Gå til innhold

Elfod

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Elfod

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Grønne linser, brune linser... 20 min. black eye beans og de hvite med sort øye. Kan bløtlegges i 20 min og deretter koke 20 min. Funker fint. Evt blande sammen disse i en pose og la det trekke i en kopp for å ekspandere. De er også gode bønner når det kommer til bønner. De sorte bønnene avgir litt i vannet du helst ikke vil ha med i gryta.. Uansett oppkok evt 10-15 min og deretter tilsette suppebasis og nytt tilført vann... Høres bankers ut. Smaker det for lite kjøtt så kan en tilsette 1 buljong terning, fond, eller noe saltet spekemat. Næringsinnholdt http://matvaretabellen.no/lentils-green-and-brown-dry-06.104 2% fett 40% karbs 10% fiber 25% protein, da dette i tørket tilstand... Så 80 gram linser burde ikke vært overkill. Kan jo bruke halv toro pose omgangen.
 2. Akasie Honning Tranebær Nøttedryss dryss av grov hakket/knust mandler/hasselnøtt/valnøtt.... Hvis du har food prosessor eller blender legg opp i, 5-10 sekund jo lenger det suser jo mer peanøtt smør blir det... Honning passer bra til nøtter... Nøtter, honning og blåmugg ost er også en veldig bra kombinasjon.. Så hvis du vil kan du jo prøve litt proteinrik pultost løiten. Tøff ost og bli kjent med, men samtidig så er den syrlig og frisk. Ganske tung. Kan sikkert ligge noen dager uten kjøling, Sammens med honning og nøtteknas i havregrøten...
 3. Tips.... ha evt. porsjons poser med linser, hvite bønner med sort øye, ris/brun ris/ quinoa, nøtter. Dvs alt av det du har blandet pr. pose. Klar til bruk. ( En kan også blande krydderet og alt ferdig som en slags rett i koppen pose, men ikke med pasten som øker smaks opplevelsen betraktelig. Det finnes også andre paste å finne, gul curry paste tror jeg du finner på remaen. Men buljongen er viktig her) 1 glass Tom Yum fra asiatisk (thai, china) 1 buljong terning. La det ligge i vann og trekke kaldt først og ekspandere. Alt ifra 10 min til 3 timer. Nøtter ekspanderer bra på 3 timer. Kok i vei 20 min. Finner du sopp på veien så passer det ypperlig samt tomat i skiver. For andre så er det typisk med scampi, kylling, evt kokos, utenom champignon og tomat. Enkel turrett og verdenskjent suppe. Tom yum består av sitrongress, lime leaf, chili, galanga ( Ingefær lignende rot) En slags krydder paste. Testes snart på stormkjøkkenet på tur. Et annet lite triks er å tilsette f.eks sesamfrø og solsikke frø i tørr panne og riste dem til de blir veldig lett jevnbrune. Tilsett veske straks så det ikke svir seg. Til enkelte matretter. Ikke verre enn å fylle et tomt krydderglass. Også mandler smaker veldig godt med litt olje og røkt paprika pulver. Men da må dette samkjøres og pulveret tilsettes etter siste halvpart. Lage suppe basis av dette. Om det er soya nuggets eller chorizo så har en da en slags spansk suppe. Kansje med litt tomatpure i, men den må også brennes siste 30% og kan bli litt søl. Samt buljong, urter f.eks estragon, løk, chili, hvitløk, laurbærblad.
 4. Flotte innspill.. Hva med avgasser i telt, rangering? Fordel ulempe med rødsprit i telt < Hvorfor forvarme parafin med rødsprit, da rødsprit ikke enger seg om vinteren?
 5. rødsprit, skrivefeil... Jula Rødsprit. Var vist statoil rødsprit som ga blå flammer i blikk boks. Så kansje d har noe å si
 6. Har testet engang før med noen som hadde hjemmespikka cola boks type. Den brant skikkelig fint synes jeg.. Rolig lav flamme i midten og fine blå små flammer.. Forventet at det skulle være likt. Men flammen blafret som sagt og var noe høy synes jeg... Til og med i slutten var den også nokså høy til å være så lite parafin som var rett før det slukkes... Noe som ikke stemmer ja... Vagabond hvis det stemmer, kan jeg levere den inn og klage da? Angrerett?
 7. Rødsprit fra Jula, hvorfor fikk jeg ikke de kule blå flammene ut hullene. Er jo hull for det.
 8. Klart man skal ha respekt, viktig å presisere... Derfor tenker jeg å leke med billig sprit brenner kan være gunstig på trygg mark. Utafor telt, men hadde nok prøvt å brent 1/10 rødsprit i en slik brenner i teltet. Bare for å teste temperatur forskjell. Da ville det maks brent 5 min. Fyllet den 4/5 deler opp og varte kansje 40 min utafor. Vannet kokte på 10 min, var ikke mye heller: Men brukte 1 liters gryte fra Ikea av stål. Ikke den aluminiums pappen som følgte med.
 9. http://www.jula.no/catalog/fritid/friluftsliv/friluftskjokken-og-piknik/turkjokken/stormkjokken-770027/ 199kr kjøpte denne her og kokte te for sjov... Flammen var særdeles høy og det kom ikke små blå flammer fra de små hullene. Virket som det var noen tråder inne i konstruksjonen og metallet som er i det indre kammeret stikker så høyt opp at det kolliderer med de små stiftehullene. Kansje de hindrer små blå flammer... Det så ikke slik ut som på videoen her. Flammene var kun gule og nokså høye og blafrende, lville ikke kaldt det for vind, med vindspjeld. Som sagt 199kr, skal den brennes inn? Eller klages inn og returneres?
 10. Første omgang rødsprit. ( få litt erfaring) Mest safe, ikke verre enn fllambert konjakk reduksjon til grønn peppersaus. Kan til nøds brukes i mat vinterstid Parafin eller lampeolje, men ikke tennveske? Gass og bensin har vel mest avgasser, uren forbrenning samt at begge er eksplosive. I tillegg til bensin skaper stikkflammer? Rett på hva som er sant og usant. Er det kun rødsprit du kan brenne i sånn metal petri dish sak? Eller fungerer bensin, parafin, tennveske, lampeolje, terpentin også oppi disse? Sånn aluminiums boks bunn ting. Eller skal de sistnevnte har eget kammer, metal flaske med slangetilfølsel og pumpe.
 11. Svært enkelt egentlig for å lære sånn egentlig. Ikke mye bruk.
 12. http://www.outnorth.no/urberg/camping-stove?#DarkGrey Er det dyrt for slikt utstyr, bør en gå for andre ting? Er på jakt etter noe enkelt, som også gjerne tar myggen og varmer opp og kan funke om vinteren. Kan denne brukes forsiktig i telt f.eks? Såg denne på youtube rimelig versjon.... Hva er forskjell på bensin, parafin, lampeolje, og rødsprit... Hva er best innendørs? Renest forbrenning og minst avgasser. Svar mottas med mange takk
 13. Elfod

  Vintertelt

  takk for tips, tenkte isje på.
 14. Elfod

  Vintertelt

  https://www.xxl.no/bergans-trysil-3-tremannstelt/p/1088461_1_style Kan jeg bruke dette til vintertelt? Får det til 1200 siden eg e medlem, vurdere å slå til på helgekupp.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.