Gå til innhold
 • Bli medlem

Vagabond

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg ønsker tips til teltplass ved eller nær Synnervika. Dersom man ankommer på ettermiddagen må det nødvendigvis bli en overnatting der i påvente av båten som går neste morgen. Jeg ser på kartet at det er en del hytter i området, så det begrenser jo hvor jeg kan slå opp teltet.
 2. Vagabond

  Vagabond

 3. Nordmarka er et lavterskeltilbud når det gjelder friluftsliv. Spesielt sommerstid. Jeg ville ikke tenkt så mye på utstyr i starten. For å sette det litt, men ikke så veldig på spissen, så kommer du langt med dine gamle joggesko, en presenning og en eske fyrstikker. Begynn med å komme deg ut og noter deg heller hva du synes du savnet etter de første turene. Når det gjelder steder så er det få ruter i marka jeg absolutt ikke kunne tenkt meg å gå på nytt. Prøv deg litt frem og dra på oppdagelsesferd. At nordmarka er et lavterskeltilbud står ikke i motsetning til opplevelsene den har å b
 4. Turistvegen det linkes til viser at planen er å ta seg ned midt i skredløypa. Stien fra Tokheimsskaret og ned til bilvegen går gjennom et svært rasutsatt område hvor det raser fra toppene og helt ned til fjorden. Stien går i dag mellom skredvollene som ble satt opp for å beskytte bilvegen. Her går det store og små ras utover vinteren og våren. Selv ville jeg ikke gått ned den ruten før jeg var helt sikker på at toppene har rast fra seg.
 5. Du kan ikke bruke isopropanol som impregnering da isopropanol er vannløselig og vil derfor ikke frastøte vann i det hele tatt. Isopropanol er også svært flyktig og vil fordampe fra klesplagget og bli borte i løpet av minutter. Impregneringsflasken du kjøpte inneholder som tusjmann er inne på, forhåpentligvis andre ingredienser også.
 6. Støtter dette. På høsten kan været på Hardangervidda bråsnu fra sol og sommer til stormfull vinter. Jeg sier ikke at dette kommer til å skje på Trell sin tur. Jeg sier at det har skjedd, tidligere enn september, og jeg sier at det kommer til å skje igjen. Man må derfor være forberedt.
 7. Det som tømmes ut av den gule flasken og brennes i videoen du viser til er en væske som består av metanol + tilsetninger. Rødsprit består etanol + tilsetninger. Kanskje din undring skyldes forventning og hva du mener er en særdeles høy flamme. Sjekk videoen fra friluftiHD under for sammenligningsgrunnlag. Videoen gir også en forklaring på dette med hullene.
 8. Dersom du får gul særdeles høy flamme fra et stormkjøkken når du fyrer med rødsprit er det noe som ikke stemmer.
 9. Hva fyrte du med? Den du linker til er en rødsprit-brenner.
 10. Bussruter for strekningen Eidfjord - Geilo kan du finne på skyss.no. I og med at ruten din vil gå mer eller mindre parallelt langs riksvei 7 har du muligheten til å hvor som helst på ruten ta av mot riksvegen og hoppe på bussen hjemover, så lenge du stiller deg på et oversiktlig sted langs veien og veiver med armene. Dersom du går helt ned i Eidfjord så kan det hende at du vil være interessert i å ta en tur innom Hardangervidda natursenter.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.