Gå til innhold
  • Bli medlem

iskutsisus

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av iskutsisus

  1. Kartverket svarte meg på Twitter hvor de skrev at de svenske områdene kun er tilgjengelig på "Hvor?", men at de jobber med å forbedre appen og at den skal bli raskere.
  2. Kan godt hende at den er langt bedre enn hva jeg fikk inntrykk av og at det er oversiktlig når man blir vandt med å bruke den. Jeg finner det endog vanskelig å finne de filene jeg søker, og forstår ikke helt hvordan jeg skal finne riktig format, grenseområdene til Sverige finner jeg ikke i MrSID.
  3. Finnes det en oversikt over hvilke områder de ulike cellene for Sverige er?
  4. Takk for hjelp. Ikke verdens mest brukervennlige nettsted, men det kan vel neppe du lastes for.
  5. Hei, Jeg har pleid å bruke MrSID-filene til kartverket på Geoviewer, især til å planlegge turer, men nå finner jeg ikke lenger lenker til å laste dem ned. Er det noen som vet om tjenesten er tatt ned etter at de lanserte "Hvor?"-appen? "Hvor?" synes å være nokså tregt å bruke og mangler også muligheter til å streke opp turruter med avstand, hvilket jo er kjekt å ha. Er det noen som vet om det fortsatt er mulig å laste ned kart til Geoviewer fra kartverket? Finnes det forresten tilsvarende kart for Sverige og Finnland?
  6. Nå er det en viss forskjell på om hvermansen godter seg over at et stort foretak går dukken, enn at et stort foretak feirer at en konkurrent går konkurs som følge av særdeles aggressive virkemidler. Om folk virkelig "godter" seg over det får være opp til andre å bedømme. Respekt går så klart begge veier, men de som ikke har gjort seg fortjent til respekt fortjener ingen respekt.
  7. Hvis det faktisk er snakk om en overlevelsessituasjon så spiller lovligheten av hva du måtte høste eller fange liten rolle. Handler man i nødverge så skal man gjøre fryktelig mye dumt for å få en straffereaksjon.
  8. Ja, absolutt, det er mange ting en kan foreta seg i Norge for å styrke sine arbeidsvilkår, men det er ting som kanskje tyder på at arbeidsloven ikke følges til punkt og prikke der (jmf. 1 mai hendelsen). Uten at jeg vet dette, så er det nærliggende å tro at det er mye unge folk som arbeider på XXL, som kanskje ikke er veldig drevne i fagorganisering og vet hvilke rettigheter de har. Utifra hva som har fremkommet i den kulørte pressen, så er det grunn til å tro at arbeidskulturen ikke akkurat er tipp-topp, hvilket kanskje kan bety at å gå de "riktige" skrittene for å rydde opp ikke er så enkelt. Selv om det finnes ryddige prosesser for å rydde opp, så vil jeg tro at å anvende pressen som et instrument er en strategi som setter i gang forandringen hurtigere. Jeg er endog enig i at det lukter litt uggent av å ta alt til pressen, og hvem vet kanskje handler det om å få mest mulig PR, men det blir spekulativt. All PR er god PR, eller?
  9. Det er ikke nødvendigvis så enkelt å få en jobb i Norge i dag, så å påstå at «de kan fint jobbe andre steder.» grenser til ignoranse og blir tendensiøst. Hvilke beveggrunner mennesker har til å arbeide der skal ikke jeg spekulere i. Jeg antar at det er en grunn til at pressen har reagert på dette, og grunnen til at pressen i det hele tatt får tak i informasjon er jo nettopp på grunn av at andre (formodentlig ansatte) har reagert og valgt å varsle pressen for å få til en endring.
  10. iskutsisus

    Happy People

    https://bibsok.no/?mode=vt&hpid=44111&pubsok_txt_0=happy+people+a+year+in+the+taiga&pubsok_kval_0=&avgr_bn=&avgr_medier=&avgr_spraak=&aarfra=&aartil= Det er bare å stikke på nærmeste bibliotek, så får du lånt den fra et eller annet bibliotek som har den. Det er på DVD da, så ingen strømming.
  11. Det er ikke alle som trives i hengekøye. Hør med turvennene dine om du kan låne en, før du kjøper slik at du kan se om det er noe for deg. Myggnett er vel neppe særlig aktuelt nå på høsten. Som ost skriver, så kan underquilt vurderes i stedet for underlag, men noe mellom deg og lufta vil du nok ha for varmens skyld. Hva angår såkalt "tarp" eller presenning eller duk på godt norsk, så trenger du ikke en som er skreddersydd til hengekøye, men tenk på størrelse da de største dukene kan være vanskelige å plassere mellom trær der en hengekøye passer. God tur!
  12. Seks dager er veldig god tid, man kan greit padle Synnervika til Håsjøen på en lang dag f.eks. Hvis målet er å ha en hyggetur med fisking og avslapping så er naturen flott nok til at det skulle gå unna. Som foroll skriver over, så er det Femunden og eventuelle bølger som er det mest utfordrende, så ta hensyn der. Strykene ned til håsjøen bør kunne padles hvis du har noe erfaring, selv padlet jeg dem i sommer uten for mye av det - og det gikk utmerket. Jeg vil også anbefale å stoppe på Furrubakken ved Langtjønna, nydelig plass med en helt grei Statsskogskoie. God tur!
  13. Flotte bilder! Det var litt flåsete sagt av meg. Jeg bare frykter at tilrettelagte leirplasser kan sette press på allemannsretten i fremtiden. Og da legge begrensinger på ferdsel i villmark. Så lenge de plasseres i randsonen av villmark og ikke begrenser fri ferdsel, så er det kanskje et flott tiltak. Et potensielt problem er endog at de kan tiltrekke seg for mange mennesker, hvilket jo synes å være problemet i utganspunktet. Nei, jeg har ikke noen klare svar på dette jeg heller. Og forhåpentligvis er frykten for å tape allemannsretten kun fremtidsparanoia hos meg.
  14. Vanskelig å finne noe om Femunden på nett, men det går kanskje an å kontakte Femund Canoe Camp eller MS Fæmund II og høre om de vet om noe lokalt? Ellers er det sporadisk hva det finnes informasjon om, men noen av disse sidene viser noen vann i hvert fall. https://www.yr.no/observasjonar/badetemperaturar.html (viser riktignok ikke Femunden) https://om.yr.no/badetemperatur/ (heller ikke Femunden, men mye annet) Disse to viser badetemperaturer, så det er nærliggende å tro at det er målt nært land og på grunner. http://www2.nve.no/h/hd/plotreal/WT/index.html (NB. ikke sikker tilkobling) (viser heller ikke Femunden, men man kan finne andre temperaturer).
  15. Vel og fint med parker, men villmark er det ikke. Fremtiden blir kanskje som West World?
  16. Det er klart at det er et problem med «overturisme» enkelte steder og at enkelte ikke klarer å te seg slik man skal (kaster søppel, lager vel permanente leirplasser osv.). At Trolltunga og Preikestolen er store utfordringer for Røde Kors lokalt må heller møtes med økte bevilgninger, enn å innskrenke retten til fri ferdsel. Det er paradoksalt at man bruker millioner av kroner på å promotere norsk natur som turistopplevelser, mens man samtidig lokalt forsøker å stanse det. Litt god gammeldags holistisk tenkning hadde gjort seg. Litt av problemet med å lempe på retten for å imøtegå lokale utfordringer er jo at det skaper en presedens for at andre også kan innføre begrensinger vedrørende allemannsretten, som kan gjøre det vanskeligere i fremtiden å nekte folk å «privatisere» egen utmark. Imidlertid ser jeg problemet i naturen, som søppel som flyter, stier som blir til gjørmehull og en utbredt nonchalanse blant mange, men her er det vel holdningsendringer som må til? Hvis alt som noen kan finne på å gjøre galt skal gjøres forbudt eller bli innskrenket så blir det et hustrig land å bo i.
  17. Hva menes med «villcamping» egentlig? Synes å være et snodig begrep. Vi det si camping som ikke er på en campingplass? Om dette i første rekke gjelder at folk slår leir i innmark, så er det vel ikke noe i veien for å bortvise dem? Om dette derimot fører til innskrenkning av allemannsretten, så er det faretruende. Kommer det til å ende med at man må betale for å bruke nasjonalparker? Hmmf.
  18. Forsøk å ringe +46 70 629 97 05. Vet ikke om nummeret fortsatt er i bruk. Om de fortsatt leier ut kano aner jeg ikke. God tur!
  19. Hei, det er mulig det allerede finnes en god tråd om dette, men jeg har ikke maktet å finne den ennå. Det jeg lurer på er om noen har erfaringer eller ideer til en myggnetting som kan brukes både til hengekøye, men også til å sove på bakken under duk (eller såkalt tarp)? Jeg har sett på TTTMs nett, men ser ikke helt for meg at det kan brukes uten køye, ellers virker mange av løsningene til duk å være vanskelige å bruke rundt en køye - slik som Hilleberg Mesh Ridge f.eks., hvilket jo også har en relativ stiv pris. Jeg leter etter et rimelig alternativ helst, og kan sikkert umake meg til å sy noe om det ikke finnes noen gode produkter der ute, men har noen da noen tanker om hvor man kan få tak i stoff til dette eller har noen laget noe lignende selv? Er det noe man absolutt må tenke over før man lager dette? Alt av tips tas i mot med takk. Alt godt
  20. Atnaelva er en fin elv å padle, uten store utfordringer, men det kommer nok noe ann på vannføringen. Da jeg padlet der i fjor var det lite vann, noe som gjorde starten relativt strabasiøst da vi måtte line/buksere de første kilometerne. Ved større vannføring skulle jeg tro at det burde gå greit. Det er likevel en relativ kort tur, så om du ønsker en todagers padling er det kanskje andre vassdrag som er bedre. Men kan kombineres med å ta en dag i Einunna hvis det ikke er noe problem å kjøre mellom etappene. Jeg har selv tenkt på å padle Tufsinga, men har ennå ikke gjort det. Har hørt at den er fin, men den byr heller ikke på de største utfordringene.
  21. Jeg respekterer som regel de krav og regler som finnes, blir fort mye styr ellers. Vannet jeg primært tenker på er åpnet for alle som bor i kommune som omkranser det mot avgift, men som du skriver så er det sikkert lurt å forhøre meg om at det ikke blir et irritasjonsmoment for noen. En utfordring i det vannet er at man må sette garn minimum 100m fra land, så må nok passe på vindmeldingene i så fall. Takk for tips om garn. Jeg har ikke kunnskap om bøting nå, men jeg har familie som kan lære meg det, selv om det sikkert tar litt tid å lære.
  22. En presenning er nok smart ja. Takk for pristanker. Du skal ikke se bort i fra at det kommer en rapport, når isen en gang forsvinner.
  23. Tusen takk! Her var det en del nyttige tips. Garntyver hadde vært kjedelig. Vil det være tungt og eventuelt vanskelig å dra opp garnet hvis man skulle være så heldig å få en stor fangst? Er det noen spesielle garn som er å foretrekke? Jeg har sett på et garn fra Sølvkroken https://www.fjellsport.no/solvkroken-orretgarn-0-20-31mm-gra.html?gclid=CjwKCAjwzPXlBRAjEiwAj_XTEVgCAnZI3d9wAknGTRA-RTQgYxZHQWKCCJjbmJnkHDWWSMdbrXWlKRoCTmwQAvD_BwE men har som sagt meget begrenset erfaring med garnfiske, så vet jo ikke om det er aktuelt. Eventuelt så har jeg funnet dette: https://www.skittfiske.no/elbe/111361/ferskvannsgarn-35mm-18omf-grå?gclid=CjwKCAjwzPXlBRAjEiwAj_XTESedfLXbjQlKz499hRw_NC36uCddQ6Jb1wqHmnWfdX7mo6NV1qZlWRoChVkQAvD_BwE Er rundt 400,- en akseptabel pris for ferskvannsgarn? I det vannet som er mest aktuelt for meg, så ser jeg at det er et krav til 35 mm maskevidde, er dette en størrelse som er gangbar stort sett over alt?
  24. Er det noen som har erfaring med garnfiske fra kano? Er det noe spesielt man må tenke på? Jeg har en del erfaring med å padle, men ikke mye med å fiske med garn. Jeg ser for meg at det kan være noe krevende å dra opp garnet igjen, men vet i grunn ikke. Alt av tips og erfaring taes i mot med en stor takk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.