Gå til innhold
  • Bli medlem

AlexBW

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om AlexBW

  1. Dersom du vet hvor du kommer til å klatre mest, ta en prat med de lokale klatrerne og spør hva de anbefaler. Noen steder krever dyre kamkiler i bøtter og spann (Squamish, Canada feks) mens andre steder passer kiler temmelig godt (Kolsås). Det er også forskjell på formen til kiler, kan være verdt å kjøpe DMM walnuts eller lignende dersom de du har er av dem klassiske "flate profilen". Jeg har ikke klatrer mye i Norge, med hexer funker etter min erfaring best i høyfjellet (og ikke godt på "loddrette" granitt riss etc)
  2. Det er ikke vanlig å bruke to heltau som halvtau, etter min erfaring. Dersom du klatrer klippe, og ikke høyfjell, så er sjansen for taukutt vanligvis minimal. I Squamish, Canada (granitt) klatres flertaulengder (10 lengder+) omtrent utelukkende med heltau. Jeg ville puttet det andre tauet i sekken - da blir det andremann som får slite med den ekstra vekten.
  3. Jeg tror den videoen er mest aktuell for begynnere. problemet jeg har sett er at nybegynnere (ved klatrevegg) mye oftere glemte seg, og tok tak i tauet over bremsen, slapp tauet etc ved hånd over hånd enn ved skli-hånd-oppover metoden.
  4. Her er mine tanker etter flere år med moderat klatring, mest på naturlig sikring: Jeg ville vektlagt gateåpning mye. Billige karabinere kan ofte "fange" tauet i åpningen, noe som blir kluss og mye stress dersom du klatrer nærme dine egne grenser. Prøv dem i butikken, og kjenn hvordan det føles å klippe tau begge veier. Dersom du klatrer mye sport på støvete steder (=skittent tau) og tar mye fall, så blir karabinere slitt ganske fort, så er kanskje ikke verdt å betale for de aller dyreste og letteste. Den bøyde gaten på ikke-wire gate expresser gjør klipping enklere. Dersom du har tenkt å bruke dem mye på naturlige sikringer, så ville jeg vurdert å ha smidge, litt lengre slynge og ikke kort tykk nylon (så de kan bevege seg bedre). Bitte små karabinere er lette, men nesten ubrukelige for sport/trad samt vinter. Selv liker jeg karabinere fra DMM (DMM alpha trad). (Karabinere fra Black Diamond har forresten et mindre bra rykte i Nord Amerika hvor jeg har klatret mest, fordi gatene er generelt dårligere enn mange konkurrenter (stor variasjon i fjæring etc))
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.