Gå til innhold
  • Bli medlem

Ehaaks

Passivt medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ehaaks

  1. Neinei ikke umulig, bare litt mer spennende Jeg gikk Hjerkinn- Hageseter -Grimsdalhytta -østover Grimsdalen, så sørover igjennom dalen vest for Storkringla (herifra er det mer en nok snø) - Dørålseter. Over Dovrefjell greier dere fint å gå sikksakk på snø/skare stort sett hele strekka, men langfeller kan være å anbefale. Ned Tverråa til Grimsdalen valgte jeg å gå sommerruta da det absolutt ikke var nok snø til skredfare. Men tenkte jo så klart ikke på at det lille av hvitt som var der var steine hardt, så her hadde det vært best å ha med brodder/stegjern hvis man skal føle seg 100% trygg. Vet ikke hvordan forrige ukes snøfall var oppe på Dovrefjell, men gå heller over Fallfossen og ned den nye vinterløypa. Er bratt der også, men er nok mye enklere med tanke på snøforhold (traff på to karer som gikk samme dag som meg fra Hjerkinn, og de hadde det selv ganske tøft ned den nye vinterløypa med pulk, de måtte sove i bivuakk nederst i dalen da de ikke rakk frem til hytta før det ble bekmørkt, så start dagen tidlig!). Pariserpulken min ser ut som en godt gjennomlufta sveitserost nå, så ville brukt den istedet for en svindyr fjellpulk. Kombinerer du med en lett langtursekk oppi pulken i tillegg så er du sikret. Ser på værmeldinga over Grimsdalen nå at det er litt mildvær, så antar at turen igjennom Grimsdalen blir på grusen så fremst det ikke kom masse nysnø der forrige uke (kom en halv meter imens jeg var oppå Ringebufjellet, så er jo håp!).
  2. Jeg bruker karabinere til å feste vannflaske på den ene skulderreima, Kikkertetui (som jeg har kamera oppi) på den andre siden. Så har jeg en gammel falken førstehjelpsbag med beltefeste (for oppbevaring av gåmat og småting) festet til en karabiner på den ene hoftesia. Også skal jeg finne en ny liten pakkpose med beltefeste som jeg kan feste på den andre sia av hofta, så blir den komplett.
  3. Nettopp gått samme etappe. Pulken fikk kjørt seg ganske hardt fra Hjerkinn til Dørålseter. Elendige forhold. Kan være lurt å ha med en sekk til den første etappen (evt. finne en måte å ta pulk på rygg hvis mulig,) spesielt hele grimsdalen var ekstra snøgjerrig. Det er snø i grøfta ved siden av grusveien ned grimsdalen, men var umulig å gå på den. Kan være forholdene blir bedre de neste ukene hvis været holder seg på minussiden, men når jeg var der forrige uke så var snøen pil råtten (der det var snø). Går man bare med sekk er det null stress. Fra Dørålseter og sørover var det prima forhold.
  4. Noen få tips fra meg: Bruk DNT-medlemskapet og hyttenøkkelen (hvis du ikke har så skaff zuluasap), legg ruta innom hyttene så kan du skaffe mat på dem. Litt dyrere å kjøpe lapskausboksen og grøten langt oppå fjellet enn nede i butikken, men pokkern så verdt å slippe alle de ekstra kiloene med mat i sekken, samt er det rimeligere enn å bare gunne på med Real. Vær obs på hvilke hytter som er selvbetjent (proviantlager), betjent (3-retters herre/kvinnemåltid) og ubetjent (avogtil litt sukker og salt). Også er det jo hyggelig å støtte en flott forening litt ekstra i disse tider. Ellers er tørrmat og grøt din bestevenn for å spare vekt. Ikke start turen for hardt. Selv om du føler at du greier å pushe en ekstra mil de første dagene så la vær. Kjipt å få betennelse i akillessenen på dag fire. Jeg digger å gå med staver (evt. gåstokk, Veistikker i bambus)- mye fordi jeg har herpa knærne pga for tung sekk, men jeg føler også at jeg får bedre flyt i gåinga når jeg bruker hele kroppen. Og for g**s skyld gå inn skoa før turen. Noen klarer seg fint med å drikke vann fra en liten snyltekopp når de treffer på bekker, andre må ha masse vann med seg hele tia. Jeg digger Camelback- Så kan jeg drikke imens jeg beveger meg. 2kg ekstra å bære på (i starten), men føler jeg går mer effektiv da. (nå er posen min gått hull i, og det irriterer meg hver gang jeg må stoppe opp for å drikke fra nalgeneflaska).
  5. Fikk du ny dyse, eller helt ny brenner? Vet du hva årsaken er til at biflamme dukker opp?
  6. Jeg har ikke lest hele tråden her, men ville bare skyte inn at hvis du ser etter et 3-sesongstelt (med mulighet for et par uker vinterstid uten å miste tryggheten og for mye komfort). Så synes jeg Helsport reinsfjell (pro) versjonen er helt super (har brukt 100+ dager overnatting). Det er et kuppeltelt med to åpninger, så man har hver sin inngang når man reiser med partner, og hvis du bruker det mest alene ( da ville jeg gått for to personers) så kan du ha sekk og utstyr i det ene forteltet, og bruke det andre som åpning/matlaging. Også får du mye bedre takhøyde på kuppel vs tunneltelt. Ved bruk vinterstid så ville jeg investert i en bunnduk, så blir det riktig så lunt og trivelig Hvis du kun tenker å ha ett telt, så hold deg langt unna x-trem serien! De er alfaomega på vinterstid, mens resten av året er de bare tunge og kjipe. Men såklart, har du mye dineros til overs, så hadde jo et superlighttelt til barmarksesongen og x-treme telt til vintern vært det ultimate.
  7. https://www.instagram.com/ehaaks/ -Litt forskjellig, noen bilder fra Norge på Langs-turen min
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.