskje bare en. Frykter jeg er opptatt den helga, har du store planer?
  19. Er noe spesielt når tåka ligger slik ja. Morsomt å komme hjem solbrent når de i lavlandet klager over regn og null sol. Virket forresten litt interessant den Sydveggen på Snøfjellet, er vel ei rute som går der fra før, men så ut til å være mange linjer til topps. Men det er nok litt drøy anmarsj for lite klatring.
  20. Plana var å gå Skjerdinfjellseggen fredag 30.07 om været tillot det, og kanskje ville Snøfjellet få seg et besøk også? Turen starta torsdagskvelden, vi var 5 mann i følget. Vi parkerte ved Innerdalsmerket på veien opp til Kårvatn, og trasket i vei etter turistlinja i retning Bjøråskaret og Innerdalen. Når vi kom opp Midtryggen og kunne se Bjøråskaret var kveldens økt over, teltene ble satt opp og middag inntatt. Vi fikk fort besøk av utallige flygende beist mens vi satt der og spiste maten vår, trivelig med selskap! Været var overskyet og litt yr, fredagens værmelding viste også overskyet så det var en bekymret gjeng som krøp nedi posene og tok kvelden. Neste morgen var spenningen stor når "døra" ble åpnet, skodde og 30 meter sikt var fasiten... Etter litt bannskap og fordømming av værguder kunne vi konstatere at sola kunne skimtes gjennom skodda og at det dermed var håp. Frokost ble spist og vi la i vei, knappe 100 høydemeter over campen var det bare å slippe jubelen løs, strålende vær! Etappen fra telta på ca 800moh og til den nordligste toppen (1465moh) på Skjerdingfjellet er bratt ur, type løs, så det var bare å trø varsomt. 3 til som hadde meldt sin ankomst kunne etterhvert skimtes nedi bakken, og etterhvert var alle 8 samlet på første toppen. Eggen er forholdsvis luftig på visse partier, og på slutten er det et par punkt med klyving der noen fikk et møte med seg sjøl Skodda viste seg å være av den stabile sorten og lå mellom 1000 og 1200moh hele dagen, vanskelig å være mer heldig! Eggen består av 22 små "topper" som må forseres og turen tok vel et par timer. Etter litt mer bannskap og litt angst, stod alle velberget på høyeste punktet (1520?moh). Sola stekte og utsikten utover skoddehavet var fabelaktig! Fra toppen og ned til Bjøråskaret (1178moh) er det igjen bratt ur, men av det større og mer stabile slaget. Her ble det skriving i boka og spising av godsaker før neste plan ble lagt. 3 av oss var gira på å ta turen opp normalveien på Snøfjellet (1579 moh) og deretter gå eggen ned igjen når vi først var så "nærme". Resten var forsynt og fulgte turistlinja tilbake til Todalen og skodda. Da var det pån igjen med bratt ur og påfølgende lett klyving til topps. Det var lite tvil om at regn var på tur, så bilder ble tatt og vi trasket i vei retning eggen som går ned til "fortoppen" på 1330 moh. Det ble sleipt og jævlig ned den bratte eggen, et par plasser var vi i full strekk for å komme oss ned til neste avsats, dette er finværsrute uten tvil! Etter å ha kastet i oss siste rest av sjokoladen var det bare å traske ned i skodda og prøve å finne stien tilbake til Innerdalsmerket. Alle var enige om at det hadde vært en topp(!) tur selv om det ble en fuktig avslutning.
  21. Ble ikke tatt flust med bilder i Sydveggen, men kan slenge med ett par. Måtte dessverre runde rundt til Sørøsthjørnet da 9 taulengde var fuktig, noe som vi hadde blitt fortalt at den ofte er. Men da har man jo en unnskyldning for å komme tilbake! Ellers er det bare å slenge seg med på det Emil sier; atter ei kjempehelg i Innerdalen!
  22. Kjenner misunnelsen brer seg Har håp om å ta turen iløpet av Mai, men da blir det fra Kårvatn. Hvordan ser eggen ut forresten, den fra Kvennjulfjellet?
  23. Var her en tur i går (15.09). Vindstille og sikkert 20ºC på toppen, kjempedag!
  24. Drar til seters neste episode, kanskje vi får et glimt av Neådalssnota!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.