Gå til innhold
 • Bli medlem

iskutsisus

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om iskutsisus

Nylige profilbesøk

572 profilvisninger
 1. Kartverket svarte meg på Twitter hvor de skrev at de svenske områdene kun er tilgjengelig på "Hvor?", men at de jobber med å forbedre appen og at den skal bli raskere.
 2. Kan godt hende at den er langt bedre enn hva jeg fikk inntrykk av og at det er oversiktlig når man blir vandt med å bruke den. Jeg finner det endog vanskelig å finne de filene jeg søker, og forstår ikke helt hvordan jeg skal finne riktig format, grenseområdene til Sverige finner jeg ikke i MrSID.
 3. Finnes det en oversikt over hvilke områder de ulike cellene for Sverige er?
 4. Takk for hjelp. Ikke verdens mest brukervennlige nettsted, men det kan vel neppe du lastes for.
 5. Hei, Jeg har pleid å bruke MrSID-filene til kartverket på Geoviewer, især til å planlegge turer, men nå finner jeg ikke lenger lenker til å laste dem ned. Er det noen som vet om tjenesten er tatt ned etter at de lanserte "Hvor?"-appen? "Hvor?" synes å være nokså tregt å bruke og mangler også muligheter til å streke opp turruter med avstand, hvilket jo er kjekt å ha. Er det noen som vet om det fortsatt er mulig å laste ned kart til Geoviewer fra kartverket? Finnes det forresten tilsvarende kart for Sverige og Finnland?
 6. Nå er det en viss forskjell på om hvermansen godter seg over at et stort foretak går dukken, enn at et stort foretak feirer at en konkurrent går konkurs som følge av særdeles aggressive virkemidler. Om folk virkelig "godter" seg over det får være opp til andre å bedømme. Respekt går så klart begge veier, men de som ikke har gjort seg fortjent til respekt fortjener ingen respekt.
 7. Hvis det faktisk er snakk om en overlevelsessituasjon så spiller lovligheten av hva du måtte høste eller fange liten rolle. Handler man i nødverge så skal man gjøre fryktelig mye dumt for å få en straffereaksjon.
 8. Ja, absolutt, det er mange ting en kan foreta seg i Norge for å styrke sine arbeidsvilkår, men det er ting som kanskje tyder på at arbeidsloven ikke følges til punkt og prikke der (jmf. 1 mai hendelsen). Uten at jeg vet dette, så er det nærliggende å tro at det er mye unge folk som arbeider på XXL, som kanskje ikke er veldig drevne i fagorganisering og vet hvilke rettigheter de har. Utifra hva som har fremkommet i den kulørte pressen, så er det grunn til å tro at arbeidskulturen ikke akkurat er tipp-topp, hvilket kanskje kan bety at å gå de "riktige" skrittene for å rydde opp ikke er så enkelt
 9. Det er ikke nødvendigvis så enkelt å få en jobb i Norge i dag, så å påstå at «de kan fint jobbe andre steder.» grenser til ignoranse og blir tendensiøst. Hvilke beveggrunner mennesker har til å arbeide der skal ikke jeg spekulere i. Jeg antar at det er en grunn til at pressen har reagert på dette, og grunnen til at pressen i det hele tatt får tak i informasjon er jo nettopp på grunn av at andre (formodentlig ansatte) har reagert og valgt å varsle pressen for å få til en endring.
 10. iskutsisus

  Happy People

  [Hidden Content]= Det er bare å stikke på nærmeste bibliotek, så får du lånt den fra et eller annet bibliotek som har den. Det er på DVD da, så ingen strømming.
 11. Det er ikke alle som trives i hengekøye. Hør med turvennene dine om du kan låne en, før du kjøper slik at du kan se om det er noe for deg. Myggnett er vel neppe særlig aktuelt nå på høsten. Som ost skriver, så kan underquilt vurderes i stedet for underlag, men noe mellom deg og lufta vil du nok ha for varmens skyld. Hva angår såkalt "tarp" eller presenning eller duk på godt norsk, så trenger du ikke en som er skreddersydd til hengekøye, men tenk på størrelse da de største dukene kan være vanskelige å plassere mellom trær der en hengekøye passer.
 12. Seks dager er veldig god tid, man kan greit padle Synnervika til Håsjøen på en lang dag f.eks. Hvis målet er å ha en hyggetur med fisking og avslapping så er naturen flott nok til at det skulle gå unna. Som foroll skriver over, så er det Femunden og eventuelle bølger som er det mest utfordrende, så ta hensyn der. Strykene ned til håsjøen bør kunne padles hvis du har noe erfaring, selv padlet jeg dem i sommer uten for mye av det - og det gikk utmerket. Jeg vil også anbefale å stoppe på Furrubakken ved Langtjønna, nydelig plass med en helt grei Statsskogskoie. God tur!
 13. Flotte bilder! Det var litt flåsete sagt av meg. Jeg bare frykter at tilrettelagte leirplasser kan sette press på allemannsretten i fremtiden. Og da legge begrensinger på ferdsel i villmark. Så lenge de plasseres i randsonen av villmark og ikke begrenser fri ferdsel, så er det kanskje et flott tiltak. Et potensielt problem er endog at de kan tiltrekke seg for mange mennesker, hvilket jo synes å være problemet i utganspunktet. Nei, jeg har ikke noen klare svar på dette jeg heller. Og forhåpentligvis er frykten for å tape allemannsretten kun fremtidsparanoia hos meg
 14. Vanskelig å finne noe om Femunden på nett, men det går kanskje an å kontakte Femund Canoe Camp eller MS Fæmund II og høre om de vet om noe lokalt? Ellers er det sporadisk hva det finnes informasjon om, men noen av disse sidene viser noen vann i hvert fall. [Hidden Content] (viser riktignok ikke Femunden) [Hidden Content] (heller ikke Femunden, men mye annet) Disse to viser badetemperaturer, så det er nærliggende å tro at det er målt nært land og på grunner. [Hidden Content] (NB. ikke sikker tilkobling) (viser heller ikke
 15. Vel og fint med parker, men villmark er det ikke. Fremtiden blir kanskje som West World?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.