Gå til innhold
  • Bli medlem

r.u.mad

Aktiv medlem
  • Innlegg

    111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

60 Good

Om r.u.mad

Nylige profilbesøk

1 546 profilvisninger
  1. Tror teltvalget ditt blir bra og du vil nok antageligvis oppleve at seksmanns-teltet ikke er så stort alikevell mtp. unger og ekstra personer. Kondens får man i alle telt og mengden er veldig avhengig av vær. Har det nylig regnet på bakken man setter teltet på, eller luftfuktigheten er høy, kan man ikke regne med noe annet enn litt kondens. Det er skjeldent det blir så ille at det ikke er "overlevlig". Hold ventilasjonsluker åpne til enhver tid og en liten sprekk på "dørene" når det er fuktig vær eller mange i teltet, så går dette sikkert helt greit. Lager du mat i teltet, åpne "dørene" for god gjennomtrekk slik at du får luftet ut CO-gassen.
  2. De fleste telt, inkludert de billige (Europris, Jysk, Biltema OSV.) kommer med tapede sømmer i disse dager, så jeg tror ikke du skal være redd for at de lekker. Da blir det utrolig mye å velge imellom der ute som er brukbart til bilcamping. Det jeg har lagt merke til er at de dyrere teltene ikke nødvendigvis er så veldig mye bedre når det gjelder materialer og utførelse, så jeg vil anbefale deg og være litt obs på dette.
  3. Jeg kjøpte meg en Haglöfs Vina 30L og er storfornøyd. Selv om jeg er ute av "gåform" for tiden, så gikk en todagers-tur med ca. 7kg i sekken og 1,7 mil pr. dag totalt smertefritt når det gjelder sekkebæring. Værre var det med benmuskulatur, men det er en annen sak. Tror jeg trygt kan anbefale andre å prøve Vina 30.
  4. Hvorfor ikke stikke innom XXL i Fredrikstad. Har ikke kjenskap til hvor mye betjeningen der har greie på sekketilpassning, men man får kanskje et inntrykk hvis man gjør et forsøk (?). Det kan jo hende at den sekken rett og slett ikke passer deg. Selv har jeg alltid hatt en forkjærlighet for Hagløfs' sekker og vil foreslå at du prøver en OXO 80. XXL Fredrikstad ser ut til å ha den på lager. https://xxl.no/haglofs-oxo-80-ryggsekk/p/1081297_4_style
  5. Fant Hagløfs Vina 30 dagstursekk på tilbud hos Sporten Beitostølen AS. Denne sekken har fått endel skryt. Vær oppmerksom på at den kommer i to størrelser, s/m og m/l. Vanlig pris er fra ca. 1200-1400kr. https://sportenbeitostolen.no/friluftsutstyr/ryggsekker/dagstursekker.html
  6. Har et sarek 2 og er rimelig fornøyd. Det er for lite til 2 mann vinterstid men det holder såvidt i sommerhalvåret. Sarek-teltene er nok generellt litt små i forhold til oppgitt kapasitet, så dette bør du vurdere. Sarek funker helt greit på vinteren.
  7. r.u.mad

    Rimelige telt

    Enig! var inne og tittet på siden og fant Opalus 3 og skulle akkurat til å foreslå dette. Tror nok du blir fornøyd. Naturehike-teltene har som oftest god kvalitet og man får mye for pengene.
  8. Hvis mobilen har en tendens til å gå tom for strøm, kan jeg absolutt anbefale en Garmin eTrex10 som man nå får på elkjøp til litt under 500kr. Et par vanlige AA batterier varer minst 20 timer. Jeg har brukt eTrex10 til små enkle turer av ymse slag i noen år nå, og jeg har ingenting imot den selv om den ikke har et kart på displayet. Nå kan man jo installere et veldig simpelt "pixelkart", noe jeg har gjort, og det funker forholdsvis greit. https://www.elkjop.no/product/mobil-og-gps/gps-til-bil-og-motorsykkel/GARETREX10/garmin-etrex-10-gps http://etrex10.ru/en/download.html
  9. Clas Ohlson har en billig panne i støpejern som folk virker fornøyd med, men den er kanskje litt for liten for deg(?). Denne blir selvfølgelig noe tyngre.. https://www.clasohlson.com/no/Stekepanne-støpejern-17-cm/Pr442654000
  10. Hvorfor ikke? Fungerer det for deg så er det jo bare fryd og gammen.
  11. Har ingenting imot at folk kjøper seg dyre og relativt tynne steikepanner, bare så det er klart, men jeg har funnet ut at en helt vanlig, og billig, teflonbelagt steikepanne av aluminium i passende størrelse, fungerer veldig greit for meg. Man får en jevnere varme både på primus og bål etter min erfaring. Jeg har slipt/saget/skrudd av det originale håndtaket og erstattet det med et jeg kan klype på. Det skulle være rimelig enkelt å lage seg et selv av en trebit man kan hekte over kanten, ha en leppe som bunnen hviler på og ha en profil som kanten/veggen på panna ligger inntill.
  12. Slik jeg har forstått det, anbefales det ikke å smøre lærseter for mye, for da har læret en tendens til å strekke seg til man ikke lenger kan stramme det, fortsette og strekke seg, og man kan ende helt ned på "railsene". Setet er da egentlig ødelagt. Brooks anbefaler å smøre "når nødvendig" (britene er litt mystiske slik) og jeg antar at dette er når læret ser tørt ut. Ellers kan jeg ikke noe annet enn å prise lærseter. Så klabert blir man sliten etter en dag på sykkelen av å sitte på et lærsete også, men jeg har ikke opplevd at r@va føles som om den har tatt fyr (gnagsår), slik plastseter ofte gir deg. Har et plastsete på CX-turern - skal bytte til et "innkjørt" Brooks jeg allerede har liggende.
  13. Jeg har bare en dassrull, jeg. Noen annen form for bushcraft driver jeg ikke med.
  14. Jeg kjøpte et Coleman Tasman 3+ tidlig 2018 på "tilbud" (ca. 1400kr), men jeg kan ikke påstå at det var noe bedre enn det 3 teltet jeg kjøpte for nesten 1/3 av prisen hos Europris for noen år siden. Coleman lever vel mye på navnet(?) De teltene man får hos Jysk, Biltema, Europris osv. er fakiskt ikke så ille man skulle tro og sømteip er vel standard på de fleste vil jeg anta.
  15. Beklager! Da har jeg tatt feil. Det jeg nevnte om produksjon, kvalitet og pris, skal stemme.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.