Gå til innhold
  • Bli medlem

Steggen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    246
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

20 Neutral

Om Steggen

  • Bursdag 18. mai 1985

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Tradisjonelt friluftsliv, fjellturer med overnatting i telt eller hytte, hele året. Toppturer om sommeren, samt middels interessert i jakt og fiske.
  • Sted
    Bardufoss

Nylige profilbesøk

1 869 profilvisninger
  1. Jeg har syklet i fem vintre i Tromsø, uansett vær og føre, med felgbremser og vanlig gir. Aldri hatt problemer med bremseeffekt, og i løpet av 5 år med daglig sykling til og fra universitetet har jeg slitt ut én felg. Men bremseklosser gikk det selvfølgelig en del av. Dette var med en hybridsykkel med smale dekk, piggdekk om vinteren. Sykkelen hadde også hele skjermer nært hjulet. Har aldri opplevd problemer med snø, selv om jeg har syklet gjennom over 20 cm løssnø før veiene var brøytet om morgenen. Jeg vasket sykkelen maks en gang i måneden. I lange stabile kuldeperioder er det bare å la være å vaske, da blir det ikke skittent heller.
  2. Jeg bruker selv Nammatj 2GT som helårstelt, og på mange av turene er jeg alene. Jeg kan anbefale dette teltet varmt. Det har tålt utrolig mye vær uten å ta skade av det, har hatt det i 6 år nå. Det er helt greit å bruke et ekstremtelt om sommeren også. Jeg har opplevd storm og tordenvær med heftige vindkast sommerstid, og da har jeg vært glad for å ha et solid telt. Liggelengde har jeg ikke tenkt så mye på siden jeg har god plass i lengden med mine ca. 177 cm.
  3. I kylling: ja, med unntak av noen få produsenter. I oppdrettsfisk: nei. Det er for øvrig svært sjeldent at fisk behandles med antibiotika, og det er aldri blitt funnet antibiotikarester eller resistente bakterier i norsk oppdrettsfisk. Jeg jobber med dette til daglig og spiser oppdrettsfisk med god samvittighet. En avsporing fra debatten, men jeg synes det er viktig at slike usannheter tilbakevises.
  4. Over skoggrensa er jeg ikke mørkredd i det hele tatt, men i skogen er jeg litt redd for å møte på elg. Jeg har møtt noen elger på skitur i skogen en vinterkveld som ikke gadd å flytte seg fra skitraseen. Etter 10 minutter med roping og blinking med hodelykt flyttet de endelig på seg slik at det var trygt å passere. Elg kan jo være farlig og hvis man ikke kan oppdage dem i god tid kan det være litt skummelt. Jeg bor i indre Troms, og tilstedeværelsen av bjørn er alltid i bakhodet når jeg går i skogen i områder hvor det er kjent at det er bjørn. Det er en fordel å oppdage bjørn tidlig for å kunne trekke seg unna, noe som ikke er like lett i mørket. Så ja, jeg unngår å gå alene i mørket i skogen i bjørneterreng. Vinterstid føler jeg meg mer trygg,
  5. Å spraye med Virkon S og la det virke en stund skal ta knekken på Gyro. Du får til og med kjøpt "brusetabletter" av Virkon S som er beregnet for 0,5 l vann. Veldig enkelt å bare putte en tablett i sprayflaska og fylle på 0,5 liter vann. Man får kjøpt det på Felleskjøpet.
  6. Turen i Dividalen, som er mitt nærområde, ville jeg tatt litt tidligere. På fjellet blåser det som regel litt, og da er myggen ikke plagsom i det hele tatt. Det er ellers ikke så ille med mygg uansett her. Myggnetting kan likevel være greit å ha. I september begynner det å bli en del kaldere og det er fullt mulig å oppleve snø i høyden fa begynnelsen av september, selv om det ikke skjer hvert år. Den beste fisketiden er nok også juli-august. Når det gjelder folk, så er det ikke noe å bekymre seg over. Området er så stort at det kan være mange mennesker på tur uten at man møter så mange av de.
  7. Kan anbefale å følge med på bloggen til Statskog/Fjelltjenesten som regelmessig legger ut snø- og ismeldinger. De inneholder nyttig informasjon om føreforholdene i skog og fjell! http://blogg.statskog.no/fjell/default.aspx
  8. Jeg ser ofte på skrednett.no for å se hvor det er utløpssoner for snøskred. Gjennom Isdalen er det ifølge kartet mulig å gå en trygg rute. Den avviker litt fra sommerura, men ikke mye. Det er ett heng hvor man må være forsiktig og velge rett trase, men der tror jeg det er merket med helårs metallstaker som viser vei!
  9. Du kan parkere på Frihetsli om vinteren, men derfra og inn til snuplassen er det ikke brøytet, så du må gå 6-7 km på bilveien først. Det er ingen bratte partier på bilveien og løypa opp til Dividalshytta går fint med pulk. Husk å ta av til venstre ved skiltet like etter snuplassen, ikke følg løypa som følger elva, for da får du en veldig bratt oppstigning til hytta på slutten. Det er fint pulkterreng videre til Havga. Her ligger også Havgahytta som har et åpent rom med to sengeplasser. Derfra går det an å ta seg videre til Vuomajavri gjennom Galggovaggi, rett vest for Havgahytta. Fra Vuoma går det fint å ta seg ned Ajnavassdalen, hold dere etter hvert på nordsiden av elva og sikt dere inn på Ole Nergårdbua (statskog), hvor det er greit å krysse divielva på isen. Derfra følger man løypa ned til snuplassen. Dette tror jeg er en fin rute for en ukestur med pulk.
  10. Har BC på Fisher E99 og 75 mm på Fisher E109 (Rottefella Riva 3) og på Åsnes Nansen (Voilé 3-pin cable). Så ja, BC-bindingen er på typiske gå-ski, de andre er mer kjøre-ski, så egenskapene er ikke helt sammenlignbare.
  11. Bora 95 holder fint til godt over en uke i fjellet (telttur) for meg, både sommer og vinter. Men da er den ikke større en den må være.
  12. I tuppen av 75mm skoene er det støpt inn en metallplate med tre hull i, så det blir jo litt "metall festet i metall" her også, i tillegg til klypa over. Derfor piper skoene i sikkerhetskontrollen på flyplassene, metallplaten kommer godt til syne på vekterens skjerm . Jeg har selv begge systemene og opplever også 75mm-bindingen som mer stødig. Kanskje fordi med en 75mm-binding, så sitter "hele bredden" til skoen fast, mens med en BC-binding er det bare noen få cm hvor skien sitter fast i støvelen, også er det muligheten for hælwire med 75mm da, som gir enda bedre svingegenskaper.
  13. Det hadde også vært flott om filmen innimellom viser på et kart hvor du er og hvilken rute du har gått. Det gir inspirasjon til folk som kan tenke seg å ta seg en tur til et av områdene du har vært i!
  14. Før jeg fikk meg pulk gikk jeg også med sekk opp mot 30 kg, med isbor, telt osv. Nå som jeg er blitt vant til å gå med pulk på slike turer kan jeg ikke tenke meg å gå tilbake til kun sekk. Selv i relativt kupert terreng synes jeg pulk er å foretrekke.
  15. Synes sammenligningen med støy fra motorbåter er litt søkt. Er vel ganske mange flere som driver med friluftsliv i fjellet til alle årstider enn det er folk som padler eller ror, særlig om vinteren. Det er dessuten mye nyttetransport og ferger/hurtigbåter på sjøen som lager støy uansett, det er det ikke så mye av på fjellet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.