Gå til innhold
  • Bli medlem

mariaha

Medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Om mariaha

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei, tusen takk for gode, utdypende svar og innspill. Kjempefine forslag! @Luesveis Lett, fordi jeg gjerne vil bruke det til mange andre turer i flere år framover, dermed er vekt relevant til tross for at det først blir benytter til 1 måned på stort sett samme sted. I lett legger jeg >2,5 kg sånn ca, men det kommer jo an på utformingen av teltet, hvor mange pax osv. Tusen takk for fine svar :)
  2. Hei! Som et ledd i utdanningen min, på et uspesifisert lærested, skal jeg bo 1 måned i telt på en øy i forhenværende Sogn og Fjordane. Jeg er derfor på jakt etter et lettvektstelt som har god plass til én person, men gjerne også to! Det er ønskelig med litt god størrelse på forteltet til å oppbevare utstyr, og til matlaging når været blir for festlig. Dette er jo en ypperlig mulighet til å unnskylde å spytte noen tusen inn i et godt tresesongerstelt som jeg kan ha mye glede av til neste år også! Jeg er akkurat 165 cm og veier ca 65 kg, så jeg trenger ikke så veldig mye plass, men hadde vært fint med et telt jeg komfortabelt kan sitte oppreist i (min. 100 cm). Jeg har kikket en del på Marmot og Vapor Limelight 2 p, men anmeldelsene (i den grad det er noen å oppdrive), er ikke akkurat udelt positive. Beklager for at jeg belemrer forumet med nok en telttråd, men dess mer jeg leter, dess mer forvirret blir jeg. Det hadde vært superkoselig om noen hadde strukket ut en hånd til en fortapt sjel, og øst av sin kunnskap! Ydmyk hilsen, Maria
  3. Denne tråden begynner å bli et par år gammel, men vil gjerne dele litt av mine erfaringer dersom noen titter innom for råd. Jeg er selv 163 cm/56 kg. Mange sekker jeg har brukt opp igjennom har ikke hatt smalt nok hoftebelte, spesielt da jeg avtjente førstegangstjeneste var dette et problem. Med 20-30 kg på ryggen kan det fort oppstå svært plagsomme trykksmerter. Jeg lærte meg dermed et par teknikker og triks som jeg bruker selv om jeg har en sekk som passer min rygg og mine hofter perfekt i dag (Gregory Deva 70). Som flere har nevnt ovenfor i tråden er trykkavlastningsplaster et godt alternativ, men ikke noe jeg har brukt spesielt mye, selv om det funker utrolig bra til sitt bruk. Jeg har benyttet meg av gamle ligge-/sitteunderlag som jeg har klippet til ønsket form og festet med sportsteip o.l. Grunnen til dette er at jeg enkelt kan ta dem av og tilpasse etterhvert som jeg går/behovet endrer seg. MEN, siden jeg ikke lenger har behov for å bygge ut beltet for å få det til å passe nogenlunde, er det én ting jeg fortsatt gjør; jeg bretter et par tykke ullsokker dobbelt (lignende Forsvarets raggsokker) og fester på innsiden av hoftebeltet med sportsteip eller noe annet egnet man har for hånden. Dette laget med ekstra polstring motvirker/demper trykksmerter over hoftekammen veldig bra, og er en grei quick fix på langtur.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.