Gå til innhold
 • Bli medlem

Djupnes

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  164
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Friluftsbutikken på Farmen på Langnes, best service og de har de nye stretch gore-tex jakkene fra Mountain Equipment (Kalanka) samt Lowe Alpine og Outdoor Research.
 2. Jeg har dette teltet, fantastisk vintertelt, brukt mye til klatreekspedisjoner rundt om i verden. Det er et endukstelt som puster bedre enn normalt for å bekjempe kondens, perfekt til vinterbruk. Er åpen for å selge det, send pm hvis interessert
 3. Lag en stor løkke med overhandsknute (super enkelt), klipp denne inn i tauet med valgri carabin. En løkke på ca 1 meter gir deg tumlerom skulle første eller andremann falle (til å rigge for heising etc), greiest å klippe inn i sentralløkka
 4. [Hidden Content] en grundig review av den, kort sagt er den bedre enn jetboil hvis du har store hender. Jeg har selv reactor, den er bombesikker og har sett mye bruk, også inni telt.
 5. Patagonia kommer i 2011 med verdens letteste dunjakke, den heter Ultralight Downshirt og veier 142g, den kan erstatte montbell jakken.
 6. Mountain Equipment Kongur er jakken du ser etter, den har å blitt best i test ettpar ganger i engelsk presse. Den er romslig, mellomlang og har klaff, samt stålwire i hetta. [Hidden Content]
 7. Jeg permiterte fjellstøvlene mine etter å ha prøvd Montrail Hardrock sko (trailrunning/hiking sko). De brukes helt fint til tinderangling å, de "smører" utrolig bra på stein så er mye bedre å klatre med enn fjellstøvlene. Det neste jeg har sett på er anmarsj/hiking hybridsko, for enda bedre klatreegenskaper
 8. Beste skalljakken jeg har hatt Eller Rab Latok Alpine hvis du absolutt må ha en vanntett jakke, eVent knuser goretex på absolutt alle måter.
 9. Har siklet på Gamma MX i flere år nå så slo til på 50%
 10. Black Diamond Firstlight
 11. Aktive fjell/friluftsfolk er ikke Bergans målgruppe
 12. Nettbutikker i USA er litt billigere fordi du ikke betaler moms med mindre du bestiller varen til samme delstat som nettbutikken befinner seg i.
 13. De egenskapene du lister opp stemmer bra for gode klatresekker (i allefall til alpin klatring) men du glemte det viktigste kriteriet, nemlig vekt. Lav vekt oppnår man ikke uten redusert slitestyrke men det er en trade-off de fleste er villig til å ta. Lowe Alpine kommer denne sesongen med verdens første Dyneema sekk (som ikke koster en månedslønn). Denne er ny for vårsesongen og absolutt sekken du ser etter hvis den infrir på alle andre plan. For ordens skyld, isøkser og stegjern kan man feste utenpå alle sekker.
 14. Fin sekk tror jeg. Shoppet etter denne typen sekk i fjor og hadde falketind 45 i kikkerten. Problemet er at mot konkurrentene kom den til kort. Sjekk ut TNF Prophet 45, på salg på sportslageret, hakket hvassere sekk til bruken du beskriver. Jeg endte opp med TNF Spire 45 og er knallfornøyd, til alpinklatring etc har den alt jeg trenger og ingenting jeg ikke trenger.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.