Gå til innhold
  • Bli medlem

Morino

Aktiv medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Morino vant dagen sist 4. april

Morino hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

27 Neutral

Om Morino

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Min klokker inn på 380g med slire. Overraskende mye når jeg tenker meg om. Man får mye øks hos gransfors til 500g gjør man ikke?
  2. Har brukt Speedgoat (ikke GTX) som løpesko og var i grunn veldig fornøyd. Romsligere enn Ultra Raptor 2 Mid. Og litt lengre. Har begge i samme str og skulle helst hatt et knepp opp på Ultra Raptor. Fantastisk grep på de. Vibram Megagrip er strålende på tur/løpesko på våt sten feks. Hvis du ikke har noe voldsomt i mot den svevende følelsen og opplever Ultra Raptor som smal tror jeg du blir fornøyd. Savner faktisk den brede sålen mot underlaget. Fine sko til forfot-løping på sti. Dog kke spesielt robuste sko. Alle Hoka er vel kjent for å gå raskt i oppløsning, og opplevde at dempingen ble raskt slitt Sendte derimot Kaha i retur. De var altfor romslige og enda mer svevende. Mistet helt følelsen med underlaget i dem.
  3. Gikk sjøl til anskaffelse av Helle Nord basert på gode tilbakemeldinger her på forumet. Mitt bruk er også vedproduksjon til kvistbrenner, drasser med meg en Solo Stove titan til opplysning. Helt nydelig kniv til dette! Tar ned store grener uten mange hugg, disse kan jeg knekke ned i kortere kubber, splitte enkelt og knekke videre ned for å passe i Solo Stoven. Jeg har forholdsvis store klyper (str 10 hansker) og skjønner at det kan være en fordel. Kjente også på noe verk før jeg fikk justert grepet litt. Tommel opp fra meg!
  4. Fikk meg en snartur i Østmarka i helga. Overraskende greit å gå helt fra Bysætermåsan til Tonevann, men det tok betraktelig lenger tid enn normalt. Planen var å finne 4G-dekning for å se fotball med utsikt, og erfaringsmessig er det greit å komme seg opp fra vannkanten. Feks Tonekollen. Rakk rett og slett ikke gå videre dit. Fikk sett kamp og spikket meg ved nok til et bål i Solo Stoven. Kjølig morgen med mye frost på tarpen. Det som dryppet fra omliggende trær i løpet av natta lagde særs spetaklete knaselyd på tarpen siste del av natta. Tonevann i dis Camp Entusiastføre, for både gående og skiløpende.
  5. Morino

    Tips til fjellsko

    Kjøpte dem sjøl i høst og har brukt på tur med sekk opptil 16kg. Vanligvis 10-12kg. Kommer fra lettere tursko (la sportiva o.l), og disse er merkbart mer solid. Men vil absolutt ikke kalle dem så veldig mye mer støttende og stabile enn feks La Sportiva Stream (mid) eller La Sportiva TX5. Bedre, men ikke revolusjonerende forskjell i støtte. Jeg holder meg mest rundt trær så voldsomt steinete terreng har de ikke fått testet enda, men der regner jeg med de beskytter mye mer enn de andre overnevnte. I kupert terreng som offpiste i Østmarka kjentes de veldig stabile med litt topp-tung sekk. Jeg liker dem veldig bra og håper og tror de kan vare i 5+ år. Oppsummert: ganske lette, ikke spesielt presis, men veldig god passform, god såle, varme og ikke minst lekre i oransje/grønn:)
  6. La Sportiva TX4 eller TX5 kan være fine alternativer. Endte med å velge Ultra Raptor mid fordi dempingen er litt bedre enn i dem, og jeg kan fint jogge korte turer. Elsket TX5 sin følelse med underlaget, kanter, topper av steiner og glipper mellom røtter. Utrolig enkle å plassere foten nøyaktig riktig. Ultra Raptor er nesten like bra og lettere. Ville valgt TX5 neste gang bare for å variere litt og pga utseende
  7. Tok sjansen med en sånn @Cecilieee nevnte. 14 dager levering fra utlandet og en knapp hundrings fattigere. Fant frem 6-7 bokser og hadde vært så lur og skrevet vekt på en av dem når den var full. 388g brutto. 4 bokser ble veid til ca 220g brutto. En helt tom veier ca 160-170g. To halvfulle ofre (ca 270-280g brutto) ble plassert i frysen i 45 min og de 5 andre sto klar til å bli tømt. Koblet sirlig opp utendørs og åpnet slusen. Ca 15-40 sekunder så sluttet «gasse-lyden» og jeg demonterte. Første offer ble deretter veid til 377g. Andre offer ble deretter veid til 368g. Anser det som suksess om utstyrsrommet forblir u-eksplodert i morgen.
  8. Sidesover av helseårsaker (foretrekker rygg): Jeg opplever at langsgående kanaler ikke er like gode å sove på siden på som feks StS ether light. Det har en slags springfjær-løsning. Også en fordel med høyden. 10 vs 7 cm som er normal for mange underlag.
  9. Brukt Nemo sitt Aurora 3p (3kg) og Big Agnes Tigerwall3p (1,5kg) med suksess i både sol, vind og regn de siste årene. Bare i 3 sesonger. Kuppel-telt med mesh for luft, rom, enkelt å sette opp. Kona likte at det var ganske vertikale vegger som tillot å sitte forholdsvis oppreist. Tigerwall virker å tåle mye vind og ble absolutt ikke bløtt innvending når det regnet delvis sideveis og mye en natt. Begge brukes med footprint/bunnduk.
  10. Joda, ser at det praktisk lar seg gjøre, men får meg ikke til å bære med meg en boks som kanskje inneholder 20-30 gram gass i tillegg til en full. Av og til har jeg med en nesten tom for å bruke med Thermacell, men insektssesongen er kort:) Lurer på om jeg skal teste det som kalles flipfuel så får jeg komme med erfaringer etterpå☺️
  11. Noen som har noen dingser for å flytte gass fra en boks til en annen? vil ikke dra på tur med fire kvart-tomme bokser, så skapet er snart fullt:)
  12. Morino

    Tur shortsen 2023

    Hvis du kommer deg til en Decathlon-butikk så kan det være stedet for en «skall-shorts». kjøpte selv en slik ultraløpe-shorts der i fjor for ca 300kr. Den var da den dyreste løpeshortsen dem hadde. Masse stretchlommer derav to som begge har plass til mobiltelefon litt nedpå hofta og glidelås-lomme i front til bilnøkkel. Alle kan brukes under løping uten at det rister. Ikke med en sånn irriterende innershorts. glatt/matt litt stretchy stoff og myk lining rundt livet. Størrelse medium er stram på meg som bruker str 48 i Lundhags Makke. Ca 31".
  13. Køyet ved Vesle Daltjuven i Nordmarka etter skitt fiske igår. Nydelig vær og biff i panna og tenkte morrafiske er tingen. Sto opp med sola 04:00 og fisket uten hell til kaffetørsten tok overhånd. Fornøyd med frokost og nedpakket utstyr kastet jeg et siste fra leirområdet og fikk meg en bitteliten rugg. Kunne vært snacks på lørdag, men ble sluppet ut på søndag. Fisket meg rundt vannet uten hell, gikk på en elg, en hjort og en storfugl så smilte tilbake til Stryken. kjedelig stier opp så blir nok med det ene besøket fra den kanten av Nordmarka
  14. Hei har forsøkt å Google meg til noen svar, men jammen ikke lett å formulere dette i forståelig engelsk😀 Mistenker at isolasjonen i underlaget mitt har flyttet seg fra midten og ut i begge ender. Kjennes kaldere ut nå enn når det var nytt for bare to år siden. Tipper den er flyttet når man klemmer ut lufta i forbindelse med pakking. Er det noen triks for å fordele duna bedre i underlaget igjen?
  15. Nevnte det såvidt i annen tråd også, men tar det gjerne igjen: Har en HH asym expedition. I den skled jeg rundt på et «ul» underlag før jeg byttet til ME aerostat Down. Bruker medium wide forresten. Det opplever jeg som veldig anti-skliete sammenlignet med forrige underlag. Kommer forholdsvis ofte på salg hos fjellsport.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.