Vagabond

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Impregnering - ren isopropanol?

  Du kan ikke bruke isopropanol som impregnering da isopropanol er vannløselig og vil derfor ikke frastøte vann i det hele tatt. Isopropanol er også svært flyktig og vil fordampe fra klesplagget og bli borte i løpet av minutter. Impregneringsflasken du kjøpte inneholder som tusjmann er inne på, forhåpentligvis andre ingredienser også.
 2. Trenger jeg regntett jakke?

  Støtter dette. På høsten kan været på Hardangervidda bråsnu fra sol og sommer til stormfull vinter. Jeg sier ikke at dette kommer til å skje på Trell sin tur. Jeg sier at det har skjedd, tidligere enn september, og jeg sier at det kommer til å skje igjen. Man må derfor være forberedt.
 3. Sprit brenner tips og råd, newbie

  Det som tømmes ut av den gule flasken og brennes i videoen du viser til er en væske som består av metanol + tilsetninger. Rødsprit består etanol + tilsetninger. Kanskje din undring skyldes forventning og hva du mener er en særdeles høy flamme. Sjekk videoen fra friluftiHD under for sammenligningsgrunnlag. Videoen gir også en forklaring på dette med hullene.
 4. Sprit brenner tips og råd, newbie

  Dersom du får gul særdeles høy flamme fra et stormkjøkken når du fyrer med rødsprit er det noe som ikke stemmer.
 5. Sprit brenner tips og råd, newbie

  Hva fyrte du med? Den du linker til er en rødsprit-brenner.
 6. Fottur Hardangervidda: Geilo-Eidfjord

  Bussruter for strekningen Eidfjord - Geilo kan du finne på skyss.no. I og med at ruten din vil gå mer eller mindre parallelt langs riksvei 7 har du muligheten til å hvor som helst på ruten ta av mot riksvegen og hoppe på bussen hjemover, så lenge du stiller deg på et oversiktlig sted langs veien og veiver med armene. Dersom du går helt ned i Eidfjord så kan det hende at du vil være interessert i å ta en tur innom Hardangervidda natursenter.