Gå til innhold

iskutsisus

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om iskutsisus

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Seks dager er veldig god tid, man kan greit padle Synnervika til Håsjøen på en lang dag f.eks. Hvis målet er å ha en hyggetur med fisking og avslapping så er naturen flott nok til at det skulle gå unna. Som foroll skriver over, så er det Femunden og eventuelle bølger som er det mest utfordrende, så ta hensyn der. Strykene ned til håsjøen bør kunne padles hvis du har noe erfaring, selv padlet jeg dem i sommer uten for mye av det - og det gikk utmerket. Jeg vil også anbefale å stoppe på Furrubakken ved Langtjønna, nydelig plass med en helt grei Statsskogskoie. God tur!
 2. Flotte bilder! Det var litt flåsete sagt av meg. Jeg bare frykter at tilrettelagte leirplasser kan sette press på allemannsretten i fremtiden. Og da legge begrensinger på ferdsel i villmark. Så lenge de plasseres i randsonen av villmark og ikke begrenser fri ferdsel, så er det kanskje et flott tiltak. Et potensielt problem er endog at de kan tiltrekke seg for mange mennesker, hvilket jo synes å være problemet i utganspunktet. Nei, jeg har ikke noen klare svar på dette jeg heller. Og forhåpentligvis er frykten for å tape allemannsretten kun fremtidsparanoia hos meg.
 3. Vanskelig å finne noe om Femunden på nett, men det går kanskje an å kontakte Femund Canoe Camp eller MS Fæmund II og høre om de vet om noe lokalt? Ellers er det sporadisk hva det finnes informasjon om, men noen av disse sidene viser noen vann i hvert fall. https://www.yr.no/observasjonar/badetemperaturar.html (viser riktignok ikke Femunden) https://om.yr.no/badetemperatur/ (heller ikke Femunden, men mye annet) Disse to viser badetemperaturer, så det er nærliggende å tro at det er målt nært land og på grunner. http://www2.nve.no/h/hd/plotreal/WT/index.html (NB. ikke sikker tilkobling) (viser heller ikke Femunden, men man kan finne andre temperaturer).
 4. Vel og fint med parker, men villmark er det ikke. Fremtiden blir kanskje som West World?
 5. Det er klart at det er et problem med «overturisme» enkelte steder og at enkelte ikke klarer å te seg slik man skal (kaster søppel, lager vel permanente leirplasser osv.). At Trolltunga og Preikestolen er store utfordringer for Røde Kors lokalt må heller møtes med økte bevilgninger, enn å innskrenke retten til fri ferdsel. Det er paradoksalt at man bruker millioner av kroner på å promotere norsk natur som turistopplevelser, mens man samtidig lokalt forsøker å stanse det. Litt god gammeldags holistisk tenkning hadde gjort seg. Litt av problemet med å lempe på retten for å imøtegå lokale utfordringer er jo at det skaper en presedens for at andre også kan innføre begrensinger vedrørende allemannsretten, som kan gjøre det vanskeligere i fremtiden å nekte folk å «privatisere» egen utmark. Imidlertid ser jeg problemet i naturen, som søppel som flyter, stier som blir til gjørmehull og en utbredt nonchalanse blant mange, men her er det vel holdningsendringer som må til? Hvis alt som noen kan finne på å gjøre galt skal gjøres forbudt eller bli innskrenket så blir det et hustrig land å bo i.
 6. Hva menes med «villcamping» egentlig? Synes å være et snodig begrep. Vi det si camping som ikke er på en campingplass? Om dette i første rekke gjelder at folk slår leir i innmark, så er det vel ikke noe i veien for å bortvise dem? Om dette derimot fører til innskrenkning av allemannsretten, så er det faretruende. Kommer det til å ende med at man må betale for å bruke nasjonalparker? Hmmf.
 7. Forsøk å ringe +46 70 629 97 05. Vet ikke om nummeret fortsatt er i bruk. Om de fortsatt leier ut kano aner jeg ikke. God tur!
 8. Hei, det er mulig det allerede finnes en god tråd om dette, men jeg har ikke maktet å finne den ennå. Det jeg lurer på er om noen har erfaringer eller ideer til en myggnetting som kan brukes både til hengekøye, men også til å sove på bakken under duk (eller såkalt tarp)? Jeg har sett på TTTMs nett, men ser ikke helt for meg at det kan brukes uten køye, ellers virker mange av løsningene til duk å være vanskelige å bruke rundt en køye - slik som Hilleberg Mesh Ridge f.eks., hvilket jo også har en relativ stiv pris. Jeg leter etter et rimelig alternativ helst, og kan sikkert umake meg til å sy noe om det ikke finnes noen gode produkter der ute, men har noen da noen tanker om hvor man kan få tak i stoff til dette eller har noen laget noe lignende selv? Er det noe man absolutt må tenke over før man lager dette? Alt av tips tas i mot med takk. Alt godt
 9. Atnaelva er en fin elv å padle, uten store utfordringer, men det kommer nok noe ann på vannføringen. Da jeg padlet der i fjor var det lite vann, noe som gjorde starten relativt strabasiøst da vi måtte line/buksere de første kilometerne. Ved større vannføring skulle jeg tro at det burde gå greit. Det er likevel en relativ kort tur, så om du ønsker en todagers padling er det kanskje andre vassdrag som er bedre. Men kan kombineres med å ta en dag i Einunna hvis det ikke er noe problem å kjøre mellom etappene. Jeg har selv tenkt på å padle Tufsinga, men har ennå ikke gjort det. Har hørt at den er fin, men den byr heller ikke på de største utfordringene.
 10. Jeg respekterer som regel de krav og regler som finnes, blir fort mye styr ellers. Vannet jeg primært tenker på er åpnet for alle som bor i kommune som omkranser det mot avgift, men som du skriver så er det sikkert lurt å forhøre meg om at det ikke blir et irritasjonsmoment for noen. En utfordring i det vannet er at man må sette garn minimum 100m fra land, så må nok passe på vindmeldingene i så fall. Takk for tips om garn. Jeg har ikke kunnskap om bøting nå, men jeg har familie som kan lære meg det, selv om det sikkert tar litt tid å lære.
 11. En presenning er nok smart ja. Takk for pristanker. Du skal ikke se bort i fra at det kommer en rapport, når isen en gang forsvinner.
 12. Tusen takk! Her var det en del nyttige tips. Garntyver hadde vært kjedelig. Vil det være tungt og eventuelt vanskelig å dra opp garnet hvis man skulle være så heldig å få en stor fangst? Er det noen spesielle garn som er å foretrekke? Jeg har sett på et garn fra Sølvkroken https://www.fjellsport.no/solvkroken-orretgarn-0-20-31mm-gra.html?gclid=CjwKCAjwzPXlBRAjEiwAj_XTEVgCAnZI3d9wAknGTRA-RTQgYxZHQWKCCJjbmJnkHDWWSMdbrXWlKRoCTmwQAvD_BwE men har som sagt meget begrenset erfaring med garnfiske, så vet jo ikke om det er aktuelt. Eventuelt så har jeg funnet dette: https://www.skittfiske.no/elbe/111361/ferskvannsgarn-35mm-18omf-grå?gclid=CjwKCAjwzPXlBRAjEiwAj_XTESedfLXbjQlKz499hRw_NC36uCddQ6Jb1wqHmnWfdX7mo6NV1qZlWRoChVkQAvD_BwE Er rundt 400,- en akseptabel pris for ferskvannsgarn? I det vannet som er mest aktuelt for meg, så ser jeg at det er et krav til 35 mm maskevidde, er dette en størrelse som er gangbar stort sett over alt?
 13. Er det noen som har erfaring med garnfiske fra kano? Er det noe spesielt man må tenke på? Jeg har en del erfaring med å padle, men ikke mye med å fiske med garn. Jeg ser for meg at det kan være noe krevende å dra opp garnet igjen, men vet i grunn ikke. Alt av tips og erfaring taes i mot med en stor takk.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.