Gå til innhold
  • Bli medlem

Brainspin

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei! Veien på finsk side er mye bedre enn den på norsk side, som er meget steinete og dårlig vedlikeholdt. Jeg ville absolutt kjørt på finsk side. Det er en lettgått sti fra Angeli på norsk side opp til Anders Nilsen-hytta i Nasjonalparken. Denne hytta er åpen. Ingen vet hvem som eier den. Du kan også overnatte i den tidligere Statens Fjellstue på norsk side ved Angeli. Den eies nå av Finnmarkseiendommen. Den er ikke oppført på nettsiden deres, men jeg tror du kan låne nøkkel. Det er også mulig å overnatte hos Anne Njorgam på finsk side i Angeli. Hun har et par campinghytter og sønnene hennes setter deg også over elven for en billig penge. Kanopadling.. jeg vet ikke. Etter Angeli er det nokså mange stryk. De er ikke bratte, men heller ikke padlbare på oppovertur. Jeg har padlet dem nedover. Etter Portfossen (som bare er én meter høy) går elva i lange lon mange kilometer oppover. Her er det fint å padle. Når Anarjokka svinger bort fra grensen er det mange stryk opp til Ulvefossen. Her er det få padlbare strekninger. Om du likevel trekker med deg kanoen, er det igjen fint å padle ovenfor fossen. Nasjonalparken består av mye myr. Landskapet er bølgete og lite kupért. Hovedattraksjonen er et myldrende fugleliv om sommeren. Rundt Ulvefossen er landskapet mer dramatisk.
  2. Nivået på innleggene her er imponerende (ikke ironi denne gangen), men det heter altså Fjellforum. Til Kikut kommer du på sommertid fint frem i sandaler og smoking (skulle det regne, så stopp for tørking og vafler på Bjørnholt). Fjellet er litt anderledes. Hadde fjelltur i sommer i sandaler. Det er mye vann i fjellet, oppdaget jeg. Våte sandaler faller av hele tiden. Testet og forkastet. Joggesko er glimrende, men du skal ha litt styrke i anklene om det er mye rullestein, slik det er f.eks. over Besseggen. Jeg hadde tilstrekkelig styrke, og på turen langs Gjende tilbake til Gjendesheim var joggesko perfekt. Jeg synes forumtt gjenspeiler at folk kler på seg alldeles for mye, men de henger kanskje mye oppe i fjellvegger midt på vinteren (og poster inn til forumet med wap)? Helt vanlige klær holder i massevis mens du går. Jeg bruker en sterinalderanorakk på skiturer. I sekken har jeg boblejakke og overtrekksbukser. GoreTex er regntøy (men veldig bra regntøy). Jeg har ett svakt punkt, det er hendene. Fingervanter/hansker blir alltid kalde, synes jeg. Og strikkevotter er ikke alltid egnet de heller. Jeg er utstyrsfrik på ett punkt: Snøsokker/gamasjer. Ingenting er eklere enn snø i mellomrommet mellom buksa og skoene!
  3. Underbukser bør vaskes i minst 78 grader (pasteuriseres) på grunn av ubehagelige ting som har en tendens til å havne i det. Bomull tåler godt koking, det er verre med fargestoffene og strikkene. Jeg prøver meg frem. Tåler de ikke 95 grader, går de i søpla.
  4. Du har ikke Junghans-arbåndsur? Jeg hadde et som oppførte seg slik for noen år siden. Selv om det var et billig plastur, koblet det seg opp mot tidssignalet fra fabrikken i Tyskland hver natt. Siden Østlandet er helt i utkanten av dekningsområdet, gikk klokke noen ganger i spinn. Den kunne plutselig stille seg et par timer. Litt senere på natta var den i ruten igjen
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.