Gå til innhold
  • Bli medlem

rakafisk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av rakafisk

  1. Forslag til å strippe vekten litt, noen som har erfaringer med allak på dette område. Er det noe å hente på Stenger, plugger? Ser det blir solgt innertelt i netting, er dette greit sommerstid? Hva er hovedfunksjon med det orginale innerteltet VS netting?
  2. Hvilke fordeler opplever du ved bruk av pelskant og eventuelt hvilke ulemper?
  3. Hehe, takk for det! Takk for tips Er det den fra norøna du har?
  4. Da ble det kjøp. Gikk for medium etter råd fra afe, satser på at det blir bra. Gleder meg til det blir skikkelig grisevær, hehe….. Noen som vet om det ligger noen episoder av Børge Ousland på nrk nett tv der han bruker denne jakka, bare morr å seJ Og noen som vet hvo jeg får kjøpt pels til hetta, glemte dette helt bort da jeg kjøpte jakka. Mange takk for tips og delte erfaringer!!
  5. Hei og takker for tilbakemeldinger! Har prøvd jakka, var stor i str ja! Følte likevel at small kanskje ble litt trang dog kun helt nederst om jeg skulle bøye meg, så tror kanskje jeg går for medium, selv om denne var en tanke stor. Men denne jakka skal vel være nokså ”romslig” skal den ikke det? En har jo som regel en del under og, så da går det vel fint….. Ble bare forvirret av det hele, hehe, men jakka virket KONGE! Noen som kan lede meg på et riktig spor?....
  6. Jeg er 183 cm og 75kg, hvilken str burde passe, noen med erfaringer omkring det?
  7. Høres flott ut! Blir den helt overkill for marka bruk og som "hverdagsjakke" på sen høst og vinter?
  8. Noen med erfaringer/synspunkter? http://www.oslosport...akke-22069.aspx
  9. Har både Norrøna og bergans jakke, er vel forskjellige matrialer, men veldig godt fornøyd med begge! hva med norrøna svalbard buksen VS Trollveggen, hva er foskjellen? Og hva er prisen og vekten på bergans buksen?
  10. Anbefalninger til fabrikat eventuelt spesifikke modeller...? Buksen skal brukes som allround bukse i hovedsak vinter. Buksen skal være en bib(er det ikke det det heter? altså en bukse som går opp i ca brysthøyde) Når det gjelder pris vil alt bli vurdert
  11. Hvordan er TNF Mcmurdo. Ser veldig slitesterk ut, men hvor varm er denne?
  12. Noen med erfaringer å dele? Ettersom jeg er en frossenpin må varmeegenskaper vektlegges høyt, men i tillegg ønsker jeg meg en som tåler litt juling og bålgnist, ala canada goose. Canada goosen synes jeg blir noe for dyr, så jeg søker etter en bra erstatning? Forslag folkens?
  13. rakafisk

    Dunparka

    Hva tror folket om denne http://www.cotswoldoutdoor.com/index.cfm/product/the-north-face-vostok-parka/fuseaction/products.detail/code/1B110309/group/912/level/3 VS feks canada goose med tanke på varme og eventuelt hva den tåler av slitasje inkl bål
  14. Har merket meg det samme, men det var før Hillebreg forandret det på sine sider. Da var det oppgitt til 2.9 kg tot. Dette ble ikke godt mottatt av Hillebergfans da. Godt å se flere være kritiske, selv om det heter Hilleberg Ellers er teltet Supert!!
  15. Så bra at det er på plass! Kjøpte min for ca 4-5 år siden, da fulgte det kun med et tynt ark med bilder av primusen, men ikke hva som bør sjekkes, hvor ofte osv. Men kjempebra at det er på plass!! Det kan redde mang en katastrofe!!
  16. Har også en slik omnifuel. Når jeg kjøpte den fulgte det ikke med noen bruksanvisning på hva slags vedlikhold som skulle utføres. Etter min mening bør leverandøren opplyse om dette. Ettersom alle kan kjøpe seg primus, trenger ikke lisens eller noe for det, meg bekjent, bør dette være klart opplyst slik at også uerfarne slik som trådstarter også kan unngå et eventuelt flammeinferno med tragisk utfall. Med tanke på dårlig opplysning fra leverandør bør det være ris til egen bak å reparere dette kostnadsfritt. Men dette er nå bare min mening. Og vi har kanskje dratt denne tråden litt langt, skrev ikke trådstarter at oringen ble sjekket uten at det var noe galt med den?
  17. Ta kun med deg sene på tur, dette blir det mest optimale. Stang ordner du i et briskekjærr, krok spikker du på stedet, og som sluk kan du skjea du har med deg
  18. rakafisk

    Fiskeknuter

    Her har vi med en morroklump å gjøre. Mat er mat og et profi navn er noe annet. Tror du en rakfisk kan skrive? eller hva mener du ?
  19. rakafisk

    Fiskeknuter

    Virkelig ingen fiskere som Vet?
  20. rakafisk

    Fiskeknuter

    Har prøvd meg på et par alternativer med opphengere. Bilde 1 er en "dropper loop" der flua henger rett inne i løkka, er dette en grei løsning eller bør det kun være en senestump inn til flua? Hva med lengden fra hovedsena og til flua? Bilde 2: Fortsatt en "dropper loop" som jeg har klipt av den ene enden oppe ved knuten, muligens legge på litt lynlim der?(blir dette for svakt?) og videre bundet flua med en uniknute. Hva med lengden her? Er det noen av disse alternativer som er brukanes eller er det bare å gi opp? Takker for råd fra dere erfarne
  21. rakafisk

    Fiskeknuter

    Her var det mye bra ja. Er det " dropper loop" som er en opphengsknute? Knyter en så en ny senestump herfra og til flua, eller kan en bruke en hurtiglås eller lignende? og hvor langt skal det være fra opphengerknuta og ned til flua?
  22. rakafisk

    Fiskeknuter

    Takk for svar fokens:-) Hva tror dere om denne kunten som en opphenger til feks flue, da ørretbomberen er bak. http://videofishingknots.com/alpine-butterfly-knot.html Her vil vel flua henge å slenge fritt, dette er vel en fordel?
  23. Glemte å skrive at jeg anbefaler 9 fots stang slik at du kan benytte de snellene du har. Går du over 9 fot er jeg redd balansen i stanga blir noe gal, og du må ha større snelle.
  24. Her er det mange erfaringer og motsridene meninger, spennende siden det nå snart er vår i luften og vi kan begynne å tenke på å svinge stanga, fiskestanga Personlig har jeg bestandig med meg to stenger til fjells, en til ultralett fiske som feks bare krok og mark til kvelds. Men som noen er inne på, vil du ha størst mulighet for svær fisk så holder det ikke med en 12 grams. Selvfølgelig biter den på den også, men min erfaring er at sjansen øker betydelig jo større sluk. Ikke sjelden bruker jeg 16-25 grams sluker og disse er overlegne med tanke på str fisk jeg drar opp, rart ikke flere har oppdaget dette? Glem heller ikke at om slukfiske skulle slå feil, så kan flue og dupp være tingen. Gjerne dupper 20-30 gram for å komme godt utpå, da holder ikke en 3-14 grams stang mål. Kjøp deg en todelt beastmaster 7-21 gram, det sies at denne skal være bedre enn den 5 delte, lettere er den og! gjerne 9 fots. I skogen bærer du den i handa, på fjellet på sekken, enkelt og greit. Og for dere som sverger til 12 grams sluker på fjellet, prøv noe større og dere vil skifte både mening og stang, det er min erfaring
  25. rakafisk

    Fiskeknuter

    Hei folkens, Har et par spm angående fiskeknuter. Hvilken knute bruker dere til en vanlig markkrok? Hvilken knute bruker dere til sluk, wobbler og spinner? Ved fiske med flue og dupp. Feks ørretbomberen, hvor en skal tre 1 eller flere fluer på sena før en trer gjennom duppen. Hva slags knute bruker dere som opphenger på flua i dette tilfellet?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.